Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Åva/Brändö  (Luettu 5436 kertaa)
anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« : Kesäkuu 20, 2011, 22:43:12 pm »

Aloitetaan tääkin aihe-alue. Ilta alkaa jo hämärtämään ja päivä on täällä vietetty. 7.00 lähdettiin Porista. Kelit on ollut surkeat ja ollaankin keskitytty "muihin" asioihin. Pikainen kopaisu ahvenpaikoille ilman mitään tulosta... Tunti sitten tapahtui jotain aika pelottavaa. Mökin kaasu-jääkaappi alkoi haisemaan ja hetken päästä olikin ilmiliekeissä!! Oli aika kiire sammuttamaan ettei koko hirsimökki olisi ollut maan tasalla. Semmoista täällä ja katotaan mitä seuraavaksi.
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #1 : Kesäkuu 22, 2011, 22:02:08 pm »

Joopa joo... Tuli kotiuduttua affenanmaa reissulta ja mitään ihmeempää raporttia en rupea rustaamaan, oli meinaan kalastus tällä kertaa niin sivuosassa ettei ole ikinä ollut. Kotiintuomisena ei siis ollut muuta kuin heikko olo. Kalastusta oli kaikekseen varmaan viitisen tuntia ilman mitään tapahtumia. Noh syksyllä uudestaan ja sitten keskitytään olennaiseen Hymyilee
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #2 : Elokuu 31, 2011, 09:50:51 am »

Uppaillaan pikkasen tätäkin aihetta! Itse en päässyt viime viikolla ahvenia narraamaan "perinteiseen" paikkaan, mutta appivanhemmat olivat koko viikon mökkeilemässä ja minun vaimo + tyttäret kävivät piipahtamassa yhtenä päivänä. Noh ahvenia tuli koko viikon ja oli sitä perinteistä syysahven kokoa. Reilua 500 gr. ja isoja kasoja. Itsekin pääsin nauttimaan sentään savuahvenen mausta kun vaimo toi mukanaan noita suussa sulavia raitapaitoja.

Reissun parasta antia oli kun isä sai katsoa videopätkiä ja kuvia kun oma esikoistytär (4,5 v.) kelaili isoja ahvenia merenpohjasta venepilkkivavalla! Likka oli hymyssä suin jaksanut 3 tuntia istua könöttää veneessä. Harmi sinänsä kun itse joutui/sai olla töissä, eikä saanut olla paikanpäällä katsomassa pienen kalatytön suurta intohimoa.... noh ensi kerralla sitten.

Kalastusmuotona oli pohjaonki/litka systeemi, jossa on siiman päässä 100 gr. paino, jotta pääsisi virtaavan veden pohjaan asti.(syvyys + 15 m.) Painon yläpuolella lyhyet sivutapsit (2kpl.) joissa yksihaarakoukut ja syötteinä katkarapua ja/tai 3 tuuman toukkajigi. Tuo on todella tehokas tapa ainakin tuolla paikassa ja toimii siis tavallaan pilkki/onki tyylillä eli pidetään vain painoa pohjassa tai pikkaisen irti ja lyödään vastaisku kun tuntuu tärppi. Monasti kun on ahvenparvet paikanpäällä niin ei kerkee edes kunnolla pohjaan asti laskemaan kun saa jo ruveta ylöspän kelailemaan. Kalastusmuotona ei aivan meikäläisen lemppari tai siis ei lähelläkään, mutta kyllä siitä iloa repii kun kalaa tulee koko ajan.

Syyskuussa olisi vielä kaikkien hommien natsatessa itselläkin mahdollisuus päästä viettämään ehkä tämän vuoden viimeistä ahvenjuhlaa.
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: