Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 48   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Porin kalavedet.  (Luettu 713116 kertaa)
jänis
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 1562« Vastaus #25 : Kesäkuu 09, 2011, 18:25:06 pm »

Pyrtö kyllä näyttää ruutanan osalta.. Veikkaan larua! (Lahnaruutana Hymyilee leveästi)
tallennettu

--=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  -
SonataarcticA http://kajostus.blog

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #26 : Kesäkuu 09, 2011, 19:54:53 pm »

Ruutana,se on selvä!! Selkäevä tosim lähellä pyrstöä,siitä nyt heti huomasin..

Veikkasko igors meritaimenta?Huh
tallennettu

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #27 : Kesäkuu 09, 2011, 20:26:08 pm »

Ruutana,se on selvä!! Selkäevä tosim lähellä pyrstöä,siitä nyt heti huomasin..

Veikkasko igors meritaimenta?Huh

Juu kun googletteli ni aika samaan tulokseen oon myös tullut, mutta vastaväitteitä voi vielä heittää. Ei igors mertsaria veikannut vaikka hopeisen kyljen perusteella ois voinu olla aihettakin Hymyilee
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

tarantella_anatoli
Mestari Fongaaja
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 240


Tounasta pöytään!


« Vastaus #28 : Kesäkuu 09, 2011, 23:25:51 pm »

Hopearuutana. Laitetaas kuva tosta lampi- hopearuutanasta. Meressä varmaan just noin hopeaista.


* ruutanavai.jpg (246.28 kilotavua, 780x585 - tarkasteltu 926 kertaa.)
tallennettu


anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #29 : Kesäkuu 10, 2011, 00:03:52 am »

Jep jep näillä mennään. Kaikkea sitä Porista löytyy Iskee silmää
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #30 : Kesäkuu 13, 2011, 00:21:51 am »

Tulipa käytyä taas kylänrannassa ahvenia kokeilemassa... Tyhjää sai pyytää mikä on ihme juttu ahventen osalta. Noh pakko oli jotain saada ja hetkeksi aikaa laiton perukkeen päähän ja tahon pikku jerkulan. Siirtymää joutui suorittamaan sata metriä yhteen hyvään rantahauki paikkaan. Kolmannella heitolla jarru huusi hetken kunnes siima löystyi. Pari metriä kelausta ja siis aivan jo rannan tuntumassa vihreä mörkö seurasi ja kävi vielä kerran tempasemassa uistetta. Käänsi nokka sa pois rannasta ja minä tietysti kirosin perään. Hauki olis ollut tämän kesän suurin mun osalta n. 4-5 kiloa. Noh lohdutukseksi tuli sentään perus ruokakala jonka sai sitten kauniimpi kalastaja kelata ylös. Noh eipä mun sitten tarvinnut enää heitelläkkään kun emäntä niin innostui vihmomaan virvelilläni josko hänkin saisi elämänsä ekan hauen ihan itse kokonaan pyydettyä. Tuli vain luontokuvia ottamaan kun on niin kuvaamiseen hurahtanut. No mukava parituntinen ennen huomenna alkavia ukkosmyräköitä Surullinen
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #31 : Kesäkuu 15, 2011, 16:20:44 pm »

Todella sateen sävyttämä reissu merelle tuli käydyksi.  Tarkoituksena oli vain ja ainoastaan kokeilla josko noita ahvenia saisi kotiinvietäväksi.  No, venerannassahan niitä oli.  Jigillä tuli parisen kappaletta ja loput reilu kymmenkunta ottivat sitten pikkulippaan.  Kyllä täytyy sanoa että olipahan mukavaa vaikka kokoluokka taisikin olla vajaata sataa grammaa.

Siitä sitten merelle kun turhaan sitä itkee ettei ahvenia ole, ei varmaan sitten olekaan jos niitä ei edes yritä pyytää.  Ajoin kylmän viileästi kaikkien haukimestojen ohitse ja heittelin ainoastaan lippaa ja jigiä.  Silloin tömähti pikkulippaan hauki kiinni.  Hiemän lähemmäksi kun sen sain niin johan olikin muuttanut muotoaan.  Kirkas kala se oli, tosin ilman pilkkuja.  Säynäs sieltä tuli.  Painoa 1.560 grammaa.  Hyvä juttu, se on nyt sitten fileenä jääkaapissa odottamassa kraavisuolausta.

Jatkoin aina vain pidemmälle merelle ja kolusin lähes kaikki paikat mistä ennen noita ahvenia sai ihan tarpeeksi.  Nyt ei tullut ensimmäistäkään ahventa mereltä.  Hieman kutitti josko käväisisi muutaman hauen ottamassa mutta kun  tarkoitus oli vain ahvenia hakea niin vain niitä sitten yritettiin eikä haukipaikoille edes kotiintullessa poikettu.

Rannassa sitten vielä hetken heittelyä ja pari ahventa tuli lisää kalansaaliiksi. 

Kyllä oli onnistunut reissu, kun yleensä vain noita haukia on tullut kokeiltua ja pikkuhiljaa on muhinut mielessä sellainen seikkä että kyllä kalaan pitäisi mennä siksi että sieltä myös jotain ruuan raaka-ainetta kotiin saisi. No, onhan sieltä haukea saatu, mutta mielenkiintoa kyllä olisi muissa(kin) kaloissa.   Nyt on sitten jääkaapissa ahvenfilettäkin odottamassa.  Aika tarkkana tosin sai olla siitä että noista sai yleensäkään filettä irroitetuksi niin pieniä ne olivat filekaloiksi. 


* 001.JPG (149.12 kilotavua, 640x480 - tarkasteltu 894 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #32 : Kesäkuu 18, 2011, 15:58:54 pm »

Lähdin aamupäivällä ahvenia hakemaan.  Mukaani tarttui myöskin ihan oikea mato-onki joten ainakin jotakin saalista olisi sitten tulossa.  Ikävä kyllä nirsot kalat eivät edes matoa tulleet maistamaan vaikka parisen tuntia niitä vedessä venevalkamassa liottelinkin.

Ajattelin sitten jospa merellä olisi isommat mahdollisuudet joten mato-onki mukaan veneeseen ja matkaan.  Kävihän siellä kala ongenkorkkia nypyttämässä ja tuli oikein näkösällekin.  Kolmipiikki roikkui madossa eikä millään malttanut namupalastaan luopua vaikka mato olikin suurempi kuin kolmipiikki.  Mitään muuta kalaa ei syöttini kiinnostanutkaan.

Kun lipallakaan ei mitään tehoa tuntunut olevan niin sitten laitettiinkin isompaa syöttiä isompaa kalaa varten.  Rupesin heittelemään sängynpäätypopperia.  Viitisentoista minuuttia sitä heittelin kunnes hauki huomasi sen.  Nappasi kerralla popperin kitusiinsa joten ei mitään mp-reissua tullutkaan.  Heti seuraavalla heitolla todella tyhmä hauki yritti sen myöskin napata suuhunsa. 

Kyllä oli todella haueksikin tyhmä.  Yritti ensin lennossa sitä suuhunsa mutta iski ohi.  Vedin popperia kuten jerkkiä vedettäisiin ja pysäytin liikkeen jolloin tämä tyhmä hauki jälleen haukkasi ohitse.  Vain pärskeet lensivät.  Popperi oli nyt sitten lähes paikoillaan ja vain pienen liikkeen tein vavalla ja jälleen tämä tyhmä iski siitä ohitse.  No onneksi sen ei tarvitse lapsiaan elättää ruuan hakemisella sillä kyllä muuten nälkä yllättäisi pesueen kun ei edes lähes liikkumattomaan namupalaan osunut.

Koska aurinko meni pilveen niin tietenkin piti sitten eri väristä namupalaa niille tarjota.  Eihän samanvärinen uistin voi olla hyvä jos ilma muuttuu täysin erilaiseksi.  Iskee silmää  Onneksi oli mukana toinenkin vaihto-ehto joka oli sitten täysin kirkas väritykseltään. 

"Lusikka-lusikka" uiskentelemaan, eihän nyt mukana muita uistimia ollutkaan.  Puolisentuntia sitä heittelin kunnes tulikin oikein kunnon täräys.  Ei jäänyt kiinni mutta kylläpäs oli komea tempaisu.  Välttämättä ei mikään jättiläinen ollut, ehkä tuli lusikkaan vauhdilla sivusta jolloin sai aikoiseksi kunnon tärpin, tai kukas sen tietää, vaikka kymppikiloinen siellä olisikin ollut liikenteessä.  Seuraaviin heittoihin ei sitten enään ollutkaan mitään mielenkiintoa mutta muutama heitto lisää ja siellähän se lusikka-lusikka oli syvällä hauen kitusissa.

Olipahan jälleen ihan mukavaa saada lähes itsetekoisilla vieheillä kalaa, ehkäpä kuitenkin professorilla oli kalantulo ollut mahtavampaa mutta ei kuitenkaan lähelläkään yhtä mielenkiintoista.  En sitten kauempaa siellä ollutkaan vaan palasin rantaan josko nyt siellä ahvenillä ruokailu maittaisi.  Ei maittanut mato eikä mikään muukaan.

Mukava reissu kuitenkin joten varmaan jatkoa seuraa.

Kuvissa päivän ottivärit ja uistimet.* 010.JPG (152.55 kilotavua, 640x480 - tarkasteltu 923 kertaa.)

* 013.JPG (120.73 kilotavua, 640x480 - tarkasteltu 909 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

jaakoppi
Kansalaisaktivisti Tammerkosken puolesta
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 585


39,3kg taimen


« Vastaus #33 : Kesäkuu 18, 2011, 17:18:00 pm »

Nauratti kun luin juttua, pisteenä iin päälle oli nuo kuvat joissa noilla tyhmillä hauilla on tampio-ilmeet... Loistava kirjoitus!
tallennettu

Kalastus- ja retkeilyjorinaa ilman suurempaa itsesensuuria: http://testamentti.blogspot.com/

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #34 : Kesäkuu 18, 2011, 18:43:12 pm »

Asialliselta kuulosti taas. Itelläki ois pikku saumat päästä tänään K-NAISTEN niemen toisella puolella olevalle lahdelle kokeilemaan ovatko luupäät yhtä luupäitä tällä puolen. Hymyilee reeniä ahvenanmaa reissua ajatellen (2 yötä enää ja sit 3 päivää naisvapaata kalastusta, nam).
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #35 : Kesäkuu 20, 2011, 13:40:08 pm »

Eilen puolipäiväreissu T4KE:n kanssa.  Itselläni oli nyt mukana "mustekala" ja "kenkälusikka" T4 KE:n luottaessa enemmän perinteisiin vieheihin, eli lähinnä jerkkiä noille kaloille tarjoili.  Hauet olivat tänään aika matalassa vedessä jossa niitä oli kiva seurata.  Aloitimme nyt sitten metripaikalta josta tosin vain parisen haukea käväisi meitä katsomassa.  Itselläni oli tarkoitus saada ensin mustekalaviritelmään hauen kuvattavaksi jonka jälkeen pääsisin keskittymään tuohon kenkälusikan uinnin opetteluun.

Sainkin mustekalaviritelmään ihan kuvattavan hauen, ei tosin mikään iso ollut, mutta sillä aikaa kun yritin siitä oikeaa kuvakulmaa saada se päättikin lähteä muille maisemille.  Toista kuvattavaa ei sitten metripaikalta  minulle siunaantunutkaan joten lähdimme ahvenkiville. 

Siellä ulkopuolella niitä näkyikin jälleen vipeltämässä mutta kovin heikosti ottivat uistimiin kiinni.  Kirkaassa vedessä oli aika mukavaa katsella kun ne ikäänkuin väistivät uistimia eivätkä lainkaan tuntuneet niistä kiinnostuvan.  No tulihan sieltä sentään joku ihan veneeseenkin asti mutta aika nihkeää oli.

Ajelehdimme sitten ahvenkiven juureen pikkuhiljaa tuulen mukana mutta nyt ei siellä yhtään luupäätä tuntunut olevan.  Ehkä osasyynä oli aika kurainen vesi siellä lahden sisäosassa.  Emme siellä sitten viihtyneetkään vaan palasimme takaisin ahvenkiven ulkopuolelle.  Jälleen sama laulu... hauet vain väistelivät niinkin hienoja tarjouksia joita niille tyrkytimme.  Tosin T4KE yhden hauen sieltäkin veneeseen asti sai.

Ajoimme jälleen takaisin metripaikkaan ja sieltä hieman syvemmästä vedestä hauki nappasi mustekalan kitusiinsa.  Veti samalla sen verran henkeä sisäänsä että koko mustekala oli siellä sisuksissa.  Nyt täytyi sitten kalaa auttaa oikein "papin" voimalla ja mukaan se sitten pääsi.  Oikeastaan nyt sitten vasta todellinen yrittäminen alkoikin kun itselleni sitten pyyntiin pääsi aikalailla kokoa omaava kenkälusikka.

Itse ajattelinkin että kyllä tuon varmaan jo kaikkein pienemmät hauet jättävät rauhaan ja se kiinnostaisi, jos kiinnostaisi, vain hieman vauraampaa kokoluokkaa. Aika hiljaista oli meillä molemmilla verrattuna siihen miten sieltä on noita totuttu saamaan mutta kyllä kenkälusikka silti herätti tiettyä huomiota.  Muutama oikein kunnon tempaisu siihen tuli mutta saaliiksi asti ei niistä ollut.  Olisi kyllä ollut mielenkiintoa nähdä mikä kokoluokka siellä sitä tavoitteli jättäen aika komeat pyörteet jäljelle.

Ei nyt sitten mitään haukikarkeloa tullut, ei tosin mitään mp-reissuakaan joten kyllähän tämäkin reissu aina kotiolot voitti. 

Kuvassa omat pyyntiehdotukseni: 


* 001.JPG (153.75 kilotavua, 640x480 - tarkasteltu 875 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #36 : Kesäkuu 22, 2011, 19:39:37 pm »

Kaksi päivää Par:n kanssa Porin merialueella.  Eilen aamusella juna tulla tupsahti Poriin ja toi mukanaan Par:n haukijahtiin.  Tänään sitten sitten juna lähti Helsinkiin ja vei mukanaan Par:n jolla onneksi sitten oli mukanaan taatusti tuoretta haukifilettä.

Eilisen päivän kiersimme sekä pesuvadin, ahvenkivet että metripaikan.  Mitään haukien joukkosurmaa emme saaneet aikaiseksi, tosin nelisen kappaleita haukifileen raaka-ainetta sieltä toimme.  Mikäli oikein muistan niin taisi Par:n haukiennätys mennä hienoisesti rikki joten uskoisin että vanha rouva  Virnistää oli reissuun tyytyväinen, kuten uskoa voitte, niin minäkin.

Haukia siis tuli tasaiseen tahtiin lähes jokaiselta paikalta.  Varmaan koko reissun mieliinpainuvin tilanne tulikin pesuvadin ulkopuolelta jonka nimi on nykyään koukkupaikka.  "Nomen et omen", toivottavasti ei pidä paikkaansa ainakaan seuraaville siellä käyville sillä kyllä tuon nimen ansaitseminen niin kipeältä tuntui.

Taisi olla hieman vajaa nelikiloinen pirteä hauki joka tahtoi tulla katsomaan kuka siellä oikein on asialla. Tuo hauki oli sitten jo nätisti saatu haaviin ja minulle tuli mieleen josko sen päästäisi takaisin odottamaan minua vielä muutaman vuoden.  Toinen kolmihaarakoukku oli ihan nätisti haavin havaksessa ja ajattelikin että otanpas sen ensin pois siitä ettei se pääse haavia sotkemaan.  Vaikka kuinka nätisti sille hauelle juttelinkin niin se kuitenkin päätti ruveta kiukuttelemaan ja potkaisi siinä haavissa.

Kuten varmaan jo arvaattekin niin kolmihaarakoukku suoraan peukalon kynnen juuresta uppeluksiin sinne peukalon sisälle.  Par siinä jo ehdotti että josko lopetettaisiin kalastus ja käytäisiin se koukku poistamassa.  Älä unta näe oli vastaukseni, ei nyt sentään yhden koukun takia kotiin lähdetä. Mitään työkalua moisen poistamiseen ei ollut ja pihdeillä se ei kyllä vastakarvaan sieltä lähtenyt.  Siinä sitten koko päivän heittelin haukiperhoa kolmihaarakoukku peukalossa.  Ainoa suurempi haitta oli siinä että taskuja ei kannattanut kaivaa sillä kädellä.

Kotona sitten sitä yritin poistaa mutta ei ollut oikein kunnon työkalua sielläkään.  Ajattelin jo kokeilla rälläkällä sitä katkaista mutta jousti liikaa joten ei siihen rälläkkä pystynyt. Olisi varmaan muuten tullut desinfioiduksikin tuolla systeemillä, varmaan olisi sen verran lämmennyt. Kovalla työllä sitten kuitenkin onnistuin sen katkaisemaan ja nätisti se sieltä sitten pois sain joten loppu hyvin kaikki hyvin.

Tänään jatkoimme siitä mihin eilen jäimme ja suurinpiirtein samaa reittiä ajelimme.  Tosin kävimme ensin sumpussa joka ei onneksi ihan tyhjä ollutkaan.  Koukkupaikka oli tänään se antoisin paikka "karvaperseitä" liotellessamme.  Ei siis omiamme vaan Par:n tekemiä haukiperhoja, joilla muuten eilisen koukkuepisoden jälkeen ainastaan kalastelin.

Viitisen haukea sitten kohtasi viimeisen ateriansa päätyen meille mukaan, muutamien tosin päästessä ehdonalaseen odottamaan myöhempää kohtaamistamme.  Eivät taitaneet arvata mikä kokemus tämänkertaisilla kalastajilla olikaan sillä taitaa meillä kahdella olla yhteensä kalastusvuosia lähemmäksi sataakolmeakymmentä vuotta.  Tosin taitaa nuo muutama alkuvuodet olla vähän vähemmällä kalastuskokemuksella.

Metripaikalla oli muuten jokin hienostohaukien kokous.  Niille nirppanokille ei tuntunut mikään kelpaavan.  Varmaan kolmisenkymmentä tärppiä, seuraamuksia ja ohitsehaukkaamisia ne saivat aikaiseksi ja joiden tuloksena meille tuli vain kaksi haukea siitä paikasta ihan veneeseen asti.  Eipä mikään ihmekään sitten että kalalokkikin ihan selvästi meille naureskeli kun kotiin tulimme.  Tai sitten sillä oli poikasia siinä kivenkyljessä, en ole varma kumpaa se kalalokki tarkoitti.

Kuvia minulla on liitteeksi tasan nolla mutta eiköhän Par.n kamerasta jotakin mahtane ilmaantua.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #37 : Kesäkuu 23, 2011, 11:58:21 am »


Igors jo tuolla viestissään kertoili meidän kahden päivän kalastelusta.
On tuo Igorsin koltiainen melkoinen epeli. Eipä saata vellihousuksi häntä kutsua. Kuinkahan moni muu olisi heitellyt n. 8 tuntia koukku tukevasti kiinni peukalossa. Aattelikohan se hauenhunsvotti, että lävistykset ovat nykymuodin mukaisia ja siis Igorsillekin sellainen. Igorshan oli tietty täysin eri mieltä tuosta lävistysmuodista ja yritti päästä eroon moisesta koukkukoristeesta. Vaan eipä ollut kyllin järeitä leikkureita matkassa ja näin ollen koriste pysyi päivän ajan paikallaan.
Ehdotukseeni käydä koukku irroittamassa, sain Igorsmaisen vastauksen, joka on luettavissa hänen rapsastaan. Niinpä heittely jatkui. Mukaani olin ottanut noita Eumerin Spintubeihin sitomiani pörhöjä, jotka tuntuivat ällistyksekseni todella toimivan. Kyllähän sitä muitakin uisteita koklailtiin, mutta kaikki kalat tulivat noilla pörhöillä, lukuunottamatta sitä ekaa koukuttajaa, joka tuli vaappuaskareellani. Päivän väriä on mahdoton kertoa, sillä kalat tulivat jos jonkinlaisilla Spintube  väriyhdistelmillä.
Kuten Igors kertoi, kaloja ja tapahtumia tuli ihan kivaan tahtiin. En muista kuinka monta kävi veneessä, mutta muutamat ruokakalat otettiin mulle mukaan. Yks niistä oli tietty se mun enkkahauki, joka painoi ruhtinaalliset 3,85 kg. Lähes puolella kilolla petrattiin entisestä. Ei hääppönen tuokaan ole, vaan onpahan enkka kuiteskin. Oli muutens melkoisen pirtsakka taistelija, kuten myös muutkin kalat, näin lämpimien vesien aikaan.
Päivään merellä sangen tyytyväisenä, lukuunottamatta tuota koukkuepisodia, palasimme kello kahdeksan tienoilla maihin. Tyytyväisyyttäni lisäsi vielä sekin seikka, että Igorsin mukava emäntä tarjosi nälkäisille kalastajille aivan superhyviä haukikalapullia sienikastikkeella ja uusilla perunoilla höystettynä.
Aamukahdeksalta irtosi botski satamasta ja nyt Igorsin koukkukoriste oli muuttunut laastariksi, joka tietysti oli mahdottoman paljon mielyttävämpi. Tämäkin päivä osoitti Spintubejen tehon, sillä edellisen päivän tapaan kalastelu sujui kalojen suhteen. Niitä nostettiin veneeseen asti, niitä vapautettiin, muutama mulle ruokakaloiksi ja täppejä sekä karkuutuksia piisasi.
Tuuli oli hieman eilisestä yltynyt ja olisipa ollut eestaas vekslaamista, jos ei olisi ollut tuota verratonta jarrupussia. Varsinkin Ahvenkivien ulkopuolella se oli tosi tarpeen, kun aallot iskivät suoraan selästä päin.
Oltaisiin me oltu Ahvenkivien ulkopuolella pitempäänkin, mutta kun VR:än aikataulurustaajat eivät laisinkaan ajattele sitä, että kalastusaika kesällä kestää iltaan asti. Viimeinen juna Porista lähtee niinkin varhain kuin klo. 18:15. Pöh.
Niinpä siiryimme ajoissa Metripaikalle. Igors jo kertoi noista vellihousu hauista, jotka vaan näykkäilivät uisteita. Noita tärppejä oli kert’kaikkisen lukemattomia, jopa silleen, että kerran pistimme yhtaikaisesti duetoksi: Mulla on kala….irti. En ole eläessäni kokenut noin nirsoilevia haukia tuossa määrin. No kaksi kunnon hotkasijaa joukosta sentään löytyi.
Kaikki ihanuus loppuu aikanaan ja niin loppui tämäkin aivan äärimmäisen MAHTAVA reissu.
Kiitos Igorssille ja iki-ihanalle emännälle.


* 1. Reissun avauskala.jpg (156.09 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 988 kertaa.)

*  (99.85 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 1003 kertaa.)

*  (137 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 918 kertaa.)

* 4. Spintube toimii.jpg (148.92 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 907 kertaa.)

* 5. Mun enkka 3.85kg.jpg (86.69 kilotavua, 461x614 - tarkasteltu 899 kertaa.)

*  (76.17 kilotavua, 461x614 - tarkasteltu 916 kertaa.)

*  (135.52 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 862 kertaa.)

* 8. Pikkasen takatuulta.jpg (137.36 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 859 kertaa.)

* 9. Jarrupussi tarpeen.jpg (144.3 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 1219 kertaa.)

* 10. Ei vellihousuja.jpg (109.87 kilotavua, 461x614 - tarkasteltu 945 kertaa.)
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #38 : Kesäkuu 24, 2011, 19:26:22 pm »

Igorsilla tuntuu olevan uistin kiinni usein ihan muualla kuin kalassa,joskus muistaakseni oli naamassa,nyt kädessä,uhkaavasti mennyt alaspäin nuo vammakohdat,missähän on kiinni seuraavaksi??? Iskee silmää
tallennettu

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #39 : Kesäkuu 24, 2011, 20:14:30 pm »

Älä Sami pelottele, muuten voisi käydä niin että ei sinne merelle enään uskaltaisikaan.  Pyörittää silmiään  Varmaan Sami huomasitkin että "koukkupaikka" on juuri se sama paikka mistä lähes 100%  aina saatiin haukia kun mereltä päin tultiin.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #40 : Kesäkuu 24, 2011, 21:15:35 pm »

Juu,ei ole siinä tullut pitkään aikaan heiteltyä...Ens torstaina Norjan rautujärvet kutsuu Cool
tallennettu

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #41 : Kesäkuu 26, 2011, 00:10:42 am »

Tulipa käytyä pikaisesti kokeilemassa juhannushaukien syöntihaluja täällä puolen K-naista. Keli oli vallan mainio sateitten ja ukkosen jäljiltä. Jokaisella mökillä porukkaa ja vähä pukeisia naisia... Näistä seikoista johtuen pysyin normaalia kauempana rannoista Hymyilee soutelin kohti mestoja ja totesin vesikasvien kasvaneen oikein urakalla. Noh eipä nuo heinät ole ikinä mua liiemmin häirinnyt.
Meistoilla päätin kokeilla syvempää vettä ja heinikkoa, mutta mitään ei tapahtunut. Nopeasti tuulen mukana siirryin lähelle karikkoa jossa vettä varmaan noin 50 senttiä ja samantien oli ruokahauki-kokoinen siiman päässä vauhtia kalalla piisasi oikein urakalla ja mikäs sen mukavampaa... Kalalle pappia ja kotiin viemisiä.
Tämän jälkeen loppuivatkin kalojen ylös-saanti lähes kokonaan. Illan ja pikaisen reissun hienoin tapahtuma oli toisen karikon kohdalla Tahon jerkkiä aina veneen vierelle seurannut mörköluokan kala. Kuulostaa kalajutulta (tietenki), mutta totuus oli se, että meikän rekordi ois paukkunut komeasti rikki.
Pikaisella reissulla ei mitään haukien tykitystä tullut, mutta huomion arvoista oli se seikka, että kaikki tapahtumat oli todella matalassa vedessä, noin niinkuin ajatellen kaikkia hauenkalastus "totuuksia".
Mukavaa oli ja juhannushauki tuli kotiin vietyä joten ei muuta kuin nauttimaan juhannus-illasta ja kaikille hyvät jussit vielä kertaalleen.
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #42 : Kesäkuu 26, 2011, 15:18:11 pm »

Parisen tunnin pikainen reissu merelle.  Mukanani oli siskonpoika Janne, joka on kehitysvammainen, joten hieman tarvitsi olla tarkempana kuin normaalisti.  Aivan mahtava apukeino on käyttää muovistopparia perukkeen edessä jolla saa estetyksi sen että ei kelaisi aina siimaa aivan tappiin.  Siinä on sekin hyvä puoli että säästyy hieman tuo vavan kärkirengas ja samalla uistin jää aika sopivan matkan päähän vavan kärjestä joten taas seuraava heitto on suurinpiirtein heittovalmis.

Par lahjoittikin minulle juuri sopivia haukiperhoja. Kiitos vielä kerran.  Nyt ei sitten jäänyt uistimetkaan lähes joka heitolla pohjaan ja mikä kaikkein parasta, siihen on hauetkin ihastuneet. Mitään mahtavaa syöntiä ei tänä lyhyenä aikana ollut mutta... mikä kaikkein tärkeintä.....tulihan sieltä Jannelle "karvaperseellä" hauki ihan veneeseen asti.  Muutamia haukia siellä kävikin ensin nirsoilemassa kunnes ihan asiallinen haukikin eksyi joukkoon. Pääsi sitten fileinä luonnon kiertokulkuun.

Vesi oli kirkastunut sitten viimekerrasta ja rupeaa pian näyttämään siltä mihin täällä on totuttu.

Kuvassa Jannea jännittää ja toinen kuva sitten onnellisesta saamamiehestä.


* 002.JPG (158.54 kilotavua, 640x480 - tarkasteltu 833 kertaa.)

* 005.JPG (111.15 kilotavua, 480x640 - tarkasteltu 825 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #43 : Kesäkuu 27, 2011, 20:41:56 pm »

Juhannuspäivänä käytiin appiukon kanssa kylänrannassa kokeilemassa, olisiko juhannusahven otillaan. tyhjää heiteltiin jonkun aikaa, kunnes appiukko huikkasi, että kala on kiinni. Ei ollutkaan ahven vaan pieni hauki. Vaihdoin itse saman tien paikkaa ja sain suunnilleen saman kokoisen. Vaikka kysymyksesä ei ollutkaan iso yksilö, niin ul-setillä ja 0,13 millin siimalla ilman peruketta jännitystä riitti silti. Onneksi lippa oli ihan suupielessä kiinni.
Hauet saivat arvoisensa lopun rosvopaistin kaverina maakuopassa laitettuna.
tallennettu

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #44 : Kesäkuu 29, 2011, 10:26:41 am »

Eilen tehtiin vaihteeksi ilta/yökalastusreissu.  Mukanani oli anssal kummipoikansa kanssa. Tarkoitus oli täydentää (minulla vielä tyhjyyttä täynnä oleva) kuha- ja ahvenfilevarasto.  Ensiksi kuitenkin piti saada rikotuksi anssalin kummipojan haukienkka joka ei montaa kiloa ollut.  

Koukkukaupaikalle sitten (tietenkin) veneen nokka osoitti ja kyllä siellä muutama luupää olikin meitä odottamassa.  Eipä taitanut montaa heittoa kestää kun jo anssali veti ruokahauen veneeseen.  Tästäpä olikin hyvä jatkaa.  Taisi siinä sitten minullekin hauki osua kohdalleen ja kummipoika sai kunnian kelata hauen veneeseen.  

Sitten syönti hiljeni ja ajoimmekin ahvenkiville. Ahvenkivien ulkopuolelta sain  hetimiten hauen jonka kummipoika sai sitten veneeseen veivata.  Hiljaista oli ahvenkivien sisäpuolella joten siellä emme kauaa viihtyneet.  Kun ulkopuolikin hiljaiselta vaikutti niin ajoimme katsomaan josko hienostobileet metripaikalla olisivat jo loppuneet.  Kummipoika vaihteli vähän väliä uistimiaan, mistähän tuollaisenkin on oppinut.  Olihan hänellä sentään lainassa Tahon tehokas pikkujerkki johon jokin hieman vauraampi käväisikin puraisemassa jäämättä kuitenkaan paremmin kiinni.  Ei nyt sitten taitanut haukienkkakaan parantua vaikkakin tuolla isolla merellä apumiehethän noita kaloja koukuttaa ja varsinainen suuri valkoinen kalastaja sitten vain kelaa sen veneeseen.

Siihen nähden mihin oli totuttu haukia tuli hieman hiljakselleen.  Itselläni olikin käytössä vain Par:n punatulkun mallinen haukiperho ja toisena tuo koukkuvaappu.  Molemmat olivat edelleen haukien suosiossa, tosin harvakselleen hauet meitä kävivät katsomassa.  Varmaan jonkinlainen osasyy oli täysin tuulettomassa ilmassa ja kun aurinkokin paistoi täysin pilvettömältä taivaalta niin onhan siinä selityksiä.

Sitten tulikin vuoroon minun eniten odottamani matkan jatkaminen nyt sitten joen varteen kuhia ja ahvenia hakemaan.  Alku oli sielläkin lupauksia antava kun anssali lähes hetimiten nappasin ihan hyvänkokoisen ahven ja eipä kummempaa aikaa mennytkään kun minulle paukahti kuha jigiin.  Painoa en punninnut mutta pituutta tasan 50 senttiä, mikä olisi aika hyvä alamitta kuhalle.  

En tiedä kehtaako edes sanoa mutta  tämä reippaasti hanttiin laittama kuha oli rokastuksen tulosta.  Kyljestä oli koukku kiinni. No, taitaa silti olla siten että hyvällä kalamiehellä  Iskee silmää pitää hieman onneakin olla matkassa.  Lähes yhteen asti siellä sitten olimme vaikka kalantulo oli aikalailla heikoa.  Anssali sai muutamia ahvenia ja alamittaisen kuhan sekä .... kengän.  Aika harvoin jalkineen saaminen on toivottua tulosta mutta nyt sitten kyseessä olikin ansaalin oma jalkine joka putosi jalasta ja jota pienoinen virta lähti ulapalle viemään.  Onneksi pysyi pinnalla josta sen anssalin sai jigiinsä tartutetuksi.

Ihan mukava vaihteeksi muitakin kaloja kuin haukia oli pyytää.  Hyttysiä oli sitten melkein taivas pimeänä joten hieman voisi kuvitella miltä jossakin pohjoisen kalavesillä tuntuu nuo hyttyset kiusaavan.

Olipahan jälleen ihan asiallinen reissu ja ehkäpä tänään sitten kuhafilettä pääsee maistelemaan.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #45 : Kesäkuu 29, 2011, 19:25:18 pm »

Jep jep, kiitos kipparille kalastusseurasta minun ja kummipojan puolesta. Mukava oli jälleen kalareissu Porin vesillä ja saalistakin tuli.

Mainitaan vielä kuhapaikan mahtava iltashow, jossa pääosaa näytteli turbosärjet. Hyppivät ja pomppivat jahdaten pikkukaloja. Suurimmat oli silmämääräsesti 3-4 kilon luokkaa. Voi sanoa niitä olleen oikein LAUMA eikä niinkään parvi Iskee silmää
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #46 : Heinäkuu 01, 2011, 19:12:05 pm »

Ajelin aamupäivällä ahvenia hakemaan.  Joen rannasta löytyi vain muutama aktiivinen ahven jotka hyväksyivät viimeiseksi ateriakseen pienen punaisen jigin.  Parisen tuntia siellä olikin sitten tyhjää joten ajoin kokeeksi Reposaaren sillanpieleen.  Sieltä sitten paikasta "josta ei koskaan ole haukia tullut" tuli parisen pikkuhaukea.  Mitähän lienee kokoa ollut, alle kiloisia olivat kuitenkin.

Siinä sitten olikin koko saalis.  Kuvakin tuli otetuksi, ei nyt sentään noista pikkuisista vaan ABU:n alkuperäisitä Mörrym lipoista.  Ostein niitä eilen kolme ja yksi jäi tänään pohjaan ja loput kaksi meni pieneksi päreiksi noiden pikkuhaukien käsittelyssä.  Kylläpä on laatu mennyt huonoksi. 

 


* 004.JPG (166.82 kilotavua, 640x480 - tarkasteltu 854 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #47 : Heinäkuu 02, 2011, 14:57:58 pm »

8.00 Lähti soutuvene minun ja A.V:n toimesta kohti haukipaikkoja tällä puolella poria. Kolmestaan (A.V:n koira mukaanlukien) suunnattiin lähes tyynessä kelissä katsastamaan aikaisemmin bongattuja haukipaikkoja. Vesi oli laskenut juhannuksesta arviolta 20 senttiä ja aurinko paistoi jo pilvettömältä taivaalta. Olosuhteet eivät siis olleet aivan parhaasta päästä haukea ajatellen. Mentiin ees taas ja heiteltiin, jauhettiin välillä skeidaa ja välillä vain oltiin. Haukea ei näkynyt eikä kuulunut, ei sitten mistään. Liki nelisen tuntia paiskottiin kunnes päätettiin siirtyä eksoottiseen paikkaan ahventen toivossa. Venerantaan siis.

Venevalkamaan kun päästiin niin siinä jo onkipojat lupaavasti ahvenia sai siimansa päähän. Itse olen odottanut vesikielellä koska ne ahvenat sinne saapuisi ja siksi olenkin käynyt viikottain kokeilemassa, mutta hiljaista on ollut. Noh jigillä kokeilin veneestä käsin piruuttani kun A.V:n ul vehkeet olivat autossa sai hän vain katsella vierestä. Jigi ei kelvannut joten vene ylös ja rannalta käsin koittamaan. Minä jatkoin jigillä, mutta en kauaa kun A.V veteli jo ahvenia vierestä lipalla.

Lippa siis itselle päähän ja sitten alkoi tapahtumaan. Kahdella ekalla heitolla pieni ahven myös minunkin toimesta pääsi vedenpinnan "paremmalle" puolen. Hieman vaihdoin paikkaa ja samoin A.V. Sitten alkoi todellinen ahventen keskipäivän ylensyönti. Ihmeellistä oli mikäli joka kolmannella heitolla ei kalaa tullut... Itsellä tapahtui kahdesti se, että viidellä peräkkäisellä heitolla 5 ahventa ylös. Hienoa oli ja aurinko paistoi Cool

Kokoluokka ei ollut aivan päätä huimaavaa, mutta täysin ruokakala-kokoa. Suurin oli A.V:n 330 grammanen. Kalaa otettiin kokonaisuudessaan 3,6 kiloa. Minä 2,3 kg (isompi perhe.... Hymyilee ) ja A.V. 1,3 kg. parisen tuntia heiteltiin ja reilusti yli 50 ahventa kävi meidän lippoja maistelemassa.

Kiitos A.V:lle reissusta ja seurasta. Lopuksi pari kuvaa ihan muodon vuoksi ja vaikka terveisten muodossa Herra Koukkusormelle, toiselle puolelle poria Iskee silmää


* 1.JPG (379.63 kilotavua, 860x642 - tarkasteltu 813 kertaa.)

* 11.JPG (659.98 kilotavua, 860x1151 - tarkasteltu 845 kertaa.)
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #48 : Heinäkuu 02, 2011, 18:50:21 pm »

Jep, hieno reissu oli. Omasta puolestani reissu oli identtinen kopio viime vuoden juhannuksesta. Ensin helteistä tyhjänpyyntiä haukien perässä ja sen jälkeen erinomaiset ahvenkarkelot. Venerannassa oli tosiaan iso parvi syömähaluisia ahvenia paikalla. Kuten kuvasta näkyy, niin kummallakin pelitti aika samanlainen lippa. Kokeilin vähän muitakin uisteita, mutta eihän se kannattanut. Maksoin tuosta lipasta muistaakseni 1,5 euroa jaolen saanut sillä jo kymmeniä ahvenia. Ihan hyvä hinta/laatu-suhde. Ahvenia tuli tasaiseen tahtiin, välillä tosin joutui muutaman heiton olemaan ilman, mutta kyllä siitäkin selvittiin.  Virnistää Kuten anssal jo kirjoittikin, niin kylän pojat olivat laiturin päässä ja saivat ongella myös ihan hyvin kalaa, mutta varsinainen parvi oli sisempänä. Emme sitä ruvenneet sen enempää mainostamaan, kun pojat eivät itse hoksanneet asiaa tutkia.

Parasta reissusa oli kyllä tuo 330-grammainen, taisi nimittäin olla ennätys. Ei ole kovin kaukana tavoitteesta eli puolikiloisesta. Tuon kokoinen ahven tarjoaa ul-vehkeillä jo pientä taistelun makua. Tällä kertaa "ruokakalat otettiin" -ilmaisu sai mukavan kirjaimellisen merkityksen. Laitoin ahvenet fileiksi ja paistoin saman tien. Kerrankin sai mahan täydeltä ahventa. Toki jätin vaimollekin vähän maistiaisia, ei sitä nyt sentään viitsi 16 filettä syödä yhdellä kertaa.

Piti lähteä tänään vielä metripaikalle kahlailemaan, kun aamulla ei saatu haukia, mutta saa nähdä, kuinka käy. Kaupungissa oli äsken sellainen myräkkä, etten ole varmaan koskaan nähnyt...
tallennettu

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #49 : Heinäkuu 02, 2011, 19:00:26 pm »

...."Kaupungissa oli äsken sellainen myräkkä, etten ole varmaan koskaan nähnyt..."  Tulin juuri maalaustalkoista, ehdittiin saada valmiiksi juuri ennen myräkän alkua.  Kotiintullessa oli muutaman kerran käännyttävä ja katsottava toista reittiä sillä alikäytävät tulvivat ja puita oli kaatuneena sikin sokin maantiellä.

Mutta... kalastuksesta, onnittelut pojille toiselle puolelle Poria mukavasta ahvensaaliista.  Taidanpa sitten käydä huomisen alkaessa omalla venevalkamallani, josko ahvenet olisivat sinnekin tiensä löytäneet.  Omassa suosikkilistassa ahven on toisella sijalla, tosin kaukana ykköspaikkaa hallitsevasta "satuolennosta".  Kolmanneksi olen rankannut kuhan joten varmaan ensi viikolla sitten noita ehdottomasti hyviä ruokakaloja lähden tosimielellä pyytämään.

tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 48   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: