Sivuja: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 49   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Porin kalavedet.  (Luettu 729964 kertaa)
Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1050 : Toukokuu 09, 2018, 07:43:58 am »

Sunnuntaina vene vesille. Tein pienen koeajon ja kaikki toimi hyvin.  Maanantaina alkoi laiturin teko.  Olisihan se paljon mukavampaa kun veneeseen pääsisi paljon helpommin.  Tiistaina oli laiturinteko vain pientä viimeistelyä vailla.  Sitten kalaan.  Tarkoitus oli pari haukipaikkaa käydä katsastamassa mutta... kaikuluotain näytti pintaveden lämmöksi + 10 astetta ja vesikin oli aika kirkasta.  Muutin sitten suunnitelmaa ja lähdin paikkaan josta olen elämäni eka satuolennonkin saanut. Hymyilee leveästi

Siellä pintaveden lämpötila oli ihan asiallinen + 7 astetta.  Kiertelin hieman aikaani kuluttamalla mutta mitään kalatapahtumaa ei tullut.  Pidemmälle merelle en sitten lähtenytkään vaan ajoin haukivesille.  Pesuvadissa oli vesi kirkasta mutta jokin ihme sai osan vedestä näyttämään ikäänkuin maitoa olisi kaadettu sinne sekaan. Tämä alue oli aika isonkokoinen ja aivan selvä raja kulki siinä samean ja kirkkaan veden rajaksi.  Tuollaista jälkeä saa ainakin lahnat jotka siellä matalalla pohjaa tönkivät.

Olen aikaisemmin tämäntyylisestä paikasta haukia saanut ne kun siellä noita lahnoja ovat olleet metsästämässä.  Samoin on tullut rokastetuksi noita lahnojakin mutta nyt oli kalojen suhteen täysin hiljaista.  Vesikin oli hieman liian matalalla jotta olisi kaislikon viereen pääsyt joten ajoin sitten veneen laituriin.  Mukana oli myös pikkusetti ahvenien varalle joten muutama heitto rannassa ja pari kertaa kala käväisi kiinni.  Sorvahan siellä pyristeli kumikalalipassa.

Muutin hieman paikkaa rannassa ja heitin aivan kaislikon kylkeen.  Nyt oli jo huomattavasti reippaampi kala kiinni.  Hauki siellä oli mieltynyt tuohon kumikalalippaan.  Koska edellisistä kerroista viisastuneena olin laittanut jopa perukkeen siiman päähän niin siitä oli hyvä nostaa hauki senverran lähemmäksi että sain niskasta kiinni.  Noin puolitoista kiloinen hauki mukaan ja samantien kotiin.  Tänään sitten haukifilettä paistinpannuun.

Ehkä seuraava reissu kannattaisi tehdä metripaikalle kun siellä on tuota kaislikkoa ja jopa hieman pesuvatia syvempää vettä.  Tästä se kausi kuitenkin alkoi.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 09, 2018, 08:21:30 am kirjoittanut Igors » tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1051 : Toukokuu 09, 2018, 14:47:28 pm »

Tutun oloista meininkiä. Kävin itse sunnuntaina pienellä lenkillä. Igorsin paatti oli silloin jo meressä. Ajoin ensin sinne, mistä Igors on ensimmäisen satuolentonsa saanut. Tuulta oli 10 m/s, joten en lähtenyt ulommaksi. Pesufatista samanlaiset havainnot, ei kalaa. Pohdin, että olisi pitänyt mennä metripaikalle. Virnistää
Sen verran oma reissuni poikkesi edellisestä raportista, etten älynnyt enää heitellä rannassa..:
tallennettu

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 238« Vastaus #1052 : Toukokuu 09, 2018, 22:44:13 pm »

Maanantaina nopea iltapisto mertsaripaikalle.Yksi noin 60cm kala seurasi perhoa ihan uiton loppuun asti jossa kääntyi takaisin.Keli oli liiankin nätti/tyyni ja kalat ilmeisesti arkoja.


* 20180507_193816.jpg (4326.17 kilotavua, 4128x3096 - tarkasteltu 542 kertaa.)
tallennettu

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1053 : Toukokuu 16, 2018, 19:19:05 pm »

Parisen tuntia merellä kalassa.  Hieman vieläkin on jäänyt takaraivoon kummittelemaan tuo viimevuotinen perämoottorin tipauttaminen matalikkoon. Nyt sitten kaikesta huolimatta ajoin hanat kaakossa tuon merimatkan alun pyrkien tarkkaavaisesti katselemaan noita väyläviittoja. Onnistuihan se ja siinä säästi aikalailla aikaa kun ei tarvinnut lähes tyhjäkäynnillä tuota matkaa tehdä.  Kurvailin sitten suoraan metripaikalle.  Vesi oli aika sameaa, näkyvyyttä ei ollut edes metriäkään ja pintaveden lämpötila mahtava + 21 astetta.

Annoin veneen lipua kohti lahden perukkaa aina matalaan veteen asti.  Heittelin siinä kevennettyä ja odottelin kalantuloa.  Aivan perukan matalassa nappasikin hauki kiinni. Olipahan pitkästä aikaa ihan kiva haukea väsytellä. Tuollainen parikiloinen perus ruokahauki sieltä sitten pääsi mukaani.  Hetken ajattelin jos siellä olisi toinenkin mukaantulemassa.  Olisin saanut sen viedyksi keilakaverilleni, joten vielä parisenkymmentä heittoa tuli tehdyksi.  Ei sitten muita ainakaan siinä kohdassa ollut joten ajelin samantien kotiin.

Rannassa kokeilin vielä josko ahvenet olisivat jo tulleet mutta ei mitään elämää rannassa.  Hauki on nyt fileenä (täysin ruodottomana tietenkin) odottamassa jatkojalostusta.  Valokuvakin olisi koneella mutta en nyt millään saa sitä pienenmäksi joten ei sitten sitä liitetä.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 16, 2018, 19:45:21 pm kirjoittanut Igors » tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1054 : Toukokuu 24, 2018, 15:29:45 pm »

Aamulla varhain sianpieremän aikoihin lähdin ahvenia hakemaan.  Tarkoitus oli nyt vain ja ainoastaan ahvenia pyydystää. Venevalkama on ollut turhankin hiljainen, näin ainakin paikalliset tutut ovat kertoneet, joten veneen keula heti kohti Reposaaren siltaa.  Tuuli oli senverran verkkaista että sai plaanissa ajaa koko matkan.  Hieman jäi takaraivoon kummittelemaan josko sittenkin olisi pitänyt noita satuolentoja kokeilla, sillä kaiku näytti pintaveden lämpötilaksi ulapalla niille vielä ihan sopivaa + 12 astetta.

Ajoin kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaisesti ja vasta sillanpielessä rupesin kalastamaan.  Ensimmäinen heitto ja ahven veneeseen.  Jopa oli makea alku. Rannalla oli jo neljä autoa ja kalamiehiä siellä ja täällä.  Muita veneitä ei ollut.  Kymmenkunta heittoa lisää ja ahven veneeseen. Sitten oli hieman hiljaisempaa ja ajattelinkin lähteä joen puolelle.  Minullahan on siellä muutamiakin ihan asiallisen tuntuisia paikkoja. Hieman oli vielä oudon tuntuista kun vesikasvillisuus ei ollut vielä pintaan asti kasvanut.

Kolmen kotilon jälkeen tuli ahven ja toinenkin.  Sitten tömähti ihan kunnolla ja haukihan siellä tempoi pikkulippaani.  Sain hauen veneen viereen ja haavilla ylösnostetuksi.  Kovin oli lippa mennyt syvälle kitusiin joten ei auttanut muu kuin nuijalla päähän ja hauki sitten mukaanotettavaksi.  Oli kyllä senkokoinen että olisi muuten kyllä päässyt takaisin. Kalavaakaa ei ollut mukana ja mittaa en ruvennut ottamaan mutta olisikohan neljäkiloinen ollut.

Siellä on aika juoni syvänteentapainen. Vettä vain metrin verran mutta ihankuin oja olisi sinne kaivettu ja sellainen 3-4 metriä syvä juopa kulki hetkenmatkaa.  Sieltä olen enkka-ahveneni saanut (840 gr)  Nyt oli hilkulla etteikö tuota ennätystä olisi pariinkin kertaa saatu parannetuksi mutta kumpikin iso körmy irtosi nostovaiheessa.  Tuli sentään noita pienempiä sieltä.

Kun tuntui että kaloja oli  jo yhdeksi kertaa riittävästi niin kotiin sieltä oli lähdettävä.  Ihan mukavaa oli testata joko niitä ahvenia sieltä olisi saatavilla ja nyt kun tätä kirjoittelen niin osa on jo savutettuna ja syötynä ja osa savustetuista odottaa sitä että emäntä tekee niistä voileivän päälle sopivaa tahnaa.

Pojat voisivat vaikkapa hieman vihjata josko mukaan olisivat tulossa  Iskee silmää

Valokuviakin tuli taas otetuksi mutta kun en nyt osaa niitä pienentää, ja jättikokoisia ei viitsi tänne laittaa, niin ehkä sitten kun vävypoika käy täällä ja laittaa tuon kuvankäsittelyohjelman kuntoon niin voi noita kuvia kalareissuista taas tännekin laittaa.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 24, 2018, 15:35:05 pm kirjoittanut Igors » tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1055 : Toukokuu 28, 2018, 08:19:25 am »

Hieman oli suunnitelmissa tänään tehtävä kalareissu merelle mutta ei sitten onnistunutkaan.  Meriveden korkeus -40 senttiä.  Nyt olisi ollut hyvä mahdollisuus "löytää" ihan uusiakin kiviä jopa totutulta reitiltäkin.  Katsoin sitten viisaammaksi jäädä rantaan kaloja koittamaan.

Hämmästyttävän paljon olikin pikkukalaa liikenteessä.  Vajaan kymmenen heiton jälkeen tulikin tukeva tärppi.  Hetken aikaan sitä väsyttelin kunnes se päätti irrottautua lipasta ja lähteä muille maisemille.  Parisenkymmentä heittoa lisää ja jälleen kunnon tärppi.  Olisikohan reilu kiloinen hauki siellä lipan koukuissa.  Hetken mietein ottaisinko ylös mutta hauki teki päätöksen minun puolestani ja irotti itsensä.

Vaidoin sitten lippauistimia ja kiertelin rantaa mutta yhtään ei tarjoukseni kaloja kiinnostanut.  Kyllä niitä siellä aika parvi näkyi, tosin taisivat olla sorvia.
Täytynee vielä uudestaan aamusella tuolla käydä sillä luulisi pikkuhiljaa oikein ahveniakin tuolta löytyvän.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1056 : Kesäkuu 04, 2018, 16:21:05 pm »

Tänään pitkästä aikaan kaloja katsastamassa.  Merivesi matalalla -40 cm ja huomenna vieläpä -50 cm.  Tuuli lähes 15 m/sek. joten merelle ei ollut asiaa. Käväisin rannassa jo sianpieremän aikoihin (hetimiten neljän jälkeen).  Mukanani oli todellinen pyydys jolla kalaa tuntuu hyvin tulevan.  Lukumäärä olikin ihan asiallinen, meinaan täkyverkossa.  Laitoin sitten kaksikoukkuiseen koho-onkeen kunnon salakanpyydykset.  Toiseen koukkuun pienenkokoisen kokonaisena ja toiseen koukkuun puolikkaan salakkaan.  Pyydys veteen ja lippauisinta heittelemään.

Kumikalalippaan nappasikin lähes heti kala kiinni.  Ei pysynyt näkösälle saakka.  Sitten olikin todella hiljaista, ei kelvännut täky, ei kelvannut lippa, ei vaikka useampaa erilaista tarjosin.  Kaksi hieman vauraampaa särjensukuista kalaa sain pyydetyksi mutta kohdekaloilla ei tuntunut kiinnostusta olevan. Pari ja puolituntia siellä aikaani kulutin ja kokonaissaaliina oli kaksi ahventa, eikä nekään mitään isoja olleet.

Täytyy yrittää päästä Reposaaren sillanpieleen (veneellä) hetimiten kun ilmat antavat siihen mahdollisuuden.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1057 : Kesäkuu 10, 2018, 16:23:55 pm »

Lauantaiaamulla hyvissä ajoin (klo 3 ) autolla rantaan tarkoituksena ajaa Reposaaren sillanpieleen ahvenia hakemaan.  Mukanani oli paitsi kolme kalastusettiä niin myös täkyverkko.  Olisihan se hienoa täkyongella isoja ahvenia ylös vedellä.  Alku oli todella nihkeää.  Täkyverkkoon ei tullut kuin yksi salakka.  Suunnittelin sitten että otan veneen käyttööni ja annan sen ajelehtia venepoukamassa vetäen sitä täkyverkkoa perässä.  Verkko tietenkin potkuriin sekaisin.  Onneksi kone ei ollut käynnissä mutta siltikin aika homma oli sitä selvittää.  Sain sen selvitetyksi ja seuraavalla vedolla tulikin kymmenkunta salakkaa ja hups, kaksi ahventa.  

Merelle sitten tukka putkella ja kun saavuin sillanpieleen niin johan siellä olikin jo kalamies. Ankkuroin tuttuun paikkaan ja sivusilmällä seurasin tuon kalamiehen touhua.  Ei tullut kalaa sinne mutta ei tullut tännekään.  Tuli toinenkin kalamies rannalle mutta kaloja ei kuulunut.

Ajoin sitten joenpuolelle ja nappasihan sieltä pikkuruinen hauki lippaan. Kovin nyt oli hiljaista, pari perusahventa tuli lisää mutta nyt ei niitä isompia ahvenia näkynyt.  Oli todella kylmä ilma kun nähtävästi olin kuvitellut lämpötilan huomattavasti paremmaksi ja sen mukaisesti sitten oli vaatetuskin.  Lisäksi hieman tuntui olevan epämääräisen hontelo  Pyörittää silmiään olo. Johtuisiko siitä kun runsas viikko takaisin olin sairaalassa neljä päivää potilaana kun pumppu kiukutteli. Siellä jouduttiin tekemään sydämen sepelvaltimoon ns. pallolaajennus jotta pumppu saisi tarpeeksi verta.  Kun tuo epämääräinen tunne rinnassa nyt vain jatkui niin katsoin viisaimmaksi lähteä samantien kohti kotirantaa.

Lähtiessäni huomasin että rannalla olevat kalamiehet olivat poistuneet joten ei nyt sitten ollut oikea kalailma sillanpielessäkään.  Rannassa oli ihan pakko muutaman kerran kokeilla lippuistinta ja tulihan sieltä vielä yksi ahven mukaani. Kotona sitten laitoin nuo kalat fileiksi ja tulihan siitä yksi ihan asiallisen kokoinen kalafileannos jalostettavaksi.

Täytynee varmaan hetken taas vain harrastaa rannalta onkimista, tosin ihan lähivedelle voisi kyllä haukia käydä hakemassa. Kirjoitellaan lisää kunhan aihetta ilmenee.  

« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 10, 2018, 16:26:30 pm kirjoittanut Igors » tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1058 : Kesäkuu 11, 2018, 19:52:50 pm »

Tänään tyttären appiukon mökillä pienen järven rannalla.  Järvi on niin pieni että mökkiasukkaat ovat sopineet siitä että mitään moottorikäyttöistä vehjettä ei järvellä käytetä.  Vaimo jäi juttelemaan asukkaiden kanssa ja minä lähdin soutelemaan.  Mukanani oli tietenkin pikkusetti ahvenia varten. Mökkiläiset eivät paljoakaan kalastele joten oli hieman pelko siitä että ahvenet olisivat kääpiöityneet.  Vesi on aika tummaa joten pohjaa ei mistään kohdasta saanut näkyviin.  Olihan siellä myös pikkuinen saarikin joka vaikutti ihan asiallisesta paikalta.

Heittelin lippaa ja tulihan sieltä ahven.  Kyllä olikin tumman värinen, suorastaan musta hieman punertavalla vatsalla.  Neljä kappaletta peruskokoista ahventa sain napatuksi kunne tärähti hauki lippaan.  Kokoluokka oli reilun kilon.  Päästin hauen takaisin ja kuinkas ollakaan ahvenien syönti loppui kuin seinään.  Muutin sitten hieman paikkaa ja löytyihän noita ahvenia lisää.

Toinenkin hauki käväisi lipassa mutta veneeseen asti ei tullut.  On se hyvä että noita haukia siellä on pitämässä noita pikkukaloja kurissa joten sieltä on mahdollista saada ihan asiallisen kokoisia ahvenia.  Sitten tärähti jälleen reippaanpuoleisesti ja naps, siima poikki.  Yhden pinnalla näkyvän kiven luota löysin jälleen ahvenia, olipahan mukana oikein kunnon kokoinenkin joka (tietenkin) irtosi juuri veneen vieressä.

Kotiin sain sitten tuotua yksitoista ahventa.  Tulevaisuudessa sitten saan maistella onko maku noilla mustisahvenilla samansuuntainen kuin vaaleilla meriahvenilla.  
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 11, 2018, 20:37:56 pm kirjoittanut Igors » tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1059 : Kesäkuu 19, 2018, 16:13:04 pm »

Aamulla merenrannalle.  Sääennuste lupasi kovaa tuulta ja sadetta, joka sopi minulle kuin suutarin sormi sian perseeseen.  Ei sitten todennäköisesti olisi mitään suurta ruuhkaa tuolla kalapaikalla.  Yksin sainkin sitten lippaa ahvenille tarjota.  Alku oli hieman nihkeää, varmaan viitisenkymmentä heittoa eikä mitään tuntumaa.

Hieman jo ajattelin josko sittenkin olisi pitänyt ottaa täkyverkko mukaan, olisihan silloin ollut mahdollisuus parilla ongella samanaikaisesti kalaa pyytää. Vaihdoin sitten paikkaa ja se olikin oikea toimenpide.  Nyt löytyi ahvenia. Lipallinen kumikala antoi lähes peräkkäin kolme ahventa, tosin kokoluokka ei päätä huimannut.

Vettä ripsutteli mutta se ei kalantuloa haitannut. Rupesi sentään jo hieman vauraampaakin ahventa tulemaan.  Ei mitään körmyjä mutta ihan asiallisen kokoista.  Kaikenkaikkiaan parisenkymmentä ahventa sain sitten kotiinvietäväksi. Nyt ne ovat sitten jo fileinä odottamassa kunhan emäntä niistä sitten tulevaisuudessa jalostaa synttärivierailleni kalaruokaa(kin)

Ihan mukavaa vaihteeksi saada muutakin kuin kokemusta ja raitista ilmaa.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Rekufaari
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 363


« Vastaus #1060 : Kesäkuu 20, 2018, 19:38:29 pm »

Ihan mukavaa vaihteeksi saada muutakin kuin kokemusta ja raitista ilmaa.
Aika hiljaista on tällä foorumilla ollut, onneksi sinä jaksat kalassa käydä.

Itse en vielä ahventa ole yrittänyt saada.
Tänään kävin paikallisen K-marketin kala-apajilla, mukaan tarttui pari
kirjolohta jotka huomenna savustan..
On toi kirjolohi halpaa, täältä sitä saa jatkuvasti 6,99 kilohintaan.

Kalaisaa juhannusta sinne porin suunnalle..
tallennettu

Harrastukset: Itsenäisyys, DM 7025, Legendit ja hyvä kalaruoka!

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1061 : Kesäkuu 25, 2018, 12:47:36 pm »

Aamulla varhain parituntinen käynti rannassa.  Ei näkynyt pinnassa paljoakaan liikettä joten mitään suurta saalisvarmuutta ei ollut odotettavissa.  Ikävä kyllä näin sitten asia olikin.  Kaksi ahventa käväisi ylhäällä ja pääsi vettä täynnä olevaan ämpäriin.  Odottelin sinne lisääkin noita mutta ei oikein nyt ahvenilla tuntunut olevan mielenkiintoa.

Pari kertaa oikein kunnon täräys lippaan, toinen oli vain muutaman sekunnin kiinni ja toinen irtosi heti.  Varmaan hauet olivat liikkeellä.  Kyllä nuo ahvenetkin lippaa maistelivat mutta eivät oikein kiinni jääneet.  Kun lähes tunnin olin tyhjää pyytänyt niin olin valmis lähtemään kotiin.  Päästin ämpärissä olevat virkeät ahvenet pois ja päätin vielä yhden heiton tehdä toisella setillä, toinen setti olikin jo pakattuna.

Heti nappasi ahven kiinni.  Pari heittoa lisää ja tyhjää näytti olevan.  Onneksi päästin sen nyt ainoaksi jääneen ahvenenkin  takaisin.

Joku voi hieman ihmetellä kun näitä jopa muutaman ahvenen reissuja kirjoittelen, mutta näistä jää kuitenkin itselleni tietoa jota voin sitten jopa muutaman vuoden päästä katsoa.  Näinhän en voisi kovinkaan helposti tehdä mikäli vain naamakirjaan näitä tallentaisin.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 25, 2018, 13:08:14 pm kirjoittanut Igors » tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1062 : Kesäkuu 27, 2018, 10:43:59 am »

Aamulla, vasta aamukahvin juomisen jälkeen, rantaan.  Suunnitelmissa oli ensin napata ahvenia ja sitten, pitkästä aikaa, lähteä veneellä haukia pyytämään.  Vaimon kanssa olikin sopimus että tänään syödään paistettua haukifilettä.  Rannassa varmaan viitisenkymmentä heittoa myöhemmin oli saaliina yksi ahven.  Jatkoin yrittämistä vaihdellen lippoja mutta ei nyt sitten lisää ahvenia ollut tulonpäällä.  Pääsi sitten tuo ainokainenkin jatkamaan matkaansa kun se vesiämpärissä oli tulevaisuuttaan odottamassa.

Ahvenkiville vai Pesuvatiin?  Ajattelin käydä molemmissa ja aloitin Pesuvadista.  Hiljaista oli, todella hiljaista.  Ei mitään elämää ja päätinkin että tänne tulen seuraavaksi vasta kun pohjakasvillisuus hieman on näkyvillä.  Ajomatka kylläkin on ihan mukava joten siksi tämä on niin suosittu paikka minulle.  Esim. Metripaikalle joutuu hieman  arvuuttelemaan reittiä kivien lomassa.

Ennen Ahvenkiville ajoa päätin kokeilla sitä karikkoa joka on Pesuvadin merenpuolella.  Sieltä Samin kanssa lähes joka kerta on hauki ollut mukaan tulossa.  Eka heitto ja hauki kiinni.  Kylläpäs tuntuikin voimakkaalta ja arvuuttelin jo kokoluokkaakin.  Tulihan se veneen viereen ja hämmästyin sen kokoa.  Hieman yli kaksikiloa  Pyörittää silmiään Hauki veneeseen ja miettimään jatkoa.  Olenkohan tullut hieman vanhaksi sillä.... päätin ajaa rantaan ja olla tyytyväinen tuohon yhteen haukeen.

Kyllä vielä muutamia vuosia sitten ei olisi tullut pieneen mieleenikään lähteä hetimiten takaisin.  Nyt sitten veneen nokka kohti kotirantaa.  Rannassa kokeilin vielä muutamilla heitoilla ahvenia mutta ei yhtään tullut.

Kalastukausi on vasta alkamassa joten varmaankin jatkoa seuraa.

tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1063 : Kesäkuu 27, 2018, 23:06:14 pm »

Eilen kävin pitkästä aikaa merellä. Piti lähteä aikaisin, mutta pääsin rantaan vasta yhdeksän pintaan. Tuulta oli sopivasti luoteen kantilta, vesikin oli vähän plussalla. Alkuperäinen suunnitelma oli lähteä ulommas, mutta aikataulu ja napakka aalto ohjasivat minut ahvenkiville. Viime kauden kokemusten takia kokeilin ensin lietteiden puoleisesta matalasta rannasta, mutta siellä oli täysin tyhjää. Ajoin sisääntuloväylälle, ja heti ensimmäisellä heitolla kävi hauki kaksi kertaa kokeilemassa. Heitin pari paikkoheittoa, mutta ei auttanut. Otin vähän tuuleen päin ja heittelin idänpuoleiseen matalaan päin. Tuli aika jämäkkä tärppi, ei mikään räjähtävä, mutta painava. Hauki vei siimaa ihan mukavasti ja junnasi sitten paikallaan. Ensimmäinen näköhavainto oli lupaava, mutta välillä se taas vaikutti pienemmältä. Arvio heitti kolmesta ylöspäin. Sain hauen sitten nätisti haaviin, ja Jion mini-T:n huulesta irti. Puntari näytti 5,1, vihdoinkin vitonen rikki. Hauki pääsi jatkamaan uintia, ja minä siirsin paatin taas pelipaikoille. Vähän ajan päästä sainkin vajaan kaksikiloisen hauen lounastarpeiksi, ja oli aika lähteä kotiin. Alle kolme tuntia kalautuksesta hauki olikin jo pannulla.
tallennettu

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1064 : Heinäkuu 04, 2018, 16:28:38 pm »

Aamulla haukia hakemaan.  Muutamia kymmeniä heittoja kokeilin ahvenia ajatellen ensin rannalla, ilman mitään tulosta. Hieman sumuiseen mereen sitten matka jatkui. Uskoisin että ne jotka eivät koskaan ole sumussa vesillä olleet eivät voi uskoa kuinka sumu vääristää maisemaa. Aivan kuin olisin ajanut sadan metrin päässä olevaa rannikkoa koko ajan sivuten, vaikka tiesin että ei siellä voi mitään rantaa tai saarta olla. Kyllä niin aidon tuntuinen maisema oli. 

Ahvenkiville matkasin.  Aloitin pyytämisen jo melkein puolesta välistä lahtea, ajaen aina pikkaisen lähemmäksi Ahvenkiviä. Ei ollut lahden selällä kaloja.  Ensimmäinen tapahtuma tuli vasta kun olin jo aika lähellä Ahvenkivien sisääntuloa. Hauki nappasi pojanpojan Tuomaksen itse minulle synttärilahjaksi valitsemaan uistimeen.  Pari muutakin haukea siinä käväisi venettä katsomassa, jopa samanaikaisesti uiden veneen vieressä.

Annoin veneen lipua pidemmälle Ahvenkiven lahden suuntaan.  Kaloja ei siellä ollut ja en sitten niitä ensimmäisiä kiviä pidemmälle mennytkään vaan ajoin takaisin.  Haukia tuntui olevan matalan hietikon päällä. Pari jopa käväisi veneessä jatkaen sitten matkaansa. Hetken mietein josko käväisisi vielä metripaikalla kun täältä olisi sinne suora ajoreitti. Kun nyt kuitenkin oli jo yksi hauki fileinä, (juu, sen Tommilta saadun perkausalustan avustamana) niin katsoin että oma kiintiöni on täynnä.

Vene laituriin ja ajatuksissa oli hieman parannella laituria mutta ihmeellinen surina tuli kuulolle.  Voi kiasuksen sellainen.  Ampiaiset olivat löytäneet sopivan pesäkolon aivan laiturin vieressä.  Ihme että en niitä huomannut kun veneellä lähdin. Nyt sitten tulikin pikainen poistuminen laiturilta. Täytynee käydä kokeilemassa josko saisin niille järjestetyksi häädön sillä veneeseen ei kovin helposti pääse mikäli ne ovat valveilla.

Nyt oli vaihteeksi jopa kamerakin mukana joten kuva liitteennä.


* IMG_0150.JPG (171 kilotavua, 1031x773 - tarkasteltu 488 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Paikalla Paikalla

Viestejä: 258« Vastaus #1065 : Heinäkuu 05, 2018, 08:59:00 am »

(juu, sen Tommilta saadun perkausalustan avustamana) niin katsoin että oma kiintiöni on täynnä.

Juuri mökillä muistelin kuhia veistellessä että antoi se Tommi vaan näppärän alustan Hymyilee
tallennettu

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1066 : Heinäkuu 05, 2018, 13:42:10 pm »

"Juuri mökillä muistelin kuhia veistellessä..."   Mitä kuha maksoi Prismassa vai haitko S-Marketista  Pyörittää silmiään
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Paikalla Paikalla

Viestejä: 258« Vastaus #1067 : Heinäkuu 06, 2018, 23:56:08 pm »

Ei, niissä kuhissa oli kilohinta paaaaljon kovempi Virnistää


* IMG_20180706_233007.jpg (2265.92 kilotavua, 3264x2448 - tarkasteltu 488 kertaa.)
tallennettu

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Paikalla Paikalla

Viestejä: 258« Vastaus #1068 : Heinäkuu 06, 2018, 23:59:06 pm »

Tässä on melkeimpä live -kuvaa aktista Näyttää kieltä


* IMG_20180706_231126.jpg (1717.18 kilotavua, 2448x3264 - tarkasteltu 494 kertaa.)
tallennettu

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1069 : Heinäkuu 09, 2018, 17:41:16 pm »

Pojanpoika Tuomas 4 v tuli isänsä kanssa kalaan.  Koska ahvenet ovat vielä(kin) pysyneet poissa rannan tuntumasta niin ajoimme merelle.  Tosin Tuomas olisi joka tapauksessa tahtonut veneen kyytiin.  Ajoimme sitten pikkuhiljaa merelle Tuomaksen saadessa olla kipparina ja suuntasimme Ahvenkiville.  

Aika hiljaista siellä oli.  Yksi aika komean kokoinen lahnaparvi sentään lipui veneen vierestä.  Kokeilin jopa rokastamistakin siihen parveen mutta aika pian se häipyi näkymättömiin.  Tuomaksen isä sai heitellä toisella setillä ja minä heittelin Tuomaksen kanssa sitä toista. Työjako oli sellainen että minä heitin ja Tuomas kelasi takaisin minun avustaessani vavasta kiinni pitäen. Aina välillä sain sentään ihan itse omilla pikku kätösilläni myös paitsi heittää niin myös kelata pikkupojan keskittyessä lintujen kiikarointiin.

Ihan asillisen kokoinen tappeluhauki seurasi uistinta aivan veneen viereen mutta viime hetkellä päätti siitä kuitenkin luopua.  Muutamia heittoja myöhemmin tempaistiin vapaa ihan komeasti ja hetimiten vastaiskun jälkeen siima sanoi poks.  Ei sitten tullut kalaa veneeseen asti.  Pikkupojan mielenkiinto lopahti aika äkkiä ja ajoimmekin sitten laivan  Järkyttynyt satamaan.

Ihan mukava alku pikkupojan kalastuksen harrastuksen alkuun, vaikka saalista ei nyt tullutkaan.  Kyseli kylläkin koska voitaisiin uudelleen mennä.


* IMG_0154.JPG (265.11 kilotavua, 1031x773 - tarkasteltu 480 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 09, 2018, 17:58:28 pm kirjoittanut Igors » tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1070 : Heinäkuu 16, 2018, 16:55:51 pm »

Tänään vasta aamupäivällä merenrantaan.  Eilen tuli tehdyksi kelan huoltoa ja viimereissulla katkenneen siiman testausta ja uuden perukkeen tekemistä.  Nyt sitten kun kaikki oli jo kunnossa piti lähteä haukea hakemaan.  Hieman kyllä arvelutti kalantulo kun oli täysin aurinkoinen ilma eikä tuulta oikein nimeksikään. Rannassa tietenkin piti ensin muutama heitto tehdä josko ahvenia olisi paikalla.

Ensimmäinen heitto ja ahven saaliiksi. Hain sitten ämpärin autosta ja ahven vedellä täytettyyn ämpäriin.  Tämä siksi jos ei noita ahvenia edes muutamaa tule niin pääsee sitten suhteellisen virkeänä takaisin.  Reilu kymmenen heittoa ja jälleen ahven saaliiksi.  Kokoluokkka ei päätä huimannut. 

Kolmannen ahvenen jälkeen tein päätöksen olla menemättä merelle ja pyrkiä saamaan viisi ahventa joka olisi ihan riittävä määrä kahdelle ihmiselle.  Tuli toinenkin kalamies rantaan.  Ei hänelle oikein ahti ollut suotuisa, yksi pieni lahna joka oli selästään kiinni, ei muuta. Itse sain vielä kolme ahventa lisää joten kuudesta ahvenesta saa jo riittävästi filettä. Käväisi siellä rannalla muutama tuttukin joiden kertoman mukaan kalat ovat ainakin vielä hieman hukassa.

Huomenna sitten ahvenfilettä nauttimaan.  Olihan siellä saaliin joukossa yksi aika pienikin mutta ei se sentään omaa ahvenfileen ennätystä haastanut.  Oma ennätykseni on ahvenfile joka painoi 7 grammaa.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 238« Vastaus #1071 : Heinäkuu 16, 2018, 17:15:16 pm »

Pitäis varmaan itsekin josain vaiheessa vesille jaksaa lähteä,mut taidan odotella "parempia" kelejä Cool
tallennettu

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1072 : Heinäkuu 17, 2018, 13:27:13 pm »

Torilla oli isoja taimenia myynnissä, aika läheltä rantaa nousseita. Ehkäpä lähden ihan vaan muodon vuoksi nauttimaan auringonlaskusta ulkokivillä.
tallennettu

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1073 : Heinäkuu 21, 2018, 12:52:25 pm »

Aamulla rantaan pienessä vesisateessa.  Ei näkynyt kaloja pintautumassa ja kalantulo oli sitten juuri sellaista kuin kuvittelinkin, ei mitään.  Hieman harmitti kun ei tullut varautuneeksi siihen että olisi sitten lähtenyt haukia mereltä hakemaan.  Ajoin kotiin ja uudet varusteet mukana rantaan.  Vene käyntiin ja nokka kohti ulappaa.

Ahvenkiville matka vei.  Hiekkasärkän poijun kohdalla aloitin kalastelun.  Yksi hauki seurasi uistinta mutta ei huolinut sitä.  Vähän ajan kuluttua kunnollinen tärppi mutta en ollut täysin hereillä ja kala lähti muualle.  Ajoin pikkuhiljaa lahden perukkaa päin mutta en sinne kovin sisälle oikein mennytkään.  Oli ihan mahdoton pohjakasvillisuus.  Ajoväyläkin täysin kasvien peitossa aivan kuin kukaan ei olisi siellä kertaakaan ajanut.

Jäin sitten kuvan osoittamaan paikkaan ja olihan siellä haukia.  Ruokahauki veneeseen ja muutama heitto lisää niin olisi jo toinenkin ollut tulossa.  En kuitenkaan ottanut mukaan vaan päästin takaisin ja...lähdin kotiin kun tuo oma kiintiö oli täynnä.

Olen ennenkin muutamia kertoja kirjoittanut myös metsästä tulleista saaliista.  Kaksi pitkähköä marjareissua takana.  Vaimolle sanoinkin " tahdotko ensin kuulla hyvät vai huonot uutiset"  Hyvät uutiset ovat sellaiset että Thaimaalaiset poimijat eivät ole nyt marjapaikoillani.  Huonot uutiset ovat taas ne että mustikoita ei täällä ole.  Viimevuotiset paikat, joista kymmeniä ja kymmeniä litroja poimein, on nyt sellaisia että kaksi reissua ja molemmilla kerroilla saaliiksi puoli litraa mustikoita. 

Ahvenkivien paras paikka tällä reissulla on kuvassa.


* IMG_0164.jpg (132.84 kilotavua, 979x735 - tarkasteltu 467 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Paikalla Paikalla

Viestejä: 258« Vastaus #1074 : Heinäkuu 30, 2018, 11:53:41 am »

Kyllä heikkoa on tuleva marja/sienisaalis.
Kanttarellit nousivat muutaman sentin ja kuivuivat pois.

Vadelmaa olisi hyvin, kerääminen vaan lähes mahdotonta, joka toisessa ampiainen aterialla.
tallennettu

Sivuja: 1 ... 41 42 [43] 44 45 ... 49   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: