Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Hauen Heittokalastus  (Luettu 58217 kertaa)
madtrue
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 135« : Heinäkuu 01, 2014, 10:33:19 am »

Aloitin tämän ketjun ihan lähinnä "kokeneilta" apua tarvitsevana , mutta toki kannattaa kaikkien laittaa mitä mielee tulee kyseisestä kalasta/kalastusmuodosta.
Kyllä täytyy sanoa että on niin "mysteeri" touhua kun olla ja voi.

Itsellä sellainen järvi tuossa lähettyvillä jossa maksimi syvyys 3m suhteellisen tasainen koko alalta rannat lähtee nopeesti 0.5m sinne maksimiin eli 3m-3.5m. Järvessä samea vesi ei kuitenkaan ihan tukossa , suhteellisen rehevä joistain kohti, paljon kaislikko alueita jossa luulisi haukien lymyävän VAAN ei. Liekkö kalansyöntikin tästä jatkuvasta kosteudesta kärsinyt? tiedä häntä.
Aiempina kesinä samanlaista syöntiä ollut eli ei mitään toisinaan tarkoitan 3-6reissua putkeen "munat pataan" reissujen kesto keskimäärin 4h SITKEÄ pirulainen kun olen.
Siis kun olen kokeillut ihan kaikkea bete lottoa väri sin/pun/vihr/musta niin ei ei mitään Hymyilee, minnow spoonia kahella eri väreillä ja nimeomaan "ottiväreillä" muista jorpakoista hyvin tullut. Sitten legendaariset bomberit useilla väreillä (15 ja 16a) mallit. Nilsin inviciblee abun tormentoria, rapalan originalia yms niin EI. Tuolla tormentorilla 9mm floating mallilla sain yhtenä "tuulisena/sateisena" päivänä hauen ja kuhan muihin ei mitään reagointia ei pienintäkään tärppiä. Aiempina kesinä musta/kulta bomberi on antanut melkein aina hauen tai tärpin vähintään Hymyilee. Tänä vuonna ei mitään Hymyilee.
Kuhaa ja haukea järvessä suhteellisen paljon, isojakin saatu viime vuonna reilu 5kg ja naapuri nappasi nyt 2014 keväällä reilun 8kg hauen.

Lähinnä kaipaisin apua värien valintaan(itsellä reilusti värejä/malleja mistä valita ehdotuksia kaipaan) millaista kannattaa laittaa kun tälläistä harmaata jatkuvasti (sadekuuroja , hyvä jos aurinko edes näkyy) ja vesi sameaa?
Ja sama homma aurinkoiselle säälle?. Onko se sitten niin että mitä kirkkaampi niin sitä kirkkaampi uistin ja mitä tummempi ilma niin tummempi uistin? toisinaan noin toimii ja toisinaan ei.
Epätoivo alkaa iskeä, kun ei mitään mainittavaa saalista ole napsunut vaikka niitä siellä ui.
Erillaiset kelaustekniikatkin raksuteltu läpi. Ainiin ja näitä savage gearin 4gear katko uistimia (ei jerkkimalli) vaan se toinen niin en ole saanut mitään en edes tärppiä ja niitäkin 3 eri väristä uittanut 13cm kaikki (maasta taivaaseen ylistetyt ja ei mitään (tänä vuonna hommasin nuo 3kpl ja täytyy toistaiseksi sanoa että vaikka uinti on kaunis niin aika p***a saaliin kannalta.

tallennettu


Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778« Vastaus #1 : Heinäkuu 01, 2014, 17:05:26 pm »

Jos nyt yleisellä tasola heittää jotain ideaa. Tosin pohjautuen uistelukokemuksiin, mutta kuitenkin. Kotivedet hyvinkin humuspitoisia ja syvyydeltään saman tapaisia kuin tämä kyseinen järvi. Parhaiten sitä varsinkin hauelle toiminut vähiten luonnolliselta näyttävät värit. Neonkeltaista ja oranssi, mikä nyt vain parhaiten erottuu vedestä, niin kyllä ne ainakin haukea kiinnostaa. Vaapuista nyt tietysti löytyy näissä väreissä hyvinkin valikoimaa, mutta jos kalastus tapahtuu rannalta, niin heittomatkat tietysti jää hyvinkin lyhyiksi kevyillä vaapuilla. Mitään erityistä mallia nyt turha lähteä erittelemään. Mikä nyt sitten omalle kalustolle sopii parhaiten, niin hommaa sellaista.

Jos jotain syöntiajoista ajattelee, niin alkuilta yleensä parhaimpia aikoja, klo 17-21 varsinkin hauen kanssa. Kuha nyt sitten välillä hyvinkin haasteellista, että ei sille vain kelpaa mikään vaikka edellisenä päivänä olis tullut hyvinkin. Kuhalle lähtisin kuitenkin tarjoamaan melkeinpä jigiä. Jos vain tiedossa että olisi kivikkopohjaa niin sellaiseen paikkaan viskomaan jigiä. Lisänä sitten jos on tiedossa joku penkanreuna, niin niissä ne nyt yleisimmin viihtyvät.
tallennettu

madtrue
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 135« Vastaus #2 : Heinäkuu 02, 2014, 13:25:24 pm »

Eilen tuli käytyä 14.30 - 18.00 saldo zero Hymyilee. Mukana oli stormin kalajigi ahvenvärit , bluefoxin lusikka/bete krokotiili , bomberit,nilsit,ja parit rapalat Hymyilee. Ei tunnu syövän sitten alkuunkaan tuulisella/sateisella säällä. Tänään ajattelin että lähden vasta illalla. Mut ei harmainta havaintoo millaset värit mukaan nappaa meinasin ottaa nilsin 15cm oranssi/valkea/hopea värityksellä olevan vaapun ja muutamia perus vaappuja , bete lottoo yms. En tiedä olisiko ideaa lähteä kokeilemaan eräästä salmesta kun siellä oli "kuhan kuturauha" ja verkkokalastus totaalisen kiellettynä 30.6 saakka tiedä vaikka sattuis "pullakemman kuhan" saamaan. Niitä on turha kyllä aikaseen ees kokeilla. Jos lähtisin tuossa 17.00 korvilla niinkuin tuumailit ja olis siihen ysiin saakka.
Itelläkin vaikka minkälaista viehettä pakkiin eksynyt joku +60kpl alkaa olee vaappuja/lippoja/lusikoita/suspeja. Ei kehtais koko arsenaalia mukaan ottaa siellä olis vielä huomennakin jos kaikkia haluais uitella Hymyilee. Toi vesi mitä tossa järvessä on on tummaa/vihertävää/sameaa muttei täysin sameaa kuitenkaan Hymyilee. Tavallisesti tähän vuoden aikaan toiminut enemmän kuin hyvin musta/kulta bomberi ns savumuikku mut eipä oo tullu mitään sitten kevään jälkeen.
Pitää ottaa varmaan aika laajasti väri-vaihtoehtoja tänään matkaan.
tallennettu


madtrue
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 135« Vastaus #3 : Heinäkuu 17, 2014, 14:22:37 pm »

Sanokaas mitä näistä mukaan. Kuvat linkeissä. Vähä sumeita huonossa valossa otettu.

http://aijaa.com/0Z8aux

http://aijaa.com/9Q78Ci
tallennettu


madtrue
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 135« Vastaus #4 : Heinäkuu 22, 2014, 15:06:05 pm »

Jep jep...Kylläpä ketuttaa...

Ei niinku EI MILLÄÄN yhtä haukea saa taas vaihteeksi, kyllä se on kumma eilen oli HAUKILUSIKATKIN mukana ja 8tuntia itsepäisesti törötin ni ei edes tärppiä HELLE ajanut hauet suezille...
Oikeesti ärsytti ku erehty viel kattoo sitä lusikkaa jonka omista (esko rapalan suunnittelema) meinasin eilen 200+heiton jälkeen sanoa että vois pyy***ä p*****ä esko rapalalla Hymyilee.
Miten ihmeessä ei hauki ota lusikoihin nyt on parin vuoden lusikan heitto breikki päättynyt vaan taidan heittää lusikat jontkaan. Eilen 2 erillaista pun/hopea/mus bluefox lucius lusikoita ja blue fox inkoo 26g hopea/valk/musta ni ei niinku mitään NADA...

Pitää varmaan hommata tnt:tä tai jotain muuta vastaavaa. Se on näköjään ihan sama on se sitten "MAAILMAN" paras tai "MAAILMAN" huonoin uistin ihan sama minkä verran on saatu ja mitä on saatu ni ei nappaa, tekeekö helle? kellonajat kokeiltu aamu kuudesta ilta ysiin. Uistimia aina bomberista/rapalaan/nilsuun/savageen/jessee/karikkoo.

En tiedä itkiskö vai naurasko ei ole näin huonoja 5 reissua ollut sitten syntymän tunteja takana +30h taas saldo ZERO.

Keväällä 10h 2x reissua saldo oli jotain ihan toista, mikä tätä kesää oikein riivaa Hymyilee. Mis ootte hauet? ku ei näy kaislikossa ,ei oo keskellä, ei oo sivussa ei oo missään?.
tallennettu


madtrue
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 135« Vastaus #5 : Huhtikuu 26, 2015, 11:00:48 am »

Jaa reilun 2 viikkoa ois nyt olleet järvet siinä kunnossa että ois voinut kalastella hyvinkin. Toisaalta taitaa HAUELLA olla kutu ainakin meneillään. Pitäis kait se lähteä värikkäitä heittelee tänään loppus toi tihkusade yms vaan ensiksi..
tallennettu


Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: