Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Rapeat haukifileet  (Luettu 24666 kertaa)
Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778



« : Marraskuu 07, 2010, 15:08:17 pm »

Resepti todella yksinkertainen eikä tarvitse erikoisia työvaiheita tai aineksia.

Hauki, ei mielellään kovin iso, ettei fileet ole kovin paksuja. Itse tein tuollaisesta vähä reilu 60cm hauesta joka alkaa olla aika maksimi tähän reseptiin.

Hauki fileiksi ja nahka pois
Fileet keskeltä poikki, että mahtuu paremmin pannulle
Fileisiin päälle: suolaa, kalamaustetta ja pippuriseosta
Sitten fileet esim lautaselle ja kelmu päälle ja maustumaan yön ajaksi jääkaappiin.
Paistetaan pannulla ja pannulle reilusti voita
Miedohkolla lämmöllä niin kauan että pinta alkaa tummua ja muuttuu rapeaksi, sitten käännetään toinen puoli ja se paistetaan myös rapeaksi.

Eli fileitä ei käännellä välillä vaan paistetaan heti valmiiksi molemmat puolet


Mausteet imeytyvät yön aikana hyvin fileisiin ja muuttuvat varsin maukkaiksi kun paistetaan voin kera rapeiksi.


Helppo toteuttaa ja saa varmasti maukkaat fileet, eikä tarvitse olla mikään "kokkikolmonen" että saa onnistumaan tämän reseptin Iskee silmää



Lopuksi vain fileet ääntäkohti Hymyilee
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 07, 2010, 22:34:03 pm kirjoittanut Tonnikala85 » tallennettu

halieus
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 20



« Vastaus #1 : Marraskuu 07, 2010, 18:03:53 pm »

Mä tein hyvin samantapaisesti:

Valmistin aluksi mausteseoksen, jossa oli oliiviöljyä, sitruunamehua, ruohosipulia, rosepippuria, mustapippuria, sokeria ja suolaa. Laitoin tätä kalafileiden alle ja päälle ja annoin maustua purkissa yön yli. Paistoin kuten edellä (todellakin on tärkeää, ettei holtittomasti käännellä fileetä edestakaisin, vaan yksi puoli paistetaan ensin valmiiksi).

Kun kalat oli paistettu tein helpon kastikkeen. Laitoin pannulle lisää voita ja paistoin siinä sipulia, jolloin kalan paistamisesta jääneet makuaineet tulevat hyödynnetyksi. Lisäsin kermaa pannulle ja annoin hautua hetken.

Mausteita voi vaihdella maun mukaan, mutta perusperiaate on erittäin helppo ja lopputulos mainio.
tallennettu

allu_
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 150


« Vastaus #2 : Marraskuu 07, 2010, 18:49:31 pm »

Mä en oo ikinä kovin hyvää hauesta saanut pannulla paistamalla. En oo kyllä koskaan koittanut tuota yön yli maustamista, mutta kuulostaa sen verran hyvältä että täytyy ensi kerralla koittaa. Joskus paistaessani haukea on kyllä tainnut tulla käänneltyä vähän liikaa...   Pyörittää silmiään Jostain 3kg hauestakin tulee vaan jo niin paksut fileet, ettei kärsivällisyys millään riitä paistamaan toista puolta ensin valmiiksi
tallennettu

halieus
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 20



« Vastaus #3 : Marraskuu 07, 2010, 22:10:22 pm »

Joskus paistaessani haukea on kyllä tainnut tulla käänneltyä vähän liikaa...   Pyörittää silmiään Jostain 3kg hauestakin tulee vaan jo niin paksut fileet, ettei kärsivällisyys millään riitä paistamaan toista puolta ensin valmiiksi

Fileet kannattaa leikata – ei suorakulmaisesti leikkulautaan nähden - vaan vinoittain lihan syiden mukaisesti (jolloin saavutetaan sekin hyöty, että ruodot eivät katkea ja ne on helpompi poistaa syödessä). Tällöin saa fileistä ehkä kokonaisuutena vähän ohuempiakin. Ja jos on paksu, niin lämpöä sitten pienemmälle... Mutta yleensä saamani hauet ovat niin pieniä, että tuota "paksuusongelmaa" ei ole  Hymyilee

tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: