Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: miekankoski  (Luettu 14886 kertaa)
Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« : Heinäkuu 11, 2011, 17:39:14 pm »

Tulipa käytyä eilen illalla/yöllä pitkästä aikaan kalassa.Hellettä riitti,ja kuten arvata saattaa ei kalastuspuolen sillan alapuolella minkäänlaisia kuohuja.
Veneväylän puolella mittari näytti 80 cm.Kovin kiireistä vettä ei siis miekalla ollut.

pientä kalaa (liekö salakkaa vai mitä lie) virrassa parveili kyllä runsaan puoleisesti.Taimenet loisti poissa olollaan.
Puolen yön tietämillä kuitenkin veneväylän sillan ylä puopliselle osalle oli kenties taimen noussut ja saalisti itsellensä mahan täytettä.
Tarjoilin sille kaikkea mahdollista,mutta ei kelvannut.

Saldoksi jäi kolme ahventa ja paljon ilta auringon säteitä.
tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382« Vastaus #1 : Heinäkuu 11, 2011, 18:23:32 pm »

Eikös Miekankoski sijaitse Mäntyharjulla, kivenheiton päässä Lahti - Mikkeli tiestä? Pyörähdin vilkaisemassa koskea keväällä kun tulin Mikkelin suunnasta mutten viitsinyt jäädä kalaan. Taisi olla melko pieni paikka? Muistaakseni alue koostuu kahdesta pienistä sillasta ja niiden virroista. Eli iso niskasuvanto, melko lyhyt koskiosuus ja taas pitkä loppuliuku suvanto.

Kumpi silloista on kalatus aluetta ja kumpi veneväylää? Ja saakos lupia siitä pienestä punaisesta tönöstä? Onko aiemmin noussut kohdekaloja tai jopa vonkaleita?
tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #2 : Heinäkuu 12, 2011, 13:11:14 pm »

Mäntyharjullahan miekkka sijaitsee.Molempien siltojen kohdalla saa siis kalastaa.Toisessa vain kulkee tuo veneväylä.
Parkkipaikan puoleisessa on siis tuo väylä.
Lupia saa ainankin siitä punaisesta tönöstä.En tiedä saako mistään muualta.Avoinna tuo kahvila on kesäaikaan päivittäin 20:00 asti.

Luvan hinta 8e/2 tuntia ja 13e/vuorokausi.Viikko lupaakin taisi olla tarjolla.
Taimenet olleet kaiken kaikkiaan yhden käden sormin laskettavissa,ja alamittaisia mitä tuolta olen saanut.(käyntikertoja noin 15)
Kun kuu ja tähdet ovat kohdillaan saattaa sieltä isonkin taimenenkin saada.Tosin todennäisempi on mp reissu.

Tämmöisen löysin netin kätköistä.
http://rpk.kapsi.fi/cpg/displayimage.php?album=30&pos=10
tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #3 : Kesäkuu 18, 2012, 10:52:24 am »

Eilen onnistuin kotoa karkaamaan pitkästä aikaa kalaan.Kohteena siis miekankoski.
Vaikka vettä paisteli kaiken aikaa.Välillä tihuttaen,ja välillä kuin saavista kaataen.se ei kuitenkaan mieltä masentanut.

Saaliilla ei tälläkään kertaa tarvi kehua.Kolme karkuutusta,joista yksi potkuista päätellen hauki.Muita tapahtumia ei sitten ollutkaan.
Kaikki nuo kolme kontaktia tuli laiturilta loppuliukuun päin heitellen.
tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #4 : Heinäkuu 20, 2012, 23:46:25 pm »

Koitetaas kirjoitttaa uudestaan jotain.Äsken kirjoittamani rapsa siis hävisi jonnekin.

Miekalla tuli siis taas kävästyä.Juuri ennen luvan osto mestan sulkeutumista paikan päällä.Viisarit huiteli siinä vaiheessa varttia vaille kahdeksaa.
Ensimmäinen heitto selän takana olleisiin puihin.Hyvin alkaa.Vene väylän puolella pakin sisältö käytiin läpi,ja ei nykyn nykyä.

Laiturille siis,jos vaikka sitten sieltä.No ei sieltäkään mitään.Pieni tuumaustauko,mikä nyt menee pieleen.Niin sitähän on oikeastaan tullut vain paiskottua rautoja johonkin suuntaan,vailla tarkempaa osoitetta.Virran pyörteiden katselu avarsi siinä määrin mieltä että alkoi nähdä niin sanotusti metsän puilta.Lyhyt parin metrin mittainen heitto kiven taa pyörteeseen,ja johan toimii.Haavi kaappasi taimenen kyytiin.niukin naukin alamitta kala takaisin kasvamaan.Samoilta paikoilta vielä yksi karkuutus.

Veneväylän puolelta vielä omatekoiseen liitsiin reilusti ala mitta taimen.
Äkkiseltään miekan koski näyttää hyvinkin lyhkäseltä  kahden kosken pätkältä.Nivamaista niska aluetta sitten piisaakin koskiosuutta reilummin.
Tarkalle onki miehelle kalastettavaa aluetta kuitenkin riittää.

Kelihän oli mitä mainioin.Sade alue lienee pyyhkinyt tienoota aiemmin,sillä matkalla asfaltti toisin paikoin oli märkä.
Lämpöä 16 astetta,ja muutamia pilven hattaroita taivaalla.Horisontissa tummemmat sade/ukkospilvet loi kontrastia muutoin kirkkaaseen iltaan.* 2012-07-19 21.46.37 (Small).jpg (57.23 kilotavua, 640x480 - tarkasteltu 880 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 20, 2012, 23:56:28 pm kirjoittanut Roki » tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #5 : Kesäkuu 16, 2013, 21:23:25 pm »

Mietin eilen itsekseni miekka vai kyykoski?Miekkakoski vei voiton kirkkaan vetensä sekä parkkiruudun ja kosken lyhyen etäisyyden takia.(pari metriä auton keulasta,ja olet ottipaikoilla.)Myös kivi ja sora pohja houkutti kahluuharjoituksiin.

Kahlaaminen oli tällä kertaa helppoa sillä pohjan kivet ja kolot näki selvästi,eikä virtakaan kovin voimakas ollut.
Väylän mittari näytti muistaakseni 70 cm.

Kakkiaan tuli kolmea lajia salakkaa pyrstöstä,kyljestä ja jopa välillä suustakin kiinni tarttuneena.Toisena lajina näyttäytyi ahven.Kolmantena tietysti taimen.kaksi alamittaista yksilöä.Toisesta yritin kuvaakin ottaa,mutta siinä lusikkaa kalan suusta irrottaessa,huomasin haavin lipuvan sillan imun suuntaan.Katsoin tärkeämmäksi pelastaa haavin hukkumiselta kuin kuvan oton.

Toinen taimenista tuli huomaamatta,ihan vahingossa.luulin nimittäin siiman tarttuneen lusikan koukkuun ja kelasin tietysti nopeutettuna takaisin.No taimenhan siellä kuitenkin oli.pituuttakin noin 15 cm.

Aave lusikka kelpasi tällä kertaa niin ahvenille kuin taimenillekin.

tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382« Vastaus #6 : Kesäkuu 20, 2013, 23:47:52 pm »

Tänään ajelin Mikkelin kautta viettämään juhannusta joten pyörähdin matkalla Miekankosken kautta. Otin vain 2h kalastusluvan mutta kalastin vain reilun tunnin. Alue siis koostuu kahdesta vesistöstä jotka Miekankoski erottaa. Varsinaisia kietoalueita ei ole ollenkaan joten periaatteessa koko alue on kalastettavissa. Itse varsinainen kalastettavissa oleva alue koostuu kahdesta väylästä joista toinen veneväylä. Sillan pielessä oleva mittatikku näytti kulkusyvyydeksi 70cm joten kamalasta rännistä ei puhuta. Varsinaisia pyörteitä tai kuohuja ei ollut ollenkaan vaan vesi virtasi melko laiskasti.

Itse rannat ovat erittäin matalia ja jo kumikengillä pääsee nyt "kohtuu" kauas. Rantapenger on noin 5m pituinen jonka jälkeen syvenee hieman. Penkalla tietysti vesiheinää joka tarttuu uistimeen, itse väylällä ei niinkään. Väylällä on molemmin puolin siltaa paljon kiviä jotka näkee helposti joten hyviä hotspotteja riittää kyllä. Vaikka itse alue on pinta-alaltaan pienehkö, huolellisesti kalastaessa saa kyllä nopeasti menemään 3-4h ainakin.

Juttelin kahvion isännän kanssa joka kertoi että vuodessa istutetaan noin 200 taimenta joista eka puolisko laitettu nyt kesäkuussa jokunen viikko takaperin, toinen puolisko laitetaan heinäkuussa. Kalat ilmeisesti istutetaan juuri tuossa 15-35cm koossa joten pikkutaimenten saaminen lienee todennäköisempää suhteessa täysikasvuisiin. Lisäksi kaikki rasvaeväiset luonnon taimenet on vapautettava koosta riippumatta.

Matkaa Lahdesta kertyy aika tarkkaan 80km ja kun huomioi että saa ajaa viimeiset 2km poislukien koko matkan isoa tietä, voi tuolla helposti tulla käymään myöhemminkin. Jopa viikolla jos pääsee lähtemään ajoissa.

Alue on itsessään ihan nättiä. Näin juhannuksen kynnyksellä kahviolla ramppasi autoja mutta luulen että normaalisti hieman rauhallisempi liikenne. Kalastuspaine ei liene järkyttävä. Sillan yläpuolisen järven pohjois-päässä olisi sitten Pyhäkoski jonne ajaa Miekankoskelta alle 10min, joten jonkin sortin road trippiä voisi harkita Hymyilee Pari kaveria mukaan ja 2-3 koskea samalla reissulla.

Itse tapahtumat rajoittuivat sillalta bongattuun kalaan jonka oletan taimeneksi sekä siimasotkuun. Toisaalta ennakkoonkin oli jo ajatuksena vain tehdä nopea tutkimusmatka ja pitää samalla kusitauko juhannus liikenteessä. Ehkä uudestaan tällä kaudella vielä.


*  (323.31 kilotavua, 1024x683 - tarkasteltu 1869 kertaa.)

*  (288.39 kilotavua, 1024x683 - tarkasteltu 1446 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 20, 2013, 23:50:31 pm kirjoittanut katchu » tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #7 : Heinäkuu 08, 2013, 15:17:27 pm »

Toissapäivänä taimen jahdissa.Meno matkalla vettä ropisi tuulilasiin oikein urakalla.Kuitenkin kilsa pari ennen miekan koskea sade lakkasi kertaheitolla.Viitisen tuntia aktiivista kalastelua,ja taimenista ei mitään havaintoa.

Siimaa kuitenkinkin kiristi muut lajit.Useita ahvenia joista yksi hieman reippaamman kokoinen.Arviolta 500-800 grammaa.Säyneitä muutamia joista pari ylitti  kilon paino rajan.Hiukan ennen puolta yötä kalastupuolen sillan edustalta lotto lippaa vietiin.Taimenko vihdoinkin?.Ei kyllä tunnu taimenelta eikä ole ahvenkaan.
Loton syöjäksi paljastuikin yllätten kuha.kilon luokkaa kooltaan.

Näiden ylös saatujen lisäksi muutamia tärppejä ja yksi karkuutus.
tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382« Vastaus #8 : Heinäkuu 10, 2013, 15:55:09 pm »

Tehtiin eilen työkaverin kanssa iltapisto Miekankoskelle. Käytiin ensin toisella koskella vieressä joten otettiin 2h lupa illasta. Muutamia kaloja hyppi parkkipaikan puoleisella sillalla ja saalisti selvästi. Työkaveri sai perhoon pari tärppiä mutta ei tarttunut. Itse tarjoilin pieniä vaappuja tuloksetta. Koskessa oli kamalasti pikkukalaa joita silkkiuikut ja lokit ilmeisesti jahtasi järvensuulla.

Muutamat paikalliset kalamiehet olivat saaneet 70- ja 90cm haukia loppuliusta.
tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #9 : Heinäkuu 22, 2013, 12:21:13 pm »

Eilen jälleen miekalla viiden tunnin sessio.Koko paikka täysin tyhjä kaloista.saaliiksi vain yksi ahven.
Välillä paisteli vettä,ja välillä aurinko hieman pilkisteli pilvien välistä.

Kävin myös pällistelemässä lähellä sijaitsevaa pyhäkoskea.Jospa sinnekin vielä ehtisi,kun tuossa Miekalla on tullut jo useampi vuosi ravattua,ja paikka kuitenkin sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä miekasta.
tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382« Vastaus #10 : Heinäkuu 22, 2013, 13:17:46 pm »

Eilen jälleen miekalla viiden tunnin sessio.Koko paikka täysin tyhjä kaloista.saaliiksi vain yksi ahven.
Välillä paisteli vettä,ja välillä aurinko hieman pilkisteli pilvien välistä.

Kävin myös pällistelemässä lähellä sijaitsevaa pyhäkoskea.Jospa sinnekin vielä ehtisi,kun tuossa Miekalla on tullut jo useampi vuosi ravattua,ja paikka kuitenkin sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä miekasta.


Käytiin Pyhäkoskella jussin jälkeen heinäkuun alkupuolella. Vesi matalalla, kamala määrä särkiä. Koskessa kahlattava varovasti sillä pohja melkoista louhikkoa. Vesi lämmintä, pirusti särkiä ja pari ahventa. Yläosalla mökkejä aivan rannassa, puolessa välin hyvä laavu. Laskee järveen ja loppuliuku rauhallista ja matalaa, hiekkapohjalla. Lämpimänä kesäiltana voisi järvensuulta tavoittaa kuhiakin?

Voisikin kirjoitella ihan oman aiheen Pyhäkoskesta.
tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #11 : Kesäkuu 16, 2014, 18:47:30 pm »

Sunnuntai ehtoona käväisin miekalla.
Kolme ahventa ja vanhankin alamitan alittava taimen.Noin 4-5 tuntia kalastelua ja kahlailua.

Väylän puolella,sillan yläpuolella taimenia pomppi useaankin kertaan.nämä ei kuitenkaan uistimista kiinnostunut.
Toisen sillan imusta napsahti nätti kirkas alle 40 cm taimen.
tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382« Vastaus #12 : Kesäkuu 16, 2014, 19:44:04 pm »

Sunnuntai ehtoona käväisin miekalla.
Kolme ahventa ja vanhankin alamitan alittava taimen.Noin 4-5 tuntia kalastelua ja kahlailua.

Väylän puolella,sillan yläpuolella taimenia pomppi useaankin kertaan.nämä ei kuitenkaan uistimista kiinnostunut.
Toisen sillan imusta napsahti nätti kirkas alle 40 cm taimen.

Mikäs oli veden korkeus Miekankoskella?
tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #13 : Kesäkuu 16, 2014, 22:06:23 pm »

Oiskohan se mittari näyttänyt 80 tai 90.
tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #14 : Heinäkuu 25, 2015, 09:33:57 am »

eräänä viikonloppuna kerkesin miekalle kalaan.luvanmyynti mökin kupeeseen rakennettu terassi,ja oven paikka uusittu.
Kuulumiset aloitettu kertomalla näitä muita juttuja,kun ei kalajuttuihin tälläkään kertaa aihetta. Hymyilee
tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #15 : Elokuu 01, 2019, 15:17:10 pm »

Viime viikonlopun helteiden aikoihin tuli pitkästä aikaa käytyä..pari pientä taimenta ja muutama ahven.

vesi ei juurikaan virrassa kuohunut.
tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: