Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Kiikarit  (Luettu 3328 kertaa)
katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382« : Elokuu 07, 2014, 00:33:50 am »

Veneillessä ja varsinkin metsästäessä tarvitsee toisinaan kiikareita. Myös kesämökillä kiikarit ovat elintärkeä varuste kun pidetään silmällä naapuria ja muita kalamiehiä. Itselläni alkaisi olla tarvetta kunnollisille kiikareille metsätykseen. Ehdoton vaatimus on yhteensopivuus silmälasien kanssa, eli silmälasien kanssa pitää pystyä katsomaan kiikareilla. Monissa kiikareissa tämä on huomioitu silmäsuojuksissa, jotka voi kierittää pois tieltä. Silmälasien kanssa katsoessa saan paremman tarkkuuden kuvaan jo hajataiton vuoksi, joten sen takia silmälasit pysyy päässä. Ja jo tässä kohden mainitsen ettei piilolinssejä tule eikä silmien leikkuutus ole vielä ajankohtainen. Suurennos voisi olla 6-8 kertainen.

Joensuun Rajalacamera tarjosi Nikon Prostaff 7 kiikaria 8-kertaisella suurennoksella. Hinta liikkuu 200-250€ maastossa joten olisi vielä järkevissä hinnoissa. Ongelmana on hieman iso fyysinen koko. Metsästäessä kiikarit menisi nätisti autossa mutta ei kunnolla housun taskussa. Repussa menisi hyvin kuitenkin.Myös pienempää Sportstar EX mallia olisi ollut tarjolla 140€ hintaluokassa mutta näkökenttä silmälaseilla oli jo liian pieni.Jokierässä piipahtaissa tarjosivat 499€ maksavia kiikaireta jotka tyrmäsin jo hinnan vuoksi. Valmistajaa en valitettavasti muista.

Onko Forumin jäsenillä vinkata sopivia kiikareita? Ehdottomat vaatimukset olisivat silmälasi ystävällisyys ja järkevä koko. Ultimaalista tarkkuutta ei tarvita joten hintaluokka voisi olla parinsadan tietämissä.
tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382« Vastaus #1 : Syyskuu 08, 2014, 22:08:37 pm »

Tämäkin tarve ratkesi lopulta kun aikansa katseli. Lahtetaisesta Erä-Lindroosilta bongasin puoli vahingossa Bushnell merkkisiä kiikareita ja pyysin myyjää näyttämään. Mukaan tarttui lopulta Bushnell h2o sarjan 8x25 kiikarit joita voi käyttää ongelmitta silmälasien kanssa. Ratkaisu oli kukkaro ystävällinen tuotteen irrotessa reilun 80€ hintaan. Sopiva hinta käyttökiikarille vesille sekä metsälle. Optiikassa häviää todennäköisesti kalliimmille kilpailijoilleen mutta sillä ei ole tällä kertaa merkitystä. Katsotaan muuttuuko mieli syksyn myötä.

tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: