Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Purkkikala  (Luettu 4968 kertaa)
Murmeli
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 210



« : Maaliskuu 21, 2013, 13:17:03 pm »

Ei ole tälle ruokatyypille vielä aihetta löytynyt.

Eli tällä reseptillä olen purkittanut kalaa.
1 kg kalaa
1 dl öljyä
vähän suolaa ja pippuria

lasipurkissa 150 asteisessa uunissa kolme tuntia ja herkku naamariin.

Fileoin haukea pari viikkoa sitten ja erottelin ruodottomat erikseen. Testasin ruodollisilla (anopinpaloilla) yms. tätä reseptiä ja eihän siinä ehtinyt leipään koskemaan, kun puoli kiloa oli purkista kalaa jo kadonnut. Järkyttynyt  Sitähän joutuu monta kiloa tekemään kerralla, jos meinaa että se riittää. Olihan se makuelämys kerrakseen. Ruotojakaan ei tuntunut olevan (tai olihan niitä, muttei tuntunut).

En tiedä kumpi on parempaa purkkisärki, vai purkkihauki, mutta parempia ne on kuin tonnikala! Särki suomustetaan, perataan, pää ja evät leikataan ja selkärangan voi poistaa, jos ei tykkää sitä syödä. Taidan kokeilla särjen fileoimista ensikerralla, kun suomustaminen on vähän sotkevaa hommaa, eikä sitä tiedä jos sinne silti suomuja jää. Riittävä kasa, kun on särkeä, niin kyllä siitä fileet riittää purkitettavaksi.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 21, 2013, 13:21:13 pm kirjoittanut Murmeli » tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: