Oranssin mehukatti purkin voi kuvitella näkyvän kohtailaisesti tyynellä kelillä auringon valossa, mutta jo pienikin aallokko hävittää merkin aika huolella.
Vapaa-ajankalastaja.fi sivustolla on havainnollistavat kuvat vaadituista merkeistä. Valitettavasti sivulla ei ole aikaleimaa joka vahvistaisi että kyseessä on nimenomaan viimevuosien muutos.
Vesiliikennealueiden selvästi näkyvä merkki syvemmällä oleville pohja ja
välivesipyydyksille.

Vesiliikennealueiden selvästi näkyvä merkki pintapyydykselle, joka ulottuu
lähemmäksi kuin 1,5 metriä veden pintaa.

Muilla kuin vesiliikennealueilla pyydyksen merkintään riittää koho tai
pienikokoisempi lippu matalammassa salossa.

Termi vesiliikenne alue on mielestäni epäselvä mutta ajattelen että vesiliikennealuetta on koko järvi poislukien mökkien rannat ja pienet lahden poukamat joissa ei veneillä. Luulisi että näkyvät pyydysmerkit olisi verkkojen ehjänä säilymisen ja huonossa kelissä löytämisen takia hyvä hankinta verkkomiehenkin näkökulmasta. En jaksa uskoa että kaupalliset maksaa maltaita taikka että niiden itse askartelu olisi ylitsepääsemättömän vaikeaa.
Verkonmerkkien lisäksi verkon omistajan yhteystietojen pitää jatkossa olla kiinni verkossa.
Valitettavasti vesillä(kään) ei voi luottaa muiden tekemisiin joten parasta pitää simät jatkossakin auki. Tuskin kovinkaan moni veneilijä tahallaan sotkee perämoottoriaan pintaverkkoihin.
Verkottajat mahtuvat kyllä samalle järvelle ja joelle allekirjoittaneen kanssa kunhan käyttävät vain järkeään eivätkä vedä verkkojaan typerästi veneilyreitin tai joen yli poikittais suunnassa niin että se haittaa normaalia veneilyä tai uistelua.