Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: perholla uistelu  (Luettu 9648 kertaa)
jkw-uistin
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 66WWW
« : Tammikuu 27, 2011, 23:10:04 pm »

Luinpas tuossa erälehden vuosikirja hässäkkää 2008 ja oiskos ollut vimeisiä sivuja ja aiheita opuksessa, uistelua perholla. Eipä oo tullut ainakaan hirveen useasti moiseen törmättyä. Varmaankin täysin toimiva kalastus muoto/tapa ainakin  soutamalla, ehdottomasti pakko kokeilla ensi kesänä.
Jos jollain kokemusta niin millaista perhoa sitä kannattaisi kokeilla siis vaikka kuhalle tai ahvenelle?

Muilla omia kokemuksia tahi mielipiteitä?
tallennettu

J.K.W-Uistin

jänis
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 1562« Vastaus #1 : Tammikuu 28, 2011, 01:21:43 am »

Muistelisin kans lukeneeni kyseisen jutun. Olis kyllä kiva koittaa!
Toimiskohan jotkin isot streamerit tuossa hommassa?  Ja käytikö ne siinä kirjassa jotain veturi vaappua tai vastaavaa?
tallennettu

--=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  -
SonataarcticA http://kajostus.blog

fisustaja92
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 259


Nelonen


« Vastaus #2 : Tammikuu 28, 2011, 02:08:53 am »

Eiks ne tuola koskilla missä muutenkin putkiperhoja heitellään, myös soutu-uistele jotkut? Siis samalla periaatteella kun niitä putkiperhoja nakellaan, paitti puntin tilalle veturivaappu. Kerran pari nähnyt, tiedä sitten miten suosittua sekä tehokasta.
tallennettu

Oikeesti?

ives
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 28


« Vastaus #3 : Tammikuu 28, 2011, 11:25:04 am »

Hei
    Itse olen koittanut uistella pintaperhoa soutuveneen perässä.Pienet ahvenet ovat ainakin kiinnostuneet.
     Myös uppoperhoa olen koittanut.RedTagilla on tullut myöskin raitapaitoa narrattua.Jyrze taisi laittaa kuvan RedTagista kuvan ahventa perholla topicille.
     Uppoperhojen päähän olen laittanut pienet painot,että uppoaisivat syvemmälle.Minullakaan ei ole kuin yhden kesän kokemus tästä uistelu tavasta,mutta ensi kesänä hankitaan isompi kokemus Virnistää
tallennettu

"

jänis
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 1562« Vastaus #4 : Tammikuu 28, 2011, 12:05:44 pm »

Kakarana myös kerran kokeillut tuota pintaperhon vetoa. Kolme Ahventa kylki kyljessä tuli selkäevät pinassa perhon perässä pitkät matkat  Hymyilee leveästi Sitä en muista tartuiko yksikään kiinni.
tallennettu

--=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  -
SonataarcticA http://kajostus.blog

psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 879« Vastaus #5 : Tammikuu 28, 2011, 12:19:56 pm »

Olikohan pari vuotta sitten koitin kysellä perhÅfoorumeilta vinkkejä siian soutu-uisteluun ja vastauksia sain tasan nolla, joten oma lehmä myös syvällä ojassa. Moottoriuistelussa on tullut käyteltyä sivutapsissa perhoa harvakseltaan mutta ei mitään mainittavaa saalista ole osunut kohdille.
Pari käytettyä perhosettiä tuli hommattua ja eräs foorumilainen teki ison läjän perhoja moiseen käyttöön mutta toistaiseksi saaliit on ollut vain muutama särki Nolostunut
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

Qkkeli
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 29WWW
« Vastaus #6 : Tammikuu 28, 2011, 14:43:35 pm »

Olikohan pari vuotta sitten koitin kysellä perhÅfoorumeilta vinkkejä siian soutu-uisteluun ja vastauksia sain tasan nolla, joten oma lehmä myös syvällä ojassa.

Siialle ainakin toimii perus uppoperhot joko 2-3 perhon litkassa, tai sitten sivutapsissa pikkuvaapun edessä 20-30cm etäisyydellä. Jos soutaa pelkästään perhoja, niin silloin litkan eteen voi laittaa pienen lyijyhaulin ja soutuvauhti on _HIDAS_, vastaisku tehdään yhellä rivakammalla soutuliikkeellä. Jos on oikein löysät vavat käytössä, niin silloin vapojen pitää olla lähes kokonan siimojen myötäisesti, että jäävät kiinni.
Itse käytän kaksihaaraisia koukkuja, koska silloin uivat varmasti oikeassa asennossa. Niiden huono puoli on siinä, että ne tarttuvat lähes aina siian alaleukaan, joka on erittäin haurasta ainetta, joten väsytyksen kanss pitää olla malttia mukana.
Perhoja kannattaa tarjota varsinkin silloin, kun siiat ovat liikkeellä(pintovat), mutta eivät tunnu nappaavan vaappuun.

Perhoja kannattaa tarjota myös järviharjuksille.


Edit.
Tässä vielä kuvaa käyttämistäni soutuperhoista.
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 28, 2011, 14:54:30 pm kirjoittanut Qkkeli » tallennettu


jkw-uistin
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 66WWW
« Vastaus #7 : Tammikuu 28, 2011, 18:46:04 pm »

Jänis, muistaakseni kirjassa ei mainittu veturivaapusta, mutta toihan olisi mahtava idea käyttää sitä lisätäkseen uinti taikka sitten sellaisia uintilevyjä siimaan mitä käytetään joskus täkyrakseissa.
tallennettu

J.K.W-Uistin

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: