Sivuja: 1 ... 44 45 [46]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Porin kalavedet.  (Luettu 643120 kertaa)
igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 11


« Vastaus #1125 : Elokuu 02, 2019, 09:57:37 am »

Pitkästä aikaa vaihteeksi rannalle ahvenia hakemaan.  Oli rantatien loppupäähän ilmestynyt uusi liikennemerkki joka kielsi autolla ajon rantaan asti.  Minua se ei koske kun minulla on siellä venepaikka. Reilun tunnin siellä aikaani kulutin ja saaliiksi tuli ihan sopivasti kuusi ahventa.  Kaksi muuta kalamiesta siellä oli ja he pyydystivät kaloja jigillä kun taas minä heittelin vain lippaa.  Jigi tuntui olevan hieman parempi.

Ahvenet on nyt fileenä ja seuraavaa reissua rantaan ei ole nyt suunnitelmissa.  Muistaakseni viimevuonna kesäaikaan pyydystetyillä ahvenilla oli lievä mudanmaku joten varmaan syksymmällä vesien viiletessä on parempi talven varalle niitä ahvenia hakea.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 11


« Vastaus #1126 : Elokuu 18, 2019, 15:46:48 pm »

Aika hiljaista on täällä ollut.  Itse olen käynyt kolme kertaa rannassa ahvenia hakemassa. Vajaa parisen tuntia on riittänyt siihen että kuutisen ahventa on mukaani lähtenyt. Tosin nyt viimeksi tuohon ei aikaa mennyt edes tuntiakaan.  Itse olen lopettanut kalastuksen siihen kun tuo määrä riittää kahdelle ihmiselle yhdeksi ateriaksi.  Tänään sitten vaihteeksi merelle haukia hakemaan.

Ajoin suoraan ahvenkiville ja uskokaa tai älkää mutta ensimmäinen heitto ja hauki kiinni.  Ei siinä kauaa nokka tuhissut kun kolme haukea oli jo veneessä.  Sellainen kutina jäi että niitä sieltä olisi vielä lisääkin tullut mutta kun nuokin pitää fileroida ja hauki ei ole mikään suosikkikalani siinä hommassa.  On meinaan niin pirun  limainen kala fileiksi laitettavana.  Sitten vielä nuo kaksipäiset ruodot sieltä keskemmältä fileestä ei vieläkään tahdo ihan mailman helpommalta hommalta tunnu poistettaessa.

Huomenna sitten haukifilettä ruokapöydässä ja loput vakuumissa pakkaseen talven ruokailua odottamaan.

Lähes koko aikani on mennyt metsiä samoilemassa.  Ihan pelkästään puita en ole ollut siellä halailemassa  Pyörittää silmiään vaan marjamättäät ovat eniten aikaani kuluttanut. Mustikkaa on nyt kerätty 256 litraa.  Nyt sitten odottamaan puolukoiden kypsymistä.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 18, 2019, 15:49:40 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 11


« Vastaus #1127 : Lokakuu 01, 2019, 10:13:49 am »

Foorumi oli hetken aikaa ainakin minulta hukassa ja jo luulin että ei enää aukeaisikaan.  Viime kerrasta on jo hetken aikaa ja merellä olen muutamia kertoja käynyt. Pojanpoika käväisi taas veneilemässä.  Ajoimme ahvenkiville ja koitimme haukia narrata.  Minä heitein uistimen ja sitten vuoronperään minä ja pojanpoika kelasimme sen ylös. Nappasi hauki kiinni ja pojanpoika sai kelata kalaa veneeseen.  Hieman minä autoin pitämällä vavasta pikkaisen kiinni.  Olisiko ollut kolmisen kiloa painava hauki.  Opetin heti pikkupojalle että kalaa ei saa kiduttaa vaan se pitää heti tainnuttaa ja samalla verestää.  Ei tuon ikäinen (5 v) sitä mitenkään pahana pitänyt.

Saimme sitten vielä toisen samankokoisen hauen samalla systeemillä. Nyt sitten kotona fileroin hauet ja pikkupoika sai viedä kotiinsa tuoretta kalaa josta hänen äitinsä lupasi tehdä ruokaa.

Käväisin sitten vielä parikin kertaa merellä mutta nyt oli jo aika hiljaista.  Eka reissulla sain hauen, siis sain, en sitä itse pyytänyt vaan verkkomies joka oli ahvenkivien ulkopuolella kysyi olisiko minulla tuolle käyttöä.  Kyllä kiitos.

Eilen ajoin pitkästä aikaa sumppuun, sieltä hullunäijan saaren kylkeen, sitten metripaikalle ja sieltä ahvenkivien sisäänmenon kohdalle ja sieltä vielä aika matka matalan reunustaa merellepäin.  Joka paikasta sama tulos, ei edes pohjatärppiäkään.

Rannassa on ollut aika hiljaista ne muutamat kerran kun olen venettä käynyt katsomassa ja tietenkin samalla reissulla lippaa uittanut.

Suuren osan ajastani on mennyt metsän antimia pyydystettäessä.  Mustikkaa tuli 275 litraa ja nyt on puolukkaa kerättynä 175 litraa ja aika heikolta näyttäisi sen lisäämisen saaminen.  No sittempä jää aikaa taas kalojen perässä juoksemiseen.  Taimenien aika on jo siinä ja siinä mutta itselläni ei oikein ole mielenkiintoa siihen.  Verkkoja ristiinrastiin ja  tuo alamittakin on jo näille vesille aika kova.  Lisäksi rasvaeväiset pitää vapauttaa joten ei noita laillisia kovinkaan montaa kappaletta taida tuolla uiskennella.  

Palataan asiaan kun taas foorumikin on auki.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 226« Vastaus #1128 : Lokakuu 07, 2019, 06:45:02 am »

 Eilen tuli aloiteltua syksyn meritaimenhommat,hyvä aloitus 3 tapahtumaa,mutta vain yksi ylös asti.

72cm/4,73kg


* 20191006_233225.jpg (1261.71 kilotavua, 1601x1793 - tarkasteltu 299 kertaa.)

* 20191006_125304.jpg (5523.93 kilotavua, 4128x3096 - tarkasteltu 291 kertaa.)
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 11


« Vastaus #1129 : Lokakuu 07, 2019, 19:38:52 pm »

Hienoa Sami.  Kyllä sinä osaat.  Viimevuonnakin olit kovassa kunnossa.  ONNITTELUT.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 226« Vastaus #1130 : Lokakuu 07, 2019, 22:59:14 pm »

Kiitän,tänään kävin nopeen 4h iltakopasun.Tapahtui kauheita kun perhoon niittasi elämäni suurin meritaimen,mutta lopputuloksen voi jokainen arvata..😢
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 11


« Vastaus #1131 : Huhtikuu 03, 2020, 12:38:55 pm »

Ei ole kovinkaan paljoa kirjoittelua ollut.  Josko nyt sitten taas avattaisiin tämäkin osio.  Loppusyksyllä ei kovinkaan paljoa tapahtumia merellä ollut.  Tosin ahvenia tuli pakastimeen kolmisenkymmentä vakuumiin pakattua fileannosta.  Haukia kymmenisen vakuumiseen pakattua, täysin ruodotonta, annosta.  Muutama reissu taimenien perässä tyhjää pyytämässä.  Onkohan tuo venevalkama liian matalaa ja mutapohjaista sillä jo syksyllä osa ahvenista maistuivat mudalle.  En ole moista ennen huomannut. Hauet eivät kuitenkaan mudalle ole maistuneet?  Tänävuonna täytynee varmaan panostaa enemmän haukien pyytämiseen.  Ne kyllä paistettuna tuntuvat niin hyviltä.

Metsästä tuli mustikkaa 290 litraa mutta puolukkasato jäi alle 200 litraa.  Puolukoita kyllä oli paljon mutta kun säästin noita parhaita paikoja siten että varmaan olisivat kypsiä, niin thaimaalaiset kävivät ne jo raakoina poimimassa. Kyllä harmitti, kun tuntui että niitä oli niin pajon että vaikka lapiolla olisi lapannut ämpäriin. Juttelin yhden paikallisen kanssa joka siinä lähistöllä asui ja se kertoi että kyllä ne varmaan viitisenkymmentä ämpärillistä sieltä poimivat.

Karpaloita löytyi neljäkymmentäyksi litraa, olivat kyllä kovan työn takana.  Suppilovahveroita tuli kerätyksi viitisenkymmentä litraa.

Nyt sitten on tämän vuoden kalastuskausikin aloitettu. Vene pelaa kuin ihmisen mieli.  Syksyllä oli pohja aikalailla huonossa kunnossa kun en ollut laittanut myrkkymaalia pohjaan.  Ei meinannut edes plaaniin nousta.  Nyt on pohja puhdistettu ja kyllä taas meno maittaa.  Juu, kaloja ei tullut. Käväisin ensin ahvenkivillä ja heti sen ulkopuolella pari nykäisyä tuntui uistimessa. Se jäi ainoaksi tapahtumaksi.  Ajoin kyllä vielä metripaikkaankin mutta ei mitään tapahtumaa.   
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 255« Vastaus #1132 : Huhtikuu 04, 2020, 08:24:01 am »

On sitä odotettukin että igors aktivoituu foorumilla Hymyilee

Mulla meni vuosi remonttia tehdessä. Nyt on talo sisältä käyty läpi ja kerkeää taas ongelle.
tallennettu

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 387« Vastaus #1133 : Huhtikuu 04, 2020, 17:54:36 pm »

Hiljaista on ollut. Kesällä ei oikein erinäisistä syistä ehtinyt merelle. Nyt on talon runkopaketti tontilla, joten kiireitä taitaa olla tänäkin kesänä. Siikaa kävin kerran jo yrittämässä turhaan. Jos joku osaa vinkata täältä päin paikan, josta itse olisi saanut ongella siikaa, niin annan täältä jonkun peukkuemojin tai vastaavan.
tallennettu

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 255« Vastaus #1134 : eilen kello 19:52:08 »

Kaveri oli karhuluodon nokasta saanut useamman siian viimeviikolla, kaikissa oli ollut jotain loisia.
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Paikalla Paikalla

Viestejä: 11


« Vastaus #1135 : tänään kello 14:58:05 »

Ennusteet lupasivat aika hyvää kalailmaa maanantaipäiväksi.  Aamulla varhain merelle kahden virvelisetin kanssa.  Puolivälikari ammotti tyhjää kaloista. Kokeilin sitä joka kulmasta mutta ei mitään tulosta.  Ajoin sitten Katavan saaren merenpuoleisella sivustolla oleville karikoille. Todennäköisesti yksi makea (kivi)tärppi oli saaliina. Ei auttanut vaikka vaihdoin vähän väliä toisesta setistä toiseen.  Näinmenetellen ei tarvinnut uistinta vaihtaa vaan se oli heti valmiina josko jokin näpäyttäisi mutta ei jäisi kiinni.  Sieltä sitten Ykspihlavan saaren edutalle ja samalla kokeilin sen lähellä olevan karikon. Aivan tyhjää. 

Sieltä sitten vielä Munakariin josko siellä olisi elämää. Ainoa tapahtuma tuli siitä kun (onneksi) hiljaisella vauhdilla vene törmäsi kiveen. Näkyvyyttä oli niin vähän  että potkuria ( tai edessä olevia kiviä) ei näkynyt.  Vaikka kaiku näytti alle metrin syvyttä niin pohjaa ei missään koko aikana näkynyt. Pintaveden lämpötila oli lähes joka paikassa + 3.2 astetta.

Kun noita pilkullisia ei tuntunut ( vielä? ) olevan niin tukka putkella kohti ahvenkiviä.  Turhaan sielläkin sain heitellä joten se oli sitten sellainen reissu.

Varmaan muutamia päiviä saa odotella kunnes taas merelle tulee mieli.  (Onhan kotona kuitenkin aika paljon tehtävää kun joutuu vielä karanteenissa olemaan).
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sivuja: 1 ... 44 45 [46]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: