Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Malesia 2014  (Luettu 4431 kertaa)
Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« : Kesäkuu 08, 2015, 09:06:57 am »

 Malesia  2014

Kuten aina ennenkin matkan suunnittelu alkoi jo kesällä vaikka matkan ajankohta olikin vasta seuraavana talvena.  Käytän paljon aikaa matkan suunitteluun katsellen eri paikkoja. Matkan kohteessa täytyy olla lämmintä ja sen pitää olla meren rannalla.  Koska kyseessä on ns. kakkosluokan matka (eli vaimo mukana) niin hotelli pitäisi olla kuitenkin lähellä kaupunkia jotta vaimo pääsee kiertelemään ja katselemaan eri ostospaikkoja. Mikäli olisin vain ja ainoastaan yksin liikenteessä niin paras hotelli olisi kaukana kaupunkista jonkin kalastajakylän kupeessa. Tässä tärkeimmät valintakriteerit.

Talven lomapaikaksi 2014 valikoitui sitten Malesian Langkawi ja hotelliksi:

Meritus Pelangi Beach Resort

http://fi.hotels.com/hotel/details.html?hotelId=208313&destinationId=913832&searchViewType=LIST&validate=true&previousDateful=true&destination=Meritus+Pelangi+Beach+Resort+Langkawi%2C+Langkawi%2C+Malesia&arrivalDate=09.12.2014&departureDate=10.12.2014&roomno=1&rooms
  • .numberOfAdults=2&children[0]=0&pageName=Hotel+Details&searchParams.landmark=&queryFormState=CLOSED&searchParams.needPossibleResults=true&activeTab=DESTINATION&page=1&searchParams.sortOrder=

Koska tuo oma kielitaitoni on todella puutteellinen niin A.V:n suosiollisella avustuksella mukanani oli sekä saksaksi että eglanniksi tiivistelmä  jonka avulla pyrin saamaan kosketusta paikallisiin kalamiehiin. Lisäksi printtasin vielä saman suomeksi ja malajin kielellä kuukelin kielenkääntäjän avustuksella.

Saya seorang pelancong. Saya ikan. Saya mahu ikan dengan nelayan tempatan. Di pantai atau di atas bot. Saya tidak kaya. Kita boleh bersetuju pada kos. Saya cadangkan kira-kira $ 20. Saya tidak berminat dalam ikan besar (20 kg atau lebih). Ikan biasa adalah baik.
Saya tidak tahu bagaimana untuk bercakap bahasa Inggeris. Ia bukan masalah..
…...

Minä olen turisti.  Kalastan.   Minä haluan kalastaa paikallisten kalastajien kanssa. Rannalla tai veneessä. En ole rikas. Voimme sopia kustannuksista.  Minä ehdotan noin 20$. Minä en ole kiinnostunut iso kala (20 kg tai isompi).  Tavallinen kala on hyvä.
Minä en osaa puhua kieltä Englanti. Se ei ole ongelma.
 
Lento ( 11 tuntia) meni aika mukavasti Airbus 330:lla joka on ihan asiallinen kone pitkiin lentoihin.  Hotelli oli laajalle alueelle levittyvä, ihan mukava ja voin suositella muillekin.  Google Maps:ista etukäteen katsomani joki oli hotellin vieressä ja kaupunkiin oli mukavan lyhyt kävelymatka.   

Pari päivää meni hieman paikkakuntaan tutustuessa jonka jälkeen olinkin valmis lähtemään kaloja narraamaan. ”Opaslehti” mukaan ja joenrannalle jossa piti olla kalastajien veneitä.  Olihan niitä, mutta kalamiehiä ei näkynyt. Jonkinnäköinen aallonmurtaja oli siinä lähistöllä joten sinne sitten kävelin. Tarjosin sitten lippaa ja jigiä hiekkapohjaiseen mereen.  Jokin kala siellä jigiin tarttui mutta ylös en saanut.  Kirkkaassa vedessä näkyi uivan ihan oikea mörkökalakin. Pää oli kuin mateella mutta ruumis oli kuin mureenalla. Mietein mitähän tekisin josko tuollainen syöttiini tarttuisi.

Kävelin sitten jälleen kalapaikalleni ja poikkesin matkalla paikalliseen ruokalaan. Esitin siellä opaslehteäni ja mahtavalla kielitaidollani pyrin saamaan kalaretkeä merelle.  Niin paljon selvisi että matkoja kyllä olisi tarjolla mutta hintapyynti oli aika karu, 150 dollaria.  Ei kiitos.  Eihän noista matkoista tiedä mitä ne sisältäisivät vaikka ihan syvänmeren kalastusmatkalta mainostaisivat.

Istuin sitten jälleen aallonmurtajalla kun nuori mies tuli veneellään mereltä.  Tuota pikaa heiluttamaan kättäni ja sainkin veneen pysähtymään. Ensin opaslehti luettiin ja sitten keskustelu mahdollisesta meriretkesä käyntiin.  Jees, olihan se kovaa touhua kun kyseinen kalamies ei osannut englantia edes sen vertaa kuin minä. Kuitenkin pääsimme sopimukseen (mm.piirtämällä kuvia kalastuksesta, sen mahdollisesta hinnasta ja ajankohdasta) siitä että huomenna kello 9 lähdemme merelle.

Aamulla sitten talsein sovittuun paikkaan mutta vaikka tunnin odotin niin ketään ei näkynyt. Tunti odottelua siksi että yleensä ajat tuolla(kin) ovat ikäänkuin suuntaa-antavia.

Parin päivän päästä sitten löysin veneen jossa oli kaksi teinipoikaa jotka olivat mereltä tulossa.  Jälleen keskustelu käyntiin. Annoin opaslehden ja näytein malajikielistä osiota. Nou broblen sanoi murkkupoika ja kertoi osaavansa englantia. Nyt olikin sitten paljon helpompi sopia reissusta.  Soveimme sitten kellonajan ja nyt sitten tarjoami hinta nousi kun kalamies sai itse sen hinnoitella. Hyvä näin, ehkä nyt sitten vihdoinkin merelle päästään.

Ylläri pylläri poikaa ei kuitenkaan näkynyt sovitulla paikalla. Nyt ei kuitenkaan ollut kyseessä se seikka etteikö asia olisi ollut kummallekin osapuolelle täysin selvä. Se siitä sitten ja loppuaika kalastettiin vain aallonmurtajalla.

Tulihan sieltä ihan oikeita kalojakin. Ahvenen kokoisia mutta ”hieman” eri värityksellä varustettuna. Mustekalat olivat aika veikeitä kalastettavia. Heittelin jigiä ja tunsin ihan selvästi että jokin kala siellä oli tulossa. Kun sain jigin tyhjänä takaisin niin siitä oli paloja purtu pois.  Yksi jigi kesti vain kolme- viisi heittoa kunnes siitä oli lähes kaikki pureskeltu pois.  Aivan kuin saksilla leikattuna.

Aluksi en ymmärtänyt mikä ihme kala moista tekee.  Sitten näin kun  mustekala ”roikkui” jigissä. Se oli lonkerot eteenpäin taivutettuna roikkumassa siimassa siten että  jigi oli  siellä sen suussa ja vedestä nostettaessa irroitteli lonkerot ja putosi veteen.

Olihan se sentään mukavaa edes jotakin kalaa pyytää.  Kyllähän siellä olisi päässyt ihan oikeisiinkin syvänmeren kalastusveneisiin mutta en oikein ole vieläkään syttynyt moiseen.

Ruokapaikkoja kaupungissa oli riittävästi ja ruoka oli todella hyvää. Tosin sitten emäntä sai ruokaa tilatessa hieman neuvoa että ei kovin tulista ruokaa tarvinnut syödä. Ihan kunnon kokoisia kalojakin kaupungilla oli nähtävissä sillä siellä oli mahtavan kokoinen akvaario. Haikaloja ja rauskuja uiskenteli pään yläpuolella sillä akvaario oli suurerta osin vedenpinnan alapuolella ja kalat uiskentelivat pään yläpuolella.

Ihan mukava matka, aurinkoa riitti, vesi oli lämmintä ja kalojakin tuli nähtyä. * 048.JPG (168.01 kilotavua, 912x684 - tarkasteltu 402 kertaa.)

* 056.JPG (109.46 kilotavua, 912x684 - tarkasteltu 414 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1 : Kesäkuu 08, 2015, 09:20:25 am »

pari jigiä mustekalojen käsittelyn jälkeen sekä joella olevia kalastuveneitä jiden kyytiin olin yrittämässät


* WP_000192.jpg (32.62 kilotavua, 525x700 - tarkasteltu 427 kertaa.)

* WP_000195.jpg (97.1 kilotavua, 777x583 - tarkasteltu 437 kertaa.)

* WP_000189.jpg (33.27 kilotavua, 778x584 - tarkasteltu 438 kertaa.)
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778« Vastaus #2 : Kesäkuu 08, 2015, 19:51:32 pm »

Vaikeaa meinaa olla kyllä kalastelu, kun seurannut sun reissuja. Ainakaan yrityksen puutteesta ei voi valittaa.

Kulttuurit ja kielimuurit taitaa olla se suurin ongelma. Ja sitten nämä "viralliset" reissut vedetään niin överihintaisiksi turisteille, vaikka eipä niistäkään liikoja ole saalista tullut vaikka niitäkin olet koittanut.
tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: