Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Egypti.  (Luettu 2699 kertaa)
Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« : Joulukuu 14, 2014, 11:32:24 am »

Olin marraskuussa Egyptin Hurghadassa.  Vaikka vanhan kansan viisaus sanoo "kolmas kerta toden sanoo" niin nyt vasta seitsemäs matkani Egyptiin antoi ihan oikean kalareissun.

Tosin nyt olin hieman vanhempi ja mahdollisesti jopa viisaampikin ja näinollen käytin aikaa netissä surfailuun etsien kalastusmahdolllisuuksia. Egyptissähän on rannalta kalastaminen kieletty ja aika tarkat ohjeet myös muuhun kalastukseen.

Löysin sitten tämän: https://www.facebook.com/pages/Red-sea-trips/162292377150552?sk=timeline

Kalareissu sitten järjestyikin ja laivaan astui minun lisäkseni kaksi Egyptiläistä miestä ja Suomalainen nainen joka oli naimisissa laivan omistajan kanssa. Matka alkoi sitten vetäen Rapalan vaappua, kuinka muutenkaan. Vajaan vartin päästä katsoessani hieman takavasemmalle näin noin puolitoista metriä pitkän barragudan loikkivan pinnalla. Aivan kuin meritaimenen käyttäytyminen. Rapala ei ikävä kyllä ollut sen mieleen.

Tunnin ajon jälkeen ankkuri veteen ja pohja-onkiminen alkoi. Syvyyttä oli kolmisenkymmentä metriä ja ohjeet oli päästää kalapalasyötti aivan pohjan tuntumaan. Olihan siellä kalaa. Eka kalani oli täysin kirkkaanpunainen ahvenen kokoinen. Sitten seurasi kaikenkirjavia kaloja.

Olihan siellä sitten myös "myrkkykalojakin" josta oppaani varoitti. Kala tosin oli syötävä mutta sen eväiden piikkipäät tarvitsivat hieman varovaisuutta.  Tietenkin kävi siten että kuvaa otettaessa kala irtosi ja pudotessaan hipaisi sormiani saaden pari pientä haavaa niihin. Kylläpäs kirveli makeasti. Lähinnä tunne oli kuin olisi hauelle syöttänyt sormen ja sivellyt sitten siihen sormeen kiiskisen evään limaa. Samanlaisen tunteen saa kun antaa meduusan polttolonkeroiden "hieman" hipaista.  Lääkekin oli samaa mitä käytetään meduusan polttoon, etikkaa.

Mukavaa tuolla oli kolmenkymmenen asteen lämmössä olutta juoda ja kaloja narrata. Nyt jos sinne menisin uudelleen niin ottaisin oman kelani, punotulla siimalla varustettuna, mukaani. Kyllähän nuo välineet ihan hyviä muuten olivat mutta kun siimana on jotain 0.50 monofiiliä niin kyllä se aika jäykkää on ajatellen muuten kevyttä onkimista.

Vaikka tuolla etupäässä harrastetaankin sukellusretkiä niin näin kyllä parikin vetovenettä matkan aikana. Tosin...mikä ihme noita vaivaa. Roskia, lähinnä muovia, kellui aika paljon ja seurasin kun yksi vene hieman kauempana siivosi roskiaan heitellen muovijätettä kylmän rauhallisesti mereen.

Matka oli siis aivan mukava ja tähän vuodenaikaan antoi aika piristysruiskeen.

Pari kuvaa liitteeksi, lisää löytynee kalamatkan järjestäjän sivulta.


* PB140020(1).jpg (99.84 kilotavua, 666x888 - tarkasteltu 427 kertaa.)

* PB140022(1).jpg (107.35 kilotavua, 820x615 - tarkasteltu 439 kertaa.)

* PB140032.jpg (155.42 kilotavua, 809x607 - tarkasteltu 432 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: Joulukuu 14, 2014, 11:35:32 am kirjoittanut Igors » tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778« Vastaus #1 : Joulukuu 14, 2014, 17:09:40 pm »

Vähä nuo kalat erilaisia värien puolesta tuola vesillä mitä täällä kotivesillä  Virnistää

Kerrankin pääsit sellaisten oppaiden mukaan, että saalistakin tuli, usein vain saanut lukea sun juttuja siitä kun oppaat lupaavat kuunkin taivaalta. Todellisuudessa sitten ei tahdo tulla ikinä mitään.
tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: