Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Välimerelliset fileet  (Luettu 3793 kertaa)
Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211



« : Joulukuu 16, 2011, 11:24:51 am »

Olen kokeillut tällaista lyhyttä marinointia sekä säyneelle että ahvenelle, ja erityisesti säyneelle sopii kuin nenä päähän:

-tee marinadi sitruunamehusta, oliiviöljystä, suolasta ja murskatusta valkosipulista
-ota fileitä ja valele ne molemmin puolin marinadilla
-anna maustua 10min - puoli tuntia, mieltymyksen mukaan (pidempikin aika voi toimia, mutta olen tyytyväinen tähän)
-paista fileet pannulla rapeiksi

Viime kesänä tuli muutamaan otteeseen syötyä yllä olevan ohjeen mukaan paistettua kalaa. Salaattia ja uusia perunoita seuraksi. Voin lämpimästi suositella.
tallennettu

Jii.Pee
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 5


« Vastaus #1 : Toukokuu 29, 2012, 13:06:34 pm »

Olen joskus marinoinut haukifileitä vähän tuon tyylisessä marinadissa ja sitten grillannut ne. Eivät pala samalla tavalla kuin ilman marinadia ja muutenkin tulee hieman erinlaista. Ne taisivat vaan olla paljon pidempään marinadissa, ehkä yön yli. Ei vaan kestä liikaa suolaa laittaa jos niin kauan pitää..
tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: