Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Omatekoinen sinappi niin jouluun kuin grillaukseen  (Luettu 32965 kertaa)
temesi
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 102



« : Joulukuu 22, 2010, 16:45:24 pm »

Ne ketkä meinaa tehdä itse sinapit jouluksi, niin heitänpä nyt ohjeen parhaimmasta sinapista mitä olen koskaan syönyt. Nimenomaan kinkun päällä ihan päällikkö.

2 dl sinappijauhetta
2 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl sokeria
ripaus hienoa merisuolaa.

Sekoita sokeri sinappijauheeseen. Lisää joukkoon kiehautettu kerma ja munat. Keitä hiljalleen 5min sekoitellen ettei pala pohjaan.
Lisää suola ja balsamietikka.

Oon vielä lisäksi heti purkittamisen jälkeen laittanut tiskialtaaseen jääkylmää vettä ja pikajäähdyttänyt hiukan siinä ja sitte jääkaappiin.
tallennettu

Markose
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 45



« Vastaus #1 : Joulukuu 22, 2010, 22:01:07 pm »

Maukkaalta tuntuva resepti. Miten pitkään tuo sinappi säilyy kun mukana on kermaa ja kananmunaa ja miten oot käsitellyt purkit, mihin sinappi laitetaan? Täytyypä kokeilla joskus.
tallennettu

temesi
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 102



« Vastaus #2 : Joulukuu 22, 2010, 23:11:53 pm »

Kyllä se varmaan pari viikkoa säilyy hyvinkin jääkaapissa kun toi etikka aika hyvä säilöntäaine myös. Jotain penskojen lasisia bonapurkkeja joskus pesty ja niihin hyvä laittaa ja hyvät kannetkin. En oo muuta kun tiskikoneessa käyttänyt ja vähän huuhdellut lisäksi.

Jollei tota balsamiviinietikkaa laita ollenkaan, niin hyvää sinappia silloinkin, mut ei säily kyllä sitten kauaa. kesälläkin kiva tehdä sinapit kun kunnon grilliviikonloppu tiedossa. Balsamietikan tilalle voi laittaa vaikka konjakkia. Alkosta hakee ison konjakkipullon ja sitten kun sinappiin ei mene kuin joku hassu ruokalusikallinen konjakkia, niin pakko se loppu on sitte juoda laimentumasta. Hymyilee
tallennettu

psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 874



« Vastaus #3 : Joulukuu 30, 2010, 00:25:34 am »

Tällä reseptillä tehtyä sinappia tuli nautiskeltua joulun pyhät kaverin vaimon tekemänä ja oli kyllä juuri niin hyvää kuin Temesi sanoi. Ainoa ero oli basamiviinietikan vaihto punaviinietikkaan. Joutunee harjoitella itsekkin moista.
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 874



« Vastaus #4 : Tammikuu 08, 2011, 23:47:03 pm »

Tällä reseptillä tehtyä sinappia tuli nautiskeltua joulun pyhät kaverin vaimon tekemänä ja oli kyllä juuri niin hyvää kuin Temesi sanoi. Ainoa ero oli basamiviinietikan vaihto punaviinietikkaan. Joutunee harjoitella itsekkin moista.
Ja nyt tuli tehtyä itsekkin moista.
Ei ollut Temesin kehut yhtään liioiteltuja. Taitaa hiljalleen jäädä kaupalliset tuotteet sinne kauppaan Iskee silmää
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

temesi
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 102



« Vastaus #5 : Tammikuu 09, 2011, 01:13:26 am »

Hyvä että uskallatte kokeilla. Ensi kesänä grillikaudella taas kun eletään, niin on maukasta tavaraa ja nopea ja helppo tehdä. Ehkä oisin aiheeksi voinut laittaa vaikka "omatekoinen sinappi", kun tätähän voi tehdä koska vaan ja soveltuu muuhunkin kuin joulukinkun päälle.  Hymyilee
tallennettu

psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 874



« Vastaus #6 : Tammikuu 09, 2011, 01:25:04 am »

Hyvä että uskallatte kokeilla. Ensi kesänä grillikaudella taas kun eletään, niin on maukasta tavaraa ja nopea ja helppo tehdä. Ehkä oisin aiheeksi voinut laittaa vaikka "omatekoinen sinappi", kun tätähän voi tehdä koska vaan ja soveltuu muuhunkin kuin joulukinkun päälle.  Hymyilee
Tämä ei jääne enään kokeilun asteelle kesän koittaessa Iskee silmää. Muokkaan otsakkeen kohilleen toiveen mukaan.
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 874



« Vastaus #7 : Helmikuu 05, 2011, 12:27:34 pm »

Miten pitkään tuo sinappi säilyy kun mukana on kermaa ja kananmunaa ja miten oot käsitellyt purkit, mihin sinappi laitetaan?
Eka oma satsi oli ihan parissa pienessä pakastusrasiassa ja jääkaapissa säilynyt nyt ainakin kuukauden. Eli säilyvyyskään ei ole mikään ongelma.
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382



« Vastaus #8 : Syyskuu 13, 2011, 23:17:57 pm »

Tuli vihdoinkin myös itse kokeiltua tätä reseptiä ja varsin mainiota kieltämättä. Sinappi meni sopivasti kahteen sillipurkkiin. Sinappi jauheena Aura sinapin tekemä jauhe. En laittanut vielä mitään mausteita kun en tiennyt tarkkaan millaista tulee olemaan. Oikein makoisaa sinappia. Maultaan melko lähellä Savuhovin sinappia. Ihmekkös tuo kun sitäkin mainostettiin "kotisinappina".

Taisin keittää sinappia karvan liian pitkään sillä siitä tuli aavistuksen liian kiinteää. Onneksi ei vaikuttanut juurikaan makuun. Seuraavassa erässä ajattelin kokeilla jotain tervaista ja savuista viskiä, kuten Laphroaig QC:tä Hymyilee
tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 874



« Vastaus #9 : Marraskuu 11, 2011, 23:28:03 pm »

Otetaas tätä vähän ylöspäin. Meinaan nyt on aikaa harjoitella oma lempisinappi kohilleen ennen joulua.
Ihan oikeasti suosittelen tätä Temesin reseptiä; aurat ja turkuset ottaa pataan ihan 100-0.
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

zipa
Yleisvalvoja
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 29



« Vastaus #10 : Marraskuu 28, 2011, 01:40:47 am »

Sinappi on itsessään jo sen sortin "myrkky", että siinä ei kyllä yksikään bakteeri, home tai muu pieneliö hengissä pysy, eli etikkaa ei tarvi säilyvyyden vuoksi laittaa. Pelkästä sinappijauheesta ja viinistä, etikasta tms. tehty sinappi säilyy maailman tappiin asti, jos ei pääse kuivumaan. Silloinkin sen voi herättää henkiin nestettä lisäämällä.

Kermat, kananmunat ja muut voi siellä sinapissa kyllä härskiintyä ja maku huononee, mutta käsittääkseni nekään ei varsinaisesti pilaannu.
tallennettu

temesi
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 102



« Vastaus #11 : Joulukuu 05, 2011, 17:28:55 pm »

Tilasin joku aika sitten netistä CEMA-mausteet sinappijauhetta ja maahantuoja ja pakkaaja SANNODOS OY. 2kg ostin jauhetta ja sai heittää pois. Ei sinappi maistunut huonostikkaan. Ihan kuraa.

Nyt sitten ostin tota mitä aina käyttänyt eli BÄHNCKE lukee pussissa. Niin hyvää et meinaa kieli lähteä.
Reseptissä olen pysynyt  muuten tunnollisesti mut laitan hiukan enemmän kermaa mitä ohjeessa ja balsamiviinietikkaa vain pieni lusikallinen.
Nyt joulun alla kun noita jauheita löytyy melkeen joka kaupasta, niin nyt kannattaa hamstrata niitä. En tiedä mihin ne sinapit joutuvat kun alkaa kesä koittamaan, sen takia tota kurasinappiakin jouduin testaamaan kun ei muuta löytynyt.

Hyvin hienonnettua chilijauhetta kannattaa muuten kanssa sotkea sinappijauheen joukkoon jos haluaa. Chilin ystävänä voin suositella.
Prismat ainakin myyvät sellaista sinappia kuin Antsun ärtsyn tulinen sinappi. Siinä naga morich chilijauhetta laitettu sinappijauheen joukkoon. Suosittelen maistamaan ja sen jälkeen voikin jo alkaa muokkaamaan omasta sinapista mieluista chilipläjäystä.
tallennettu

psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 874



« Vastaus #12 : Joulukuu 22, 2012, 13:20:55 pm »

Otetaas ylös tämä. Vielä on aikaa kokkailla kunnolliset sinapit jouluksi  Virnistää
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #13 : Joulukuu 24, 2012, 23:42:56 pm »


Teinpä minäkin tuota sinappia ja kerrassaan vallan maukasta siitä tulikin. Reseptiin korvasin osan sokerista hunajalla ja sinappipulverina käytin tuttua turvallista Colman'ssia. Voi jotta tulikin hyvää höystettä kinkulle.
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382



« Vastaus #14 : Joulukuu 18, 2015, 10:50:54 am »

Joulu lähestyy eikä kämpässä tuoksunut vielä sinappi tarpeeksi joten hihat ylös ja hommiin. Bongasin netistä olut sinappi reseptin ja kokeiltavahan se oli. Alkuperäinen resepti aamulehden sivuilta: http://www.aamulehti.fi/Ruoka/1195010707571/artikkeli/kokeile+tata+jytyisan+makea+sinappi+on+kinkun+paras+kaveri.html.

Oluena käytin Alkosta löytyvää olg engine motor oil olutta.

Lainaus
Olutsinappi

1 dl sinappijauhetta
0,5 dl hunajaa
1 dl tummaa olutta
0,5 tl rakuunaa
1 tl Maizena-jauhoa
2 rkl sinapinsiemeniä
(suolaa)

Kuumenna olut, lisää sinappijauhe, hunaja ja sinapinsiemenet. Lisää rakuuna, Maizena-jauho ja hiukan suolaa. Hauduta vesihauteessa tai miedolla lämmöllä noin puoli tuntia välillä sekoittaen. Anna maustua viikon verran ennen käyttöä. Säilytä viileässä.
tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

koukku
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 18


« Vastaus #15 : Joulukuu 21, 2016, 20:36:19 pm »

Olis taas kinkun päälle tarkotus sinappi tehdä ja täältä saaduilla ohjeilla muutama joulu menty.
tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: