Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Räkäkiiski reseptit esiin!  (Luettu 5915 kertaa)
jyrze
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258



« : Tammikuu 29, 2013, 13:26:26 pm »

Lauttasaaritopikkia ei viitsi sotkea, niin kertokaahan nyt täällä miten te olette päätyneet tuota pientä limaista piikikästä kalaa ruoaksi valmistamaan?

Itse olen ne jäälle jättänyt ja lokeille on kyllä kelvannut.

Voin halukkaille kertoa paikan josta niitä saa pystypilkillä narrattua niinpaljon kuin haluaa..
tallennettu

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #1 : Tammikuu 29, 2013, 21:40:38 pm »


Enpä tätä kummosksikaan reseptiksi lähtisi sanomaan.

Kiiskiä käytän kalakeiton pohjaliemen tekoon. Makuhan niissä on jotain ahvenen ja kuhan väliltä.

- kattilaan tokataan kiisket ja mahdolliset sinttiahvenet, joista on perattu kidukset sekä sisälmykset. Ei siis suomusteta, eikä harrasteta giljotiinin ammattia.
- vettä sen verran jotta kalat ovat just ja just uppeluksissa
- mausteeksi hillitysti merisuolaa, laakerinlehteä, maustepippuria ja mustaa pippuria.
- keitellään hiljaisella lämmöllä ja kuoritaan lusikalla nesteen pinnalle kertyneet  "räät".
- lisätään keittojuureksia oman maun mukaan.
- jatketaan liemen muhinointia, ei kiehuttamista, nelisenkymmentä minuuttia.
- siivilöidään nannaliemi talteen.

Siinä on pohja, josta voi sitten tehdä kalakeiton tai vaikkapa katkarapu/kala-aladoobin.
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

Satunnaiskalastaja
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 38


« Vastaus #2 : Tammikuu 30, 2013, 21:27:55 pm »

Ei tosiaan muuta kuin sisälmykset ja kidukset pois ja pataan. Päällimmäiset limat voi pyyhkiä ensin talouspaperilla jos haluaa. Jos olet keittoa tekemässä niin mädin voi ottaa talteen sitä varten. Saa keitellä hiljaisella tulella pitempäänkin niin maku irtoaa. Mausteita ei tarvitse liementekovaiheessa lisätä. Sitten vaan liemi siivilän läpi talteen.  Jos käyttää heti niin reseptin ja maun mukaan maustaa, mitä sitten tekeekin.

Jos liemen pakastaa, sen voi keittää kokoon, eli kiehutella tiiviimmäksi ilman kantta, niin liiat vedet  haihtuvat. Itse olen tässä vaiheessa lisännyt mausteet mukaan ja siivilöinyt lopuksi, muttei välttämätöntä. Suolaa ei kannata laittaa mukaan, vaan lisätä vasta käytettäessä. 

Kekkosen kiiskikeitto: http://www.fishfood.fi/index.php?pageid=410&aid=432&bid=648&lang=fi
Friteerattu kiiski: http://www.fishfood.fi/index.php?pageid=410&aid=432&bid=647&lang=fi
Kiiskinyytit: http://www.fishfood.fi/index.php?pageid=410&aid=432&bid=646&lang=fi
tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: