Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Lindströmin pihvit  (Luettu 4318 kertaa)
psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 880



« : Joulukuu 10, 2011, 20:10:47 pm »

Vihdoinkin oli aikaa ja motivaatiota nikkaroida tälläistäkin apetta Iskee silmää. Netistä aikani selasin ohjeita ja pääsin seuraavanlaiseen kompromissiin:

* 700-800g jauhelihaa (mulla vähärasvaista nautaa, rasvaa 4%)
* 0,5dl korppujauhoja
* 1dl maitoa
* 3 munaa
* sinappia
* pari sipulia
* mustapippuria
* 1tl suolaa
* 1 pss sipulikeittoa
* kapriksia noin 3rkl
* etikkapunajuuria 6kpl, olivat kohtuullisen pieniä. Omenan kokoisia riittänee pari kpl

Neste, korppujauhot, munat, pippuri, sipulikeitto, sinappi ja sipulit sekaisin kulhossa. Pilko kapriksia hieman ja samaan sekaan. Anna hetki imeytyä. Jauhelihat sekaan ja koko setti sekaisin. Raasta punajuuret sekaan raastimen pienimmällä terällä. Anna hetki maustua eli 15min -1h.

Paista pannulla voi/öljy seoksessa



Jälki pitäisi olla tämän näköistä



Koska punajuuri hämää pahasti niin paista kohtuu rauhallisella lämmöllä; vaikka halkaiset pihvin niin eipä sitä erota silmällä onko kypsää vai raakaa Iskee silmää

Lindströmin pihveihinhän kuuluu aina paistettu sipuli oheen- Laitoin hieman soijaa ja suolaa sipuleihin



Koska köökissä on tänään hieman ruuhkaa imelletyn perunalaatikon valmistuksen takia niin jouduttiin tyytymään kaupallisiin lohkoperunoihin eli Oolannin valkosipulimaustettuihin. Lopputulos näytti tältä ilman mitään kuvauksellista asettelua



Punaviininä oli Allora Primitivo Italiasta. Liian jyrkkää mulle mutta emännykselle maistui..... ei mikään uutinen  Virnistää
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 10, 2011, 20:16:07 pm kirjoittanut psychocowboy » tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

zipa
Yleisvalvoja
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 29



« Vastaus #1 : Joulukuu 11, 2011, 03:11:10 am »

Testaappa seuraavaksi karamellisoituja sibuloita:

Kilo sipulia, ohueiksi renkaiksi (tai "puoliympyröiksi) silputtuna
Hyppysellinen fariinisokeria tai tummaa siirappia
Voita
Oliiviöljyä
Suolat ja pippurit

Voi ja öljy kylmälle pannulle ja pannu tulille. Kun voi on sulanut, mutta ei ruskistunut, niin sibulat ja sokerit/siirapit pannulle, paistellaan koko ajan käännellen kunnes sipuli alkaa olla läpikuultavaa. Sen jälkeen pannu medium miinukselle ja haudutellaan kolmisen varttia, vähän väliä käännellen ettei pääse kärvähtämään. Kun sibulat ovat kauniin kullanruskeita ja tiivistyneitä murto-osaan lähtötilavuudestaan, niin liraus vettä pannulle, suolat ja pippurit sekaan, pieni kiehautus ja avot harashoo.
tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211



« Vastaus #2 : Joulukuu 11, 2011, 22:19:43 pm »

Hyvän näköisiä! Tulee vesi kielelle kuvia katsoessa. Lindströmin pihvejä tulee tehtyä muutaman kerran vuodessa. Kannattaa kokeilla myös tuoreilla punajuurilla. Niitä täytyy hiukan hauduttaa ennen taikinaan sekoittamista, mutta lopputulos palkitsee. Vaikka makuasiahan se on, kuinka etikkaisesta tykkää.
tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: