Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Verkkojen merkintä  (Luettu 9941 kertaa)
jänis
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 1562« : Lokakuu 30, 2012, 10:47:06 am »

Olenko siis ymmärtänyt oikein, että vain yhdellä lipulla per salko merkittyjen verkkojen yli voi ajella veneellä surutta? Eli ovat siis vähintään 1.5m syvyydessä?
Kaksi lippuiset sitten ovat pinta tai välivesi verkkoja?
tallennettu

--=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  --=  -
SonataarcticA http://kajostus.blog

Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778« Vastaus #1 : Lokakuu 30, 2012, 17:30:20 pm »

Ei todellakaan voi luottaa mihinkään tuollaiseen. Saa nyt olla tyytyväinen jos niis verkois on edes jotain muuta kuin ruskea 0.5l pullo "merkkinä". Tuskin tuo merkintä on käytännös oikeasti kuin ammattilaisten piirissä. Parempi nuo on kiertää suosista aina. Ei tuollaisesta säännöstä tiedä varmaan normi tallaajista kuin prosentti pari. Kotitarve verkottajat nyt laittaa merkiksi justiin sitä mitä sattuu kotoa tai kaupasta löytymään, tietämättä enempää onko niillä lippujen määrällä jotain vaikutusta yms...
tallennettu

devas
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 98« Vastaus #2 : Lokakuu 30, 2012, 17:38:24 pm »

Ei kyllä voi luottaa... Saaristomerellä nuo rätit on merkitty kyllä todella huonosti ja syksyisin vielä verkkomiehet lyövät rättinsä röyhkeästi keskelle väyliä. Tuosta väylälle asetuista verkosta muuten kannattaa aina ilmoittaa hätäkeskukseen. Näillä veden lämmöillä tuo on hengen vaarallinen yhdistelmä, tämä siis jos kakka osuu tuulettimeen ja sotkeudut vähänkään pahemmassa kelissä tuollaiseen rättiin.

Muutama mätä omena tässäkin porukassa pilaa kaikkien maineen.
tallennettu


psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 880« Vastaus #3 : Lokakuu 30, 2012, 20:06:04 pm »

Itse olen ihmetellyt omilla mökkivesillä tuota väylällä verkottamista mutta kai se sitten sallittua on. Ei kyllä ainakaan Päijänteen risteilijät niitä koskaan kiertele vaan vetää yli. Noissa kaikissa on kyllä liput molemmissa päissä.
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

Satunnaiskalastaja
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 38


« Vastaus #4 : Helmikuu 23, 2013, 22:52:11 pm »

Periaatteessa pintaverkot pitää merkata kaksoislipulla, ja pidemmissä suunta myös välikohoilla. Käytännössä tuohon ei voi luottaa, ja järkevä veneilijä ei aja verkkojen yli jos kiertäminen on mahdollista. Verkottajissakin on noita jotka eivät tunne nykyistä säännöstöä vaan toimivat niin kuin aina ovat tehneet. Veneilijöissäkin on sitten kaikenlaisia, jotkut eivät ymmärrä kalastajien tarpeita - esim plaanarien vaatimaa leveyttä. Kyllä siellä meille kaikille tilaa on, kun vain huomioidaan toisemme.
tallennettu

katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382« Vastaus #5 : Helmikuu 24, 2013, 00:15:32 am »

Oranssin mehukatti purkin voi kuvitella näkyvän kohtailaisesti tyynellä kelillä auringon valossa, mutta jo pienikin aallokko hävittää merkin aika huolella.

Vapaa-ajankalastaja.fi sivustolla on havainnollistavat kuvat vaadituista merkeistä. Valitettavasti sivulla ei ole aikaleimaa joka vahvistaisi että kyseessä on nimenomaan viimevuosien muutos.

Vesiliikennealueiden selvästi näkyvä merkki syvemmällä oleville pohja ja
välivesipyydyksille.


Vesiliikennealueiden selvästi näkyvä merkki pintapyydykselle, joka ulottuu
 lähemmäksi kuin 1,5 metriä veden pintaa.


Muilla kuin vesiliikennealueilla pyydyksen merkintään riittää koho tai
pienikokoisempi lippu matalammassa salossa.Termi vesiliikenne alue on mielestäni epäselvä mutta ajattelen että vesiliikennealuetta on koko järvi poislukien mökkien rannat ja pienet lahden poukamat joissa ei veneillä. Luulisi että näkyvät pyydysmerkit olisi verkkojen ehjänä säilymisen ja huonossa kelissä löytämisen takia hyvä hankinta verkkomiehenkin näkökulmasta. En jaksa uskoa että kaupalliset maksaa maltaita taikka että niiden itse askartelu olisi ylitsepääsemättömän vaikeaa.

Verkonmerkkien lisäksi verkon omistajan yhteystietojen pitää jatkossa olla kiinni verkossa.

Valitettavasti vesillä(kään) ei voi luottaa muiden tekemisiin joten parasta pitää simät jatkossakin auki. Tuskin kovinkaan moni veneilijä tahallaan sotkee perämoottoriaan pintaverkkoihin.

Verkottajat mahtuvat kyllä samalle järvelle ja joelle allekirjoittaneen kanssa kunhan käyttävät vain järkeään eivätkä vedä verkkojaan typerästi veneilyreitin tai joen yli poikittais suunnassa niin että se haittaa normaalia veneilyä tai uistelua.
tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: