Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: St. Croix Premier Traveler 6' -9g  (Luettu 3799 kertaa)
Pasi1
Yleisvalvoja
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 206« : Lokakuu 24, 2010, 15:49:48 pm »

Valmistaja: St. Croix
Malli: Premier Traveler PS60LF4 1/16-5/16 oz. (eli 9g asti)
Mitat: 6', neliosainen, vavan paino n. 80g
Muuta: paketti sisältää kuljetusputken
Hinta: 1749 SEK + rahti eli n. 195 € rahteineen

Ensivaikutelma oli yllättävä, eihän tämä keppi paina yhtään mitään. Vavan kuivaheiluttelu olohuoneessa paljasti aihion kokolailla kokotoimiseksi ja muutenkin ensituntuma oli positiivisen odottava. Silmämääräinen tarkastelu paljasti kuitenkin yhden mahdollisen heikkouden: sama mikä monellakin muulla valmistajalla nykyään on ongelmana, niin tässäkin vavassa ensimmäinen siimarengas on verraten pienikokoinen ns. normaaliin verrattuna ja mahdollisesti lyhentää heittopituuksia. Ei mitään, vapa takaisin osiin ja putkeen odottelemaan neitsytmatkaansa.

Ensimmäinen live-reissu oli odotuksen täyteinen ja mukaan lähti vain tämä vapa, tuleepahan testattua kunnolla kun ei ole vaihtomahdollisuuksia kesken kaiken. Kelana Shimano Technium 1000 + 0,12 kuitusiima, joten paketti oli suhteellisen tasapainoinen ja vieheinä oli Seniorivaappuja 3-5g ja Lottoja 6-9g sekä n. 6g liitsejä, joten sain testattua vavan suosituspainojen ala- ja ylärajalla.

Ensiheittojen jälkeen oli vähän outo fiilis, keppi oli heittäessä tunnoton, voima katosi jonnekin aihion syövereihin ja kärki iski ikäväntuntuisesti takaisin heiton jälkeen. Siinä pikku hiljaa heittotyyliä säätäessa paljastui, että tällä vavalla ei heitetäkään voimalla eikä raivolla vaan heittojen pitää olla sellaisia pikkusieviä lakaisevia neppauksia, niin aihio alkaa toimia todella miellyttävästi. Aihion toiminta on mielenkiintoinen muutenkin, sillä olisiko tuo nyt jossain 3/4 ja kokotoimisen välillä niin sepä on myös sen lisäksi kärkitoiminen. Vapa on tuntumaltaan äärettömän herkkä ja hienotunteinen, käyttäjä tietää tasan tarkkaan mitä siiman toisessa päässä tapahtuu ja uistimen jokainen liike tuntuu sormissa.

Omasta mielestäni aihio toimii parhaiten 6-9g uistimilla vaikka kevyemmätkin lentävät vaivatta ja tarkasti. Liitseille tämä vapa ei sovellu erittäin herkän kärkensä johdosta, sillä niiden uittamiseen ei saa riittävää tuntumaa. Kuljetusputki on hyvä lisä, sillä nyt vapaa voi huolettaa kuljettaa peräkontissa vailla rikkoutumisen pelkoa. Kokonaisuutena arvioiden ihan laadukas ostos. Harmi vaan, että testireissu oli perinteinen mp-mallinen reissu, ei päässyt kokeilemaan vapaa kalan kanssa. Kuitenkin voisi odottaa, ettei vapa nyt ihan luokille mene, niin kuin jotkut toiset. Jos viimeistään Kihniössä pääsisi testailemaan kalojen kanssa, niin voisi täydentää arvostelua siltä osin.

Sitten ne huonot puolet, jää toistaiseksi vain yhteen kohtaan. Ensivakutelma ensimmäisestä siimarenkaasta oli oikea, sillä pienuudestaan johtuen se rajoittaa heittopituuksia. Ei ehkä ihan niin pahasti kuin eräällä S-kirjaimella alkavalla merkillä mutta kuitenkin. Myöhemmät kokemukset osoittavat, kuinka arvostelua täydennetään.


* tackle.jpg (16.39 kilotavua, 416x185 - tarkasteltu 547 kertaa.)
tallennettu

Kahviaddikti ja kofeinisti   

Pasi1
Yleisvalvoja
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 206« Vastaus #1 : Lokakuu 24, 2010, 15:50:36 pm »

Jokunen reissu tullut heiteltyä tällä kepillä, joten lienee aika päivittää kokemuksia vähän...

Heittotyyli poikkeaa sen verran meikäläisen muista kepeistä, että on mennyt vähän aikaa oikean tyylin tavoitteluun, mutta harjoittelu alkaa tuottaa hedelmää. Reissuilla ollut mukana pääasiassa lipat painoiltaan 1,5-9g ja sen verran täytyy päivittää aiempaa arvostelua, että mukavuusalue on jossain 3-6...7g, tosin ei nuo keveämmätkään vieheet aiheuta mitään ongelmaa muilta osin kuin siinä, että nakkisormen tuntuma siimaan on jo kokolailla mitätön. Painavammat uisteet vaativat jo saattamista.

Ainoa kala, jonka kanssa olen taistellut, on 3,4kg koskihauki, joka sekin tuli loppujen lopuksi haaviin todennäköisesti siksi, että aikansa taisteltuaan kyllästyi kamppailuun ja ikävystyi, ei siksi että väsyi. Eli moisen kalan kanssa kyseisellä kepillä alkaa jännäkakka hakata viivakoodia pöksyihin. Arvostelu täydentyy taas, kunhan saan vähän monipuolisempaa saalista ja kokemuspohja kasvaa mutta edelleenkin olen sitä mieltä, että kyseinen keppi on ollut hintalaadukas ostos.
tallennettu

Kahviaddikti ja kofeinisti   

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: