Sivuja: 1 ... 45 46 [47] 48   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Porin kalavedet.  (Luettu 719671 kertaa)
A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1150 : Heinäkuu 12, 2020, 13:05:45 pm »

Täytyy valitettavasti todeta, että jaan Igorssin huolen Preiviikinlahden haukikannoista. Takavuosien haukikarkelot tuntuvat jo melkein kaukaiselta historialta. En ole itse tietenkään ehtinytkään samalla tavalla kalastaa, mutta ennen tuntui kyllä kalaa olevan enemmän. Sama juttu Viasvedelahden puolella, sieltä tuntuvat hauet hävinneen kokonaan.

Pääsin perjantaina kuitenkin pitkästä aikaa merelle, paatti oli kahdeksan jälkeen meressä. Vesi oli 20 senttiä plussalla ja tuuli viiden metrin luokkaa lounaasta. Ahvenkiville siis heti. Aloitin santojen puolelta, kun sieltä on joskus kesällä tullut reilummankin kokoista haukea, tyhjää kuitenkin oli. Seuraavaksi heittelin huolellisesti lahden suuaukon kivikot, myös ihan tyhjää. Vähän meinasi jo huolestuttaa, mutta menin sitten varsinaiselle kalapaikalle, eli etelänpuolen penkalle. Ei tarvinnut kovin kauan heitellä, kun tärähti ihan mukavasti. 3,6 kg ja 80 senttiä pääsi kylmälaukkuun maisemakierrokselle. En jaksanut sitten enää sen enempää heitellä siinä, vaan kävin kokeilemassa Ulko-Harmaan rannat. Tyhjää sielläkin. Tässä vaiheessa reissu muuttuikin enemmän matkailuksi, ja menin pitämään Puskuuriin kunnon makkara- ja kahvitauon. Kotimatkalla heittelin vielä pesufatin, mutta siellä näkyi vain muutama lahna.
tallennettu

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #1151 : Heinäkuu 12, 2020, 18:25:46 pm »

Juu,tuolla lahdella on tullut luuhattua 80 luvun alusta asti,ja viimeisen 2-3vuoden aikana on tapahtunut jotain käsittämätöntä.Hauet tuntuvat totaalisesti hävinneen....syitä on tullut mietittyä,mut mitään järkevää ei ole tullut mieleen mistä moinen voisi johtua.....
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1152 : Heinäkuu 13, 2020, 15:35:31 pm »

Eilen tuli vaihteeksi kaksi ahvensarjalaista ja kaksi haukisarjalaista kelaa huollettua.  Tänään sitten noita haukivehkeitä testaamaan.  Tarkoitus oli ainakin kaksi haukea saada ja mieluimmin mahdollisimman pian, joten ahvenkiville suoraan ajaminen oli edessä.  Vesi oli niin ylhäällä että sain ajetuksi suoraan hiekkasärkän yli lähellä sisäänmenon kiveä ja pääsin aloittamaan heti veneen ollessa vielä hietikon päällä.  Kymmenisen heittoa ja hauki veneeseen.  Olipa mukava alku vaikka kokoluokka ei kyllä päätä huimannut.

Seuraavaa sai siten odottaa ja odottaa. Neljä tuntia  Pyörittää silmiään  tahkosin tuota ahvenkivien sisäänmenon paikkoja ilman että pidemmälle lahteen olisin ajanut. Heti ensimmäisten kivien luona tarrasi uistimeen ihan asiallisen kokoinen hauki. Siinä useampia minuutteja meni sen kanssa.  Välillä sain lähemmäksi venettä ja taas se veti siimaa kelalta.  Tappiohan siitä lopuksi minulle tuli kun se päätti lopettaa leikin ja irrottautua uistimesta. En edes koko aikana saanut näköyhteyttä siihen.  Tulihan sieltä jälleen kala. Ei todellakaan mikään jättiläinen vaan kolmipiikki oli osunut uistimen tielle.

Annoin tuulen kuljettaa venettä ja kun tuli matala vastaan niin ajoin uudelleen tuulen vietäväksi.  Kaksi kertaa hauki käväisi uistimessa mutta irtosi lähen samantien. En ymmärrä tuota kun koukutkin olivat aivan uusia, ehkä pitäisi laittaa huomattavasti isommat koukut.  Tulihan sieltä se odotettu toinen hauki. Ei sekään ollut koolla pilattu mutta kyllä siitä pannullisen filettä saa.

En sitten muualle lähtenytkään vaan seuraavaksi ajoin  kotirantaan. Tällä vedenkorkeudella +25 cm on jopa ahvenkivilläkin mukava kalastaa.
« Viimeksi muokattu: Heinäkuu 13, 2020, 15:38:16 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1153 : Heinäkuu 16, 2020, 11:09:12 am »

Siskon tytär norjalaisen miehensä kanssa tuli käymään täällä keväällä ja tahtoi kokeilla kalastusta.  Sanoin että minulla on kyllä kaikki tarvittavat kalastusvälineet ja paukkuliivitkin molemmille joten käydään joskun kesällä kokeilemassa. Eilen sitten suunnistimme merelle.  Reittimme meni ensin Kakkuriin jossa aloitimme kalastuksen.  Ei ollut mies koskaan virvelimme kalastanut joten aikamoisen oppitunnin jouduin pitämään. Aluksi heitot olivat muutaman metrin luokkaa mutta pikkuhiljaa hieman paremmaksi muuttui.  Tosin jouduin "sivusilmällä"  Järkyttynyt  koko ajan hieman tarkkailemaan kun välillä uistin jopa kolahti perämoottorin kylkeen.  Kalaa ei tullut joten jatkoimme matkaa.

Seuraavaksi reitti vei Puolivälinkarille kalastellen sen koko eteläsivun.  Saaliiksi tuli pohjaruohoa.  Matka jatkui kohti Puuskurin pohjoissivua joka oli aikalailla vesikasvien valloittama samoin kuin Vartkrunnin eteläsivusto.  "Salaattia" olisi jo tarpeeksi mutta ne kalat puuttuivat edelleen. Jotenkin tuntui että "kalastusoppaan"  Nolostunut toimenkuvaan kuuluu noita kaloja saada joten suhtvarmaan paikkaan piti lähteä ajamaan.  Juu, Ahvenkiville veneen nokka kohisten lähdimme.

Aloitimme heti hiekkasärkän jälkeen kalastuksen. Hiljaista oli, ei mahda mitään.  Onneksi kuitenkin yksi hauki seurasi kaverin uistinta aivan veneen viereen ja vettä pärskähtäen lähti muualle.  Nyt kuitenkin saimme tietoa että kyllä siellä jokin kala kuitenkin on.  Lähdimme sitten vielä sisemmälle ahvenkiville ja heittelime sen ruohikkoisen poukamankin, josta usein on kaloja saatu, nyt niitä ei kuitenkaa siellä ollut.  Ajoimme takaisin sisäänmenon väylälle ja tulihan sieltä hauki.  Kokoluokka oli mahtava 300 gr mutta kala kuitenkin ja se tuli lisäksi kaverille.

Aikaa oli mennyt jo riittäävästi ja kun eväätkin tuli jo syödyksi niin venerantaan lähdettiin.  Voi, voi, kyllä on todella heikoksi mennyt tuon lahden kalansaaliit.

Poikakin soitteli ja kyseli josko viikonloppuna mentäisiin kalaan kun pojanpoika sitä on kovin kysellyt.  Onneksi tuota pikkupoikaa taitaa laivan  Iskee silmää ohjaaminen kiinnostaa enemmän kuin kalastus joten voinee tuo matka onnistua kun on hyvät eväät mukaan.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1154 : Heinäkuu 19, 2020, 16:58:37 pm »

Pojanpoika  Tuomas 5 v tuli isänsä kanssa kaloja narraamaan. Viimereissustamme jäi ihan mukava muisto kun kaksi haukea sain fileroida heille kotiinviemiseksi.  Nyt oli tuuli sitä luokkaa että suunnittelemani reitti, joka olisi ollut samanlainen kuin  tuon siskontyttären miehen kanssa, ei olisi onnistunut, niin ajoimme sitten Ooviikiin.  Siellä saimme tuulelta suojassa koittaa kaloja saada.   

Tuomas sai olla "laivan" päällikkönä ja kun noita kaloja ei kuulunut niin ajelimme sitten laivalla siksakkia ja mitä hienointa hieman lujemmalla vauhdilla teimme todella jyrkkiä käännöksiä. Minä taisin olla ainoa joka ihan oikeasti olisi kaloja kaivannut. Kalastaminen tapahtui siten että Tuomaksen isä sai heitellä yksin ja minä ja Tuomas kokeilimme yhdessä.  Minä tosin sain yksin heittää uistimen mutta yhdessä sitten sen kelasimme takaisin. Eväiden syönti ja laivan ohjaaminen taisikin olla retken parasta antia.

Kalastuskilpailun ylivoimaisen voittajan julisti Tuomas ja pisteiden kerääminen meidän joukkueelle tuli siitä kun saimme ylivoimaisesti   Järkyttynyt enemmän pohjaruohoa. Kyllähän edes yksi hauki olisi ollut kova sana kun olen saanut tuon pikkupojan pitämään kalaruuasta ja haukikin on ollut kotona suosittu kalaruoka.

Ikävä kyllä tuo kalakato tuntuu vain jatkuvan.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #1155 : Heinäkuu 23, 2020, 21:23:22 pm »

Ihme homma kyllä,mite helvekkoa on tapahtunut tässä muutamassa vuodessa? Täysin käsittämätöntä.
tallennettu

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1156 : Heinäkuu 23, 2020, 23:50:49 pm »

Sama homma Kuuminaisten toisella puolella. Viasvedenlahdelta tuli ennen myös ihan mukavasti haukea, mutta nyt siellä on aivan tyhjää.
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1157 : Heinäkuu 24, 2020, 08:33:43 am »

Jatketaan tuota tyhjänpyytämistä nyt sitten edelleen.  Paikkana oli tänä aamuna veneranta.  Kyllä tuolta ennen on sateen aikana ahvenia saanut. Ei ollut ketään muuta rannassa joten sain vapaasti heitellä eri laitureista.  En nyt ihan mahdottomasti kalaa odottanutkaan kun kyläläiset tiesivät kertoa että ei siellä (vielä  Huh ) ole kaloja oikeastaan kukaan saanut. En sitten tehnyt poikkeusta vaan kalantulo oli kuin olisin  kaivosta kaloja koittanut saada.

ps mustikkaa kerättynä puhdistettuna 60 litraa, eikä kalojakaan kokoaan vielä unohdeta.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258« Vastaus #1158 : Heinäkuu 27, 2020, 14:17:45 pm »

Kävin eilen kajakilla ajelemassa preiviikinlahdella ja jututin venekuntaa jotka näyttivät jerkkiä heittelevän. Sama huomio heillä, 2-3 vuoden aikana hauet lähes tyystin hävinneet.
tallennettu

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #1159 : Heinäkuu 27, 2020, 22:57:11 pm »

Hiljaseks kyllä vetää,ois kiva tietää mistä moinen johtuu...millanen vene oli jätkillä?
tallennettu

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1160 : Heinäkuu 29, 2020, 23:32:22 pm »

Oliskohan tässä syyllinen: https://yle.fi/uutiset/3-11469886
tallennettu

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258« Vastaus #1161 : Heinäkuu 30, 2020, 21:28:05 pm »

Hiljaseks kyllä vetää,ois kiva tietää mistä moinen johtuu...millanen vene oli jätkillä?

Valkonen lasikuitupulppari keulakoneella. Kippari puhu suomea vähän murtaen.
tallennettu

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #1162 : Heinäkuu 31, 2020, 23:44:04 pm »

En tiedä mistä johtuu,mutta lahdella on ollut parina vuotena nyt pientä noin 2-3sentin kalaa ihan järjettöminä lauttoina...ja viimisen hauen vatsa oli täynnä 3piikkiä kun avasin.
tallennettu

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1163 : Heinäkuu 31, 2020, 23:45:20 pm »

En tiedä mistä johtuu,mutta lahdella on ollut parina vuotena nyt pientä noin 2-3sentin kalaa ihan järjettöminä lauttoina...ja viimisen hauen vatsa oli täynnä 3piikkiä kun avasin.

Tarvittaisiin joku ryhävalas syömään pikkukalat pois...
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1164 : Elokuu 03, 2020, 14:30:31 pm »

Sataa sataa ropisee.  Ei sitten lähdetty mustikkametsään, mentiin vaihteeksi kalaan. Hymyilee leveästi  Toisaalta ihan hyväkin välillä käydä kaloja kokeilemassa sillä mustikkametsästä on jo kerättynä ( ja myytynä  Cool)  180 litraa mustikkaa.  Kalastusilmaksi ihan sopiva, mieto tuuli, pilvistä, hieman satelee ja vedenkorkeus sopiva.  

Parikin paikkaa oli suunnitelmissa mutta yllätys, yllätys, Ahvenkivet veivät voiton. Aloitin heti sisääntulon poijusta  Pyörittää silmiään josta tuuli sai kuljettaa kohti sisääntulon väylän merkkikiveä.  Nyt(kään) ei ketään ollut minua odottamassa.  Ajoin uudelleen lähtöpaikkaan ja laskin hieman toista reittiä.  Vajaa puolisentuntia sain aikaani kulutettuna kunnes hauki käväisi uistimessa.  Lähti kuitenkin matkoihinsa ennen haavia. Seuraava hauki antoi jälleen odottaa itseään ja jälleen irtosi oltuaan vain hetken kiinni. En taaskaan ymmärrä miksi ne ovat noin heikosti kiinni kun koukut kuitenkin ovat ihan asiallisessa kunnossa. Kun noita kaloja kuitenkin vihdoin siellä tuntui olevan niin en sitten paikkaa vaihtanut.

Näkyi jokin verkkomies kalastavan Ahvenkivien sisälahdella joten en sinne lähenyt. Tulihan sieltä sitten haukikin joka oli niiiin hyvin kiinni että sain sen oteuksi mukaani.  Tuollainen kolmikiloinen on ihan passelin kokoinen ruokahauki.  Soitin vaimolle syödäänkö tänään paistettua haukifilettä.  Sanoi että on jo laittanut makkarakastikkeen valmiiksi kun ei oikein ole uskoa tuohon isännän kalasaaliiseen Näyttää kieltä Näyttää kieltä  No se siitä, syödään sitten huomenna kalaa. Tuli vielä yksi vauvahaukikin mutta se sai jäädä kasvamaan pituutta ja painoa.

Olipahan vaihteeksi ihan mukava käydä kalassakin.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 03, 2020, 14:32:41 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

jabala
Yleisvalvoja
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 55« Vastaus #1165 : Elokuu 14, 2020, 11:28:46 am »

Palaillaas kans tännekin välillä...

Kyllä se sama ilmiö on ollut siinä jokisuistonkin puolella viime vuosina. Ahvenia saa hakea ihan tosissaan jos aikoo ruokakalat saada ja kun kalat lopulta löytää, niitä saa 1-2 per patti ja viistokaiulla turha koitaa etsiä parvia, kun niitä ei ole. Kuukausi sitten oli räikein esimerkki: ahvensaalis jäi yhteen sinttiin, haukia tuli 46kpl (!) ja sitten luovutin. Muutenkin tuntuu että sitä kiloluokan puikkaria on nyt vieläkin enemmän kuin ennen. Samaten edellisreissulla hylje pällisteli muutaman kymmenen metrin päästä veneestä, mutta merimetsoja ei nyt näkynyt.

Viime syksynäkin parvet oli hukassa loppukaudesta, mutta kun ne löytyi niin olihan niissä kokoa, kaikuun piirsi pahimmillaan 50m pumpulipalloja, tosin seassa oli lahnaa ja muuta, mutta lahnaakin oli niin paljon ettei jigi mahtunut uimaan vaan törmäili läppänöihin ja selkäkaloja tuli. Mutta tämä vuosi on täysi katastrofi.
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1166 : Elokuu 18, 2020, 15:01:23 pm »

Mustikkametsät on nyt koluttu.  Voinee olla että pari kertaa itselle voisi vielä vähän hakea samalla kun tarkkailee puolukkamaisemia. Mustikkaa on nyt poimittu 296 litraa.

Ja nyt sitten jo vähän kalastuksestakin. Pari kertaa käyty rannalla.  Eka reissu antoi kaksitoista nätinkokoista ahventa.  Muutama fileiksi ja loput savustuspönttöön.  Olivat aivan järjettömän hyvänmakuisia. Tänään aamulla taas rantaan. Lähdin jo sianpieremän aikoihin, paljon ennen auringonnousua.  Alku oli tyhjää.  Vasta hieman ennen kuutta tuli ensimmäinen ahven. Yhdeksän ahventa sieltä sitten tuli, tosin aikaakin sain kulutetuksi. Erilaista lippaa sai tarjoilla ja yksikään lippauistin ei ollut se päivän pelastaja vaan tasaisesti tuli neljälle eri lipalle.

Nyt taas savustuspönttö sai täytettä ja nyt ne on jo laitettu tuulensuojaan.  Toivottavasti nyt aikaa riitäisi hieman enemmän myös kaloja katsastamaan.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1167 : Elokuu 21, 2020, 13:28:55 pm »

Tänään taas hyvien harrastusten parissa.  Aamulla varhain ahvenia hakemaan.  Lähdin taas hyvissä ajoin, liiankin aikaisin, sillä ensimmäinen ahven tulla tupsahti vasta vajaan tunnin yrittämisen jälkeen kellon näyttäessä kymmentä yli kuuden. Viittä eri lippaa vaihdelle tarjoisin niille nirsoille syötävää ja vain muutama otti tarjouksen tosissaan.  Puoli kahdeksan aikaan katsoin että nyt on kyllä ainakin yritetty ja lähdin kotiin mukanani kuusi ahventa.  Pari noista oli ihan asiallisen kokoisia.  Laitoin kalat fileiksi ja annoin ne naapurin leskirouvalle (80v) Oli todella kiitollinen ja yllättynyt.

Sisko soitteli ja kysyi josko saisi vielä litran tuoreita mustikoita kun on tekemässä huomiseksi kaakkua.  Tallustin sitten metsää pitkin ja poimin mustikkaa hakien.  Aikaa meni 2 tuntia ja matkaa älykellon mukaan melkein kolme kilometriä. Kaksi litraa mustikkaa tuli saaliiksi ja olisihan noita enemmän saanut mutta nyt olikin tarkoitus katsastaa tulevia puolukkapaikkoja ja napata siinä sivussa muutamia mustikoita. Taitanee puolukkasato olla aika hyvä.  Tosin ainakin täällä niitä revitään jo puolikypsinä.

On vaan ihan mukava olla eläkeellä ja itse suunnitella ajankäyttönsä. Varmaan pitäisi aika pian lähteä haukiakin kokeilemaan.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 21, 2020, 13:32:47 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1168 : Elokuu 24, 2020, 17:15:33 pm »

HAUKIA,HAUKIA,HAUKIA  Cool Cool  Tänään sitten vihdoin ja viimein tärähti.  Sääennuste ilmoitti tulevan hieman kovempaa tuulta joten ajoin sitten pikkuhiljaa pesuvatiin. Eilen olin jo valmistautunut tähän päivään ja vaihtanut nuo kaloja päästävät koukut hieman järeämpiin ja ohutlankaisiin.  Tuuli sai kuljettaa koko pesuvadin päästä päähän ilman mitään tapahtumaa. Ajoin uudelleen tuulen yläpuolelle ja laskin hieman eri reittiä. Ei vieläkään mitään tapahtumaa. Pakko sieltä sitten oli muualle lähteä.  Oli senverran aallokkoa että pikkuhiljaa ajelin sitten Ahvenkiville.

Eka lasku siellä antoi hauen joka kuitenkin poistui tuotapikaa veneen vierestä.  Hetken jo ajattelin josko nuo koukut eivät sittenkään olleet sopivia.  Seuraava lasku soviteltiin sitten siten että se meni ensimmäisten kivien luokse.  Nyt tärähti sitten reippaasti ja hetken väännön jälkeen neljäkiloinen hauki sai sopimuksen kanssani lähteä meille kotiin. Seuraavaksi tärähti todennäköisesti lahna uistimeen.  Katselinkin jo hetken kun niitä siinä veneen vieressä uiskenteli.  Savustuspönttöön tuon olisi voinut vaikkapa sovittaa mutta irtosi kuitenkin ennen venettä. Ajoin jälleen tuulen yläpuolelle ja laskin jälleen kohti kivikkoa. Taas oli hauki tulonpäällä ja toivotin senkin tervetulleeksi.

Kiertelin siinä sitä sisäänmenon itäpuoleista kivikkoa ja taas tärähti hauki uistimeen. Kolmas kerta todensanoo ja nyt sitten koukut olivat jälleen pitäneet hauen kurissa. Hetken jo mietein sitä että kyllä nämä jo taitavat riittää mutta heitein kuitenkin vielä yhden kerran siinä kivien kohdalla ja taas hauki kiinni. Hauki kyytiin ja veneen nokka kohti sisäänmenon poijua. Siinä sitten laitoin tavaroita lähtökuntoon ja kaikuluotaimen reppuun mutta ajattelin vielä suoristaa siimat heittämällä vielä kerran.  Hauki taas uistimeen. Nyt sai sitten riittää ja pikkuhiljaa ajelin kohti venevalkamaa.

Nyt on hauet sitten fileinä ja vakuumikoneen kautta pakastimeen odottamaan talven tuloa. Oli muuten aikamoinen homma fileroida nuo kaikki täysin ruodottomaksi. Kyllähän muuten menisi ihan nopeasti mutta kaksipäiset ruodot ovat aika kinkkisiä vielä.  Aina sitten hieman nopeuttakin oppii kun yrittää ensin tarkaa työtä tehdä.

Tästä on taas mukava kalastusta jatkaa. Hymyilee Hymyilee
« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2020, 17:22:31 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1169 : Elokuu 28, 2020, 10:37:38 am »

Eilen aamulla venevalkamaan. Muutamaan lippaan piti vaihtaa ensin uudet koukut. Pieni musta keltapilkkuinen lippa joka oli yksi luottolipoistani korjattiin ja samoin lipallinen kumikalasta tuli kuin uusi. Viimeksi kun olin niin tuohon mustaan pikkulippaan nappasi oikein kunnon ahven kiinni ja kuinkas ollakaan koukut menivät poikki. Nyt lähdin sitten vasta hieman ennen kuutta kun oli sellainen tuntuma että ei sinne turhaan kannata sianpieremän aikoihin mennä.

Aika tasaiseen tahtiin nyt sitten sain ahvenia. Kokoluokkakin oli ihan asiallinen, tosin mitään mahtiahvenia ei nyt kuitenkaan tullut.  Kymmenisen ahventa löysi lopullisen paikkansa savustuspöntöstä. Kyllä ne vaan olivat hyvänmakuisia. Yksi annos jäi vielä fileenä pakkaseen odottamaan syöntikertaa. Taitaa ahvenien aika olla koittanut.

Vaimon työkaveri soitteli aamulla ja kysyi onko mitään mahdollisuutta saada vielä mustikkaa. Tuli sitten metsässä samoiltua ja kymmenisen litraa mustikkaa kerätyksi. Samalla sitten tuli yli kolmesataa litraa tänä syksynä mustikkaa poimituksi. Nyt ei sitten enää mustikkaa ajatellakaan, puolukkaa kylläkin kunhan kypsyvät.  

Seuraavaksi varmaan olisi taas haukien vuoro.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1170 : Elokuu 30, 2020, 08:55:03 am »

Eilen lauantaina aamupäivällä merelle haukia hakemaan.  Tänään pitäisi keilakaverin perheen luokse mennä kahvia juomaan ja ajattelin että kukkakimpun sijasta olisi varmaan ihan hienoa viedä vakuumiin pakattuna täysin ruodotonta haukifilettä.  Tiesin että he pitävät kalaruuasta joten mikäettei  Järkyttynyt  Eilen veneen kokka sitten kohti, juu tietenkin, ahvenkiviä. 

Perillä alku oli aika nihkeä, johtunee varmaan täysin väärästä suunnasta puhaltavasta lievästä tuulesta.  Maatuuli ei ole oikein minun mieleeni, tosin metripaikalla se voisi olla ihan ok. Sain sitten kyllä kaiken uskoni käyttää siihen että haukia saisin. Tyhjää, tyhjää ja vieläkin tyhjää.  Kunnes taas kerran itäkivikko antoi hauen. Pari heittoa myöhemmin pamahti toinenkin hauki. Aika hassua heitellä tyhjää ja sitten lähes peräkkäisillä heitoilla tulee haukia.  Tosin tuo loppui tuohon kahteen haukeen. Sitten jatkui jälleen tyhjää tyhjää ja tyhjää. Fileroin alustavasti nuo hauet jo merellä kun psychocowboy joskus aikonaan lahjoitti tuollaisen kätevän matkaperkausalustan.

Kun muita ei tuntunut tulevan ja kyllähän nuo kaksi haukeakin jo riittävät niin ajoin  kotivalkamaan. Kotona sitten suoritin fileroinnin loppuun ja nyt haukifileet ovat tyhjiöpakattuna jääkaapissa odottamassa.

Rannalla olevat kertoivat taas ahvenien syönnin hiljentyneen mutta alkuviikolla käydään tuota kokeilemassa.

 
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1171 : Syyskuu 04, 2020, 18:02:30 pm »

Piti tiistaina lähteä ahvenia hakemaan mutta oli rannassa niin hiljaista että lähdin merelle haukien perään.  Ajoin ensin "haukivarmaan" paikkaan ahvenkiville.  Nyt aloitin kalastamisen vasta sitten kun olin ajanut ahvenkivien lahden perukkaan asti. Tuuli sai kuljettaa venettä sitten kohti vasenmalla olevaa kivikkoa ja sitä seuraten kohti sisäänmenoa.  Todella hiljaisella vauhdilla ajellen sain koko matkan kokeilla. Yksi hauki oli hetkenaikaa kiinni mutta mukaani ei suostunut tulemaan. Aika reippaasti aikaani siellä kulutin mutta muuta tapahtumaa ei tullut. Vesi oli matalalla ja päätin kyllä että matalan veden aikaan en kyllä tuonne enää mene.  Meinasi välillä vene jäädä pohjastaan kiinni.

Ajattelin sitten käydä metripaikallakin kokeilemassa kun siellä kuitenkin on osaltaan syvempää vettä.  Taas sain tuota kallisarvoista   Pyörittää silmiään aikaani haaskatuksi. Ei mitään tapahtumaa vaikka aika kauan siellä eri paikoissa kokeilin. Kun ei niin ei sitten.  Lähdin sieltä sitten nokka solmussa   Itkee kohti sumppua. En viitsinyt ajaa tuttua reittiä pitkin vaan aika hiljaisella vauhdilla lähdin oikaisemaan. Seisoin veneessä ja aivan yllättäen vene paukahti kiveen.  Kaaduin siitä veneen keski-istuimeen ja kylläpäs tekikin kipeää kyynerpäähän.  Siitä sitten pikainen inventaario. Moottori ei kärsinyt tuosta ja vapakaan ei mennyt poikki vaikka siihen tulikin jonkinverran nojatuksi. Huh huh.

Ajelin sitten pikkuhiljaa sumpussa jossa ei vissiin yhtään haukea ollut paikalla. Heittelin siinä sitten sumpun poikki ajaessani kun tuo käsi ei kovasti tuntunutkaan kärsineen. Venevalkamaan päästyäni ajattelin käyttää puolituntisen ahvenien seurassa. Saaliiksi tuli ruhtinaallsen määrän ahvenia. Jopa ihan kolme kappaletta ja kaiken lisäksi olivat vielä todella pieniä.

Rannassa ollessani juttelin paikallisen ainoan ammattikalastajan kanssa kalantulosta ja lähinnä tuosta haukien kadosta.  Kertoi saman asian huomanneet mutta sanoi että todennäköisesti parin vuoden päästä tilanne voisi olla jo paljon parempi.  Pikkuhaukia on nyt vihdoinkin ollut aika paljon joten toivotaan että ne siitä muutaman vuoden päästä ovat jo asiallisen kokoisia.

Käväisin tänään perjantaina puolukkaa katsastamassa, kun niitä on jo parisen viikkoa ollut torilla myynnissä.  Mukanani oli jopa ämpärikin ja poimuri. Kyllä puolukkaa oli mutta parin poimurisen jälkeen lopetin kun luonteeni ei antanut myöden noita puoliraakoja puolukoita poimia. Kumpa ei kävisi siten kuin ennenkin että sitten kun ne ovat kypsiä ne on jo poimittu pois.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 04, 2020, 18:08:48 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1172 : Syyskuu 09, 2020, 17:48:00 pm »

Pari reissua kalojen perässä.  Haukia olisi pitänyt saada joten ahvenkiville ajoin jälleen.  Annoin tuulen kuljettaa aivan ahvenkivien perukalle saakka.  Luonnollisestikin aloitin kalastuksen jo heti sisäänmenon poijun kohdalta. Ei mitään tapahtumaa. Pikkuhiljaa sitten aivan vasemman puoleista kivikkoa seuraten annoin veneen ajelehtia aivan perukkaan asti. Matkalla ei mitään tapahtumaa mutta siellä perukalla nappasi ruokahauki uistimeen.

Sain hauen jo veneen viereen ja yritin saada sen haaviin.  Viime hetkellä se kuitenkin sai uistimen irroitetuksi ja jatkoi matkaansa. Vaikka kuinka pommitin tuota lahden perukkaa niin toista haukea ei ilmaantunut.  Ajoin sitten takaisinpäin kaislikkoa seuraten siihen kaislojen reunustamaan  poukamaan josta niitä on joskus löytynyt, mutta ei nyt sitten sielläkääm ollut ketään mukaantulevaa. Kolmisen tuntia siellä aikaani kulutin kunnes oli pakko luovuttaa ja ajaa venevalkamaan.

Seuraavana aamulla sitten kalarantaan ahvenia hakemaan. Kaloja tuli pilvin pimein, kokoluokka tosin oli todella vaatimaton.  Minulla oli täkyverkko pyydyksenä ja salakoita hetimiten verkko täynnä.  Siitä sitten pohjaonkeen syötiksi yhteen koukkuun pieni salakka kokonaisena ja toiseen koukkuun puolikas salakkaa. Jätin pohjaongen pyytämään ja heittelin toisella setillä pikkulippaa. Täkyonki sai olla kaikessa rauhassa, ei mitään tapahtumaa.

Pikkulippaan nappasi kunnon kokoinen kala. Tuntui olevan aika virkeä ja veti siimaa kelalta. Ei varmaan ollut ahven kun noin voimakkaasti pyristeli.  Olin aivan satavarma että en sitä kalaa saa pyydystetyksi ohkasella siimalla jossa ei ollut edes peruketta turvana. Onneksi sattui paikallinen ammattikalastaja siihen. Katsoi hetken taisteluani ja haki veneestään haavin.  Tulihan se hauki tarpeeksi lähelle ja haaviin se saatiin.  Tuollainen kaksi ja puolikiloinen hauki joka oli lipan vetäissyt kiduksiinsa. Kyllä ihmettelin miksi siima ei ollut mennyt poikki. Seuraavaksi nappasi aika komean kokonen kala jälleen.  Iso sorva siinä oli lippaa maistellut.  Tuli sitten vielä yksi vauvahaukikin ja keskikokoinen ahven ennenkuin syönti täysin lopahti. Kyllä noita kaloja vielä täytyy käydä kokeilemassa.

Puolukkaakin käväisin katsastamassa mutta minun mielestäni ovat vieläkin niin raakoja että en millään malta poimia.

tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1173 : Syyskuu 14, 2020, 16:14:05 pm »

Parisen kertaa jälleen rannalla kaloja pyytämässä.  Aikalailla pimeää on vielä aamuvarhaisella kun olen sinne ajanut.  Kaksi settiä mukana, toinen salakkasyötillä varustettuna ja toinen setti jolla heitellään pikkkulippaa. Eka reissu oli aika hyvä.  Parisenkymmentä ahventa sain mukaani. Nyt oli aika tasan nuo pyydysten välinen tasapaino. Molemmilla tuli kymmenisen ahventa. Oli siellä toinenkin kalamies, jopa ennen minua siellä pimeässä.  Hänellä oli kolme salakkaonkea pyytämässä ja saikin aika nättejä ahvenia ja lukumääräältään enemmän kuin mitä minulle kertyi saalista.

Seuraava reissu jälleen samoilla pyyntivälineillä.  Nyt ei oikein salakka kelvannut ahvenille. Reilu kymmenkunta ahventa tuli mukaani ja lähes kaikki tuli tuolla luottolipalla (musta/keltapilkullinen)
Ei nyt sitten toiselle kalamiehelle, joka vain salakalla oli onkimassa, kaloja kovinkään montaa tullut.

Lupasi sääennusteet aika myräkkää tämän viikon keskiviikkona ja torstaina joten taidanpa huomenna tiistaina käväistä aamutuimiin ahvenia katsastamassa. Loppupäivän voisikin sitten taas marjametsässä kuluttaa nyt kun puolukat ovat jo lähes kypsiä.

Kovin on muuten hiljaista täällä, luulisi että joku muukin olisi kalassa käynyt.  Pyörittää silmiään
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 14, 2020, 16:16:52 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1174 : Syyskuu 17, 2020, 11:06:04 am »

Tuli tiistaina käytyä rannassa.  Wanha kansan viisaus sanoo että lyhyestä virsi kaunis.  Yksi ahven vaikka oli täkyonki ja lippasetti mukana. Toisella puolella kaksi kalamiestä heitteli jigiä ja saivat muutaman nätin ahvenen heti alkuunsa.  Sitten heilläkin hiljeni vaikka varmaan toistakymmentä eri jigiä noille nirsoille ahvenille tarjosivat.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sivuja: 1 ... 45 46 [47] 48   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: