Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Teuronjoki, Hämeenkoski/Kärkölä  (Luettu 6011 kertaa)
katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382« : Huhtikuu 18, 2011, 22:49:30 pm »

Teuronjoki on melko kapea ja hitaasti virtaava joki Päijät-Hämeen maakunnassa. Pääasiallinen kalastusalue sijoittuu Hämeenkosken ja kärkölän välille. Hämeenkosken ja Kärkölän välinen jokipätkä on erityislupa-aluetta vuorokausiluvan kustantaessa 10€ ja vuosiluvan 50€. Lupa-alue alkaa Hämeenkosken keskustassa olevasta maantiesillasta josta se valuu Tampereentien alta ja jatkuu aina Kärkölän rajalle saakka. Lupia myydään aikanin Tampereentien varressa olevasta Koskikartano huoltoasema ja kauppa keskuksesta. Keskustan maantiesillan yläpuolinen alue on käsittääkseni kokonaan rauhoitettua aluetta. Luvanmyyjällä ei ollut antaa karttaa vaan kertoi lupa-alueen alku- ja loppupaikat. Käsittääkseni välillä ei ole rauhoitettua mestaa välissä.

Ainut varsinainen löytämäni koskiosuus alkaa heti maatiesillasta, jonka toisella puolella on pienehkö pato tai laskuluukku. Miksi sitä haluaakaan kutsua. Itse koskiosuus on matalahko, hieman hitastivirtaava ja noin 100m pitkä suvantoineen. Koko joki on väriltään vantaanjoen kaltainen eli melko ruskeaa vettä. Oletan että kesänmittaan vesi kirkastuu hieman. Suurin osa lupa-alueesta kulkee metsässä Tampereentien etelä-puolella, jossa saa kalastella melko varmasti rauhassa. Itse koskiosuus on taas puhdas citykoski.

Teuronjoen ehdottomasti hyviin puoliin kuuluu 30 Km matka Lahdesta, edullinen lupahinta ja melko helppokulkuinen maasto joenvarressa. Allekirjoittanut vierailee paikassa yleensä kun on liian laiska lähteäkseni muualle. Jotenkin paikka on aavistuksen ankea.

Kalastoon kuuluu Kirjo ja Taimen. Lukemani perusteella ainakin kirjojen istutuksessa on ollut taukoja.

Olen käynyt joella nyt kahdesti, kerran viimekeväänä ja toisen kerran viimesunnuntaina. Ensimmäisellä kerralla heittelin Tampereentien yläpuolisen alueen virvelillä lävitse ilman mitään erikoista saalista. Viimeisimmällä reissulla viskoin pelkästään perholla. Ensin kalastelin Tampereentien molemmin puolin ja siirryin lopuksi lupa-alueen yläosalle. Hetken kalastelun jälkeen noin 15cm taimen puri ruskeaan larvaan. Kalalla oli vielä rasvaevä tallella, tai ainakin osa siitä. Kuvasta jälkeenpäin on vaikea sanoa puuttuuko osa evästä. Nopean kuvauksen jälkeen kala pääsi jatkamaan elämäänsä virkeänä.


* teuro1.jpg (167.61 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 1155 kertaa.)

* teuro2.jpg (140.75 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 1202 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 18, 2011, 22:52:37 pm kirjoittanut katchu » tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

iph
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 13« Vastaus #1 : Huhtikuu 13, 2013, 00:53:48 am »

Hou!

Onkohan täällä kukaan käväissyt lähimenneisyydessä, ja onko ylipäänsä mistään kotoisin koko joenliru?
Ajattelin jos tossa lähiaikoina kävisi tähänkin paikkaan tutustumassa mökkireissun yhteydessä. Sellaiset 60km tulisi autoillen matkaa, joten ihan siedettävissä rajoissa, mikäli mesta on edes joten kuten säädyllinen virvelöintiin/epämääräiseen perhosteluun.

Eipä siis ole ennen tullut käytyä, kuvauksen perusteella vaikuttaisi ihan ok paikalta, kun yleensäkin olen mieltynyt pienimuotoisiin ja vähemmän ruuhkaisiin kohteisiin.

Viime kalastusreissusta on jo aikaa, ja alkaakin jo poltella kohtuullisesti. Keväisin aina suuret suunnitelmat uusien kalapaikkojen "valloittamisesta", vaan vähiinpä tuntuu aina lopulta jäävän. Ehkä tuleva kesä tekee tässä asiassa poikkeuksen...
tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: