Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Daiwa Certate 1500 & 2500  (Luettu 8103 kertaa)
Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778« : Toukokuu 08, 2011, 20:25:54 pm »

Edellinen kela alkoi takkuamaan tuossa syksyllä viimeisellä reissulla ja siinä sitten iski tarve uudelle kelalle. Jonkun aikaa siinä tuli selattua nettiä, kunnes osui silmiin todella kova tarjous. Daiwa Certate 1500 ja 2500 kelat alennuksessa -50%. Eihän siinä tarvinnut miettiä kovinkaan kauaa ostopäätöstä, vaan tilaus lähti samantien. Kun alennnus oli kerta niin hyvä, niin otin sitten samalla uuden koskikelankin. Onhan nämä tietysti kalliita keloja vaikka ovat -50% hintaankin, mutta toisaalta jos kela sitten kestää seuraavat 10vuotta, niin ei se niin paha sijoitus ole. Alennuksien jälkeen keloille jäi hintaa noin 250€/kpl.

Tänään tuli tehtyä ensimäinen kunnon reissu näiden kanssa järvelle ja heiteltyä muutamia tunteja.

Vähä mietteitä molemmista nyt ekan reissun jälkeen.

Daiwa Certate 1500
Ainutlaatuinen Real Four -koneistoratkaisu! Real Four -herkkujen höysteenä korroosiosuojattu, kestävä CRBB-laakerointi ja erikoistarkka, vaimennettu digi-gear-koneisto.
9 + 1 kuula/neulalaakeria
Hard-Bodyz-metallirakenne
Air Bail-siimanohjainsanka
ABS-puola titanium-reunalla
Twist Buster
yhdellä kädellä taitettava kampi
Valmistettu Japanissa
Siimatilavuus 0,20mm - 140 m
välityssuhde 4,8:1
paino 235 g

Mukavan kokoinen, ei mikään mini, mutta ei mikään liian isokaan. Itselle tulee pääosin koski ja jigikäyttöön. Koneisto käy todella tasaisesti, ilman ylimääräisiä ääniä tai klappeja. Puolaus todella tasaista, siimana Berkley whiplash blaze orange 0,08. Jarrun säätö todella laaja ja voimaakin vähintään riittävästi. Oikeastaan ainoa miinus mikä tulee mieleen on, että kelan mukana tulee vain yksi puola Näyttää kieltä

Daiwa Certate 2500
Daiwa CRBB Super korroosiota kestävät kuulalaakerit
Tarkasti työstetty koneisto, joka puolaa siiman tasaisesti kelaamisen aikana
Kelan muotoilussa ei turhia ulkonemia, jotka hankaloittavat siiman puolautumista
ABS alumiinista valmistettu puola
Siiman kiertymistä vähentävä Twist Buster(tm) -mekanismi
Digigear(tm) konstruktio, joka varmistaa koneiston tarkan ja tasaisen toiminnan
Air Bail(tm). Erittäin vahva, mutta painoltaan silti kevyt rakenne
Tarkasti viimeistelty koneisto, joka vaimentaa tehokkasti tärinöitä ja ääntä
Yhteensä 10 kuula- ja rullalaakeria
Kestävä alumiiniseosrunko
Siimatilavuus 130m / 0,30 mm
välityssuhde 4,8:1
Paino 255g

Varsin sopivan kokoinen yleiskela heittelyyn rannalta. Kesyttää varmasti isommatkin kalat ja siimaa mahtuu tarpeeksi. Koneisto käy uskomattoman tasaisesti ja eleettömästi. Siima puolautuu hienosti, siimana Berkley whiplash blaze orange 0,12. Jarrussa laaja säätöalue josta löytyy varmasti jokaiseen tilanteeseen oikea tiukkuus. Sama miinus tähän kuin pienempäänkin, eli vain yksi puola.


Kelojen eroja:
Oikeastaan ainoat erot mitä huomaa heti, on että kammennuppi erilainen. 1500 kelassa aika pieni, mutta kuitenkin ihan asiallinen ja siitä saa hyvän otteen. Isoveljessä sitten isompi T mallinen nuppi, josta saa myös hyvän otteen ja riittää voimaa kesyttää vähä isompiakin otuksia Iskee silmää Kelat ovat painoltaan hyvin lähellä toisiaan, vaikka kokoeroa onkin.


Loppuun sitten jotain kuvia laitteista.
Yhdessä:

1500:
2500:
tallennettu

laxxi69
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 76« Vastaus #1 : Toukokuu 08, 2011, 22:30:53 pm »

Komiat on kelat!Itse omistan Daiwan perheestä vain CALDIA 2500X vapana RON THOMPSON Steelhead Pro ja CALDIA 3000X vapana Procaster PR702MHFS7jalkasena med.heavy 5-30g.Mikähän sulla tossa kuvassa on toi uusivapa vielä vaaleineen korkkikahvoineen?
tallennettu

Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778« Vastaus #2 : Toukokuu 08, 2011, 23:10:40 pm »

Mikähän sulla tossa kuvassa on toi uusivapa vielä vaaleineen korkkikahvoineen?

Berkley Series one 8' 7-24g, viime vuonna loppu syksystä vasta ostin, niin käyttökertoja vasta muutama.
tallennettu

Puukala
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 26


« Vastaus #3 : Toukokuu 18, 2011, 21:58:10 pm »

Ostin talvella tuon Certate 2500 ja huomasin ennen ensimmäistäkään kalareissua että sanka ei aina laukea vaan jää puolitiehen. No, soitto Elorannalle ja kela huoltoon. Kela tuli huollosta ja ei kun kalaan. Jossain vaiheesssa alkoi kuulua kummalista ääntä ja aloin katsella tarkemmin, ruuvi kelan sangasta oli irronut. Ei kun ruuvaamaan se paikoilleen. Tänään sitten pyörittelin tuossa kelaa ja sama vaiva toistuu, aina sanka ei laukea, eli vaatii kiihdytyksen että saa laukeamaan. Lisäksi jos sangan kääntää ala-asennossa eikä saa kiihytystä niin joutuu auttamaan käsillä muuten joutuu käyttämään voimaa ja sanka jää puolitiehen.

Huomenna taas soittelemaan maahantuojalle. Palautuuko teillä Certatessa sanka jos käännätte sen auki ja sitten käännätte roottoria ympäri (ei siis kammesta kääntäen)? Minun Certatessa se silloin ikinä palaudu.

tallennettu

Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778« Vastaus #4 : Toukokuu 18, 2011, 22:21:15 pm »


Palautuuko teillä Certatessa sanka jos käännätte sen auki ja sitten käännätte roottoria ympäri (ei siis kammesta kääntäen)? Minun Certatessa se silloin ikinä palaudu.

Kyllä tuntuu palautuvan molemmissa malleissa niin 1500 kuin 2500 versioissa. Hitaasti kääntäessä jää välillä puoliväliin, mutta pikkuisen kun heilauttaa vauhdilla niin laukeaa kyllä heti kiinni. Itsellä ei ole kyllä ollut mitään ongelmaa tuon sangan kanssa. Onhan se nyt sinänsä kyllä aika kankea kääntymään, että vähä tarvitsee vauhtia lauetakseen kiinni.

Jotain häikkää tuos sun omas täytyy olla jos ei kerta laukea ollenkaan tuo sanka kiinni.

Pääosin nyt heitellyt tällä isoveljellä tämän kevään reissut, eikä oo ainakaan tähän mennessä ilmennyt mitään vikoja tai ongelmia sen kanssa. Pikkuveli pääsee testiin tulevana viikonloppuna koskella paremmin, niin näkee sitten sen toimintaa useamman päivän ajalta Hymyilee
tallennettu

Puukala
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 26


« Vastaus #5 : Kesäkuu 25, 2011, 22:13:24 pm »

Kela tuli huollosta ja nyt toimii niinkuin pitääkin muutaman testireissun perusteella. Kaloja kun vielä saisi.tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: