Sivuja: 1 ... 45 46 [47]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Porin kalavedet.  (Luettu 678506 kertaa)
A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1150 : Heinäkuu 12, 2020, 13:05:45 pm »

Täytyy valitettavasti todeta, että jaan Igorssin huolen Preiviikinlahden haukikannoista. Takavuosien haukikarkelot tuntuvat jo melkein kaukaiselta historialta. En ole itse tietenkään ehtinytkään samalla tavalla kalastaa, mutta ennen tuntui kyllä kalaa olevan enemmän. Sama juttu Viasvedelahden puolella, sieltä tuntuvat hauet hävinneen kokonaan.

Pääsin perjantaina kuitenkin pitkästä aikaa merelle, paatti oli kahdeksan jälkeen meressä. Vesi oli 20 senttiä plussalla ja tuuli viiden metrin luokkaa lounaasta. Ahvenkiville siis heti. Aloitin santojen puolelta, kun sieltä on joskus kesällä tullut reilummankin kokoista haukea, tyhjää kuitenkin oli. Seuraavaksi heittelin huolellisesti lahden suuaukon kivikot, myös ihan tyhjää. Vähän meinasi jo huolestuttaa, mutta menin sitten varsinaiselle kalapaikalle, eli etelänpuolen penkalle. Ei tarvinnut kovin kauan heitellä, kun tärähti ihan mukavasti. 3,6 kg ja 80 senttiä pääsi kylmälaukkuun maisemakierrokselle. En jaksanut sitten enää sen enempää heitellä siinä, vaan kävin kokeilemassa Ulko-Harmaan rannat. Tyhjää sielläkin. Tässä vaiheessa reissu muuttuikin enemmän matkailuksi, ja menin pitämään Puskuuriin kunnon makkara- ja kahvitauon. Kotimatkalla heittelin vielä pesufatin, mutta siellä näkyi vain muutama lahna.
tallennettu

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 230« Vastaus #1151 : Heinäkuu 12, 2020, 18:25:46 pm »

Juu,tuolla lahdella on tullut luuhattua 80 luvun alusta asti,ja viimeisen 2-3vuoden aikana on tapahtunut jotain käsittämätöntä.Hauet tuntuvat totaalisesti hävinneen....syitä on tullut mietittyä,mut mitään järkevää ei ole tullut mieleen mistä moinen voisi johtua.....
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 26


« Vastaus #1152 : Heinäkuu 13, 2020, 15:35:31 pm »

Eilen tuli vaihteeksi kaksi ahvensarjalaista ja kaksi haukisarjalaista kelaa huollettua.  Tänään sitten noita haukivehkeitä testaamaan.  Tarkoitus oli ainakin kaksi haukea saada ja mieluimmin mahdollisimman pian, joten ahvenkiville suoraan ajaminen oli edessä.  Vesi oli niin ylhäällä että sain ajetuksi suoraan hiekkasärkän yli lähellä sisäänmenon kiveä ja pääsin aloittamaan heti veneen ollessa vielä hietikon päällä.  Kymmenisen heittoa ja hauki veneeseen.  Olipa mukava alku vaikka kokoluokka ei kyllä päätä huimannut.

Seuraavaa sai siten odottaa ja odottaa. Neljä tuntia  Pyörittää silmiään  tahkosin tuota ahvenkivien sisäänmenon paikkoja ilman että pidemmälle lahteen olisin ajanut. Heti ensimmäisten kivien luona tarrasi uistimeen ihan asiallisen kokoinen hauki. Siinä useampia minuutteja meni sen kanssa.  Välillä sain lähemmäksi venettä ja taas se veti siimaa kelalta.  Tappiohan siitä lopuksi minulle tuli kun se päätti lopettaa leikin ja irrottautua uistimesta. En edes koko aikana saanut näköyhteyttä siihen.  Tulihan sieltä jälleen kala. Ei todellakaan mikään jättiläinen vaan kolmipiikki oli osunut uistimen tielle.

Annoin tuulen kuljettaa venettä ja kun tuli matala vastaan niin ajoin uudelleen tuulen vietäväksi.  Kaksi kertaa hauki käväisi uistimessa mutta irtosi lähen samantien. En ymmärrä tuota kun koukutkin olivat aivan uusia, ehkä pitäisi laittaa huomattavasti isommat koukut.  Tulihan sieltä se odotettu toinen hauki. Ei sekään ollut koolla pilattu mutta kyllä siitä pannullisen filettä saa.

En sitten muualle lähtenytkään vaan seuraavaksi ajoin  kotirantaan. Tällä vedenkorkeudella +25 cm on jopa ahvenkivilläkin mukava kalastaa.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 13, 2020, 15:38:16 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 26


« Vastaus #1153 : Heinäkuu 16, 2020, 11:09:12 am »

Siskon tytär norjalaisen miehensä kanssa tuli käymään täällä keväällä ja tahtoi kokeilla kalastusta.  Sanoin että minulla on kyllä kaikki tarvittavat kalastusvälineet ja paukkuliivitkin molemmille joten käydään joskun kesällä kokeilemassa. Eilen sitten suunnistimme merelle.  Reittimme meni ensin Kakkuriin jossa aloitimme kalastuksen.  Ei ollut mies koskaan virvelimme kalastanut joten aikamoisen oppitunnin jouduin pitämään. Aluksi heitot olivat muutaman metrin luokkaa mutta pikkuhiljaa hieman paremmaksi muuttui.  Tosin jouduin "sivusilmällä"  Järkyttynyt  koko ajan hieman tarkkailemaan kun välillä uistin jopa kolahti perämoottorin kylkeen.  Kalaa ei tullut joten jatkoimme matkaa.

Seuraavaksi reitti vei Puolivälinkarille kalastellen sen koko eteläsivun.  Saaliiksi tuli pohjaruohoa.  Matka jatkui kohti Puuskurin pohjoissivua joka oli aikalailla vesikasvien valloittama samoin kuin Vartkrunnin eteläsivusto.  "Salaattia" olisi jo tarpeeksi mutta ne kalat puuttuivat edelleen. Jotenkin tuntui että "kalastusoppaan"  Nolostunut toimenkuvaan kuuluu noita kaloja saada joten suhtvarmaan paikkaan piti lähteä ajamaan.  Juu, Ahvenkiville veneen nokka kohisten lähdimme.

Aloitimme heti hiekkasärkän jälkeen kalastuksen. Hiljaista oli, ei mahda mitään.  Onneksi kuitenkin yksi hauki seurasi kaverin uistinta aivan veneen viereen ja vettä pärskähtäen lähti muualle.  Nyt kuitenkin saimme tietoa että kyllä siellä jokin kala kuitenkin on.  Lähdimme sitten vielä sisemmälle ahvenkiville ja heittelime sen ruohikkoisen poukamankin, josta usein on kaloja saatu, nyt niitä ei kuitenkaa siellä ollut.  Ajoimme takaisin sisäänmenon väylälle ja tulihan sieltä hauki.  Kokoluokka oli mahtava 300 gr mutta kala kuitenkin ja se tuli lisäksi kaverille.

Aikaa oli mennyt jo riittäävästi ja kun eväätkin tuli jo syödyksi niin venerantaan lähdettiin.  Voi, voi, kyllä on todella heikoksi mennyt tuon lahden kalansaaliit.

Poikakin soitteli ja kyseli josko viikonloppuna mentäisiin kalaan kun pojanpoika sitä on kovin kysellyt.  Onneksi tuota pikkupoikaa taitaa laivan  Iskee silmää ohjaaminen kiinnostaa enemmän kuin kalastus joten voinee tuo matka onnistua kun on hyvät eväät mukaan.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 26


« Vastaus #1154 : Heinäkuu 19, 2020, 16:58:37 pm »

Pojanpoika  Tuomas 5 v tuli isänsä kanssa kaloja narraamaan. Viimereissustamme jäi ihan mukava muisto kun kaksi haukea sain fileroida heille kotiinviemiseksi.  Nyt oli tuuli sitä luokkaa että suunnittelemani reitti, joka olisi ollut samanlainen kuin  tuon siskontyttären miehen kanssa, ei olisi onnistunut, niin ajoimme sitten Ooviikiin.  Siellä saimme tuulelta suojassa koittaa kaloja saada.   

Tuomas sai olla "laivan" päällikkönä ja kun noita kaloja ei kuulunut niin ajelimme sitten laivalla siksakkia ja mitä hienointa hieman lujemmalla vauhdilla teimme todella jyrkkiä käännöksiä. Minä taisin olla ainoa joka ihan oikeasti olisi kaloja kaivannut. Kalastaminen tapahtui siten että Tuomaksen isä sai heitellä yksin ja minä ja Tuomas kokeilimme yhdessä.  Minä tosin sain yksin heittää uistimen mutta yhdessä sitten sen kelasimme takaisin. Eväiden syönti ja laivan ohjaaminen taisikin olla retken parasta antia.

Kalastuskilpailun ylivoimaisen voittajan julisti Tuomas ja pisteiden kerääminen meidän joukkueelle tuli siitä kun saimme ylivoimaisesti   Järkyttynyt enemmän pohjaruohoa. Kyllähän edes yksi hauki olisi ollut kova sana kun olen saanut tuon pikkupojan pitämään kalaruuasta ja haukikin on ollut kotona suosittu kalaruoka.

Ikävä kyllä tuo kalakato tuntuu vain jatkuvan.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 230« Vastaus #1155 : Heinäkuu 23, 2020, 21:23:22 pm »

Ihme homma kyllä,mite helvekkoa on tapahtunut tässä muutamassa vuodessa? Täysin käsittämätöntä.
tallennettu

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1156 : Heinäkuu 23, 2020, 23:50:49 pm »

Sama homma Kuuminaisten toisella puolella. Viasvedenlahdelta tuli ennen myös ihan mukavasti haukea, mutta nyt siellä on aivan tyhjää.
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 26


« Vastaus #1157 : Heinäkuu 24, 2020, 08:33:43 am »

Jatketaan tuota tyhjänpyytämistä nyt sitten edelleen.  Paikkana oli tänä aamuna veneranta.  Kyllä tuolta ennen on sateen aikana ahvenia saanut. Ei ollut ketään muuta rannassa joten sain vapaasti heitellä eri laitureista.  En nyt ihan mahdottomasti kalaa odottanutkaan kun kyläläiset tiesivät kertoa että ei siellä (vielä  Huh ) ole kaloja oikeastaan kukaan saanut. En sitten tehnyt poikkeusta vaan kalantulo oli kuin olisin  kaivosta kaloja koittanut saada.

ps mustikkaa kerättynä puhdistettuna 60 litraa, eikä kalojakaan kokoaan vielä unohdeta.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258« Vastaus #1158 : Heinäkuu 27, 2020, 14:17:45 pm »

Kävin eilen kajakilla ajelemassa preiviikinlahdella ja jututin venekuntaa jotka näyttivät jerkkiä heittelevän. Sama huomio heillä, 2-3 vuoden aikana hauet lähes tyystin hävinneet.
tallennettu

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 230« Vastaus #1159 : Heinäkuu 27, 2020, 22:57:11 pm »

Hiljaseks kyllä vetää,ois kiva tietää mistä moinen johtuu...millanen vene oli jätkillä?
tallennettu

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1160 : Heinäkuu 29, 2020, 23:32:22 pm »

Oliskohan tässä syyllinen: https://yle.fi/uutiset/3-11469886
tallennettu

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258« Vastaus #1161 : Heinäkuu 30, 2020, 21:28:05 pm »

Hiljaseks kyllä vetää,ois kiva tietää mistä moinen johtuu...millanen vene oli jätkillä?

Valkonen lasikuitupulppari keulakoneella. Kippari puhu suomea vähän murtaen.
tallennettu

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 230« Vastaus #1162 : Heinäkuu 31, 2020, 23:44:04 pm »

En tiedä mistä johtuu,mutta lahdella on ollut parina vuotena nyt pientä noin 2-3sentin kalaa ihan järjettöminä lauttoina...ja viimisen hauen vatsa oli täynnä 3piikkiä kun avasin.
tallennettu

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1163 : Heinäkuu 31, 2020, 23:45:20 pm »

En tiedä mistä johtuu,mutta lahdella on ollut parina vuotena nyt pientä noin 2-3sentin kalaa ihan järjettöminä lauttoina...ja viimisen hauen vatsa oli täynnä 3piikkiä kun avasin.

Tarvittaisiin joku ryhävalas syömään pikkukalat pois...
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 26


« Vastaus #1164 : Elokuu 03, 2020, 14:30:31 pm »

Sataa sataa ropisee.  Ei sitten lähdetty mustikkametsään, mentiin vaihteeksi kalaan. Hymyilee leveästi  Toisaalta ihan hyväkin välillä käydä kaloja kokeilemassa sillä mustikkametsästä on jo kerättynä ( ja myytynä  Cool)  180 litraa mustikkaa.  Kalastusilmaksi ihan sopiva, mieto tuuli, pilvistä, hieman satelee ja vedenkorkeus sopiva.  

Parikin paikkaa oli suunnitelmissa mutta yllätys, yllätys, Ahvenkivet veivät voiton. Aloitin heti sisääntulon poijusta  Pyörittää silmiään josta tuuli sai kuljettaa kohti sisääntulon väylän merkkikiveä.  Nyt(kään) ei ketään ollut minua odottamassa.  Ajoin uudelleen lähtöpaikkaan ja laskin hieman toista reittiä.  Vajaa puolisentuntia sain aikaani kulutettuna kunnes hauki käväisi uistimessa.  Lähti kuitenkin matkoihinsa ennen haavia. Seuraava hauki antoi jälleen odottaa itseään ja jälleen irtosi oltuaan vain hetken kiinni. En taaskaan ymmärrä miksi ne ovat noin heikosti kiinni kun koukut kuitenkin ovat ihan asiallisessa kunnossa. Kun noita kaloja kuitenkin vihdoin siellä tuntui olevan niin en sitten paikkaa vaihtanut.

Näkyi jokin verkkomies kalastavan Ahvenkivien sisälahdella joten en sinne lähenyt. Tulihan sieltä sitten haukikin joka oli niiiin hyvin kiinni että sain sen oteuksi mukaani.  Tuollainen kolmikiloinen on ihan passelin kokoinen ruokahauki.  Soitin vaimolle syödäänkö tänään paistettua haukifilettä.  Sanoi että on jo laittanut makkarakastikkeen valmiiksi kun ei oikein ole uskoa tuohon isännän kalasaaliiseen Näyttää kieltä Näyttää kieltä  No se siitä, syödään sitten huomenna kalaa. Tuli vielä yksi vauvahaukikin mutta se sai jäädä kasvamaan pituutta ja painoa.

Olipahan vaihteeksi ihan mukava käydä kalassakin.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 03, 2020, 14:32:41 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sivuja: 1 ... 45 46 [47]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: