Sivuja: 1 ... 46 47 [48] 49   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Porin kalavedet.  (Luettu 730589 kertaa)
igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1175 : Syyskuu 18, 2020, 17:22:22 pm »

Tänään perjantaina jälleen rantaan myrskyn jälkeen venettä katsomaan. Vene ihan ok.  Sitten ahvenia kokeilemaan.  Heitein täkyverkon ja samantien vedin sen ylös.  Verkossa heti parisenkymmentä salakkaa. Kyllä niitä siellä on mahdottomasti. Täkyonki pyydystämään ja heittelemään lippaa.  Ei yhtään mitään kumpaakaan vaikka tunnin siellä kaloja yritin. Kotiintultua netti auki ja katsomaan Kalakaverit sivustoilta  viimevuotisia ja sitä edeltävää vuotta miten ahvenet ovat rannantuntumassa viihtyneet.  Kyllä niitä sieltä pitäisi vielä saada.

Sitten puolukkaa hakemaan. Myrsky oli kaatanut pari puuta reitille mutta kuitenkin siten että ne pääsi nippanappa kiertämään.  Puolukka on nyt kypsää ja sitä tuli poimituksi 40 litraa.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1176 : Syyskuu 26, 2020, 17:43:04 pm »

Parisen kertaa käyty rannassa kaloja hakemassa.  Eka reissu antoi neljä ahventa kolmeen tuntiin. Pyydyksinä täkypohjaonki ja pienet lipat.  Ei ollut muillakaan rannalla olevilla  kalamiehillä  kehumista saaliin suhteen.

Toinen reissu antoi kolme ahventa.  Nyt oli koho-onki täkysyötillä ja lipalla koitettiin ahvenia saada toisella setillä. Kolmisen tuntia jälleen rannalla.

Puolukkaa on nyt saatu lähes kaksisataa litraa ja hieman vielä poimitaan.   Ensiviikolla pitäisi myös suppilovahveroita poimia ja haukiakin pitäisi koittaa saada.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Rekufaari
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 363


« Vastaus #1177 : Syyskuu 26, 2020, 22:57:09 pm »

Toinen reissu antoi kolme ahventa. 

Onko porissa noin huonot ahvenkannat.
Täältä Ukin vesistä saa ahventa ihan liiankin kanssa.
Kiva niitä on kalastaa, kun vaan joku hoitaa ne ruodottamaksi fileeksi.
Tänään tein 2 kg ahvenfilettä, onneksi ei tarvinnut pakkastaa, kun yksi kaveri
ne hakemassa.
Kuhat ovat vielä pikkasen kadoksissa, joskus niitä sattuma kuhia ahvenen
jigittämisen ohessa sentään tulee.
tallennettu

Harrastukset: Itsenäisyys, DM 7025, Legendit ja hyvä kalaruoka!

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1178 : Syyskuu 27, 2020, 06:42:14 am »

Tämä lahti on aika matalaa.  Pitää ajaa lähes kilometrin ennenkuin syvyttä on edes kolme metriä. Lisäksi se on aikalailla kasvillisuuden valtaamaa.  Viimekerralla kun olin rannassa niin sinne tuli mereltä ammattikalastaja jolla taisi olla parisenkymmentä verkkoja yön yli pyytämässä.  Saaliina oli kolme ahventa, siis kaikista verkoista yhteensä kolme ahventa.  Pyörittää silmiään Kyllä silti välillä rannastakin sattuu kaloja saamaan mutta itse en ole nyt osunut oikeaan aikaan.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Rekufaari
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 363


« Vastaus #1179 : Syyskuu 27, 2020, 21:58:13 pm »

Syvissä vesissä kalat ovat, täällä Ukissa kalastetaan pääosin niissä paikoissa
joissa vettä on 8 -15 metriä. Tietenkin hauen kalastajat kaislikoreunoja koluavat.
Hyvin taas tänään tuli ahventa, kappalemääriä en koskaan viitsi laskea.
Tässä on ihan pakko rajoittaa taas ahvenen kalastusta, kun itse ne kuitenkin joutuu
fileoimaan, pakastinkin alkaa olemaan täynnä.

tallennettu

Harrastukset: Itsenäisyys, DM 7025, Legendit ja hyvä kalaruoka!

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1180 : Syyskuu 30, 2020, 19:33:44 pm »

Eilen keskiviikkona vihdoin oikein haukien perään merelle.  Tietenkin aloitin ahvenkiviltä.  Ilma oli kalastuksen kannalta mitä parhain. Puolipilvistä ja leppoisatuulista, tosin oli itäinen maatuuli joka ei ole oikein tänne se paras mahdollinen. Vedenkorkeuskin olisi saanut olla hieman normaalia ylempänä. Pintaveden lämmöt olivat keskimäärin 13.5 asteista. Vesi oli aika kirkasta ja vähäkalaisaa Pyörittää silmiään Varmaan tunnin verran haukia ahvenkiviltä yritin kunnes tuntui että olisi parempi kokeilla jotain muuta paikkaa.

Lähdin pidemmälle merelle josko syvemmältä noita kaloja löytyisi. Ei muuten ollut ketään mukaan tulemassa.  Ajoin sitten takaisin ja pitkästä aikaa piti kokeilla ensin pesuvadin karikon. Ei tällä tuulella(kaan) sieltä mitään saanut.  Kun nyt kuitenkin siellä olin niin ajoin sitten pesuvadin perukalle.  Annoin tuulen kuljettaa lähes koko pesuvadin laidasta laitaan mutta kun ei niin ei. Kyllä rupeaa jo pian usko loppumaan kun jatkuvasti saa tyhjiä reissuja tehdä ja ajatelkaan, vain haukien tähden.  Ehkä satuolentojen perässä noita tyhjänpyytämisiä vielä jotenkin ymmärtäisi.

Alkuviikolla pikainen käynti venerannassa kun piti venettä vedestä tyhjentää.  Samalla tietenkin ahvenia piti yrittää. Täkyonki ei antanut yhtään ahventa mutta lipalla tuli sentään yksi pikkuinen ahven.

Tänään uudellen ahvenia hakemaan heti aamutuimaan.  Täkyonki korkilla pyytämään ja toinen täkyonki pohjaonkena sekä kolmantena vielä lippaa heitelin.  Yksi pieni ahven tuli täkypohjaonkeen. Muutin sitten eri laitureille ja kaloja sai turhaan odottaa.  Kävelin sitten aivan merenrantaan ja siellä olikin lippauisimella vientiä.  Kolme kookasta neljäsataista ahventa lähes peräperään.  Viisi hieman pienempää vielä nappasi lippaan.  En tiedä sitten mitä ajatella mutta kun vene ajoi siitä vierestä väylää pitkin niin syönti loppui. Ei mitään senjälkeen.  Tulipahan nyt kuitenkin pitkästä aikaa sentään ahvenia kotiinviemiseksi.

Lähes samanaikaisesti toisellepuolelle venevalkamaa tullut kalamies sai koko aikana mato-ongella kolme todella pientä ahventa ja useita särkiä. Ei hyvä päivä hänelle.

Käväisin sitten vielä puolukkaa poimimassa, nyt sitten vain omaan käyttöön. Kaksisataakolmekymmentä litraa on nyt poimittuna ja toivottavasti huomenna tulee runsaasti suppilovahveroita.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1181 : Lokakuu 02, 2020, 19:27:02 pm »

Eilisen päivän saalistavoite olikin "töttörövahvero".  Niitä tuli poimituksi kaksikymmentäviisi litraa.  Ikävänä sivusaaliina tuli 41 hirvikärpästä.  Itkee

Tänään sitten aamutuimiin venerantaan ahvenia hakemaan.  Salakkaparvi oli varmaan kokoluokkaa kymmeniä tuhansia. Täkyverkkoa ei uskaltanut pitää kuin muutaman sekunnin vedessä tai muuten se olisi ollut aivan täynnä salakoita. Niitä sai kyllä lipallakin sivusaalina rokastettuna.  Nyt sitten menin suoraan merenrantaan väylän varteen. Täkyonkeen ei tullut kuin kaksi ahventa mutta lippauistin antoi sentään neljä ahventa. Toisella puolella kalamies mato-ongella sai parisen pientä ahventa.  En sitten ollut kuin reilun parisen tuntia kun lähdin muiden harrastusten pariin. Nyt varmaan muutama päivä saa kalat olla rauhassa ja palataan sitten asiaan.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 02, 2020, 19:29:06 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1182 : Lokakuu 08, 2020, 12:10:48 pm »

Viikonloppu meni jälleen metsän siimeksessä.  Lauantaina 2 ämpärillistä puolukkaa ja sunnuntaina sama 2 ämpärillistä.  Maanantaina karpalosuolle. Vähän yli kuusi litraa todella komeita karpaloita kotiin. Eilen sitten vihdoin ja viimein kalojen seuraan.  Aloitin heti väylän varrelta.  Täkyonki veteen ja laittamaan lippasettiä kuntoon.  Keskenkaiken katsoin että korkkia ei ole näkyvissä.  Äkkiä onki ylös ja tuntuikin aika mahtavalta saaliilta. Molemmissa koukuissa kunnonkokoinen ahven.  Jopas oli mahtava alku. Ikävä kyllä se kunnollinen kalantulo ei jatkunut. Tuli sieltä sitten pikkuhiljaa ahvenia siten että vakumiin sai pakatuksi kolme annoskertaa.  

Väylää pitkin lähti kalamies satuolentojen perään.  Oli kuulemma eilen parisen satuolentoa tullu uistimen perässä mutta eivät huolineet uistinta.

Tänään sitten jälleen hieman seitsemän jälkeen rannalle. Taas täkyonki pyytämään ja toisella setillä lippaa noille tarjoamaan.  Puolisen tuntia täysin elotonta touhua.  Sitten tuli muutaman ahven, toinen lippauistimeen ja toinen täkyonkeen.  Aamuhämärissä taas kalamies satuolentojen perään.  Oli eilen sitten parisen pientä taimenta käväissyt jo veneessä asti. Itselleni tuli harvakseen ahvenia. Kello kymmenen loppui se heikkokin syönti ja kun ei mitään tapahtumaa enään ollut niin kotiin tuli lähtö. Sain sitten naapurin kahdeksankymppiselle yksin asuvalle leskirouvalle fileroitua parisen annonta ahvenfilettä ja jäi itsellekin ihan riittävästi yhdeksi kerraksi.

Loppukuussa alkaa taas keilailukilpailut joten tarvinnee hieman harjotella tuota kun nyt juuri olen joukkueessa se heikoin lenkki. Varmaan vielä yksi reissu puolukoiden perässä ja karpalosuolle täytyy aikaa uhrata eikä noita suppiksiakaan voi vielä unohtaa.  Mutta ei tuota kalastustakaan unohdeta.  
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 08, 2020, 12:17:02 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1183 : Lokakuu 11, 2020, 20:50:11 pm »

Pari kertaa on jälleen tullut käytyä rannassa.  Nyt ei ole mitään lapsille kerrottavaa.  Eka reissu antoi yhden sorvan ja yhden pienen ahvenen.  Toinen reissu ei antanut edes sitä ensimmäistäkään kalaa  Vihainen  En kylläkään ole rannassa ollutkaan kuin parisen tuntia.  Kyllähän se on niin että jos ei kahteen tuntiin ole kaloja kuulumassa niin ei niitä varmaan sitten pilvin pimein ole tulossakaan vaikka kuinka yrittäisi. Ei oikein mene muillakaan hyvin.  Olin rannassa kun ammattikalastaja tuli verkoiltaan.  Saaliina yksi kala.

Nyt sitten on jäänyt aikaa metsässä samoilemiseen ja puolukkaa on hieman yli 300 litraa poimittuna ja kyllä se nyt sitten riittää.  Karpaloita vielä täytyy hakea ja suppilovahveroitakin mahtuu vielä kuivattuna pakastimeen.  Todennäköisesti marjastus ja sienestys loppunee tälläviikolla ja sitten varmaan tuo kalastuskin saa uutta intoa.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1184 : Lokakuu 18, 2020, 14:17:16 pm »

Pieni pikainen päivitys jälleen.  Kalantulo on ollut todella heikkoa. Parisen  lähes tyhjää reissua rantaan on tullut tehdyksi.  Tänään aamulla venettä tyhjentämään ja parisen tuntia ahvenia pyytämässä ja saalis oli yhtä tyhjän kanssa.  Aamulla katsoin vielä noita tänne laittamiani kirjoituksia edellisiltä vuosilta ja kyllä niiden mukaan vielä olisi pitänyt, (juu varmaankin  Järkyttynyt ) kaloja saada mutta kun ei niin ei. Kaikki pienetkin sintit olen mukaani ottanut ja nyt sitten laitoin oikein tarkkaan vaakaan punnittavaksi neljä pientä ahvenfilettä ja uusi painoennätys on nyt sitten noille neljälle fileelle yhteensä viisitoista grammaa.  Järkyttynyt  Näitäkään en ole edes nyt saanut mutta en ole huomannut ennen tuosta ennätyksestä kirjoittaa. Olivat kyllä peukalonkynnen kokoisia ja lähes läpinäkyviä mutta tulevaan kalakeittoon muiden mukaan ovat päässeet.

Käväisin sitten karpalosuolla, vajaa ämpärillinen saaliina ja varmaanikin vielä ainakin yhden reissun sinne pitänee tehdä.  Suppisiakin/ kanttarelleja käväisin hakemassa kaksi ämpärillistä ja kantikset rupeavat olemaan jo aika höttöä mutta suppisia vielä lisää voisi hakea.

Muuten tuntuu muilla tuo kalastuspuoli olevan vielä minuakin heikommassa kantimessa. Ei edes Sami ole mitään ilmoitellut Iskee silmää
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 238« Vastaus #1185 : Lokakuu 19, 2020, 08:51:58 am »

On pari reissua tullut tehtyä ulkomerelle,ennenkuin alkoi taas noi kovat tuulet. Yhden taimenen olen saanut 58cm. Kuvankin oisin tähän laittanut,mut eipä tunnu toi kuvan lisäys toimivan..
tallennettu

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 238« Vastaus #1186 : Lokakuu 19, 2020, 18:26:30 pm »

No nyt näytti pelaavan.


* 20200929_223045.jpg (367.53 kilotavua, 1479x1573 - tarkasteltu 103 kertaa.)
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1187 : Lokakuu 19, 2020, 18:34:55 pm »

Sillai ne toiset... Kaunis kala.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1188 : Lokakuu 26, 2020, 09:52:40 am »

Pikainen viikkopäivitys.  Tiistaina rannalla ahvenia hakemassa.  Täkyonki ja lippaa heitellen yksi ahven saaliiksi. Yksi vene lähti taimenia narraamaan. Juttelin kalastajan kanssa ja kertoi että oli jo parikin satuolentoa nähneensä.

Keskiviikkona sitten minullakin oli eka päivä tällä kaudella satuolentojen perässä. Ajoin paikkaan josta olen aikonaan eka meritaimen saanut. Kiertelin koko saaren ja sen ympärillä olevat karikot. Oli sateinen sää ja seuraaville saarilla näkyi jotain liikettä.  Kaivoin kiikarit ja ei siellä mitään isoa kiveä ollut vaan kaksikin eri venekuntaa näkyi siellä touhuamassa.  Lähdin kuitenkin sinne suuntaan kiertämällä saaren joka on sumujen saareta seuraava merellepäin.  Ei ollut enään venettä siellä. Saaren nokan kierretyä huomasin pienen mehukattimerkin. Toista ei tietenkään ollut näkyvillä.  Hieman kauempana näkyi jälleen parikin "verkkomerkkiä" joten en arvannut sinne mennä. Suoraan sanoen ketutti kun ei ollut varmaa tietoa missä niitä verkkoja oikein olisi.  Päätin sitten lähteä haukia hakemaan kun siellä ei noita piiloverkkoja olisi...Ahvenkivet tuli sitten kierrettyä ilman mitään tapahtumaa.

Torstaina pikainen reissu rantaan, ei mitään mainittavaa.  Lauantaina sateen jälkeen venettä tyhjentämään ja nyt kun piti jo ennen puoltapäivää lähteä talkoisiin niin mukana ei ollut kalastusvälineitä.  Tuttu kalamies oli siellä ja juttelin hänen kanssaan.  Katselin samalla kun veteli nättejä ahvenia täkyongella.

Sunnuntaina sitten ajattelin mennä oikein ajan kanssa ahvenia hakemaan. Nyt ei syönti ollut kohdallaan niin minulla kun tuolla toisellakaan kalamiehellä.  Aamulla varhain lähti kaksikin venettä merelle taimenien perään.  Juttelin toisen kanssa ja kertoi parikin taimenta tulleen. Itelläni oli muutama ahven saaliina kun ammattikalastaja tuli mereltä.  Hänellä oli ollut silakkaverkot pyytämässä.  Saaliina oli vain muutama silakka ja yksi pieni siika. Kun oli tuttu mies niin antoi nuo kalat minulle. Puolet tuosta siiasta meni kraaviksi ja tänään syödään paistettuna kokonaista silakkaa, siianfiletttä ja ahvenfilettä.  Vaimolle sanoin itse kaikki pyytämäni. Tuota silakkaa se hieman ihmetteli mutta kun kerroin että muualla ongitaan silakkaa niin sanotulla silakkalitkalla niin voinee olla että uskoi minun nuo ihan itse pyydytäväni.

Käväisin ostamassa veneen tankin täyteen polttoainetta joten kyllä ainakin mielessä olisi vielä satuolentoja käydä kokeilemassa.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

jänis
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 1562« Vastaus #1189 : Lokakuu 27, 2020, 21:25:15 pm »

Viikko sitten kävin reposaarenrannoilla meritaimenenpyynnissä. Mitään ei tullut, ei edes sitä kolmipiikkiä kyljestä kiinni. Noh täytyy vielä käydä uudelleen kun löytyi hyvältä tuntuva paikka.
tallennettu

--=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  -
SonataarcticA http://kajostus.blog

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1190 : Marraskuu 09, 2020, 08:30:34 am »

Parisen viikkoa viimeisestä kirjoituksesta on vierähtänyt. Nyt kun tuo keilailukilpailutkin ovat jo alkaneet niin muutaman päivän viikosta "joutunee" siihenkin aikaa kuluttamaan. Rannalla on tullut käydyksi kuutisen kertaa.  Aamusyönnit ovat hiljentyneet. Yhden kerran kun käväisin sitten iltapäivällä niin  sain parisenkymmentä ahventa. Seuraavaksi sitten ei enään kaloja kuulunutkaan. Kyllähän siellä vielä porukkaa tuntuu käyvän mutta hiljaista on ollut heilläkin. Viimeksi ei enään täkyverkkoonkaan tullut yhtään salakkaa. Aamulla en ilman kalaa joutunut kotiin menemään sillä parikin kertaa sattui ammattikalastaja tulemaan pyydyksiltään samaan aikaan kun siellä aikaani kulutin.

Ostin sitten ison siian, muutaman silakan ja lahnan. Lahna valmistettiin uunissa. Oli kyllä ihan syötävää mutta vaikka tiesinkin sen aika ruotoiseksi niin kyllä noiden pikkuruotojen määrä yllätti. En taida enään lahnaa ruuaksi valmistaa. Siika taasen on kraavina aivan taivaallisen hyvää.  Taas kerran aamulla rannassa ollesani ammattikalastaja sanoi että nyt olisi aika harvinainen saalis mukana. Ihmettelin mikähän se olisi ja arvelin että kunnon kokoinen taimen olisin verkkoon eksynyt. Kala oli kuitenkin parikiloinen hauki  Järkyttynyt  Parikin venettä siellä oli merelle lähdössä taimenien pyyntiin mutta saaliista ei minulla ole tietoa.

Yksi kalamies kyllä aika usein siellä merellä on käynyt ja paikalliset ukkelit ketoivat sen kyllä muutamia taimeniakin saaneen.  Lähdettiin sitten Tarmon kanssa niitä mereltä hakemaan. Laskimme veneen Mäntyluodosta ja tuulilukemat olivat sitä luokkaa että oli pakko vain noita lähisaaria kiertää. Kävimme kyllä jopa yhdenpuun karikollakin mutta koko reissu ei antanut muuta kuin kokemusta aallokossa ajelusta.

Käväisin sitten yksin viime lauantaina merellä. Kaikki tutut paikat tuli kierretyksi mutta ei nyt sitten kaloja näkynyt.  Parikin eri kalastajavenekuntaa näkyi olevan liikkeellä ja kerrankin oli niin hyvä tilanne että verkkoja en nähnyt.  Tuuli oli kylläkin taas turhan kovaa ja kyllä harmittaa kun karikon vieressä ei ehdi kuin kerran heittää kun jo joutuu äkkiä venettä ajamaan kauemmaksi.

Karpaloita on tullut parikin kertaa käyty hakemassa ja nyt se saa riittää. aika turhankin kypsiä ne ovat ja tahtovat jo hieman jopa hajoavan kun niitä poimii. Tällä viikolla vielä kerran suppilovahveroita poimimaan ja sitten saa sekin riittää. Venettä en vielä ylös ota vaan ajattelin muutaman reissun vielä kalojen perään tehdä.

« Viimeksi muokattu: Marraskuu 09, 2020, 08:37:20 am kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1191 : Marraskuu 15, 2020, 10:10:36 am »

Päivitetään taas.  Keskiviikkona merelle satuolentoja hakemaan.  Tuuli oli taas sitä luokkaa että ei oikein olisi ollut asiaa karikkojen kylkeen.  Hetken jo käväisi mielessä josko vain olisi ajanut ahvenkiville haukia kokeilemaan kun siellä ei olisi noita salakiviä  Järkyttynyt  venettä ahdistamassa.  Ajoin kuitenkin pidemmälle merelle.  Tuli sitten nuo kaikki tutut paikat kierretyksi vaikka aallokko todella paljon aiheutti sydämentykytyksiä. Kun ei niissä kaloja näkynyt niin kokeilin hieman uusiakin paikkoja.  Muutamia vuosia sitten kyllä tuolta Julukarilta oli pari satuolentoa tullu mutta nyt ei sitten mitään. En sitten viitsinyt edes haukia kotimatkalla kokeilla muusta paikasta kuin pesuvadin karikolta.  Ei sieltäkään mitään.

Torstaina viimeinen reissu suppilovahveroita hakemaan.  Niitä kyllä jälleen oli. Hieman vajaa 30 litraa tuli poimituksi ja nyt ne sitten riittää.

Lauantaina Tarmon kanssa taimenien perään.  Nyt lähdimme aivan minulle uusille paikoille.  Tahkoluodosta merellepäin.  Hieman tuota kalamatkaa mieteimme kun tuulta oli luvassa 13 metriä sekunnissa.  Nyt kuitenkin nämä kalapaikat olivat paikoissa joissa lähes joka kerta sai veneen jätetyksi syvän puolelle ilman kivien pelkoa ja sieltä pystyi pommittamaan karikkoja ja saarien rantoja. Tuulen nostama aallokko kuitenkin sitten aiheutti sen että parikin uistinta sain jätetyksi rantakivikkoon kun veneellä ei sinne ihan rannantuntumaan ollut asiaa.

Nyt sitten pääsin pitkästä aikaa näkemään ihan luonnossa miltä se satuolento näyttää.  Tarmo sen sai uistimeensa kiinni ottamaan ja minulle jäi tuo vaativa haavimiehen homma.  Mikään jättiläinen tuo ei ollut mutta mukaanotettavan kokoinen.  Kyllä tuo hieman sai taas intoa jatkamaan tätä harrastusta.  Tosin jälleen nuo tuulilukemat eivät houkutelisi merelle lähtemään. Onneksi kausi vielä jatkuu kun ei tuota pakkasta ole lähiaikona luvassa.  Merellä näytti kaikuluotain vielä jopa yli 7 asteista pintaveden lämpötiloja. 
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1192 : Marraskuu 23, 2020, 16:43:27 pm »

Kyl mää ainaski oon kalas käyny, mutt saaliist ei oikei oo tietoo.  Itkee    Jatkuvat tuulet on häirinnyt merellemenoa.  Kun lisäksi rannasta ei enään ole kaloja kukaan saanut niin sielläkään ei sitten ole kannattanut aikaansa hukata.  Oli tuossa viikolla yksi vähätuulisempi päivä ja sitä sitten yritin hyödyntää.  Lähdin rannasta kuin hauki kaislikosta, tukka putkella kohti avomerta. Nopea matkanteko tyssäsi kuitenkin heti ensinmäisen saaren kohdalla kun vasta-aallokkoon mennessä vene hyppi siten että taisi munuaiset pudota alhaalla oleviin pusseihin joissa jo kuitenkin oli jotain täytteenä.  Ei suinkaan, mutta totta toinen puoli.  Vene on tämän painavan moottorin takia aika takapainoinen ja kun se aallonharjalta loikkasi niin tuli lähes perä edellä takaisin aallokkoon.  Ei ollut kanttia ajaa lujaa mutta oikeastaan mikäs kiire minulla eläkeläisenä sitten olisikaan.

Ajoin sitten pikkuhiljaa ja kolusin saaren ja sen karikon josta olen eka satuolennon saanut.  Vaikka aikaa todella runsaasti käytinkin niin mitään saalista ei tullut. Ajoin sitten pidemmälle merelle josko siellä olisi elämää enemmän.  Yhdenpuun karikolla oli niin mahtavat kuohut että ei siellä oikein voinut aikaa kovinkaan kauaa kuluttaa.  Ajoin sitten viereisen saaren sivusta pommittaen siellä kaiken mahdollisen ottipaikan. Jatkoin sitten hieman tuulensuojassa olevaan paikkaan josta Jyrze ja Tarmo joskus aikonaan oli kokonaisen parven näitä satuolenoja kohdanneet. Nyt siellä ei ollut yhtään kalaa joka olisi mukaan lähtenyt.

Ajoin sitten seuraavaan karikkoon vaikka tuo aallokko sai sykkeen nousemaan.  On se aika jännä juttu kun loiva mutta aika iso aallokko tulee matalampaan veteen niin se muuttuukin kuohupääksi.  Olen ennenkin kuunnellut miten sen aallokon äänikin muuttuu matalampaan tullessa.  Ääni on oikeastaan aika karmiva kun tiedät sen kuullessa että pian vene nousee ja toivottavasti laskee ilman alla olevaa kivikkoa. Täällä minun kalavesilläni länsituuli pääsee keräämään voimaansa aina Ruotsin kannikolta asti.  Sama juttu olisit sitten Preiviikilahdella tai Viasvedenlahdella. Ei ole saaria jotka tuota aallokkoa voisi hillitä. Vaikka tuulilukemat tulisivat  ihan siedettäväksi niin aallokko kuitenkin pysyy vielä pitkän aikaa korkeana.  

Ei nyt tuokaan yrittämiseni saalista antanut joten seuraavaan paikka piti ajaa. Sumujensaaresta seuraava saari merellepäin tuli sitten kohteeksi. Vaikka ihan komeat tyrskyt siellä oli niin ei yhtään tyrskytaimenta ollut sinne eksynyt.  Ajoin sitten takaisin ensimmäiseen kalastuspaikkaan ja kokeilin sitä vielä kerran. Ikävä kyllä tuloksesta tuli edellisten kaltainen. Hieman kävi pienessä mielessä josko haukia kävisi kokeilemassa.  No, senverran kuitenkin kyrsi että päätin ajaa suoraan venevalkamaan. Siellä se vene vielä odottaa josko tulisi senverran tuuletonta päivää että merelle voisi lähteä.  Nostetaan vene sitten vasta jos pakkaset rupeaa kiusaamaan.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 23, 2020, 16:46:26 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1193 : Marraskuu 29, 2020, 18:00:10 pm »

On se vaan aivan pers...tä katsella tuulilukemia.  Jos ilmatieteenlaitos näyttää Porin sääennusteessa tuulenlukemaksi 4 metriä sekunnissa niin kuitenkin se oikea lukema samanaikaan on Tahkoluodossa puuskissa oleva lukema 14 metriä sekunnissa.  On se aikamoinen ero mikä todellisuudessa tuolla merellä kalapaikoissa tuulee.  Nyt tiistaina olisi ollut pitkästä asiallinen tuulilukema, mutta kuinkas ollakaan oli samanaikaisesti viimeinen joukkuekilpailu, joten sisätiloissa tuli tuokin tiistai oltua.  Joukkueella meni vihkoon ja vaikka minulla vaihteeksi menikin hyvin niin se siitä.

Eilen sitten merelle ihan mukavaan lievään tuuleen.  Aloitin kalastuksen paikasta josta Mikko 10 joskus kauan sitten sen yhden ison satuolennon sai mukaansa.  Siitä piti jatkaa yhdenpuun karikolle mutta jälleen verkkomiehet olivat vetäneet saaresta toiseen verkkoja ja samalla motittaneet myös yhdenpuun karikon.  En sitten sinne mennyt vaan suunnistin paikkaan josta Jyrze joskus kaksikin isoa taimenta samalla reissu oli saanut.  Nyt sitten pääsin näkemään satuolennon, joka ei kuitenkaan uistintani kelpuuttanut, vaan näytti kirkasta kylkeään ja pienet pyörteet jättäen jatkoi matkaansa.  Pyörittää silmiään Tosin se ei kovinkaan iso ollut.

Aikani siellä heiteltyäni jatkoin matkaa seuraavan saaren rantaa koluten.  Seuraava muistipaikka olikin sitten A.V. mahtitaimenen näköpaikka.  Varmaan A.V. vieläkin muistaa kuinka todella iso taimen siellä otti kunnon spurtin ja komean hypyn päätteeksi katkaisi siiman.  Verkkojata oli sielläkin mutta nyt oli niin hyvin merkattu että ei ollut vaikeuksia sitä kiertää.  Ei ollut mahtitaimen kotosalla.  Hieman eteenpäin kohti Parin poukamaa ja jälleen satuolento käväisi veneen vieressä.  Ei sekään huolinut uistintani vaan jatkoi matkaansa veneen vieressä ilman että olisi edes kokeillut uistinta.

Seuraavaksi olikin sitten jo verkkomerkkejä sikinsokin ilman mitään mahdollisuutta niitä kiertää.  Ajelin sitten pikkuhiljaa syvempään veteen ja sieltä kaasu pohjassa kotirantaan.

Tänään sitten piti tuota hyvää tuulilukemaa hyödyntää ja merelle jälleen.  Nyt en kuitenkaan lähtenyt tuonne pidemmälle vaan kokeilin tuota paikkaa josta eka taimenen olen joskus kauan sitten saanut. Käytin todella paljon  aikaa siellä ja kolusin sen saaren rannat ja sen ulkopuolella olevan karikon mutta ei minkäänlaista elämää. Ehkä maatuuli ei oikein natsaa tähän paikkaan.  Ajoin sitten siitä suoraan merellepäin ja parikin seuraavaa karikkoa joka puolelta pommittaen yritin satuolentoa tavoittaa.  Ei ollut tänäänkään minun päiväni. Vene tuntuu aikalailla vuotavan joten se varmaan pitäisi nostaa ylös.  Tosin näillä lämpöasteilla ei lasikuituvenettä pysty korjaamaan. Harkinna onkin nyt sitten jos ilmat ihan hyviä olisi niin voisi sen trailerin kanssa veteen laskea reissun verran.  Muutenhan pitäisi lähes joka päivä sitä käydä tyhjentämässä. Kyllähän taimen olisi ihan kiva jouluksi saada kraavikalana.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1194 : Joulukuu 08, 2020, 13:09:30 pm »

Ikävä kyllä tuntuu että kalastuskausi on taputeltu.  Vene vuotaa sen verran että pitäisi joka päivä käydä sitä tyhjentämässä. Yhden vuorokauden aikana siihen kertyi vettä lähes kaksisataa litraa joten katsoin järkeväksi vetää se pois vedestä.  Tuuli oli taas totutun kovaa kun yritin venettä vastatuuleen soutaa nostopaikalle.  Airo pamahti poikki ja yhdellä airolla oli todella kova homma sitä meloa. Onneksi tuo airo katkesi täällä rannassa eikä merellä.

Täytyy ihmetellä mistä sitä vettä niin pirusti tuohon veneeseen tulee.  Heti kun sain veneen ylös niin makasin siellä veneen alla ja yritin löytää vuotopaikkaa.  Pyyhein sitä pohjaa rievulla mutta mitään veden vuotoa ei sieltä löytynyt.  Vaikka vuotokohdan olisinkin löytänyt niin näillä lämpötiloilla ei lasikuituvenettä saisi paikatuksi.  Nyt se on trailerin päällä pihassa ja ehkä, tosin todella epävarmasti, sen voisi vielä veteen laskea kunhan varustautuu siihen että välillä sitä joutuu tyhjentämään. 

 On siellä muutama venekunta ihan sitkeästi käynyt ja paikallisten mukaan jopa taimenia saaneetkin.  Katsellaan ja kirjoitellaan josko jotakin juttua vielä tulisi.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 238« Vastaus #1195 : Maaliskuu 14, 2021, 23:51:59 pm »

Pilkillä on tullut käytyä merellä tänä talvena monta pitkää päivää.Tänää löytyi jokusia nättejä ahveniakin


* 20210314_121301.jpg (4850.92 kilotavua, 4608x3456 - tarkasteltu 37 kertaa.)

* 20210314_151626.jpg (3519.47 kilotavua, 4608x3456 - tarkasteltu 31 kertaa.)
tallennettu

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 238« Vastaus #1196 : Maaliskuu 14, 2021, 23:52:59 pm »

Kuvat kääntyi ärsyttävästi Huh
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1197 : Maaliskuu 15, 2021, 11:11:05 am »

Voi kiaus Sami. Hieno homma. Paas soittaen kun seuraavan kerran lähdet pilkille niin minä änkeän mukaan.  Mikäli vielä jäätä on tallella.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1198 : Maaliskuu 24, 2021, 09:03:13 am »

Käväisin naapurin isännän kanssa katsastamassa olisiko norssia saatavilla.  Kotiin tuli kolmiesenkymmentä norssia täältä.


* IMG_20210323_161516.jpg (3812.91 kilotavua, 4160x3120 - tarkasteltu 24 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 56


« Vastaus #1199 : Maaliskuu 24, 2021, 09:05:19 am »

Jopas tuli iso kuva  Järkyttynyt
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sivuja: 1 ... 46 47 [48] 49   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: