Sivuja: 1 2 [3]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Lauttasaari  (Luettu 47196 kertaa)
Erik
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 22


« Vastaus #50 : Huhtikuu 14, 2013, 15:33:28 pm »

Tuli taas käyty hieman katsomassa maisemia Lauttasaaressa... Hieman surkealle kyllä näytti toistaiseksi. Vesi 0,7-1,5 astetta, jääkonkareita vielä rannalla sen verran, että ei oikein tehnyt mieli ruveta heittää... Toki, ainut perhostelija, jota näin, väsytteli oikein huolella niitä lohkareita sen verran ahkerasti melko tajuttomaksi, että ehkä iltaa myöten saa jo meikäläinenkin rauhassa heitellä  Virnistää

Mutta... keli ihan suttuista, vesi hyytävän kylmä... siika taitaa olla pahasti tähtäimessä monellakin kun niitä noukkivia kalamiehiä oli koko rannikkoviiru aivan tupaten täynä.

Odotetaan vielä viikon verran, sitten pelkään pahoin, että hermot pettää ja lähden heittelee kelillä kun kelillä... Elämä on...
tallennettu

Satunnaiskalastaja
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 38


« Vastaus #51 : Huhtikuu 15, 2013, 12:17:57 pm »

Joko olivat rannat sen verran auki että siian onkijoita oli ilmaantunut?
tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #52 : Huhtikuu 15, 2013, 13:47:23 pm »

Joko olivat rannat sen verran auki että siian onkijoita oli ilmaantunut?

Kyllä rannat on auki, mutta jäälauttoja / ahtojäätä oli ainakin viime viikolla vielä runsaasti. Kävin 5.4. ja 9.4. siikaongella, mutta jäin vielä ilman saalista. Yksittäisiä kaloja on jo tullut, mutta hyvin harvakseltaan. Viime kerralla rannalla, jossa ongin, oli yhteensä 12 vapaa, ja noin 9 tunnin (itse olin "vain" 6 tuntia) aikana tuli kaksi siikaa. Veikkaan, että jo viikon sisällä on parempi tilanne, kun yöt ovat lämmenneet.
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 15, 2013, 14:06:44 pm kirjoittanut Vaahku » tallennettu

Erik
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 22


« Vastaus #53 : Huhtikuu 21, 2013, 20:27:45 pm »

Noin... vesi 3,7-4 astetta rannan tuntumassa, keli aivan ihanteellista. Aurinko lämmitti... paitsi tuuli etelästä joten seurattiin muutaman tunnin sisällä miten iso kasa jäitä kellui vaan lähemmäs kunnes kalastus loppui... Ei ole kaikki kaislikot vielä täysin auki, mutta kyllä se siitä. Ainut minuspuoli jälleen kerran se, että kalaa pitää noutaa k-citymarketista...
tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #54 : Huhtikuu 23, 2013, 12:32:47 pm »

Tällä kertaa vanha sanonta piti paikkansa: Kolmas kerta toden sanoo. Olin eilen siikaongella puoli viidestä puoli kymmeneen illalla. Vesi oli samentunut niin, että näkyvyys oli vedessä todella huono. Johtuu varmaankin jäidenlähdöstä Vantaanjoella. Paikalla olevat onkimiehet eivät olleet saaneet mitään, joten asenne muuttui piirun verran pessimistisempään suuntaan. Laitoin kuitenkin onget pyytämään ja meinasin ruveta juomaan kahvia. Sain kuitenkin kalakaverin, kun paikalle saapasteli toinen onkimies. Siinä meni ensin hetki jutellessa, ja sitten kyseinen herra saikin noin vartin onkimisen tuloksena ensimmäisen pikkusiian. Tunnelma muuttui heti täysin, eikä aikaakaan kun kaveri sai toisenkin. Seuraavaksi olikin sitten minun vuoroni. 200-grammainen laiha kala, mutta  kauden ensimmäinen siika kuitenkin! Kalakaverini sai vielä pari siikaa, ja puoli kuuden jälkeen syönti loppui kokonaan. Sitten naapuri pakkasikin kamppeensa ja tarjosi lähtiessään omia siikojaan minulle. No harvoinpa kieltäydyn herkkuruoasta, ja näin oli ruoka-ainekset kasassa.

Päätin kuitenkin jatkaa loppuun asti, sillä halusin vielä toisen itse ongitun siian. Vaihdoin hieman paikkaa, ja kun edelleen ei kuulunut mitään, päätin kokeilla uutta vapaani taimenlusikan kera. Se heittely loppui lyhyeen, kun menetin kaksi lusikkaa siiman katketessa kerran heitossa ja toisen kerran ravistaessani levää koukusta. JK-lusikka putosi aivan rantaveteen, mutta näkyvyys oli niin huono, etten millään löytänyt sitä. Silloin pidin tuumaustauon ja pakkasin kyseisen virvelin tarkistaakseni siiman kunnon kotona.

Kello oli jo yli kahdeksan, kun päätin vaihtaa paikkaa ja mennä nauttimaan auringonlaskusta lännen puolelle. Kaikki muut kalamiehet olivat jo lähteneet, ja istuskelin yksikseni rauhasta nauttien kahden vavan kanssa rantakalliolla. Tasan yhdeksältä sinnikkyys palkittiin, ja vedin maihin vajaa puolikiloisen siian. Pimeän tullen lähdin hiippailemaan autolle päin, tyytyväisenä ensimmäiseen tulokselliseen onkireissuun.


* 450g.JPG (532.56 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 800 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 23, 2013, 12:36:06 pm kirjoittanut Vaahku » tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #55 : Toukokuu 24, 2013, 21:29:04 pm »

Tänään oli sopivasti aikaa, joten kävin testaamassa, tuleeko Lauttasaaren sillalta jo / vielä silakoita. Ilma oli tasaisen pilvinen, joten olin kalantulon suhteen hieman skeptinen. Aikaa oli noin tunti, ja sen aikana ehdin saada kokonaiset neljä silakkaa, joista yksi putosi takaisin mereen. Muita onkijoitakin oli vain kymmenkunta paikalla. Onneksi oli kaksi muuta hauskaa tapahtumaa. Kelatessani litkaa ylös tuli taimen ihastelemaan litkan painona ollutta lusikkaa. Se tuli niin yllättäen, etten ehtinyt reagoida kunnolla. Olipahan ainakin hieno näky! Toinen hauska yllätys oli ihan hyvän kokoinen lahna, joka kuitenkin putosi koukusta litkaa nostettaessa.
tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #56 : Helmikuu 27, 2015, 14:50:33 pm »

Talvi on ollut taas erikoinen, eivätkä lämpötilat ole suosineet pilkkimiehiä. Hiihtolomaviikon maanantaina kävin 4-vuotiaan kalakaverin kanssa talven ensimmäisellä ja näillä näkymin viimeisellä pilkkireisuulla Lauttasaaren pohjoispuolella. Olosuhteet olivat liki täydelliset; aurinko helotti pilvettömältä taivaalta, ja jää oli uskomattoman tasaista, koska lumi oli ehtinyt jo välillä sulaa. Saalis jäi melko vaatimattomaksi, mutta sitäkin arvokkaampi se oli. Esikoinen sai ensimmäiset pilkkikalansa: pari ahventa ja yhden kiisken! Samaan aikaan isäukko viritteli omaa vapaansa ja kykki naapuriavannolla turhaan tärppiä odotellen. Olin kyllä odottanut, että kalojen saaminen jääkannen alta aiheuttaisi jonkinlaisia väristyksiä, mutta kyllä se hekotuksen ja kiljunnan määrä yllätti silti Iskee silmää Ensimmäisen kalan kohdalla autoin ylösotossa, mutta seuraavat tulivat sitten ihan omin voimin. Syönnin hiipuessa söimme eväät, ja sitten pitikin jo lähteä takaisin päin vilun hiipiessä haalareihin. Lähtiessä ehdin napata minäkin yhden ahvenen, ettei jäisi paha mieli. Empaattinen kalakaveri oli kuulemma tosi tyytyväinen, että minäkin sain jotain!
tallennettu

Sivuja: 1 2 [3]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: