Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Gallerian säännöt  (Luettu 4067 kertaa)
Pasi1
Yleisvalvoja
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 206« : Lokakuu 27, 2010, 17:47:41 pm »

Koska Kalakaverit.fi:n tarkoitus on mm. edistää vastuullista kalastamista, niin seuraavassa vähän yleisohjeistusta galleriaan, kuvien lisäämiseen ja kuvien kommentointiin.

1. Alamittaisten kalojen kuvien lisääminen on kielletty oli perustelu millainen tahansa, esim. vaikka kala olisikin C&R. Tällaiset kuvat tullaan poistamaan ja käyttäjälle lähetetään asiasta ensimmäisellä kerralla huomautus. Toista kertaa emme samalle käyttäjälle asiasta huomauta, vaan siitä seuraa sanktioita. Kalalajien alamitat ovat seuraavat:

- Merilohi 60cm (paitsi Perämerellä leveysasteen 63º30'N pohjoispuolisissa vesissä kuitenkin 50 cm)
- Meritaimen 60cm
- Järvitaimen 60cm (paitsi leveysasteen 67º00'N pohjoispuolisissa vesissä kuitenkin 50 cm.  Leveysaste 67º00'N sijaitsee noin 50 km napapiiriltä pohjoiseen.)
- Järvilohi 60cm
- Nieriä Vuoksen vesistöalueella on kokonaan rauhoitettu ja Inarijärvessä 40 cm. HUOM pyyntikielto ei koske esim Päijännettä ja Keitele-järveä, jonne nieriää on istutettu
- Kuha 37 cm
- Harjus 35 cm, paitsi leveysasteen 67º00'N pohjoispuolisissa vesissä kuitenkin 30 cm
- Rauhoitusajat löytyy vaikka http://www.ahven.net/alamitat

2. Vaikka hauella ei virallista alamittaa olekaan, niin toivomme, ettei galleriaan laiteta mitään tumppien kuvia. Jos ns. alamittainen hauki on jotenkin erikoinen, esim. elämäsi ensimmäinen hauki, elämäsi ensimmäinen omavalmisteella saatu kala tms. kuvan lisääminen on jollain tavalla hyväksyttävää.

3. Kalojen lahtaus-, teurastus-, massamurha- ja muiden moraalisesti arveluttavien kuvien lisääminen on kielletty ja ne tullaan poistamaan havaittaessa. Jos saat paljon saalista, riittää, että kuvaat sen parhaimman yksilön ja kerrot saaliin kokonaismäärän esim. kuvatekstissä.

4. Kuvaa kala ennen verestämistä, näin kuvasta tulee paljon miellyttävämpi silmälle. Veripönöjen suhteen ylläpidolla on liipaisin herkässä.

5. Pyri kuvaamaan saaliisi luonnollisessa ympäristössä, tiskipöytäpönöjä tulee välttää.

6. Pyri valokuvissasi laatuun, vältä pikselimössöä. Saitilla on valokuvausta harrastavia ihmisiä, jotka antavat mielellään neuvoja kuvaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

7. Lisää saamaviehe kuvaasi tai sanallinen maininta vieheestä kuvatekstiin, jottei sitä tarvitse aina erikseen kysyä.

8. Uistinpakkikuvat, kaikki uistimet levällään pöydällä/lattialla/laiturilla tai minkäänlaiset osto-/löytöuistimet eivät kuulu galleriaan. Sen sijaan kuvat omavalmisteista ovat tervetulleita.

9. Toisten kalansaaliiden haukkuminen on selkeä osoitus omasta yksinkertaisuudesta äläkä siis edes harkitse moista. Jos joku laittaa kuvan kämmenen kokoisesta kalasta kertoen sen painavan 3,75kg niin so what? Ei sitä kukaan kumminkaan usko. Hae itse isompi ja laita kuva galleriaan!

10. Pelkät O)Iskee silmää:(X) LoL tyyppiset hymiö kommentit ovat suoraan poistolistalla eli näin ollen kiellettyjä! Myös kirosanat ja alatyylin viittaukset ovat ehdottomasti kiellettyjä.

11. Ennen jokaista kommenttia kannattaa lukaista se oma kirjoitus parikin kertaa: onko se oikeasti julkaisemisen arvoinen. Toinen toistaan typerämpi kommentti kääntyy kirjoittajaa vastaan eikä mollaa kuvaa.

12. Kuviin ei kommentoida tähän tyyliin: "ei tänne tälläsiä saanut laittaa" tai "kun toikin laitto". Viestiä ylläpidolle niin siellä asia hoidetaan kuten kuuluu, jos on tarpeen.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 06, 2014, 10:34:41 am kirjoittanut psychocowboy » tallennettu

Kahviaddikti ja kofeinisti   

djuza
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 326« Vastaus #1 : Lokakuu 27, 2010, 17:59:11 pm »

Lisäisin vielä että muista vesistökohtaiset alamitat,esim kuha Oulunjärven ja Sotkamon vesialueilla on 45cm(2010) http://www.finlandfishing.fi/kainuu/uutiset05/Alamittaesite.pdf
tallennettu

http://piketeaser.blogspot.com/

On olemassa kolmenlaisia ihmisiä,niitä jotka osaavat laskea ja niitä jotka eivät osaa...

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: