Noin 500 grammaa haukifilettä
1 fenkoli (n.200 g)
2 porkkanaa
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä
(tai 2 rkl voita)
1 dl kuivaa valkoviiniä ( loput pullosta saa juoda

)
2 dl vahvaa kalalientä (1/2 kuutiota)
1dl ruokakermaa
2 tl suolaa
1 rkl sitruunan kuorta tai 2 rkl sitruunamehua
2 - 3 laakerinlehteä.
Leikkaa fileet pieneksi annospaloiksi. (Mieluiten jopa kaksipäiset ruodot poistettuna)
Kuumenna öljy/ voi paistokasarissa
Lisää fenkoli- ja porkkanaraasteet ja kuullota niitä 5 minuuttia.
Lisää valkoviini ja kalaliemi ja anna seoksen kiuhua hiljalleen toiset 5 minuuttia
Lisää kerma, suola, sitruunaraaste tai mehu, laakerinlehdet ja kalapalat.
Anna hautua hiljalleen kannen alla 15-20 minuuttia.
Koristele lopuksi silputulla tillillä.
Tarjoile bataattiperunamuusin kera. Ruokajuomana uusi pullo valkoviiniä.