Sivuja: 1 ... 44 45 [46] 47 48   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Porin kalavedet.  (Luettu 719572 kertaa)
igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1125 : Elokuu 02, 2019, 09:57:37 am »

Pitkästä aikaa vaihteeksi rannalle ahvenia hakemaan.  Oli rantatien loppupäähän ilmestynyt uusi liikennemerkki joka kielsi autolla ajon rantaan asti.  Minua se ei koske kun minulla on siellä venepaikka. Reilun tunnin siellä aikaani kulutin ja saaliiksi tuli ihan sopivasti kuusi ahventa.  Kaksi muuta kalamiesta siellä oli ja he pyydystivät kaloja jigillä kun taas minä heittelin vain lippaa.  Jigi tuntui olevan hieman parempi.

Ahvenet on nyt fileenä ja seuraavaa reissua rantaan ei ole nyt suunnitelmissa.  Muistaakseni viimevuonna kesäaikaan pyydystetyillä ahvenilla oli lievä mudanmaku joten varmaan syksymmällä vesien viiletessä on parempi talven varalle niitä ahvenia hakea.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1126 : Elokuu 18, 2019, 15:46:48 pm »

Aika hiljaista on täällä ollut.  Itse olen käynyt kolme kertaa rannassa ahvenia hakemassa. Vajaa parisen tuntia on riittänyt siihen että kuutisen ahventa on mukaani lähtenyt. Tosin nyt viimeksi tuohon ei aikaa mennyt edes tuntiakaan.  Itse olen lopettanut kalastuksen siihen kun tuo määrä riittää kahdelle ihmiselle yhdeksi ateriaksi.  Tänään sitten vaihteeksi merelle haukia hakemaan.

Ajoin suoraan ahvenkiville ja uskokaa tai älkää mutta ensimmäinen heitto ja hauki kiinni.  Ei siinä kauaa nokka tuhissut kun kolme haukea oli jo veneessä.  Sellainen kutina jäi että niitä sieltä olisi vielä lisääkin tullut mutta kun nuokin pitää fileroida ja hauki ei ole mikään suosikkikalani siinä hommassa.  On meinaan niin pirun  limainen kala fileiksi laitettavana.  Sitten vielä nuo kaksipäiset ruodot sieltä keskemmältä fileestä ei vieläkään tahdo ihan mailman helpommalta hommalta tunnu poistettaessa.

Huomenna sitten haukifilettä ruokapöydässä ja loput vakuumissa pakkaseen talven ruokailua odottamaan.

Lähes koko aikani on mennyt metsiä samoilemassa.  Ihan pelkästään puita en ole ollut siellä halailemassa  Pyörittää silmiään vaan marjamättäät ovat eniten aikaani kuluttanut. Mustikkaa on nyt kerätty 256 litraa.  Nyt sitten odottamaan puolukoiden kypsymistä.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 18, 2019, 15:49:40 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1127 : Lokakuu 01, 2019, 10:13:49 am »

Foorumi oli hetken aikaa ainakin minulta hukassa ja jo luulin että ei enää aukeaisikaan.  Viime kerrasta on jo hetken aikaa ja merellä olen muutamia kertoja käynyt. Pojanpoika käväisi taas veneilemässä.  Ajoimme ahvenkiville ja koitimme haukia narrata.  Minä heitein uistimen ja sitten vuoronperään minä ja pojanpoika kelasimme sen ylös. Nappasi hauki kiinni ja pojanpoika sai kelata kalaa veneeseen.  Hieman minä autoin pitämällä vavasta pikkaisen kiinni.  Olisiko ollut kolmisen kiloa painava hauki.  Opetin heti pikkupojalle että kalaa ei saa kiduttaa vaan se pitää heti tainnuttaa ja samalla verestää.  Ei tuon ikäinen (5 v) sitä mitenkään pahana pitänyt.

Saimme sitten vielä toisen samankokoisen hauen samalla systeemillä. Nyt sitten kotona fileroin hauet ja pikkupoika sai viedä kotiinsa tuoretta kalaa josta hänen äitinsä lupasi tehdä ruokaa.

Käväisin sitten vielä parikin kertaa merellä mutta nyt oli jo aika hiljaista.  Eka reissulla sain hauen, siis sain, en sitä itse pyytänyt vaan verkkomies joka oli ahvenkivien ulkopuolella kysyi olisiko minulla tuolle käyttöä.  Kyllä kiitos.

Eilen ajoin pitkästä aikaa sumppuun, sieltä hullunäijan saaren kylkeen, sitten metripaikalle ja sieltä ahvenkivien sisäänmenon kohdalle ja sieltä vielä aika matka matalan reunustaa merellepäin.  Joka paikasta sama tulos, ei edes pohjatärppiäkään.

Rannassa on ollut aika hiljaista ne muutamat kerran kun olen venettä käynyt katsomassa ja tietenkin samalla reissulla lippaa uittanut.

Suuren osan ajastani on mennyt metsän antimia pyydystettäessä.  Mustikkaa tuli 275 litraa ja nyt on puolukkaa kerättynä 175 litraa ja aika heikolta näyttäisi sen lisäämisen saaminen.  No sittempä jää aikaa taas kalojen perässä juoksemiseen.  Taimenien aika on jo siinä ja siinä mutta itselläni ei oikein ole mielenkiintoa siihen.  Verkkoja ristiinrastiin ja  tuo alamittakin on jo näille vesille aika kova.  Lisäksi rasvaeväiset pitää vapauttaa joten ei noita laillisia kovinkaan montaa kappaletta taida tuolla uiskennella.  

Palataan asiaan kun taas foorumikin on auki.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #1128 : Lokakuu 07, 2019, 06:45:02 am »

 Eilen tuli aloiteltua syksyn meritaimenhommat,hyvä aloitus 3 tapahtumaa,mutta vain yksi ylös asti.

72cm/4,73kg


* 20191006_233225.jpg (1261.71 kilotavua, 1601x1793 - tarkasteltu 469 kertaa.)

* 20191006_125304.jpg (5523.93 kilotavua, 4128x3096 - tarkasteltu 458 kertaa.)
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1129 : Lokakuu 07, 2019, 19:38:52 pm »

Hienoa Sami.  Kyllä sinä osaat.  Viimevuonnakin olit kovassa kunnossa.  ONNITTELUT.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #1130 : Lokakuu 07, 2019, 22:59:14 pm »

Kiitän,tänään kävin nopeen 4h iltakopasun.Tapahtui kauheita kun perhoon niittasi elämäni suurin meritaimen,mutta lopputuloksen voi jokainen arvata..😢
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1131 : Huhtikuu 03, 2020, 12:38:55 pm »

Ei ole kovinkaan paljoa kirjoittelua ollut.  Josko nyt sitten taas avattaisiin tämäkin osio.  Loppusyksyllä ei kovinkaan paljoa tapahtumia merellä ollut.  Tosin ahvenia tuli pakastimeen kolmisenkymmentä vakuumiin pakattua fileannosta.  Haukia kymmenisen vakuumiseen pakattua, täysin ruodotonta, annosta.  Muutama reissu taimenien perässä tyhjää pyytämässä.  Onkohan tuo venevalkama liian matalaa ja mutapohjaista sillä jo syksyllä osa ahvenista maistuivat mudalle.  En ole moista ennen huomannut. Hauet eivät kuitenkaan mudalle ole maistuneet?  Tänävuonna täytynee varmaan panostaa enemmän haukien pyytämiseen.  Ne kyllä paistettuna tuntuvat niin hyviltä.

Metsästä tuli mustikkaa 290 litraa mutta puolukkasato jäi alle 200 litraa.  Puolukoita kyllä oli paljon mutta kun säästin noita parhaita paikoja siten että varmaan olisivat kypsiä, niin thaimaalaiset kävivät ne jo raakoina poimimassa. Kyllä harmitti, kun tuntui että niitä oli niin pajon että vaikka lapiolla olisi lapannut ämpäriin. Juttelin yhden paikallisen kanssa joka siinä lähistöllä asui ja se kertoi että kyllä ne varmaan viitisenkymmentä ämpärillistä sieltä poimivat.

Karpaloita löytyi neljäkymmentäyksi litraa, olivat kyllä kovan työn takana.  Suppilovahveroita tuli kerätyksi viitisenkymmentä litraa.

Nyt sitten on tämän vuoden kalastuskausikin aloitettu. Vene pelaa kuin ihmisen mieli.  Syksyllä oli pohja aikalailla huonossa kunnossa kun en ollut laittanut myrkkymaalia pohjaan.  Ei meinannut edes plaaniin nousta.  Nyt on pohja puhdistettu ja kyllä taas meno maittaa.  Juu, kaloja ei tullut. Käväisin ensin ahvenkivillä ja heti sen ulkopuolella pari nykäisyä tuntui uistimessa. Se jäi ainoaksi tapahtumaksi.  Ajoin kyllä vielä metripaikkaankin mutta ei mitään tapahtumaa.   
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258« Vastaus #1132 : Huhtikuu 04, 2020, 08:24:01 am »

On sitä odotettukin että igors aktivoituu foorumilla Hymyilee

Mulla meni vuosi remonttia tehdessä. Nyt on talo sisältä käyty läpi ja kerkeää taas ongelle.
tallennettu

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1133 : Huhtikuu 04, 2020, 17:54:36 pm »

Hiljaista on ollut. Kesällä ei oikein erinäisistä syistä ehtinyt merelle. Nyt on talon runkopaketti tontilla, joten kiireitä taitaa olla tänäkin kesänä. Siikaa kävin kerran jo yrittämässä turhaan. Jos joku osaa vinkata täältä päin paikan, josta itse olisi saanut ongella siikaa, niin annan täältä jonkun peukkuemojin tai vastaavan.
tallennettu

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258« Vastaus #1134 : Huhtikuu 05, 2020, 19:52:08 pm »

Kaveri oli karhuluodon nokasta saanut useamman siian viimeviikolla, kaikissa oli ollut jotain loisia.
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1135 : Huhtikuu 06, 2020, 14:58:05 pm »

Ennusteet lupasivat aika hyvää kalailmaa maanantaipäiväksi.  Aamulla varhain merelle kahden virvelisetin kanssa.  Puolivälikari ammotti tyhjää kaloista. Kokeilin sitä joka kulmasta mutta ei mitään tulosta.  Ajoin sitten Katavan saaren merenpuoleisella sivustolla oleville karikoille. Todennäköisesti yksi makea (kivi)tärppi oli saaliina. Ei auttanut vaikka vaihdoin vähän väliä toisesta setistä toiseen.  Näinmenetellen ei tarvinnut uistinta vaihtaa vaan se oli heti valmiina josko jokin näpäyttäisi mutta ei jäisi kiinni.  Sieltä sitten Ykspihlavan saaren edutalle ja samalla kokeilin sen lähellä olevan karikon. Aivan tyhjää. 

Sieltä sitten vielä Munakariin josko siellä olisi elämää. Ainoa tapahtuma tuli siitä kun (onneksi) hiljaisella vauhdilla vene törmäsi kiveen. Näkyvyyttä oli niin vähän  että potkuria ( tai edessä olevia kiviä) ei näkynyt.  Vaikka kaiku näytti alle metrin syvyttä niin pohjaa ei missään koko aikana näkynyt. Pintaveden lämpötila oli lähes joka paikassa + 3.2 astetta.

Kun noita pilkullisia ei tuntunut ( vielä? ) olevan niin tukka putkella kohti ahvenkiviä.  Turhaan sielläkin sain heitellä joten se oli sitten sellainen reissu.

Varmaan muutamia päiviä saa odotella kunnes taas merelle tulee mieli.  (Onhan kotona kuitenkin aika paljon tehtävää kun joutuu vielä karanteenissa olemaan).
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1136 : Huhtikuu 24, 2020, 17:30:14 pm »

Sääennuste lupasi aika mukavaa vähätuulista, puolipilvistä ilmaa.  Aamulla veneelle.  Kun sain kaikki tarvikkeet pakatuksi ja veneeseen pakki päälle kone sammui ja sammui.  Rupesin tutkimaan tilanetta ja huppistakeikkaa veneen potkurissa oli paksua köyttä sotkussa.  Sanonko, no sanon. voi vittu.  Naapuri oli laittanut laituriansa tukemaan kaksi isoa ankkuria jotka se oli laittanut menemään minun laiturini ajoväylän poikki. Sitä ei ennen siellä ollut, eikä mitenkään merkattuna. Aika kovan työn jälkeen sain sen puretuksi ja pääsin matkaan.

Ajoin hetkenmatkaa mutta ennusteista huolimatta tuulta oli aikalailla kuten jo maissa olin huomannut.  Kun ei pystynyt plaanissa ajamaan veneen hyppiessä aivan liikaa niin en sitten pidemmälle merelle ajanutkaan.  Käänsin veneen kohti ahvenkiviä ja unohdin noiden pilkullisten pyynnin. Ahvenkivillä ei ollut ketään veneneeseen tahtomaa. Kokeilin jopa hieman ahvenkiviltä merellepäin mutta ei mitään tapahtumaa.  Vedenlämmöt oli jo + 7 asteen tuntumassa, mutta näkyvyyttä ei ollut metriäkään.

Ajoin sitten ensimmäiseen saareen ja kiersin sen molemmilta puolilta ilman mitään tapahtumaa.  Sieltä sitten rantoja seuraten kohti pesuvatia.  Ihan asiallisen näköistä paikkaa oli mutta ei kaloja. Kokeilin vielä pesuvadin merenpuoleisen karikon ja sama laulu jatkui sielläkin. Se oli kyllä ainoa varman tuntuinen paikka juuri tällä tuulella mutta nyt ei sitten sielläkään ketään ollut.

Kurvasin sitten pesuvatiin kun en siellä vielä tänävuonna olekaan ollut. Annoin tuulen kuljettaa koko pesuvadin matkan mutta ei muuta kuin muutama pohjaruoho tuli saaliiksi. Ei sitten väkisin, täytynee katsoa josko ensiviikolla olisi parempi tuuri.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1137 : Huhtikuu 29, 2020, 13:10:42 pm »

Onkos kukaan käynyt Merikarvialla hauki- ja ahvenpuuhissa? Pieni maisemanvaihdos tekisi hyvää, ja ajattelinkin joskus kiskaista paatin sinne, kun kuulemma kalakannat ovat hyvässä kunnossa. Paikkavinkkejä otetaan vastaan.
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1138 : Huhtikuu 30, 2020, 14:56:17 pm »

Eilen merellä oli aika kaunis ilma. Lievä pohjoistuuli, puolipilvistä ja vedenlämpötilat ulompana vain + 5astetta.  Näkyvyyttä vieläkin alle metrin. Päätin käydä pilkullisia kaloja katsastamassa.  Ajoin ensin Munakarille ja siellä laskin ensin sen vedenalaisen "polun" joka lähtee rannasta ja loppuu Munakariin. Tällä tuulella se oli aikalailla hyvännäköistä mestaa mutta kaloja ei ollut. Sitten kokeilin koko Munakarin kiertämällä mutta eipä sieltäkään mitään mainittavaa tullut.

Ajoin sitten Ykspihlavaan ja sielläkin kiersin koko saaren ilman tulosta.  Kokeilin vielä karikonkin joka on Ykspihlavasta hieman merellepäin.  Siellä tuo huono näkyvyys ärsytti kun aallokko nosteli venettä ja yhtään ei voinut etukäteen tietää onko siellä veneen alla kiviä vai ei.  Isommat kivet kyllä huomaa kun aallokko käyttäytyy siinä kohtaa erilailla. Matka jatkui kohti Pukkiluotoa kokeilen nuo pari hieman pienempää saarta mennessäni edelleen ilman tulosta.

Seuraavaksi sitten kaloja kokeiltiin saada Puolivälikarista ja sen edustalla olevasta karikosta.  Tyhjää, tyhjää, joten seuraava paikka olikin sitten haukia joskus ainakin antanut ahvenkivet. Ajoin sisälle ahvenkiville ja annoin tuulen kuljettaa venettä lahden keskustaa päin. Nyt ei haukiakaan ollut saatavilla joten se siitä sitten.

Ehkä vielä yhden reissun voisi tehdä pilkullisten perään ennenkuin se kausi rupeaa loppumaan.  Rannalla ukkelit olivat jo ahvenia pyytämässä mutta kovin heikkoa on kalantulo sielläkin.  Juttelin yhden tutun kanssa siellä ja melkein koko päivän kun oli kalastanut niin saaliiksi oli tullut vain muutama ahven. Samalaista oli vanhan pariskunnan katiskasta saatu saalis.  Ei yhtään ahventa vain muutama sorva ja särki.

Onneksi tuo kalastuskausi on vasta alkamassa joten toivossa on hyvä elää.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1139 : Toukokuu 02, 2020, 22:57:20 pm »

Sainpas minäkin koneen huolletuksi ja paatista roskat pois. Kävin sitten pienellä pruuviajolla, ja pitihän juuri huollettua kelaakin testata. Kävin heittelemässä pesufatin huolellisesti läpi ilman tärpin tärppiä. Vesi oli tosi alhaalla, joten käykään se tekosyystä.
Täytyy vähän tarkkailla perämoottorin öljynkulutusta. Viime kesänä jo huomasin, että pakoputkesta tulee ihan hiuksenhienoa öljyvanaa. Jos jollain on hyviä ehdotuksia, mistä kannattaa aloittaa vianetsintä (ellei heti tee kansiremonttia), niin otan mielelläni vastaan.
tallennettu

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258« Vastaus #1140 : Toukokuu 03, 2020, 10:13:52 am »

Onko sulla vielä se pikkuhonda?
Jännä juttu jos alkaa öljyä polttamaan, on kuitenkin sellainen ikikone joka ei pitäisi ajamalla loppua.
Mun 5hp honda lähti eilen talvenjälkeen toisella tulille.
Ja mp reissu järvellä tuli vedetyksi Virnistää
tallennettu

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1141 : Toukokuu 04, 2020, 10:23:28 am »

Juu, sama Honda. Ei haise siltä, että polttaisi öljyä, mutta pientä kalvoa tekee. Tietysti on mahdollista, että se on bensaakin. Täytyy putsata kaasari, katsoa säädöt kohdalleen, vaihtaa tulppa ja seurata tilannetta. Venttiilien säätökin voisi olla paikallaan...
tallennettu

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1142 : Toukokuu 14, 2020, 10:47:05 am »

Eilinen päivä merellä. Rannalla juttelin paikallisen kalastajan kanssa kalantulosta.  Viimeviikolla oli vielä siikaa tullut verkoilla mutta nyt oli jo todella hiljaista. Ei ede ahvenia ole tullut verkoilla.  Hieman ajatuksissa pyöri josko vielä kerran noiden pilkullisten perässä menisi.  Kuitenkin tarve oli saada tuoretta kalaa joten hauki tuntui paljon suuremmalta mahdollisuudelta. Ajoin sitten suoraan metripaikalle.  Suhteellisen mieto tuuli, puolipilvistä, vedenkorkeus +15 ja pintaveden lämpötila + 9 astetta, näkyvyys edelleen huono (alle metrin)   Kolusin sitten ajankanssa koko metripaikan useampaan kertaan mutta mitään tapahtumaa ei tullut saaliiksi. Aika outoa ajatellen että menneillä vuosilla tähän aikaan kyllä hauki oli syöntipäällä.

Ajoin siitä sitten kalakarikolle  Huh joka oli metripaikan ja ahvenkivien puolessavälissä. Kyllä sieltäkin aikoinaan haukia on saaliiksi saatu.  Tosin en siellä oikein muutamaan vuoteen ole edes käynyt. kun muualla on haukia ollut saatavilla.  Vesi oli siinä korkeudessa että karikosta oli yli puolet veden alla. Kokeilin ensin sen riutan joka aina on vedenalaisena ja lopuksi koko karikon mutta nyt ei siellä kalaa tuntunut olevan.

Ajoin sitten ahvenkiville ja nyt sitten tarkoitus oikin koluta koko ahvenkiven seutu.  Ajoin ensin sinne loppupäähän, aivan ojan alkuun asti.  Matkalla tömähdin kiveen paikassa josta olen monia kertoja veneellä mennyt.  Katselin pitkään tuota paikkaa ja en oikein saanut mieleeni miten siinä voi kivi olla. Onneksi vauhtia ei ollut kovinkaan  paljoa joten se siitä.

Sieltä sitten hissunkissun paikkoja heitellen takaisinpäin.  Ei mitään tapahtumaa. Jatkoin heittelyä vielä ahvenkivien ulkopuolellekin mutta ei nyt sitten kalan kalaa.

Onneksi kausi on vasta alkamassa joten juttua jatketaan tulevaisuudessa. 
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1143 : Toukokuu 25, 2020, 15:58:50 pm »

 Tuli eilen jälleen käydyksi merellä.  Eilinen päivä oli kalastusilman kannalta ihan mukava. Puolipilvistä, heikkoa tuulta ja vedenkorkeus hieman normaalia ylempänä.  Pintaveden lämpötila lahden perukalla + 11 astetta, näkyvyyskin jo hieman parantunut.  Näkyi jo vedenalaiset kivetkin jo ennenkuin vene niihin osui, tietenkin vain hiljaisella vauhdilla. Nyt oli tarkoitus vain ja ainoastaan tuoretta haukea saada joten oli sitten vain kaksi paikkaa ykkösenä, joko pesuvati tai ahvenkivet.

Ajoin sitten suoraan ahvenkiville.  Aloitin kalastamisen jo kaukaa ahvenkivien ulkopuolelta. Annoin tuulen kuljettaa venettä ja ajelin sitten taas takaisin pikkuhiljaa sisemmälle ahvenkiville.  Uistimeen tuntui joku tömähtävän ja kun katseella seurasin niin aika mukavankokoinen hauki seurasi uistinta.  Jäin sitten siihen ensinmäisien kivien luokse heittelemään. Ahkeruus palkittiin sillä tulihan sieltä hauki ihan veneeseen asti. Kokoluokka oli kylläkin pienempi kuin se joka vain käväisi itseään näyttämässä.  Kyllähän tuokin parisenkiloinen ihan mukava ruokahauki oli.

Heittelin siinä vielä tovin ja jatkoin matkaa kohti ahvenkivien perukkaa. Nyt oli jo huomattavasti mukavampi pikkuhiljaa ajella kun noita kiviäkin pystyi jo hieman ennalta näkemään.  Heittelin koko ahvenkivien seudun, jopa hieman sen ojankin kohdilta, mutta nyt ei muuta tapahtumaa siellä ollut.  Ajoin siten sieltä takaisin ja yritin katsella sitä kiveä jonka edellisellä reissulla olin löytänyt.  Ei näkynyt kiveä  Pyörittää silmiään

Kokeilin vielä ahvenkivien sisäänmenon ulkopuoleltakin lahden suuntaan mutta ei mitään tapahtumaa. Venevalkamassa oli vanhempi pariskunta ahvenia narraamassa.  Kertoivat että olivat ensin olleet Paarnoorin poukamassa mutta vain muutama sorva oli tullut saaliiksi. Täältä oli sentään parisen ahventa tullut, tosin kovin olivat pienenkokoisia. Ei ole oikein vielä ahvenien aika, näin on muutkin kertoneet.

Meillä sitten syötiin kalaruokaa, en tosin tiedä kehtaanko sanoa sen, että vaimo oli ostanut kaupasta lohta  Pyörittää silmiään , joka oli ruokana. Ei taida oikein uskoa minun taitoihini kalastuksen suhteen.  Naapurin emäntä sai sitten tuoretta itsepyydystettyä haukea fileen muodossa ja kyllä se toisen fileen siitä hauesta sitten tänään itse sain ruuaksi.

Jep jep kalastus jatkuu nyt sitten jo hieman paremmissa merkeissä.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 25, 2020, 16:02:21 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1144 : Kesäkuu 02, 2020, 16:00:55 pm »

Eilinen päivä jälleen merellä.  Satakunnan Kansassa oli aika mielenkiintoinen ohje miten valmistaa hauesta uunimureke.  Kaikki muut tarveaineet olivat kotona mutta yksi oli poissa, se hauki fileenä. Sitä sitten piti lähteä hakemaan, ei torilta, vaan mereltä Iskee silmää  vaikka ilma ei paras mahdollinen ollut. Aurinko paistoi välillä lähes pilvettömältä taivaalta,ttuli oli hentoinen, vesi oli kuitenkin jo aika kirkasta ja vedenkorkeus normaali. Pintaveden lämpötiloja en enään seuraa kun nuo hauet ja ahvenet eivät tuota lämpötilaa sen kummemmin aristele.

Yritin varmistaa tuon saaliin saannin ja jälleen oli vain kaksi paikkaa arvottavana.  Ahvenkivet tuli ykköseksi ja varalle tuli sitten pesuvati.  Ahvenkivillä aloitin kalastamisen jo kaukaa ennen sisäänmenoa.  Aivan sisäänmeno kohdalla jokin käväisi nypyttämässä uistinta. Heittelin koko matkan niiden ensimmäisten kivien kohdalle. Nyt ei sieltä saanut mitään vastausta joten ajoin sisäänmenon kiven kohdalle ja siitä takaisin tulosuuntaan ulospäin aivan hietikon viereen.  Jälleen jokin käväisi kopauttamassa mutta ei ottanut kiinni asti. Kymmenisen heittoa myöhemmin sain sentään hauen nappaamaan reippaasti uistimeen.  Taisi olla neljäkiloinen aika virkeä tapaus ja sen piti sitten ottaa mukaan.

Heittelin siinä vielä tovin mutta taisi kirkas ilma peloitella haukia sillä muutama käväisi uistimen perässä mutta eivät siihen ottaneet kiinni.  Lähdin sitten toiseen paikkaan ja ajoin ensi pesuvadin ulkopuolella olevaan karikkoon. Vaikka tuuli sinne olikin ihan sopivalta suunnalta niin nyt kalaa ei sillä ollut.  Ajoin sitten pesuvatiin ja aloitin kalastamisen heti pesuvadin ulkopuolelta.  Tuuli kuljetti venettä sopivasti ja sain rauhassa heitellä uistinta, kalatkaan eivät härinneet.  Näkyi toinenkin venekunta siellä olevan. Kun pääsin hieman lähemmäksi niin johan oli tuttu mies siellä jonkun nuoremman pojan kanssa.

Sami siellä oli kalaa pyytämässä.  Ei ollut nyt syöntiä pesuvadissa heilläkään.  Juttelimme hetken ja Sami kertoi että sumpussa oli pari haukea käväissyt veneessä asti. Aika mukava tieto kun en siellä ole pahemmin vielä käynytkään.  Lähdimme sitten molemmat veneet pois pesuvadista minä ajoin rantaan ja Sami sanoi vielä kokeilevansa summppua uudelleen. En tiedä oliko siellä vielä kalaa saatavilla.

Tänään sitten sain ruuaksi tuota haukimureketta ja kun oikein mietein niin ei se kyllä lohelle paljoakaan häviä.  Kaikenlisäksi on vieläpä terveellisempi kun ei ole mitään antibiootiilla lääkittyä ja todella tuoretta. Varmaan loppuviikolla vielä merelle ja sitten vene ylös hetkeksi huoltoa ja pohjan maalaamista varten.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1145 : Kesäkuu 06, 2020, 10:57:15 am »

Tuli käytyä merellä haukien perässä.  Viimeisestä reissusta jäi mieleen tuo Samin sumpusta saaneiden haukien tulo joten nyt sitten niitä koittamaan. Aloitin sumpun testaamisen heti sen pikkusaaren luota.  Tuuli sai kuljettaa aika keskeltä sumppua ja olihan siellä hauki kyytiä odottamassa.  Tosin oli ainoa mukaan pyrkivä vaikka siellä aikaa "riittävästi" kulutinkin.  Ei edes sumpun karikolla ollut ketään.  Kokeilin vielä hieman sumpun ulkopuoletakin kun siinä on vettä hieman enemmän. Ei mitään tapahtumaa.

Ajoin sitten metripaikalle kun en sielläkään ole aikoihin ollut.  Pikkusaaren kylkeen ei ollut mitään asiaa senverran siellä kalalokit pitivät vartiointia.  Nyt sitten tarkoitus oli aikaa ajattelematta koluta koko metripaikka joka puolelta. Ei sitten yhtään mitään. Kyllä on todella huonoksi mennyt tuo haukien saanti kun täältä paikalta noita haukia, isojakin,on menneillä vuosilla tullut yllinkyllin.

Ilma oli muuten kalastuksen kannalta aivan loistava, puolipilvinen, heikkotuulinen, mutta vedenkorkeus 15 alle normaalin. Tämä vedenkorkeus hieman haittaa ahvenkiville menoa mutta sinne kuitenkin piti mennä kun tarkoitus oli kolme haukea saada.  Yksi itselle, yksi naapurin emännälle ja yksi keilakaverille. Rupesin sitten kalastamaan jälleen ahvenkivien ulkopuolelta ajellen pikkuhiljaa sisemmälle. Ei näkynyt haukia. En antanut tämän lannistaa vaan jatkoi tuota tavoitteen saamista. Näkyi sitten toinenkin vene siellä ulkopuolella.  Kaksi henkilöä siellä oli kalaa pyytämässä.

Kun tuo venekunta tuli lähemmäksi niin Samihan siinä oli. Heittelimme sitten samoilla maisemilla kunnes Sami lähti ahvenkivien perukalle ja minä jäin niiden ensimmäisten kvien kohdalle.  Siellä oli varmaan joku haukiparvi.  Ensin ihan komean kokoinen hauki tarrasi uistimeen. Olin jo hetken varma siitä että se hauki lähtee mukaani ja otin  jo haavin valmiiksi. Ei muuten lähtenyt minun mukaani vaan ravisti viimehetkellä uistimen suustaan.  Onneksi vain muutamia hetittoja myöhemmin  tuli toinen hauki, tosin aikalailla pienempi. Ihan ruokahauen kokoinen tosin ja se sitten "pääsi" mukaani.  

Samikin tuli sieltä perukalta ja heitteli hetken siinä lähellä ulosmenoa ja jos ihan oiken näin niin hauki siellä oli uistimeen napannut.  Itselleni ei enään mielenkiintoa riittänyt joten vene kohti laituria ja siellä odottavaa traileria.  Nyt vene on sitten huolettavana, ainakin pohjan "myrkky"maalaus on edessä ja jokin pieni vuotokohta vielä pitäisi löytää.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 06, 2020, 11:00:02 am kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1146 : Kesäkuu 15, 2020, 10:20:20 am »

Veneen perämoottori tuli vuosihuollosta ja sain pohjan korjatuksi sekä "myrkkymaalilla" maalatuksi.  Eilen sitten vene vesille ja testaamaan kulkua.  Kalastusvälineet tietenkin mukana vaikka olosuhteet olivat mahdollisimman huonot kalantuloa ajatellen.  Aurinko paistoi kirkaalta taivaalta, tuulta oli tuskin nimeksikään ja jo rannassa huomasin että vesi on todella matalalla.  Katsoin netistä ja tulos oli - 20 normaalia alempana. Niille jotka venevalkamani tietävät niin tiedoiksi tuosta mataluudesta oli se että sinne huvilan pikkusaareen olisi voinut vaikka pikkukengillä kävellä santariuttaa pitkin.

Vene lähti kuin hauki kaislikosta, en edes muista koska se noin hyvin olisi kulkenut.  Nyt piti vielä hauki saada kotiin ja vaikkapa toinenkin. Ajoin sitten ensin sumppuun. Heittelin koko sumpun ilman saalista. Ajoin sitten hieman syvemmälle sumpun reunustaa "kalakarin" suuntaan mutta yhtä heikolla tuloksella. Minun ei pitänyt metripaikalle mennä mutta nyt kun vene oli jo hullunmiehen saaren kyljessä niin tuon lyhyen matkan metripaikalle sitten tuli ajetuksi.

Kovin oli heikkoa mutta kun  minulla tuota aikaa oli käytettävissä niin kolusin koko metripaikan.  Hämmästys oli suurta kun lähes metripaikan perukalla hauki tarrasi uistimeen.  Kylläpäs olikin virkeä vaikka kokoluokka ei mitään mahtavaa ollutkaan.  Hauki pääsi mukaani ja sitä toista koittamaan.  Ei tullut joten tukka putkella kohti ahvenkiveä.  Nyt tämä vedenvähyys todella haittasi.  Välillä tuntui että vene jää väkisinkin kiinni jo ennenkuin edes perille pääsisi.

Aloitin kalastamisen jo paljon ennnen hietikkoa.  Aikalailla samoilla paikoilla kuin Sami viimekerralla oli hauen saanut. Näin kuinka hauki vilahti veneen vierestä.  Pikkukaloja oli siellä pilvinpimein joten ehkä niiden saalistajiakin olisi paikalla.  Veneen takana kuului kova mäjäys.  Aivankuin joku oli täysillä airolla pamauttanut veteen. Suoraan sanoen oikein pelästyin tuota ääntä.  Katsoin sinne mutta en mitään nähnyt.  Johtunee siitä että pohjalla oli siinä kohtaan reippaasti kasvillisuutta.
Muutamia kymmeniä heittoja myöhemmin oli pakko lähteä pois sieltä.  Varmaan ei kannata sinne palata ennenkuin vesi on huomattavasti korkeammalla. Lisäksi tuntuu että tuota pohjakasvillisuutta rupeaa olemaan aivan liikaa kalastusta ajatellen.

Rannassa juttelin taas paikallisten kanssa kalantulosta rannalla.  Ei ole ahven vielä syönnillään.  Seuraava kalareissu varmaan sitten kun ilmat ovat kalastukselle hieman suosiollisemmat.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1147 : Kesäkuu 29, 2020, 16:52:45 pm »

Juhannus tuli ja meni.  Käväisin tyttären appiukon mökillä pyhien aikana.  Tietenkin minulla oli ahvenia varten kevyet kalastusvälineet.  Vene vesille ja yksin liikkeelle kun muilla tuntui olevan muuta mieleisempää puuhaa.  Vesien lämpötilat aivan järkyttävät tuolla pikkujärvellä, taisi olla aikalailla lähellä 30 asteista.  Aurinko paistoi ja linnut lauloi eikä kaloista ollut tietoakaan.

Tänään sitten piti suunnitelmien mukaan lähteä merelle haukia narraamaan. Sääennusteet ilmoittivat ukonilmaa ja rankkasadetta.  Kun sinne ei ihan pakko ollut mennä niin ei sitten merelle menty. Kun kuitenkin pitkän tauon jälkeen kalaa teki mieli niin otin kevyet ahvenvälineet ja veneen tarkastuksen jälkeen jäin sateeseen rannalle kalastamaan.  Toisella heitolla nappasi ahven tummaan keltapilkulliseen pikkulippaan kiinni.  Tulipa vielä parikin lisää ja kun hieman hiljeni niin vaihdoin kirkkaaseen lipalliseen kumikalaan.  Yhteensä kymmenisen ahventa lähti sitten mukaani reilun tunnin aherruksen jälkeen.

Huomenna toivottavasti pääsen noita haukia jahtaamaan.  Tuota taukoa on tullut pidetyksi kun tuntuu että kaloja olisi aika turha matalasta lahdesta kirkkaalla ilmalla pyydystää. Nyt sitten ennusteen mukaan olemme menossa takaisin ns. normaaliin säähän.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1148 : Kesäkuu 30, 2020, 16:18:43 pm »

Eilen suunnittelin täksipäiväksi haukireissua ja se myös toteutin.  Pesuvadissa en ole aikoihin käynyt ja nyt koko reissu tuli siellä vietetyksi.  Ensin se merenpuolimainen karikko antoi pelkkää tyhjää.  Kovin oli pohjakasvillisuutta ilmaantunut sinnekin.  Pesuvadin tyhjentämisen aloitin heti sisäänajon jälkeen.  Kylläpäs olikin pohjakasvillisuutta todella paljon.  Koko merenpuolimainen sivusto niin piukassa että vain ruohikkouistimella pystyi kalastamaan.  Veneen potkuri tuli tuota kasvia aikalailla pikapikaa täyteen joten sitä piti vähän väliä putsata.

Hetken jo ajattelin lähteä muille maille (siis kuitenkin veneellä  Iskee silmää  ) mutta tuo kasvillisuus väheni kun pääsin keskemmälle.  Kolmisen tuntia, sitkeästi peräänantamatta, siellä uistimia liottelin ja yksi hauki jätti pienet pyörteet joten kyllä niitä siellä varmaan oli.  Varmaan sama noin kolmekiloinen oli hetkenaikaa jopa uistimen koukussa kiinni ja jopa senverran että katselin haavia millä sen veneeseen auttaisin.  Ei tarvinnut vaan ihan itse päätti lähteä muualle. Pintaveden lämmöt näytti olevan +19.5 asteista.

Seuraavaa reissua voisi ajatella vasta sitten kun vesi hieman jäähtyisi ja jos toivoa saa (tietenkin toivoa saa  Pyörittää silmiään , se on sitten eria asia toteutuuko) siitä että tuo vedenkorkeus hieman nousisi.


 
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 30, 2020, 16:21:40 pm kirjoittanut igorss » tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

igorss
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 52


« Vastaus #1149 : Heinäkuu 06, 2020, 19:26:47 pm »

Eilen taas merelle haukia hakemaan. Nyt oli ilman puolesta todella hyvä kalailma.  Hentoinen tuuli, puolipilvistä ja vedenkorkeus vaihteeksi hieman plussalla.  Pintaveden lämpötilakin hieman laskussa ollen nyt + 16 astetta. Tarkoitus oli aloittaa kalastus sumpusta mutta paikallinen ammatikalastaja oli juuri samanaikaisesti laskemassa verkkojaan ja juuri siihen kohtaan josta olisi helposti pääsyt sumppuun.  Kyllähän sitä epävirallista väylää olisi vonut käyttää mutta kun se olisi ollut niin lähessä tuon verkottajan venettä en sitten sumppuun mennytkään.  Rannasta mennessä on vain yksi hyvä menomatka sinne ja muualla on monta vielä löytämätöntä kiveä niiden tiedettyjen lisäksi.

Ajoin sitten ulapalle päin ja sieltä koukkasin ahvenkiville.  Nyt olikin suhteellisen helppo sinne päästä kun vesi oli ylhäällä. Pääsin jopa veneellä ajamaan hiekkasärkän yli ja pääsin heti tositoimiin. Ruohikkouistinta tosin piti lähes jokapaikassa käyttää tuon pohjakasvillisuuden johdosta.  Nappasi ihan sopivan kokoinen ruokahauki kiinni. Sain hauen veneen viereen ja siihen se sitten jäikin sillä hauki puristeli uistimen irti.  Kiertelin siellä ensinmäisten kivien ulapan  puolella ja taas hauki oli tulonpäällä.  Vaikka vastaisku ihan varmasti oli reippaanpuoleinen niin tämäkin hauki irtosi uistimesta. Katsoin sen koukkuja enkä niissä nähnyt mitään moitittavaa.

Tarkoitus oli testata koko paikka vaikka sitten aikaa menisikin sillä sinne pitäisi varmaan vielä kesän kuluessa pojanpojan kanssa mennä.  Tulihan sieltä se haukikin joka ihan kotiinasti pääsi. Taisi raukka olla vain puolitoistakiloinen mutta kyllä se minulle kelpasi. Kolme tuntia siellä tahkosin kun ajattelin käydä muutamaan vuoteen unohdettuun kalapaikkaan.  Santojen nokkaan ajelin ja siellä sitten tyhjää pyydystin.  Aikalailla on tämä koko lahti tullut huomattavasti huononmaksi kalastaa.  Vesikasvillisuus on lisääntynyt ja kaloja tulee huomattavasti heikommin.

Eikohan siellä kuitenkin vielä tule käydyksi.
tallennettu

Vanhuus yhdistettynä viisauteen on vain sanonta, ei fakta

Sivuja: 1 ... 44 45 [46] 47 48   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: