Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: G-Loomis Hot Shot 8'6" HSR1021S (GL2) 1/4-1 1/4 oz  (Luettu 4529 kertaa)
psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 877« : Lokakuu 29, 2010, 17:56:17 pm »

Kyseessä tämä keppi http://www.gloomis.com/publish/content/gloomis_2010/us/en/conventional/rods/classic_salmon___steelhead/classic_hot_shot.html .
Eli aihio "extranopea" up to 35g. Käyttötarkoitus on rantakalastus taimenet mielessä mutta siten ettei keppi häpeisi isompaakaan haukea lusikoilla pyytäessä (jos moisen joskus taas saisi).
Tarkempaa dataa(mitat, painot)tulee myöhemmin mutta nyt muutamat käyttökokemukset. Vertailuna jatkossa toimii Team Daiwa Advantage 9 jalkainen malli.
Heitto Loomiksella on juuri sellainen, joka sopii omaan kouraan eli lyhyt ranneliike. Ei mitään pitkää laahausta, rannaria. Aluksi tuntui että keppi on kuin vain 1/4 keitetty spagetti mutta muutaman heiton jälkeen alkoi löytymään se fiilis mikä oli kaupassakin. Kovin tarkka keppi heiton onnistumisesta eli hieman aikaisessa; uiste lähtee katselemaan kuuta, hieman vaiheessa; uiste koristaa kahluutossuja. Mukavaa haastetta tuulikelille. Uistepainot mitä on tullut kokeiltua on välillä 16g-32g eikä ero ole ollut suuri tyynellä kelillä. Aluksi tuntuu että vaatisi painavamman uisteen mutta todellisuus on toinen; se on vaan heittotekniikasta kiinni.
Takakahva sen verran lyhyt että keppi pyörii mukavasti kropan edessä ja kaksi kättä mahtuu hyvin heittämään. Toki luulisi että tuon hintaluokan kepissä olisi kelan kiinnitys jotain muuta kuin....muovia Näyttää kieltä.
Immeisille jotka suunnittelee G-Loomiksen ostoa; tämä ei ole ehkä se fiksuin/mukavin keppi mutta todennäköisyys saada "se iso" ylös asti paranee huomattavasti Iskee silmää. Jatkossa voi ehkä tulla lisääkin samaa merkkiä eri tarkoituksiin JOS niissä oikeasti on jotain eroa vastaaviin halvempiin.
Käyttökokeet vielä jääneet muutamaan kertaan mutta eiköhän kokemusta kartu nyt kun kelit viilenee.


* GL2.jpg (573.36 kilotavua, 1024x768 - tarkasteltu 616 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: Lokakuu 29, 2010, 18:27:00 pm kirjoittanut psychocowboy » tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

Erik
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 22


« Vastaus #1 : Huhtikuu 30, 2013, 11:02:08 am »

Noin. Tuli kyseinen vapa hankittu, toki sain ennen ostopäätöstä kaverin omistamaa kokeilla, joten ei ihan sokeilla lähdetty hankkimaan. Kuten edellä mainittu jo, kyseessä erittäin kärkitoiminen keppi, joka vaatii hieman tottumista. Muutaman tunnin heittelyn jälkeen rupesi myöskin jonkun sortin fiilis löytymään ja uistinkin tyydyttävän pitkälle lentämään. Vertailuna tähän asiaan "nopea" St. Croix Premier 7-jalkainen malli, 0,5-1,5 oz viehesuosituksella. Nämä kepit ovat toiminnaltaan kuten yö ja päivä. St. Croix on ilmiselvästi jäykempi, jota monikin "haukikepiksi" voi haukkua, ja huomattavasti anteeksiantavampi heittotekniikassa. G. Loomiksen aihiolla saa oikealla tekniikalla huomattavasti pienemmällä voimalla uistimen selvästi pitemmälle heitetty. Tunnokkuus on kohdilla, kuten "erittäin nopealla" kuuluukin, joten kaikki uistimen liikkeet välittyy sormien asti. Uistimia on käytetty taimenta mielessä pitäen n. 20-24g tienoilla molemmilla kepillä.

Olen samaa mieltä nm. "psychocowboyn" kanssa - ei ole ehkä fiksuin valinta ensimmäiseksi, mutta on kieltämättä erittäin nautittava vapa kalastaa kun siihen hieman tottuu. Kun käyttökokemusta lisääntyy, tulee varmaankin täydennystä tähän postitukseen.
tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: