Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Jamaica.  (Luettu 7698 kertaa)
Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« : Helmikuu 10, 2016, 17:38:30 pm »

Laitetaas muutama kuva kalareissusta viimevuodelta ennenkuin ne katoaa itseltäni.

Kuvassa muutama kalakaveri ja niiden omatekoiset vetovavat.  Niin... ja kyllä kalojakin saatiin.


* 050.JPG (78.79 kilotavua, 684x912 - tarkasteltu 426 kertaa.)

* 056.JPG (87.8 kilotavua, 912x684 - tarkasteltu 418 kertaa.)

* 062.JPG (99.82 kilotavua, 912x684 - tarkasteltu 471 kertaa.)

* 059.JPG (121.34 kilotavua, 912x684 - tarkasteltu 438 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1 : Helmikuu 10, 2016, 18:29:36 pm »

Tuli siellä joellakin kalasteltua.  Hieman jännitti aluksi kalakaverini kun sen rähjäisen mökin vierustalta mukaani bongasin.  Tarjosi minulle #mariakin" ei tosin tyttöystäväänsä vaan ihan pikkupussukasta annettuna.


* 042.JPG (109.21 kilotavua, 912x684 - tarkasteltu 453 kertaa.)

* 044.JPG (188.29 kilotavua, 912x684 - tarkasteltu 460 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 878« Vastaus #2 : Helmikuu 10, 2016, 22:25:19 pm »

Komeita maisemia kalastella.
Jotenkin on semmoinen fiilis että vaikka menisin pohjoisnavalle niin löytäisit siltäkin kalakaverin ja avointa vettä puhumattakaan että sieltäkin tulisi kalaa.... Virnistää
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #3 : Helmikuu 26, 2016, 18:53:12 pm »

                                      Jamaica  05.03-19.03 2015

Vaimo on vielä työelämässä joten matkan tilausta ei voitu kovinkaan myöhäiseen ajankohtaan jättää.   Katselin sitten mahdollisia matkoja ja mielenkiinnon herätti meille entuudestaan tuntematon paikka Jamaica.  Sattuipa vielä niin hyvin että lentokoneessa oli vielä varattavissa businessluokan paikkoja joten nappasin sitten sellaiset.  Ei suoraan sanottuna ole kovinkaan järkevää maksaa paremmasta istuimista ja ”ilmaisista” juomista, sekä kieltämättä hyvästä ruuasta ylimäärästä toista tonnia mutta kerran (lähes) kaikkea täytyy kokeilla.

Koska matkan hintaan sisältyi myös pääsy businessloungeihin niin siellä sitten odotimme lennon lähtöä.  Olihan siellä mukava aikaansa kuluttaa kaiken ruuan ja jopa alkoholijuomien kuuluessa  matkan hintaan.  Tosin jätimme sekä lentokentällä että koneessa nuo väkevämmät juomat juomatta.

Määränpään hotellin Jamaicalla olin tarkkaan harkinnut.  Googlen avustamana olin kierrellyt eri hotelleita katsastaen niiden lähiympäristöä.  Valintani kohdistui vain muutaman tähden ansainneelle Legends-hotelliin, siitähän olisi vain parisen kilometriä asiallisen näköiselle joelle joka laski juuri siinä kohtaa merelle.

Kuten aina matkoillamme, minun tehtäväni oli lähes ainoastaan pakata kalastusvehkeet mukaan vaimon hoitaessa nuo vähemmät tärkeät asiat. Pari settiä nyt sitten oli mukana. Yksi kolmetonninen vapoineen ja yksi 10 000- luokkainen  järeämpään kalastukseen.  Hankaluuksia aiheuttaa sitten aina tuo viehepuoli.  Mukaan täytyy saada sekä jigejä, lippoja, vaappuja, erilaisia koukkuja, painoja  ja sekalainen valikoima  muuta tilpehööriä kuten mm vaaka. Hämmästyttävän paljon tahtoo tuota painoa sitten kertyä matkalaukkuun.

Matka meni aika mukasti ja lentokoneen alastulo oli varma, kuten odottaa sopiikin.  Parit päivät menivät aikaeron totutteluun ja sitten pääsin tositoimiin.  Ensin kävelin katsastamaan tuota jokea. Kevyempi setti kainalossa, repussa uistinpakki, tallustellin joen sillalle.  Kovin oli ränsistyneen näköisiä majoja siellä sillan vieressä.  Hetken mietein miten osaisin asiani selvittää sillä enhän ole koskaan englantia lukenut. Kielitaitoni perustuu vain matkoillani oppimaani sanavarastoon.  Vaimohan matkoillamme tuli kerran selkäni taakse yllättäen kun olin ”puhumassa” paikallisten kanssa ja  sanoi sitten myöhemmin ettei tietänyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa.  Nyt sinne kuitenkin menin ja löysinkin miehen joka juuri oli veneeseensä menossa.  ”Voitaisiinko yhdessä lähteä kalaan, minä kyllä maksan bensoista”.  Tämähän sopi miehelle joten matkaan.

Ajoimme sitten joelle.  Kiertelimme ja kaartelimme mukavan näköistä jokea mutta kalaa ei tuntunut olevan. Varmaan kolmisen tuntia siellä saimme aikaamme kulumaan mutta kaloja ei näkynyt. Ajoimme sitten takaisin ja rupesin kyselemään josko merelle voitaisiin mennä. Juu, kyllähän se sopii mutta kun tuo bensa maksaa paljon ja öljyäkin pitää ostaa niin kyllä siitä täytyisi 120 dollaria saada. Voi pyhä sylvi mikä hinta. En sitten luvannut merikalastukseen lähteä.  Katselimme sitten hänen majaansa ja samalla sain edullisen tarjouksen marista.  Ei siis tyttöystävästä ,vaan pussukasta löytyvästä aineesta.  Kiitos mutta ei kiitos.

Seuraavaksi sitten kalastukseen keskityin joen rannalta lähtevältä laiturilta.  Oli todella kirkasta vettä ja olipahan hienoa seurata muutamaa isoa kalaakin siellä vedessä.  Yritin jopa valokuvaakin ottaa yhdestä isosta rauskusta.  Sellainen hopeanharmaa iso rausku sinisine pilkkuineen pikkuhiljaa lipui aivan vierestäni.  Ei sille mikään kelvannut ja minä kyllä mieteinkin mitä sitten tekisinkään josko tuollainen onkeen ihan oikeasti ottaisi. Tulihan sinne pari pikkupoikaakin onkimaan.  Ei ollut pojilla kuin siima jossa oli paino ja koukku syötteineen.  Annoin poikien hetken kalastaa omilla välineilläni mutta ei pojillekaan kalaa tullut.

Palasin sinne laiturille uudelleen ja nyt oli sitten mielessä päästä jonkun kalamiehen mukana merelle.  Tulihan sieltä joku kalamies ja minä heiluttamaan räpylääni. Kalaan oli menossa ja mukaan kyllä mahtui kun hän oli yksin liikkeellä.  Asia varmaan hieman auttoi se seikka että minulla oli kahdenkymmen dollarin seteli kädessäni. Vene oli varmaan yli kuusimetrinen ja perämoottori luokkaa viisikymmentä hepoa. Kaikki perämoottorit, olivat sitten kuinka isoja tahansa, olivat kahvaohjattavia.  Siellä sitten saimme aikaamme kulutetuksi mutta kaloja ei kuulunut.  Lähes kaikki  kalaveneet siellä olivat varustettuna kahdella itsetehdyillä vavoilla jonka lisäksi vedossa oli kaksi siimaa jotka olivat kalamiehen jalan alla.  Keloja ei ollut vaan mahdollisen kalan napatessa se vedetiin suoraan todella paksulla monofilisiimalla veneeseen. Kalaa emme saaneet vaikka iltahämärään siellä aikaamme vietimme.

Kun tuo merikalastus oli nyt sitten saatu aukaistuksi niin sinne laiturille sitten matka jälleen meni. Kolmen eri kalamiehen kanssa tuli sitten merellä käydyksi.  Vain yhden kanssa saimme kalaa. Pienen tonnikalan parven onnistuimme tavoittamaan ja samalla saimme vedetyksi veneeseen kolme kalaa. Kaikki nappasivat samanaikaisesti joten hetken siinä kädet sai käydä.  Aika paljon noita kalaveneitä siellä iltaisin oli pyörimässä ja näkyipä yksi venekunta saavan lähes parikymmenkiloisen barragudankin veneeseen.

Matkailupaikkana Jamaica on kallis vaikka elintaso siellä onkin huono.  Eräskin pariskunta joilla ei ollut ruokailua maksettuna sanoi että on se hyvä että tämä kaksiviikkoinen loppuu sillä muuten olisi pian rahat lopussa. Esim. pelkkä vaatimaton aamiainen olisi maksanut 15 dollaria.  Banaanit 2.5 dollaria /kilo, olut tölkki 4 dollaria, tupakasta pyydettiin 70 dollaria kartonki. Onneksi meillä oli all inclusive joten rahaa ei syömiseen paljoa kulunut.

Ilmasto oli leppoisa, lämpötila heitteli 30 asteen tienoilla.  Merivesi 26 asteista joten ihan mukavan lämpöistä sekin.  Vettä satoi muutaman kerran, mutta sitä tuli sitten kuin Esterin perseestä.  Vaimo kävi aamulenkillä juoksemassa ja keroi että jopa hänelle juoksulenkin aikana tultiin tarjoamaan huumetta, joten kyllä sitä siellä tuntuu olevan.  Samoin kun olimme vaimon kanssa uima-altaalla niin sinne nurkaan tuli vähän väliä porukkaa pössyttelemään.  Palvelukulttuuri ei ole oikein vielä kohdallaan.  Esim. monessa kaupassa myyjät olivat aivan sen näköisiä että ei myyntityö olisi voinut vähempää kiinostaa.

Ei mikään huono matkakohde jos etsii vain aurinkoa ja lämpöä mutta me emme taida toista kertaa sinne lähteä.
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 26, 2016, 19:02:39 pm kirjoittanut Igors » tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #4 : Helmikuu 26, 2016, 18:55:33 pm »

Pari kuvaa lisää


* 009.JPG (190.64 kilotavua, 912x684 - tarkasteltu 418 kertaa.)

* 013.JPG (133.15 kilotavua, 912x684 - tarkasteltu 427 kertaa.)

* 072.JPG (109.72 kilotavua, 912x684 - tarkasteltu 418 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Sami80
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 226« Vastaus #5 : Helmikuu 27, 2016, 17:21:31 pm »

Olisit nyt ihmeessä ostanut sen Marin Virnistää
tallennettu

jänis
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 1560« Vastaus #6 : Maaliskuu 05, 2016, 00:06:48 am »

Se oli sitten ku suomen loma, mutta lämpimämpi.
tallennettu

--=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  -
SonataarcticA http://kajostus.blog

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: