Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Parkanon Vuorijärvi  (Luettu 3707 kertaa)
jarski
Haukimagneetti
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 512« : Marraskuu 16, 2010, 23:28:54 pm »

Parkanon keskustasta luoteeseen 10 km sijaitsee Vuorijärvi, jolla on tullut kalasteltua kaverin mökillä. Saaliiksi on tullut pieniä haukia, mutta paljon pannuahvenia. Tarinat kertovat, että tänä vuonna olisi nostettu 5 kg kuha ja hauetkin kasvavat kookkaiksi. Myös siikaa on istutettu.

Ihan mikään pieni järvi ei ole kyseessä, sillä pinta-alaa löytyy 2,36 neliökilometriä. Valitettavasti suurin osa järvestä on todella matalaa kuralettoa, joka vapakalastajalle ei tarjoa mitään hupia. Lisäongelmia tuo VAPO, joka jakaa lemmenlientänsä Vuorijärveen ojaa pitkin. Kuulopuheiden mukaan "ennen vanhaan" järvi oli syvempi ja karumpi. Tätä tukee havainnot, sillä järven rannat ovat turvemuhjun peitossa todella paksulti ja happikato on jo yleinen kaveri talvisin.

Syvyyskarttaa ei ole julkaistu ainakaan tietääkseni, mutta jokunen vuosi takaperin luodattiin järven pohjoinen selkä. Korpisaaren ja Viitasaaren itäpuoli on kovin matalaa, samoin Korpisaari ja alueet siitä pohjoiseen. Lisäksi Korpisaaren tasalle asti ulottuu todella paksu turve-lillu-kerros, mikä luultavasti tappaa kaiken elävän. Kaikuluotan väitti turvevaipan paksuudeksi 0,5 - 1,5 metriä, riippuen etäisyydestä laskuojaan.
Korpisaaren tasalta järvi tasoittuu 2-3 metrin tasasyvyiseksi, mutta Viitasaaren luodekulmassa on pohjois-etelä-suuntainen 6 metrin syvänne todella lähellä saarta. Penkat ovat jyrkät ja syvänne kapea. Petäjäsaaren pohjoispuolella, lähes kiinni länsirannassa, on myös 4 metrin syvänne (hyvin kapea ja pohjois-etelä-suuntainen myös).
Lähes koko pohja on mutaa, pl. tuo pohjoisen turvelillu. Petäjäsaaren-Viitasaaren välikön eteläpuolella on kuitenkin kivikkoa ja pohja on ilmeisesti täysin puhdas muhjusta ja kasveista, syvyyttä pari metriä. Lienee ottipaikka kevätkuhalle  Hymyilee
Tätä etelämmäksi ei ole luodattu, mutta kalastettu kyllä.
tallennettu

Sensaatiomaista! Tulitaistelu ostereiden kesken!

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: