Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Berkley Series 1 SES-803 ML 8' 4-24g Haspelivapa  (Luettu 5660 kertaa)
Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778« : Marraskuu 15, 2010, 17:38:14 pm »

Tuossa loppukesästä alkoi tehdä mieli kevyempää ja tunnokkaampaa vapaa procasterin tilalle. Monestakin suunnasta sitten oli jo kantautunut korviin hyviä kokemuksia näistä Berkleyn Series 1 kepeistä. Jollain motonetin reisulla sitten osui silmiin tämä keppi ja hetken sitä heiluteltua se päätyi kauppakoriin ja kassan kautta kotia. Vapahan on tällä hetkellä poistuvaa/ poistunutta mallia, joten saanut suhteellisen edullisesti nyt. Motonetissa hintaa oli 99e, kun lähdöt olleet jossain 160e paikkeilla.

Mitä tulee vavan ominaisuuksiin:
3-Osainen
240cm pitkä
4-24g viehepainot
Korkkikahvat
Lyhyt takakahva
Kärki/puolitoiminen riippuen vieheen painosta.


Nyt tullut syksyllä kalasteltua muutamia reissuja tämän kanssa ja kyllähän oli suuri ero edelliseen vapaan. Huomattavasti näppärämpi heittelyssä kun lyhyt takakahva ja painoa selvästi vähemmän. Voimaa kepissä on silti siinä määrin että maksimi viehepainonkin voi ylittää helposti jopa 10g kunhan ottaa vain käyttöön rauhallisemmat liikkeet. Vavassa on todella hyvä tuntuma koko ajan vieheeseen ja kärjessä on sopivasti joustoa kelatessa, mutta tarpeen tulleen sitten myös jäykkyyttä että saa pysymään uistimen myös hauen leuoissa.

Vieheluokitukseltaan keppi on todella sopiva ja toimii lähes kaikkeen yleisheittelyyn. Pystyy heittelemään vaappuja, lusikoita ja kevennettyjä. Jigiäkin tuli koitettua yhdellä reissulla, mutta siihen hommaan vähä turhan pitkä, vaikka tuntuma olikin aivan hyvä.

Loppuarviona voisin sanoa, että jos vielä osuu silmiin näitä, niin kannattaa kyllä ottaa käteen ja ottaa vähä tuntumaa keppiin. Näitä ei enää varmaan tämän syksyn jälkeen uutena saa mistään. Todella hyvä hintalaatu suhde.

Arvosanaksi tulee 9+


* IMG_1523.JPG (249.12 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 660 kertaa.)

* IMG_1526.JPG (281.46 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 628 kertaa.)
tallennettu

Aitohoppis
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 14« Vastaus #1 : Marraskuu 15, 2010, 18:46:18 pm »

"Kannattaa kyllä ottaa käteen ja ottaa vähä tuntumaa keppiin"

Nimenomaan, ja makuja tämän kepin suhteen on nyt ainakin kaksi. Aihio on vallan mainio, kimmomoduli 6 (IM6) sopii sinänsä omaan kätöseeni hyvin. Kolmiosaisuus lisää jämäkkyyden tuntua ja on kätevä kuljetetuksen kannalta.

Muttamutta, takakahva on liian lyhyt. Vapa on tolkuttoman etupainoisen tuntuinen. Vaparenkaat osoittautuivat liian pieniksi, ja kun niitä on enemmän kuin riittoisasti, niin siima tuntui lähmääntyvän aihioon.

Onnekseni sain vaihdettua tikun vuoden 1975 Abu Caster 132:een.

Hyvän aihion ja yleisen laadukkuuden takia heltyisin arvosanaan 7-. Sata euroa on liikaa...
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 10, 2011, 18:25:30 pm kirjoittanut Aitohoppis » tallennettu

~sing if you are happy that way~

Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778« Vastaus #2 : Marraskuu 15, 2010, 18:53:07 pm »

Vaparenkaiden pienuutta en kyllä allekirjoita missään määrin. Ovat jopa huomattavasti isommat kuin monessa muussa kepissä. Lähinnä tulee mieleen että kepissä ollut turhan iso kela kiinni ja siksi sitten renkaat aiheuttaneet vastusta, kun kelan puola ollut iso. Omassa ollut kiinni 2500 kokoinen haspeli ja toimii kyllä niin mahtavasti tuon vavan kanssa, että ei mitään ongelmaa ja siimana 0.17 kuitua. Uistimet katoavat lähinnä horisonttiin tuolla paketilla, kun lähtevät niin keppoisesti ja siima liikkuu kuin tyhjää kepistä läpi. Takakahvasta nyt kaikilla tietysti omat mielipiteet, joten siitä en kommentoi sen enempää.
tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: