Sivuja: 1 ... 46 47 [48]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Porin kalavedet.  (Luettu 694498 kertaa)
igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 46


« Vastaus #1175 : Syyskuu 18, 2020, 17:22:22 pm »

Tänään perjantaina jälleen rantaan myrskyn jälkeen venettä katsomaan. Vene ihan ok.  Sitten ahvenia kokeilemaan.  Heitein täkyverkon ja samantien vedin sen ylös.  Verkossa heti parisenkymmentä salakkaa. Kyllä niitä siellä on mahdottomasti. Täkyonki pyydystämään ja heittelemään lippaa.  Ei yhtään mitään kumpaakaan vaikka tunnin siellä kaloja yritin. Kotiintultua netti auki ja katsomaan Kalakaverit sivustoilta  viimevuotisia ja sitä edeltävää vuotta miten ahvenet ovat rannantuntumassa viihtyneet.  Kyllä niitä sieltä pitäisi vielä saada.

Sitten puolukkaa hakemaan. Myrsky oli kaatanut pari puuta reitille mutta kuitenkin siten että ne pääsi nippanappa kiertämään.  Puolukka on nyt kypsää ja sitä tuli poimituksi 40 litraa.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 46


« Vastaus #1176 : Syyskuu 26, 2020, 17:43:04 pm »

Parisen kertaa käyty rannassa kaloja hakemassa.  Eka reissu antoi neljä ahventa kolmeen tuntiin. Pyydyksinä täkypohjaonki ja pienet lipat.  Ei ollut muillakaan rannalla olevilla  kalamiehillä  kehumista saaliin suhteen.

Toinen reissu antoi kolme ahventa.  Nyt oli koho-onki täkysyötillä ja lipalla koitettiin ahvenia saada toisella setillä. Kolmisen tuntia jälleen rannalla.

Puolukkaa on nyt saatu lähes kaksisataa litraa ja hieman vielä poimitaan.   Ensiviikolla pitäisi myös suppilovahveroita poimia ja haukiakin pitäisi koittaa saada.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Rekufaari
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 360


« Vastaus #1177 : Syyskuu 26, 2020, 22:57:09 pm »

Toinen reissu antoi kolme ahventa. 

Onko porissa noin huonot ahvenkannat.
Täältä Ukin vesistä saa ahventa ihan liiankin kanssa.
Kiva niitä on kalastaa, kun vaan joku hoitaa ne ruodottamaksi fileeksi.
Tänään tein 2 kg ahvenfilettä, onneksi ei tarvinnut pakkastaa, kun yksi kaveri
ne hakemassa.
Kuhat ovat vielä pikkasen kadoksissa, joskus niitä sattuma kuhia ahvenen
jigittämisen ohessa sentään tulee.
tallennettu

Harrastukset: Itsenäisyys, DM 7025, Legendit ja hyvä kalaruoka!

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 46


« Vastaus #1178 : Syyskuu 27, 2020, 06:42:14 am »

Tämä lahti on aika matalaa.  Pitää ajaa lähes kilometrin ennenkuin syvyttä on edes kolme metriä. Lisäksi se on aikalailla kasvillisuuden valtaamaa.  Viimekerralla kun olin rannassa niin sinne tuli mereltä ammattikalastaja jolla taisi olla parisenkymmentä verkkoja yön yli pyytämässä.  Saaliina oli kolme ahventa, siis kaikista verkoista yhteensä kolme ahventa.  Pyörittää silmiään Kyllä silti välillä rannastakin sattuu kaloja saamaan mutta itse en ole nyt osunut oikeaan aikaan.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Rekufaari
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 360


« Vastaus #1179 : Syyskuu 27, 2020, 21:58:13 pm »

Syvissä vesissä kalat ovat, täällä Ukissa kalastetaan pääosin niissä paikoissa
joissa vettä on 8 -15 metriä. Tietenkin hauen kalastajat kaislikoreunoja koluavat.
Hyvin taas tänään tuli ahventa, kappalemääriä en koskaan viitsi laskea.
Tässä on ihan pakko rajoittaa taas ahvenen kalastusta, kun itse ne kuitenkin joutuu
fileoimaan, pakastinkin alkaa olemaan täynnä.

tallennettu

Harrastukset: Itsenäisyys, DM 7025, Legendit ja hyvä kalaruoka!

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 46


« Vastaus #1180 : Syyskuu 30, 2020, 19:33:44 pm »

Eilen keskiviikkona vihdoin oikein haukien perään merelle.  Tietenkin aloitin ahvenkiviltä.  Ilma oli kalastuksen kannalta mitä parhain. Puolipilvistä ja leppoisatuulista, tosin oli itäinen maatuuli joka ei ole oikein tänne se paras mahdollinen. Vedenkorkeuskin olisi saanut olla hieman normaalia ylempänä. Pintaveden lämmöt olivat keskimäärin 13.5 asteista. Vesi oli aika kirkasta ja vähäkalaisaa Pyörittää silmiään Varmaan tunnin verran haukia ahvenkiviltä yritin kunnes tuntui että olisi parempi kokeilla jotain muuta paikkaa.

Lähdin pidemmälle merelle josko syvemmältä noita kaloja löytyisi. Ei muuten ollut ketään mukaan tulemassa.  Ajoin sitten takaisin ja pitkästä aikaa piti kokeilla ensin pesuvadin karikon. Ei tällä tuulella(kaan) sieltä mitään saanut.  Kun nyt kuitenkin siellä olin niin ajoin sitten pesuvadin perukalle.  Annoin tuulen kuljettaa lähes koko pesuvadin laidasta laitaan mutta kun ei niin ei. Kyllä rupeaa jo pian usko loppumaan kun jatkuvasti saa tyhjiä reissuja tehdä ja ajatelkaan, vain haukien tähden.  Ehkä satuolentojen perässä noita tyhjänpyytämisiä vielä jotenkin ymmärtäisi.

Alkuviikolla pikainen käynti venerannassa kun piti venettä vedestä tyhjentää.  Samalla tietenkin ahvenia piti yrittää. Täkyonki ei antanut yhtään ahventa mutta lipalla tuli sentään yksi pikkuinen ahven.

Tänään uudellen ahvenia hakemaan heti aamutuimaan.  Täkyonki korkilla pyytämään ja toinen täkyonki pohjaonkena sekä kolmantena vielä lippaa heitelin.  Yksi pieni ahven tuli täkypohjaonkeen. Muutin sitten eri laitureille ja kaloja sai turhaan odottaa.  Kävelin sitten aivan merenrantaan ja siellä olikin lippauisimella vientiä.  Kolme kookasta neljäsataista ahventa lähes peräperään.  Viisi hieman pienempää vielä nappasi lippaan.  En tiedä sitten mitä ajatella mutta kun vene ajoi siitä vierestä väylää pitkin niin syönti loppui. Ei mitään senjälkeen.  Tulipahan nyt kuitenkin pitkästä aikaa sentään ahvenia kotiinviemiseksi.

Lähes samanaikaisesti toisellepuolelle venevalkamaa tullut kalamies sai koko aikana mato-ongella kolme todella pientä ahventa ja useita särkiä. Ei hyvä päivä hänelle.

Käväisin sitten vielä puolukkaa poimimassa, nyt sitten vain omaan käyttöön. Kaksisataakolmekymmentä litraa on nyt poimittuna ja toivottavasti huomenna tulee runsaasti suppilovahveroita.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 46


« Vastaus #1181 : Lokakuu 02, 2020, 19:27:02 pm »

Eilisen päivän saalistavoite olikin "töttörövahvero".  Niitä tuli poimituksi kaksikymmentäviisi litraa.  Ikävänä sivusaaliina tuli 41 hirvikärpästä.  Itkee

Tänään sitten aamutuimiin venerantaan ahvenia hakemaan.  Salakkaparvi oli varmaan kokoluokkaa kymmeniä tuhansia. Täkyverkkoa ei uskaltanut pitää kuin muutaman sekunnin vedessä tai muuten se olisi ollut aivan täynnä salakoita. Niitä sai kyllä lipallakin sivusaalina rokastettuna.  Nyt sitten menin suoraan merenrantaan väylän varteen. Täkyonkeen ei tullut kuin kaksi ahventa mutta lippauistin antoi sentään neljä ahventa. Toisella puolella kalamies mato-ongella sai parisen pientä ahventa.  En sitten ollut kuin reilun parisen tuntia kun lähdin muiden harrastusten pariin. Nyt varmaan muutama päivä saa kalat olla rauhassa ja palataan sitten asiaan.
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 02, 2020, 19:29:06 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 46


« Vastaus #1182 : Lokakuu 08, 2020, 12:10:48 pm »

Viikonloppu meni jälleen metsän siimeksessä.  Lauantaina 2 ämpärillistä puolukkaa ja sunnuntaina sama 2 ämpärillistä.  Maanantaina karpalosuolle. Vähän yli kuusi litraa todella komeita karpaloita kotiin. Eilen sitten vihdoin ja viimein kalojen seuraan.  Aloitin heti väylän varrelta.  Täkyonki veteen ja laittamaan lippasettiä kuntoon.  Keskenkaiken katsoin että korkkia ei ole näkyvissä.  Äkkiä onki ylös ja tuntuikin aika mahtavalta saaliilta. Molemmissa koukuissa kunnonkokoinen ahven.  Jopas oli mahtava alku. Ikävä kyllä se kunnollinen kalantulo ei jatkunut. Tuli sieltä sitten pikkuhiljaa ahvenia siten että vakumiin sai pakatuksi kolme annoskertaa.  

Väylää pitkin lähti kalamies satuolentojen perään.  Oli kuulemma eilen parisen satuolentoa tullu uistimen perässä mutta eivät huolineet uistinta.

Tänään sitten jälleen hieman seitsemän jälkeen rannalle. Taas täkyonki pyytämään ja toisella setillä lippaa noille tarjoamaan.  Puolisen tuntia täysin elotonta touhua.  Sitten tuli muutaman ahven, toinen lippauistimeen ja toinen täkyonkeen.  Aamuhämärissä taas kalamies satuolentojen perään.  Oli eilen sitten parisen pientä taimenta käväissyt jo veneessä asti. Itselleni tuli harvakseen ahvenia. Kello kymmenen loppui se heikkokin syönti ja kun ei mitään tapahtumaa enään ollut niin kotiin tuli lähtö. Sain sitten naapurin kahdeksankymppiselle yksin asuvalle leskirouvalle fileroitua parisen annonta ahvenfilettä ja jäi itsellekin ihan riittävästi yhdeksi kerraksi.

Loppukuussa alkaa taas keilailukilpailut joten tarvinnee hieman harjotella tuota kun nyt juuri olen joukkueessa se heikoin lenkki. Varmaan vielä yksi reissu puolukoiden perässä ja karpalosuolle täytyy aikaa uhrata eikä noita suppiksiakaan voi vielä unohtaa.  Mutta ei tuota kalastustakaan unohdeta.  
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 08, 2020, 12:17:02 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 46


« Vastaus #1183 : Lokakuu 11, 2020, 20:50:11 pm »

Pari kertaa on jälleen tullut käytyä rannassa.  Nyt ei ole mitään lapsille kerrottavaa.  Eka reissu antoi yhden sorvan ja yhden pienen ahvenen.  Toinen reissu ei antanut edes sitä ensimmäistäkään kalaa  Vihainen  En kylläkään ole rannassa ollutkaan kuin parisen tuntia.  Kyllähän se on niin että jos ei kahteen tuntiin ole kaloja kuulumassa niin ei niitä varmaan sitten pilvin pimein ole tulossakaan vaikka kuinka yrittäisi. Ei oikein mene muillakaan hyvin.  Olin rannassa kun ammattikalastaja tuli verkoiltaan.  Saaliina yksi kala.

Nyt sitten on jäänyt aikaa metsässä samoilemiseen ja puolukkaa on hieman yli 300 litraa poimittuna ja kyllä se nyt sitten riittää.  Karpaloita vielä täytyy hakea ja suppilovahveroitakin mahtuu vielä kuivattuna pakastimeen.  Todennäköisesti marjastus ja sienestys loppunee tälläviikolla ja sitten varmaan tuo kalastuskin saa uutta intoa.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 46


« Vastaus #1184 : Lokakuu 18, 2020, 14:17:16 pm »

Pieni pikainen päivitys jälleen.  Kalantulo on ollut todella heikkoa. Parisen  lähes tyhjää reissua rantaan on tullut tehdyksi.  Tänään aamulla venettä tyhjentämään ja parisen tuntia ahvenia pyytämässä ja saalis oli yhtä tyhjän kanssa.  Aamulla katsoin vielä noita tänne laittamiani kirjoituksia edellisiltä vuosilta ja kyllä niiden mukaan vielä olisi pitänyt, (juu varmaankin  Järkyttynyt ) kaloja saada mutta kun ei niin ei. Kaikki pienetkin sintit olen mukaani ottanut ja nyt sitten laitoin oikein tarkkaan vaakaan punnittavaksi neljä pientä ahvenfilettä ja uusi painoennätys on nyt sitten noille neljälle fileelle yhteensä viisitoista grammaa.  Järkyttynyt  Näitäkään en ole edes nyt saanut mutta en ole huomannut ennen tuosta ennätyksestä kirjoittaa. Olivat kyllä peukalonkynnen kokoisia ja lähes läpinäkyviä mutta tulevaan kalakeittoon muiden mukaan ovat päässeet.

Käväisin sitten karpalosuolla, vajaa ämpärillinen saaliina ja varmaanikin vielä ainakin yhden reissun sinne pitänee tehdä.  Suppisiakin/ kanttarelleja käväisin hakemassa kaksi ämpärillistä ja kantikset rupeavat olemaan jo aika höttöä mutta suppisia vielä lisää voisi hakea.

Muuten tuntuu muilla tuo kalastuspuoli olevan vielä minuakin heikommassa kantimessa. Ei edes Sami ole mitään ilmoitellut Iskee silmää
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #1185 : Lokakuu 19, 2020, 08:51:58 am »

On pari reissua tullut tehtyä ulkomerelle,ennenkuin alkoi taas noi kovat tuulet. Yhden taimenen olen saanut 58cm. Kuvankin oisin tähän laittanut,mut eipä tunnu toi kuvan lisäys toimivan..
tallennettu

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #1186 : Lokakuu 19, 2020, 18:26:30 pm »

No nyt näytti pelaavan.


* 20200929_223045.jpg (367.53 kilotavua, 1479x1573 - tarkasteltu 22 kertaa.)
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 46


« Vastaus #1187 : Lokakuu 19, 2020, 18:34:55 pm »

Sillai ne toiset... Kaunis kala.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 46


« Vastaus #1188 : Lokakuu 26, 2020, 09:52:40 am »

Pikainen viikkopäivitys.  Tiistaina rannalla ahvenia hakemassa.  Täkyonki ja lippaa heitellen yksi ahven saaliiksi. Yksi vene lähti taimenia narraamaan. Juttelin kalastajan kanssa ja kertoi että oli jo parikin satuolentoa nähneensä.

Keskiviikkona sitten minullakin oli eka päivä tällä kaudella satuolentojen perässä. Ajoin paikkaan josta olen aikonaan eka meritaimen saanut. Kiertelin koko saaren ja sen ympärillä olevat karikot. Oli sateinen sää ja seuraaville saarilla näkyi jotain liikettä.  Kaivoin kiikarit ja ei siellä mitään isoa kiveä ollut vaan kaksikin eri venekuntaa näkyi siellä touhuamassa.  Lähdin kuitenkin sinne suuntaan kiertämällä saaren joka on sumujen saareta seuraava merellepäin.  Ei ollut enään venettä siellä. Saaren nokan kierretyä huomasin pienen mehukattimerkin. Toista ei tietenkään ollut näkyvillä.  Hieman kauempana näkyi jälleen parikin "verkkomerkkiä" joten en arvannut sinne mennä. Suoraan sanoen ketutti kun ei ollut varmaa tietoa missä niitä verkkoja oikein olisi.  Päätin sitten lähteä haukia hakemaan kun siellä ei noita piiloverkkoja olisi...Ahvenkivet tuli sitten kierrettyä ilman mitään tapahtumaa.

Torstaina pikainen reissu rantaan, ei mitään mainittavaa.  Lauantaina sateen jälkeen venettä tyhjentämään ja nyt kun piti jo ennen puoltapäivää lähteä talkoisiin niin mukana ei ollut kalastusvälineitä.  Tuttu kalamies oli siellä ja juttelin hänen kanssaan.  Katselin samalla kun veteli nättejä ahvenia täkyongella.

Sunnuntaina sitten ajattelin mennä oikein ajan kanssa ahvenia hakemaan. Nyt ei syönti ollut kohdallaan niin minulla kun tuolla toisellakaan kalamiehellä.  Aamulla varhain lähti kaksikin venettä merelle taimenien perään.  Juttelin toisen kanssa ja kertoi parikin taimenta tulleen. Itelläni oli muutama ahven saaliina kun ammattikalastaja tuli mereltä.  Hänellä oli ollut silakkaverkot pyytämässä.  Saaliina oli vain muutama silakka ja yksi pieni siika. Kun oli tuttu mies niin antoi nuo kalat minulle. Puolet tuosta siiasta meni kraaviksi ja tänään syödään paistettuna kokonaista silakkaa, siianfiletttä ja ahvenfilettä.  Vaimolle sanoin itse kaikki pyytämäni. Tuota silakkaa se hieman ihmetteli mutta kun kerroin että muualla ongitaan silakkaa niin sanotulla silakkalitkalla niin voinee olla että uskoi minun nuo ihan itse pyydytäväni.

Käväisin ostamassa veneen tankin täyteen polttoainetta joten kyllä ainakin mielessä olisi vielä satuolentoja käydä kokeilemassa.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

jänis
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 1562« Vastaus #1189 : eilen kello 21:25:15 »

Viikko sitten kävin reposaarenrannoilla meritaimenenpyynnissä. Mitään ei tullut, ei edes sitä kolmipiikkiä kyljestä kiinni. Noh täytyy vielä käydä uudelleen kun löytyi hyvältä tuntuva paikka.
tallennettu

--=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  -
SonataarcticA http://kajostus.blog

Sivuja: 1 ... 46 47 [48]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: