Sivuja: [1] 2 3 ... 48   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Porin kalavedet.  (Luettu 719575 kertaa)
Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« : Toukokuu 28, 2011, 18:50:09 pm »

Aikalailla on Porilaiset kalassa käyneet vaan juttuja ei ole siunaantunut.  Nyt sitten tämä puute korjataan ja tänne sitten kirjoituksia Porin kalavesiltä.  Tosin "satuolennoista" jutellaan muualla jottei kenellekään iske kateus ja paha mieli.  Pyörittää silmiään

Tänään tuli käytyä merellä A.V:n ja anssalin kanssa.  Edelläoleva huomioonottaen  Iskee silmää ....kotiintullessa kävimme sitten "ahvenkiviä" testaamassa.  Vesi olikin onneksi aika korkealla joten siinä mielessä olosuhteet olivat aika otolliset.  Vesi oli tosin vieläkin aika kuraista mutta eipä hauet varmaan tuosta niin nenäänsä ottaneet.  Anssali aloittikin heti parilla ruokahauella johon A.V. vastasi lähes välittömästi, minun vain katsellessa vierestä.

Testailin itse tuota hiljakkoin ostamaani teleskooppivapaa ja kyllä sillä saikin uistimen hyvin lentämään.  Jopa niin hyvin että siima tahtoi loppua kelasta.  No, siinä ei ihan täyttä siimamäärää ollutkaan.  Varmuuden vuoksi sitten laitoin toisen kelan siihen josko kuitenkin joku mörkö siellä olisi.

Tulihan se hauki sitten minullekin el Samun rannikkovaappu tuntui vieläkin olevan minulle ja hauille sopiva. "Ahvenkiven" loppupäästä löytyikin ihan mukava kalapaikka.  Muutamia haukia mieheen sieltä saimme ja kun kokoluokka oli "ruokahauki standardi" niin kotiinviemiseksi sieltä sitten tuli kolme haukea.

Kun isompaa ei sieltä löytynyt niin ajattelimme josko "metripaikka" olisi nimensä veroinen.  Hetken tuntui siltä että koko paikka on jo tyhjänä kunnes... rupesihan niitä sieltä löytymään.  Saimme jopa kaksoistärpinkin sieltä.  Metrinen tosin jäi nyt sitten uupumaan mutta mukavaa sieltä oli noita hieman vauraampia ruokahaukia väsytellä.

Testaamani teleskooppivapa Kinetic encel fish 9' 15 - 40 g antoi ensituntumalta samanlaisen säväyksen kuin olisi heinäseipäällä heitellyt.  Onneksi sitten kalaa väsytellessä se tuntui normivavalta.  Olipahan ihan mukava saada tuohon vapaan tuntumaa ja mikäs sen parempi tapa on kuin kaloja väsytellä.

Kiitos pojat mukavasta seurasta ja täytyy sanoa että ihan mukava reissu kalojennekin  suhteen saatiin tehdyksi.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #1 : Toukokuu 28, 2011, 19:12:27 pm »

Kiitoksia vaan kipparille reissusta. Ahvenkivet eivät pettäneet taaskaan ja Jyrzen jerkki osoittautui ottipeliksi. Mukaan tulleet hauet laitetaan anssalin reseptin mukaan, joten paikallisyhteistyö toimii. Oli erinomainen haukikauden aloitus, vaikka housut olivatkin lopuksi likomärät (sade- ja merivettä kuitenkin vaan).

Eilen oltiin Jyrzen kanssa metripaikalla kahlaamassa, olin juuri hommannut ensimmäiset kahluuhousut. Vesi oli sen verran korkealla, ettei parhaille paikoille päässyt eikä kalaakaan sitten tullut, mutta mukavaa oli kuitenkin. Täytyy ruveta koluamaan rantoja enemmänkin kurahousujen kanssa.
tallennettu

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #2 : Toukokuu 28, 2011, 22:37:20 pm »

Kiitoksia vaan kipparille reissusta. Ahvenkivet eivät pettäneet taaskaan ja Jyrzen jerkki osoittautui ottipeliksi. Mukaan tulleet hauet laitetaan anssalin reseptin mukaan, joten paikallisyhteistyö toimii. Oli erinomainen haukikauden aloitus, vaikka housut olivatkin lopuksi likomärät (sade- ja merivettä kuitenkin vaan).

Eilen oltiin Jyrzen kanssa metripaikalla kahlaamassa, olin juuri hommannut ensimmäiset kahluuhousut. Vesi oli sen verran korkealla, ettei parhaille paikoille päässyt eikä kalaakaan sitten tullut, mutta mukavaa oli kuitenkin. Täytyy ruveta koluamaan rantoja enemmänkin kurahousujen kanssa.
Juu edellistä kompaten, kiitos kipparille ja tietenkin kalastustoverille! Tuli kyllä mukava mieli itselle kun hyvässä seurassa sai lavvantai päivän viettää. Kalojakin siunaantui mukavasti ja kasa karkuutuksia ja muutama seuriokin. A.V. Unohtui muistuttaa, että mikäli käytät sitä mun kertomaa reseptiä niin muista nostella aina aika ajoin sitä nestettä ruoka-aineiden päälle. Ihan lusikalla vaan sillain kauhot kyllä tiedät... (mikäli näyttää liian kuivahkolta seos niin lisää kasvislientä mukaan. Johonkin määrään vettä vaan sekoittaa kasvisliemikuutiota jonkin verran ja sitten koko setin päälle) mikäli resepti toimii sunkin mielestä niin lisään sen tuonne foorumin reseptiosioon. P.S hienoa, että avattu pori-osio ( kiitos Igors), itsellä ainakin pari kalaisaa reissua jo takana joista raapustan rapsat kuvien kera jahka kerkiän.
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258« Vastaus #3 : Toukokuu 29, 2011, 11:08:46 am »

Käytiin eilen t4ken kanssa kokemäenjoen suistossa uistinta vetämässä. Neljällä vavalla vedettiin, tuloksena 9kpl haukia (isoin 3-4kg), yksi kappaletta säynäviä ja yllätyskuha (1,4kg). Harvemmin vielä tähänaikaan kuha on vaappuun ottanut. Eikä ole kyllä säynävääkään vetouistelemalla ennen tullut pyydystettyä ja nappasi vielä 15cm nilsmasteriin Virnistää


* Valokuva-0018.jpg (128.38 kilotavua, 1280x1024 - tarkasteltu 1070 kertaa.)

* Valokuva-0021.jpg (181.34 kilotavua, 1280x1024 - tarkasteltu 1151 kertaa.)
tallennettu

Heiwis
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 39« Vastaus #4 : Toukokuu 29, 2011, 13:39:13 pm »

Tjoo itsekin tullut parit reissut tehtyä. Mutta melko hiljaista on ollut kyllä meidän mestoilla vielä. Niinkin erikoisia tapauksia, kun tyhjiä reissuja tuli jopa kaksi ekaa reissua heti! Järkyttynyt Mutta kyllähän se sitten korjaantu. Tosin ei mitään viime vuoden tai varsinkaan edellisvuoden tapaista ole ollut.

Itte en oo ees saanut oikein mitään. Yhden puolenkilon ahvenen ja yhden 2,5kg hauen. Molemmat vetämällä. Niin ja nakkilankoskilta kilosen kirjon. Joku ehkä puolen kiloa vauraampi hauki oli kyllä sentäs kiinni asti edes, mutta perskeles katkaisi siiman ja vei ensimmäistä kertaa vedessä olleen uistimen mukanaan! Törkeetä tollanen! No kaupasta samanlainen uus ja sillä sitten nuo kaksi muuta onkin tullut. Tietää ainakin, että sillä saa sitten sen reissun ainoan, jos millään muulla ei tule! Hymyilee leveästi

Saisi itsellekin tuollaisia yllätyskuhia tulla! Vaan eipä taida ihan hetkeen niitä näkyä vielä Surullinen
tallennettu

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #5 : Toukokuu 29, 2011, 15:08:27 pm »

Niin tuli luvattua, että rustailen pikku stoorin toukokuun alun jigausreissuilta. Kaiken kaikkiaan 4 kertaa on tullut käytyä tuolla pihlavanlahden matalilla paikoilla jigailemassa. Asioista enemmän tietävät varmaan arvaavat mitä paikkoja tarkoitan.

Kohdekaloina olivat tietysti kuhat ja ahvenat. Toukokuun eka reissu taisi olla 8 tai 7 päivä ja se on ollutkin toistaiseksi kaikin mukavin. Vesi oli lahdella alle kymmenene reilusti, mutta oikeassa paikassa rannalta käsin huomattavasti lämpimämpää Hymyilee Eka reissu alkoi tosiaan peruspienillä ahvenilla ja selkänahasta kiinni olleilla lahnoilla. Illan suussa kun olin liikenteessä niin ei tarvinnut kovinkaan kauaan odotella ensimmäistä kuhaa. Mitallinen oli zanderi ja mukavan pulskea, mutta ajattelin illan olevan vasta niin alussa että laskin kalan takaisin kasvamaan. Tämän kalan jälkeen sain nostella mitallisia kuhia kahdella peräkkäisellä heitolla putkeen. Parvi oli tullut paikalle ja kokokin pikkaisen kasvoi. Kesä on tulossa  ajattelin ja innoissani sytytin onnen savukkeen ja samassa iski öjyn väriseen toukkajigiin mukavan vauras ahvena. (kuvassa löytyy todiste, paino 400 gr luokkaa).

Piakkoin auringon hakiessa mailleen alkoi todellinen kuhan ylensyönti. Lähes joka kolmannella heitolla kala kiinni ja suurimman ollessa päälle 2 kiloa oli miehen suu messingillä. Kaksi 45+ senttistä kalaa tuli otettua ruokakaloiksi ja voi sanoa jälleen kerran ruisleivän-muruilla leivitetyn kuhafileen olleen paikallaan.  Kuhat olivat keskipainoltaan n 1+ kg luokkaa ja kaikekseen niitä tuli tusinan verran. Muuta saalista oli kymmenkunta pienehköä ahventa+1 isompi sekä tietenkin lahnoja ja pari särkeä kyljestään kiinni. Tuo oli siis ensimmäinen kunnon jigausreissu allekirjoittaneelta.

Toukokuun aikana on tullut tehtyä rannoilta käsin syvempiin ja matalempiin vesiin tuolla samalla suunnalla ekan reissun jälkeen siis 3 kopaisua. Saalista on tullut mukavasti. Joka reissulla ainakin yksi kuha(muutamia ruokakaloja on otettu myös ekan reissunkin jälkeen.) Ahvenia aika kasa ja sitten muutamia säyneitä.

Viime reissulla oli yksi mieleenpainuvimmista tapahtumista, kun toutaimet saapuivat syönnille. Hyppivät ja pomppivat sinne tänne ja jahtasivat pikkukaloja. Ei voi mitenkään uskoa särkikalan olevan noin hieno kala. Noh yksi mukava jättisärki pomppasi 20 metrin päässä rannasta ja sanoin emännälle hypyn jälkeen(kyllä luitte oikein rakas vaimokin on ollut mukana kertaalleen.) tuo on mun kala. (läpällä tietenkin, mutta kuitenkin) Jigin osuessa veteen n. 1 metrin päähän kalan hyppypaikasta lähden heti kelaamaan keltaista toukkajigiä pintaa pitkin ja tumma hahmo lähti välittömästi seuraamaan pintaa pitkin. Pieni jigin pysäytys ja fish on.... komiaa. Sai tuntea todellista kalastuksen onnistumista. Toutainkin oli ihan mukavan kokoinen päälle kilon alle 2.

Kertaalleen vielä hieno juttu, että pori osio on avattu. Stooreja tulee jatkossa kuhan pääsee vaan kalastelemaan.

Lopuksi vielä kuvia kaloista näiltä jigi-reissuilta. Kännykkäkuvia valitettavasti, mutta kyllä niistä nyt jotain näkee.


* 04052011117.jpg (316.37 kilotavua, 860x482 - tarkasteltu 999 kertaa.)

* 04052011118.jpg (286.85 kilotavua, 860x482 - tarkasteltu 989 kertaa.)

* 04052011120.jpg (307.92 kilotavua, 860x482 - tarkasteltu 971 kertaa.)

* 04052011121.jpg (193.53 kilotavua, 860x482 - tarkasteltu 1004 kertaa.)

* 09052011122.jpg (136.06 kilotavua, 860x482 - tarkasteltu 1070 kertaa.)

* 09052011123.jpg (117.73 kilotavua, 860x482 - tarkasteltu 1022 kertaa.)

* IMG_0039.JPG (112.71 kilotavua, 480x643 - tarkasteltu 1012 kertaa.)
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #6 : Kesäkuu 01, 2011, 00:19:41 am »

Neljän tunnin jigausreissu takana. Ahvenia lähdin katsastamaan, mutta heikonlainen oli syönti. Kymmenkunta ahventa, yks oli n. 500 gr. ja mädit mahassa(ei ollut ilmeisesti löytynyt sopivaa sulhoa Hymyilee ) loput olivatkin sitten kokoluokkaa syöttikala. Lohdutuksena kalajigiä maistoi pikkasen alle 2 kg. kuha. Ihan mukava reissu lämpimässä kelissä.
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #7 : Kesäkuu 02, 2011, 17:04:13 pm »

Aamusella anssalin kanssa haukijahtiin.  Ajoimme ensin sumppuun joka nimestään huolimatta ei sellainen tänään ollutkaan, olikohan joku käynyt ennen meitä sitä tyhjentämässä.  Ihan tyhjä se ei sentään ollut vaan saimme sieltä hauen mieheen.

Matka jatkui sitten pesuvatiin josta oli sitten pesuveden mukana varmaan hauetkin saatu poistetuksi.  No tulihan sieltä pari tärppiä joten kyllä siellä kaloja varmaan olisi ollut josko vain olisi jaksanut hieman kauemmin siellä aikaansa viettää.  Tuuli oli kylläkin aivan väärältä suunnalta joten emme siellä kovinkaan kauaan vanhentuneet.

Tuttu ja turvallinen ahvenkivi sitten kutsui meitä, eikä turhaan tuuleen huudellutkaan.  Ahvenkivien ulkopuolelta saimme jo tuntuman kaloihin mutta varsinainen ilotulitus alkoi vasta ahvenkivien lahden sisältä.  Kaksoistärppiä ynnä muuta mukavaa sieltä saimme kokea.  Haukia taisi tulla reilusti toistakymmentä josta kotiinkin viemiseksi tuli veneeseen otetuksi.  Oli vähän kuin wanhaan hyvään aikaan kun ei mitään mieletöntä aikaa tarvinnut kaloja odotella. Testailin vieläkin tuota telekooppivapaa mutta ei se oikein ole tarkoitettu kokopäiväiseen heittelyyn joten otein käyttöön aivan normivavan.

Kun tuntui että kiintiö oli jo täynnä ja mitään isompaa ei sieltä tuntunut löytyvän niin metripaikalle (tietenkin) seuraavaksi kurvailimme.  Sieltä saimme sitten hieman kookkaampaa ruokahaukea mutta metristä ei tänäänkään sieltä meille siunaantunut.

Anssali taisi heitellä kahta eri jerkkiä ja minulla oli erään naispuolisen palstalaisen parit vaaput käytössä.  Hyvin tuntui kaloille kelpaavan ja varmaan kolmisenkymmnetä haukea meille reissun aikana käväisi veneessä.  Mietein sitäkin että miksi olisi pitänyt olla pienen kalastuliikkeen valikoima mukana kun näilläkin eväillä pärjättiin  Iskee silmää .

Parit kuvatkin tuli otetuksi


* 014.JPG (116.07 kilotavua, 640x480 - tarkasteltu 990 kertaa.)

* 006.JPG (154.66 kilotavua, 640x480 - tarkasteltu 1172 kertaa.)

* 012.JPG (56.72 kilotavua, 480x640 - tarkasteltu 1033 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #8 : Kesäkuu 02, 2011, 17:34:41 pm »

Hyvin siinä reissun Igors kiteytti ja tosiaan kalaa tuli aika tiuhaan tahtiin. Ja mainostetaan nyt yksiä lempiuistimiani tätä nykyään. Tahon pikkujerkit punavalko ja papukaija väreillä antavat kyllä haukea tasasen tappaavaan tahtiin. Nuo edellä mainitut kalapaikat eivät ole missään nimessä ainoat paikat joista kaislikoiden tiikereitä noilla superuisteilla olen saanut. Lisätään muuten vielä tämän päivän haukifestareihin myös se asia, että seurioita ja tärppejä oli lievästi sanottuna runsaasti. Kiitos mukavasta reissusta igorsille. Ps. Aika naarmuilla on pikkujerkit Iskee silmää
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #9 : Kesäkuu 02, 2011, 17:50:53 pm »


Messevät haukikarkelot näyttää pojilla olleen. Vai että kelpas tuo pienempikin hauelle. Tuota askarrellessa mulla oli kylläkin mielessä isomusahven  Pyörittää silmiään.
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #10 : Kesäkuu 04, 2011, 12:32:48 pm »

Kävin venerassa hetken aikaa jigejä, siis oikein monikossa,  Iskee silmää uittamassa. Kolmea erilaista niille tarjosin ,mutta mikään ei kelvannut.  Kaloja ei siis tullut mutta mukavaa juttelua kuitenkin.  Papparainen rannassa kertoi katselleensa kuinka hauki oli pistänyt vedessä uineen kyykäärmeen kitusiinsa.  Pää edellä oli sitä vatsaansa ahtanut.

Varmaan huomasi että en ihan tahtonut uskoa moista ja jatkoi sitten että oli joskus saanut hauen jolla oli ollut vatsassa puoiksi syöty käärme.  Onkohan kukaan muu moisesta kuullut.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Oki
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 4


« Vastaus #11 : Kesäkuu 04, 2011, 12:39:23 pm »

Kävin venerassa hetken aikaa jigejä, siis oikein monikossa,  Iskee silmää uittamassa. Kolmea erilaista niille tarjosin ,mutta mikään ei kelvannut.  Kaloja ei siis tullut mutta mukavaa juttelua kuitenkin.  Papparainen rannassa kertoi katselleensa kuinka hauki oli pistänyt vedessä uineen kyykäärmeen kitusiinsa.  Pää edellä oli sitä vatsaansa ahtanut.

Varmaan huomasi että en ihan tahtonut uskoa moista ja jatkoi sitten että oli joskus saanut hauen jolla oli ollut vatsassa puoiksi syöty käärme.  Onkohan kukaan muu moisesta kuullut.

Ennen en ole kuullut hauen syöneen käärmettä, mutta kyllähän sitä on nähty kaikenlaista. Esimerkkinä näin pari vuotta takaperin hauen nappaavan veden pinnalta välipalaksi pienen ankanpoikasen.
tallennettu

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #12 : Kesäkuu 04, 2011, 19:22:27 pm »

Käärmeistä en ole kanssa kuullut, ei ainakaan äkkiseltään tule mieleen. Totta on se, että hauet syövät kyllä mitä vain. Linnunpoikasia, hiiriä, päästäisiä ym. ym. Joten miksei sitten uiskenteleva kyy tai rantakäärmekin maistuisi. En epäile kyllä hetkeäkään.
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #13 : Kesäkuu 04, 2011, 19:24:01 pm »

Niin ja käpyjä, hammastanatuubeja, haarukoita, veitsiä Hymyilee tartteeko jatkaa Iskee silmää ?!
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258« Vastaus #14 : Kesäkuu 05, 2011, 10:20:03 am »

Eilenä käytiin illalla perusvetouistelureitti kokkelissa läpi emännän siskonmiehen kanssa. Ei ollut taaskaan kuha syönnillä, ainoastaan 4 kappaletta haukia käväisi irroitettavana.
Siirtymätkin pääsee nykyään "vähän" reippaammin, pistettiin männäviikolla 5hp moottorin tilalle 25hp. Alkaa olemaan ylikoneistamisen meininkiä kun ei tuo pikkukiulu taida olla ees 4m pitkä Virnistää

tallennettu

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #15 : Kesäkuu 05, 2011, 21:04:08 pm »

Heiwis:n kanssa kierros merialueella.  Sumpusta käväisi hauki ja taisi tulla toinenkin mutta muuten oli turhankin hiljaista.  Ajoimme erään karikon kautta ahvenkiville jossa yllätys, yllätys, ei mitään haukikarkeloita saatu aikaiseksi.  Ehkäpä osasyynä oli tuuli, jota ei ollut.  Vene pysyi täysin paikoillaan ja jos se siitä johonkin päin tuulenvoimasta liikkuikin niin muutaman minuutin kuluessa liikkui sen saman metrin verran takaisin.  Edes vedenpinta ei pitkään aikaan rikkoontunut.

Käväisimme sitten pidemmällä merellä jossa olisi yksi potentiaalinen suurhaukipaikka.  Ei ollut suurta eikä edes pientä haukea siellä joten takaisin ahvenkiville.  Tapahtumia sentään oli jonkinverran mutta koskaan ei ole noin paljon ollut pelkkiä seuraamuksia.  Varmaan toistakymmentä haukea käväisi vain veneen vieressä uintinta seuraamassa mutta  eivät syöttejämme kelpuuttaneet.

Metripaikalla jatkui sama meininki.  Vain olemattomia tärppejä ja veneen vierestä poislähtöjä.  Ihan tyhjänpyytämistä ei sentään koko päivä ollut vaan veneessä asti käväisi kuutisen haukea, joista muutama "pääsi" jopa aterian raaka-aineeksi.  Kokoluokka oli kyllä aika pienehköä, tuollasta parin kilon luokkaa.  Vain muutama isompi käväisi näyttäytymässä, ilman mitään meininkiäkään tehdä meidän kanssamme lähempää tuttavuutta.

Josko ensikerralla sitten.....
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Heiwis
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 39« Vastaus #16 : Kesäkuu 05, 2011, 21:33:23 pm »

Joo'o. Oli kyllä melkosta kiusantekoa tänään haukien osalta. Mahtoiko olla lähempänä 30:tä, kun pelkästään itsellä tuli perässä ja sitten veneen vierestä karkuun. Loppuajasta tuo ei enää yllättänyt.. Hymyilee leveästi Muutamat kiinniotot, mutta karvaperseiden tartutus oli vähän heikkoa.. tähän siis pitää paneutua paremmin ja tehdä fiksaus! Ne kyllä tosiaan kiinnosti haukia taaskin.

Tollanen ruokahauki sai sitten mun testissä olleen savagen soft 4play vieheen rikottua. Suuhun jäi vaan koukku ja runkolanka! Vihainen Perukkeen lukkokin taittui suoraksi. Ihan hyvin sellaselta pikkupuikkarilta.

Mutta reissu oli toki hauska, vaikka saalis ei hirveetä ollutkaan. Kerran jopa säikähti kun alko jo viehettä nostamaan vedestä ja hauki hyökkäsi siinä siihen hieman haukkaamaan. Hieman jäi tosin harmittamaan se yksi isompi, kun kävi näykkäämässä, mutta eipä se kiinni jäänyt tietenkään! Hymyilee leveästi
tallennettu

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 235« Vastaus #17 : Kesäkuu 05, 2011, 22:57:55 pm »

Tuli käytyä itsekin perjantaina haukia onkimassa,todella heikkoa oli,tosin vesikin oli kovan tuulen ansiosta sekaista.
Kuitenkin muutama kala kävi veneessä,suurin 5,7kg,ja perholla tietysti.En koittanut kävyillä,enkä haarukoilla Iskee silmää
tallennettu

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #18 : Kesäkuu 06, 2011, 00:19:29 am »

Sen verran ahdisti, että oli pakko lähteä "hakemaan" kuhaa jigivarusteilla. Reissu on takana ja pari tuntia jaksoi olla. Pakko korostaa sanoa jaksoi nimittäin oli kyllä muutamia asioita mitkä pisti nyppimään oikein olan takaa. Kalatovereita oli sitten oikein urakalla rannoilla liikenteessä. Ei siinä sinänsä mitään, mutta kun tullaan kahden metrin päähän ja heitetään 3 kertaa lähes putkeen omat siimat poikittain minun siimojen päälle niin se pistää sapen kiehumaan ei voi mitään. Noh näistä sankareista kun pääsi eroon niin alkoi sellainen hyttyshyökkäys etten ole hetkeen nähnyt....(liekö niitä cityhyttysiä kun niin olivat nälissään?!?!) kepillisenkin kun menin heittämään niin vaikka kuinka yritti pikku varttaan heilutella sinne tänne niin eikö silti kerkes 2 sankaria upottamaan nokkansa kutiavasti minun miehuuteeni, uskomatonta. Vielä uskomattomampaa oli se seikka, että vaikka ihan lenkkarit jalassa kuljeksin niin silti on JALANPOHJASSA muutama kutiava hyttysenpistos.... en voi mitenkään ymmärtää miten se on mahdollista.

Noh vastoinkäymisten lisäksi syöntikin oli surkeaa, onneksi sentään 3 kuhaa tuli ylös(2Xalamitta ja yks n 1,5kg.), samoin puolentusinaa ahvenia.(muutama pulskempikin) No näillä mennään ja tällainen reissu tällä kertaa.


* IMG_0085.JPG (271.55 kilotavua, 860x642 - tarkasteltu 1008 kertaa.)

* IMG_0090.JPG (279.35 kilotavua, 860x642 - tarkasteltu 994 kertaa.)
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #19 : Kesäkuu 07, 2011, 20:27:41 pm »

Tytöt/vieraileva tyttö ja emäntä päättivät mennä uiskentelemaan kylänrantaan. Noh minä tietysti mukaan virvelin kanssa Iskee silmää hyvänä ahvenpaikkana tietysti lippaa kehiin, mutta ei ahvenia näkynyt. Ihan tajuttomat salakkaparvet kierteli venevalkama puolta ja ajattelin, että jotain on pakko saada. Perholitka päähän kuulapupalla varustettuna ja ei muuta kuin tarjoamaan röhnäkaloille. Jos ei muuta niin ainakin kalalajibongaukseen pari uutta kalaa salakan ja sorvan muodossa. Illalla vois vielä käydä ahvenia kokeilemassa jos ne vaikka olikin vain aurinkoa karussa syvemmissä vesissä.
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #20 : Kesäkuu 07, 2011, 23:35:04 pm »

Sano niille, että tulee viimeistään juhannukseksi paikalle.
tallennettu

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #21 : Kesäkuu 08, 2011, 10:28:41 am »

Sano niille, että tulee viimeistään juhannukseksi paikalle.
Juu mä sanon niille sitten kun tulevat käymään mun siiman päässä, että tulkaa myös jussina. Hymyilee
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #22 : Kesäkuu 09, 2011, 15:19:33 pm »

Ansallin kanssa puolipäiväreissu merelle.  Aloitimme metripaikasta josta muutama hauki käväisi veneessä.  Mitään isompaa ei tullut näkösälle.  Ajoimme sitten ahvenkiville jossa lahden ulkopuolella kirkkaassa vedessä haukia näkyikin uiskentelemassa ja tulipa oikein veneeseenkin asti.

Menimme sitten ahvenkivien perukalle jossa vesi oli todella sameaa, aivan kuin kaljaa, siis näöltään ei maultaan, tosin en edes maistanut.  Kaloja tuli harvakselleen ja oikeastaan todella harvakseen.  Emme siellä siksi kauaa viihtynytkään vaan palasimme ahvenkivien lahden edustalle.  Saimme heti sinne palattuamme kaksoistärpinkin joten kyllä ne tuntuivat kirkaammassa vedessä viihtyvän.

Kun molemmilla oli jo ruokakalat veneessä niin ajoimme takaisin metripaikalle josko jotakin isompaa olisi tulossa.  Kovin olikin nyt sitten heikompaa meininkiä.  Kyllä niitä siellä näkyi mutta kovin heikosti kävivät pyydykseen.  Puolenpäivän aikoihin taisi niillä alkaa siesta sillä syönti tyrehtyi lähes täysin.  Tulihan sieltä tosin yksi joka päättikin viedä viimekertaisen suosikkivaappuni mennessään.  Luulin ensin että lukko olisi auennut mutta kyllä lukko oli kiinni joten varmaan sitten uistinrengas oli jostakin syystä pettänyt.

Alkumatkalla kävimme pienoisen väittelyn yhdestä kalasta jonka laatu jäi hieman kyseenalaiseksi.   Anssalilla varmaan on kuva josta joku voinee moisen tunnistaa.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

anssal
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 367


Lusikkamies(joka suhteessa)


« Vastaus #23 : Kesäkuu 09, 2011, 15:53:27 pm »

Kyllä tosiaan oltiin kalassa igorsin kanssa se on totta Cool Haukia kävi kuitenkin kokonaisuudessaan yli kymmenen veneessä, että ei aivan turha reissu taaskaan. Kiitoksia vaan kipparille.

Sitten tosiaan kalalajin arvuuttelua.....

Tarkkana Insinöörit ym. kalalaji-expertit. Nyt saa arvuutella. Itse veikkaan ruutanaa tai karppia. Igors kertokoon oman veikkauksensa Hymyilee

ps. laitan kaikki kuvat jotka kännykällä napsein joten kuvanlaatu ei ole aivan parasta mahdollista laatua.


* IMG_0091.JPG (290.33 kilotavua, 1024x764 - tarkasteltu 908 kertaa.)

* IMG_0092.JPG (282.73 kilotavua, 1024x764 - tarkasteltu 908 kertaa.)

* IMG_0093.JPG (236.3 kilotavua, 1024x764 - tarkasteltu 901 kertaa.)

* IMG_0094.JPG (256.17 kilotavua, 1024x764 - tarkasteltu 916 kertaa.)
tallennettu

Lapsi ja kala...molemmat saadaan!!!!

Jiksu
Yleisvalvoja
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 17« Vastaus #24 : Kesäkuu 09, 2011, 16:02:52 pm »

Ruutanalta tai hopearuutanalta näyttäis.
tallennettu

"Kalan tunnistat rasvaevästä."

Sivuja: [1] 2 3 ... 48   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: