Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Uisteluveneeseen kunnollinen köli  (Luettu 5015 kertaa)
Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778« : Lokakuu 28, 2010, 20:37:24 pm »

Vuosi sitten hankin uuden veneen ja yhden testireissun ehdin heittämään ennen jäitä. Heti tuli selväksi että uistelu tuulella ei onnistu yksin sillä pohjanmuodolla. Joten talven aikana pohja kokikin melko rajuja muutoksia.

Sovitin veneen pohjaan 40*80*3mm teräspalkin koko veneen matkalle köliksi. Lisäksi perään tein "öljy propun" josta sai laittaa rypsiöljyä kölin sisään, niin ei ruostu kesän aikana kun öljy heiluu sielä veneillessä.

Köli pultattuna veneen pohjasta läpi 12mm rst ruuveilla ja välissä liimamassa. Ainakaan ensimmäisen kesän jälkeen ei ollut havaittavissa mitään vuotamista ruuvien kohdista.

Vaikutus kölillä todella merkittävä veneen käyttäytymiseen hitaassa nopeudessa. Toisaalta tuli kankeammaksi käännöksis ja huippunopeutta menetettiin jonkun verran, mutta uistelussa kulkee nyt selvästi paremmin suoraan yksin kalastaessa.

Ja antaahan tämä samalla todella hyvää turvaa jo kolauttaa vähä kiveen, niin ei ainakaan ihan heti tuli pohjasta läpi Virnistää

Kustannusta tuli reilut sata euroa sisältäen metallipalkki ja hempel venemaalit köliin.

Ja sitten kuvia projektista.

tallennettu

popeye
"Ursus Maritimus"
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 65« Vastaus #1 : Lokakuu 29, 2010, 12:33:31 pm »

Omistin aikoinaan Röngvistin siinä oli sitä köliä normi enemmän niin huomasin että sivuaallokossa se haukkasi vettä ja vene kallisteli ikävästi mutta siihenkin tottui.Tuo sinun ratkaisu on hienosti toteutettu ja varmasti rantautumisessa säästää venettä
tallennettu

Vanhalla on oppimisen vaikeus

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: