Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Haukipalat Fenkoli-valkoviinikastikkeessa.  (Luettu 12621 kertaa)
Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741



« : Marraskuu 10, 2013, 13:00:43 pm »

Noin 500 grammaa haukifilettä
1 fenkoli (n.200 g)
2 porkkanaa
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
(tai 2 rkl voita)
1 dl kuivaa valkoviiniä ( loput pullosta saa juoda  Hymyilee )
2 dl vahvaa kalalientä (1/2 kuutiota)
1dl ruokakermaa
2 tl suolaa
1 rkl sitruunan kuorta tai 2 rkl sitruunamehua
2 - 3 laakerinlehteä.

Leikkaa fileet pieneksi annospaloiksi. (Mieluiten jopa kaksipäiset ruodot poistettuna)
Kuumenna öljy/ voi paistokasarissa
Lisää fenkoli- ja porkkanaraasteet ja kuullota niitä 5 minuuttia.
Lisää valkoviini ja kalaliemi ja anna seoksen kiuhua hiljalleen toiset 5 minuuttia
Lisää kerma, suola, sitruunaraaste tai mehu, laakerinlehdet ja kalapalat.
Anna hautua hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia.
Koristele lopuksi silputulla tillillä.

Tarjoile bataattiperunamuusin kera. Ruokajuomana uusi pullo valkoviiniä.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 253



« Vastaus #1 : Marraskuu 10, 2013, 13:21:03 pm »

Tuossa reseptissä on se hyvä että menee hauen maku hyvin piiloon noihin sörsseleihin ja loputkin maun rippeet poistaa tuo juotu valkkaripullo  Hymyilee leveästi
tallennettu

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #2 : Marraskuu 10, 2013, 14:26:05 pm »


Tuota herkkua sain viime torstaina, Igorsin emännän valmistamana, maistella. Ateria oli niin suussasulavan hyvää, että ansaitsi Michelin tähtiä. Ei ne muutama ruoto lainkaan haitannut  Iskee silmää. Kylläs muuten se haukikin onneksi makunsa piti.

Eilen tein porukalle tuota ruokaa siitä venevalkamahauesta  Hymyilee leveästi.  Pikkumies Einaria myöten kaikki olivat sitä mieltä, että hauki on sangen oivallinen ruokakala.
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

OssyS
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 214



WWW
« Vastaus #3 : Marraskuu 10, 2013, 15:11:39 pm »

Hauki on kyllä oikein valmistettuna varsin maukas ruokakala, eikä juurikaan häpeile muille valkolihaisille kaloillemme.
tallennettu


Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: