Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Kivinokka, Helsinki  (Luettu 15917 kertaa)
PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« : Toukokuu 31, 2011, 19:03:08 pm »


Hienon ilman siivittämänä, päätin matkata Kivinokkaan. Mukaan otin vain noita itse sitomiani jigipääliitsejä ja toiveena oli saada jollain niistä edes yksi kuha.
Ihan vihonviimeisinpään niemennokkaan tallustelin pitkin upeata Kivinokan raittia maisemia ihaillen.
Niemennokkaan päästyäni heittelin joitakin heittoja vaihdellen värejä. Päästyäni ORMUun, niin silloin se nappas. Sain kuin sainkin sen toivomani KUHAn. Kyllä mieltä lämmitti ja toi uskoa noihin sidonta räpellyksiini.
Joitakin tärppejä ja yksi vauraamman ahvenen ylösnostaessa karkuutuksen reissulla koin. Nooh, pääasia on, jotta tuon kuhan sain ylös asti ja sitähän lajia lähdin jahtaamaan.


* eka liitsikuha.jpg (162.11 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 1105 kertaa.)
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

jaakoppi
Kansalaisaktivisti Tammerkosken puolesta
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 585


39,3kg taimen


« Vastaus #1 : Kesäkuu 01, 2011, 09:26:26 am »

Hienoa meininkiä, onnea! Kun keväämmällä pyydettiin liitseillä tyhjää Siuronkoskella, oli puhe että kesänkorvilla sitten alkaa kala syömään ja itseluottamus sidoksiin kasvaa. Kuhan jälkeen on taatusti mahtifiilikset kun tietää että karvakoukuilla on mahdollisuus jallittaa vaikka mitä vedenelävää.
tallennettu

Kalastus- ja retkeilyjorinaa ilman suurempaa itsesensuuria: http://testamentti.blogspot.com/

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #2 : Kesäkuu 01, 2011, 10:07:23 am »

Onnittelut Par.  Onhan se huomattavasti mukavampaa saada noita kaloja ihan itsevalmistetuilla pyynneillä.  Kaiken lisäksi vielä kuhan jota ainakiin itse arvostan erittäin korkealle.

Niin ja taisipa MERITAIMENKIN käydä sinua moikkaamaassa tässä hetken aikaa sitten.  Vaikka hieman pikkuinen olikin niin kyllä se varmaan lämmitti ja antoi tietoa siitä että olisihan siellä voinut olla jopa isojakin.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #3 : Kesäkuu 10, 2011, 21:23:54 pm »


Kyllä vaan vähän kävi mielessäin, jotta onkohan mulla kaikki ruuvit tallella tuolla yläpäässä.
Vaan kun hillittömästi teki mieli heittelemään, auringon paahdetta ja kuumuutta uhmaten. Tuo sääyhdistelmä on karvasta kalkkia meikämimmin iholle ja keholle.
Iholle kehkeytyy hillittömän kutisevaa röpelöä, joka noin viikon sisällä onneksi, omia aikojaan, häippäsee huushemmettiin. Tuohon riesamaiseen, joka kesäiseen, reaktioon ei auta mitkään suojakertoimet, ei vaikka lukema olisi biljoona.
Keho taasen kärsii lähes vireettömästa paahteesta, rannalta heitellessä. Jeps, kyllä mulla tietty oli lippis pääkoppaa suojaamassa ja vettä join,  mutta silti piti saaliton reissu lopettaa. Rupes olemaan pikkasen huimahtava olo.
Nyt viileän suihkun jäljiltä, vaikkakin iho kutisevana, ristiveto huushollissa mielessäni  liikkuu jo aatos uudesta heittelykeikasta.
Hömppä mikä hömppä, mutta aktiivikalastus on kivaa.
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #4 : Heinäkuu 14, 2011, 21:50:38 pm »


Maanantaina ( 11.07.11 ) vietettiin perinteinen Villen loma-aikainen äiti/poika kalastelupäivä Kivinokan rannalla. Villellä oli käytössä mato-onki, hän kun ei heittelyyn ole innostunut, eikä lupia hankkinut. Minullahan on luvat kunnossa iän puolesta ja innostus huipussaan.
Pietarin kalasaalista emme lähteneet hakemaan, emmekä sellaista saaneetkaan. Tarkoitus oli viettää rentoa aikaa rantakalliolla ja Villehän rennosti ottikin.
Kumpaisellekaan ei tullut MP-reissua, sillä Villen onkeen tarttui noin puolen kilon lahna ja mä sain Meppsin lipalla kaksi pientä haukea. Alle kilon olivat puikkarit, mutta kivahan se oli tuntea edes jotain jumputusta heittovavassa. Olihan siitä jo tovi vierähtänyt, kun viimeksi heittelemällä olen ylös kalaa nostanut.
Saaliskuvia en viitsinyt ottaa, kun kalat olivat mainitun kokoisia ”syöttikalaoja”, Salon hurjien sanontaa lainatakseni.
Leppoisa ja mukava päivä rannalla ilahdutti niin mammaa, kuin poikaakin.

Tänään ( 14.07.11 ) kävin omin nokkineni samalla paikalla. Huppista lallaa, jotta vesi olikin laskenut sitten maanantaista. Toisin oli eilen varrella Vantaanjoen, josta yhden pienen ahvenen sain. Siellä vesi oli todella korkealla sateiden jälkeen.
Kuvaan 3 olen merkannut suunnilleen sen paikan, jossa Ville onkivapa kätösissä ”tarmokkaasti” kalasteli.
Kun noita Porinpoikien ahvenrapsoja olen lueskellut ja jonkun koltiaisen Meppsin kalalippaa kehunut, niin sellaisen siiman päähän tälläsin. No, jo toisella heitolla tärppäs. Vaan eipä tullut toivottua raitapaitaa. Tuli nimittäin kivasti syöksähtelevä 1,150 kg ( nyt muistin ottaa puntarin mukaan ) hauki. Kaverin jouduin papittamaan, kun oli ahneuksissaan hotkaissut kumikalan kiduksiinsa asti ja vuosi tietty verta. Kyllä vaan taas kerran sai todeta, että hauki on ihan kelpo kala syötäväksi. Miedolla lämmöllä uunissa kypsytettynä, muutama nokare massuun aitoa VOITA ja tilliä kohtuudella, suolaa ja mustaa pippuria, niin siinä se on nannakala.
Tuo olikin sitten ainoa kala, jonka sain. Kolmisen tuntia jatkoin heittelyä ilman kalansaantia. Ainoat tapahtumat olivatkin vedenpäällisiä. Hienoa oli nähdä, että monelle perheelle on tullut onginta yhdeksi yhteiseksi viihdykkeeksi. Kyllä riemastutti, kun sieltä sun täältä kuului iloisia hihkaisuja:” Isi/äiti mä sain kalan”.
Kävipä yksi sorsaperhe minua moikkaamassa. Aika pitkään siinä jaloissa pyörivät ja piti varoa, että ei heitellessä pikku räpylöitä tallo.


* 1. Kalastelu on leppoisaa.jpg (137.3 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 936 kertaa.)

*  (104.61 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 930 kertaa.)

* 3. Olipas vesi laskenut.jpg (157.73 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 977 kertaa.)

* 4. Sorsaperhe tuli moikkaamaan.jpg (177.45 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 949 kertaa.)
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #5 : Heinäkuu 27, 2011, 20:58:13 pm »


Lähiaikoina kolmen totaalisen saalittoman reissun Vantaanjoen varrelle tehneenä, meinasin jo polkaista Malmin poliisiasemalle. Sinne ilmoitukseni olisi ollut:” joku hunsvotti on pöllinyt kaikki muut kalat, paitsi noi matoja vaan näykkivät salakat, perskeles”.
Elikäs, eipä tuolta ole ollut edes rapsan tynkää, kuten tarkkaavainen palstan lukija on huomannut.
Tuosta  syystä lähdin tänään kohti Kivinokkaa. Aatoksissain oli, jotta jospa tuolta edes tärpin saisin. No sainhan minä. Ei toki mitään metristä vonkaletta, vaan puolet siitä. Sellainen ”hirviö” piti papittaa, kun oli ressu Meppsin kalalipan kiduksiinsa ahneuksissaan hotkaissut ja verta vuosi. Toiselle samanmoiselle ei käynyt noin keljusti. Oli kiinni nätisti vain kumikalan peräkoukun yhdessä haarassa. Tämän saatoin ilokseni vapauttaa. Tässä se taas nähtiin, ahneella on köntsänen loppu.
Kolmas kontakti oli kalalajin kassa, josta en voi sanoa kuin, jotta se oli särkikala. Lippa lensi myötätuulen äkillisen puuskan myötä syvemmälle kaislikon reunaa, kuin oli tarkoitus. Vapa alkoi heti lipan osuessa veteen jyskyttämään. Kahden silmäräpäysen verran näin kalan lippa suussa ponnahtavan ylös ja sitten kelasinkin tyhjää Meppsiä.
Kyllä vaan nuokin tapahtumat virkisti mieltä, monen tyhjänpyyntireissun jälkeen.
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #6 : Elokuu 20, 2011, 10:03:21 am »


Parin tyhjänpyyntireissun, Vantaanjoen varrelle, jälkeen päätin vaihtaa maisemaa ja matkasin eilen Kivinokalle.
Bussissa pikkasen harmittelin, jotta unohdin ottaa pohjaonki vermeet mukaan. Olishan paino ja koukku siinä heittelyn ohessa voineet pohjalla lojua. Päästyäni pelipaikoille löysin kyllä maahan jätettynä ( YÖK ) siiman jossa oli paino ja klosahtanut koukku, vain madot puuttuivat.
Heittely sujui vallan mukavasti, sillä  tapahtumia riitti noille vesille harvinaisen paljon. Yleensähän sieltä saa heittelemällä kalan tai kaksi, eikä aina niitäkään. Nyt sain kolme n. 120 g ahventa ja kuus haukea. Vaan olivatten kooltaan pieniä. Kaks oli piirun verran yli kilon, kaks n. 700 g ja loput kaks n. 300 grammasia babyjä. Muut kalat jatkoivat iloisesti kasvuaan paitsi toinen noista vauvvoista oli ollut niin ahne, että vaikka kuinka varovaisesti yritin pihdeillä koukkua irroittaa, niin ei tuo ressukka enään toipunut. Tärppejä ja karkuutuksiakin mahtui myös sessioon. Ainoat vieheet, jotka kelpas, oli Meppsin lipat eri variaatioina. Ei kevanneet Jigit, eikä mitkään muut lipat tai uisteet. Meppsiä sen piti olla.
Välillä vaihdoin paikkaa ja kuinkas ollakaan, löysin yhdestä kallionkolosta matopurkin muutamine matoineen. Purkissa ei ollut omistajan yhteystietoja joten väsäsin varasettiin aiemmin löytämistäni pohjaonki jutsiksta ottipelin. Muuten ihan hyvä viritys, mutta eihän se kulahtanut koukku mitään kuokuttanut. Vapa vipatti useaan otteeseen, mutta kun rupesin kelaamaan, niin aina matkan varrella kala sätkytteli jonkin aikaa ja irtosi. Nooh, ens kerralla otan omat pohjaonkivermeet mukaan, näin on näreet.


* 1. Mees baby kasvamaan.jpg (183.33 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 918 kertaa.)

* 2. ei ressu vironnut.jpg (172.59 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 958 kertaa.)
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #7 : Elokuu 26, 2011, 22:26:38 pm »


Viitaten edelliseen viestiini, niin näin oli näreet pohjaongen suhteen. Upouudet koukut oli  viritykseen väsätty, nyt vain puutui ne kalat, jotka  viime kerralla irtoilivat ruosteisesta koukusta. Vain yhden ahvenen sain tuolla pohjaongella.
Eipä tuo heittelykään tällä kerralla saalistanut kuin yhden pienen hauen ja kolme ahventa. Tuolla toisaalla yks Porin koltiainen kertoili eri liposta pyyntiuisteena. Sama oli meikämimminkin kokemus. Meppsin kumikalalipalla tuli KAIKKI  Virnistää nuo neljä kalaa. KUFin kumikalaan tarras vain yks kaislan rutale. Calico Catin gummifisulla ei tullut yhtikös mittään. Yritin toki muitakin houkuttimia, mutta tulos oli puhdas nolla.
Mieltä ilahduttavaa oli rupatella mun ikäisen mimmin kera, joka myös on hurahtanut kalastukseen.
Mukavia oli myös kolmikko, joka koostui yhdestä egyptiläisestä ja thaimaalesista isästä ja pojasta.. Puhuivat täydellistä suomea ja olivat kohteliata ja kert’kaikkisen innostuneita kalastuksesta. Täkykalat saalistivat heittämällä pikkuverkon vetehen ja muutaman minuutin kuluttua nostivat. Olihan siellä jokunen salakka ja eikun täkyiks. Täky pelas, mutta kuha oli alamittainen noin 38 cm. Hatunnosto pojille, sillä päästivät  kuhan jatkamaan kasvuaan.
Bussi, joka tuo minut kotiin, ajaa Viikin ”koepeltojen” vieressä. Kiesuksen kettu, jotta yhdellä saralla oli valkoposkihanhia lepuuttelemassa siipiään. Niitä oli ihan mieletön määrä. Olis varmaan ollut  mielenkiintoista seurata niitten landingtapahtuma.

Nyt ihan OT. Psycho, mikä ihmeen hökötys on bygätty siihen kirjaston tienoolle. Dösän ikkunasta katsottuna se näytti ihan Budhalta. Ei tota ollut, kun siellä Viikissä tutkimustöissä toimin.


* 1. pohjaonki viritetty.jpg (124.19 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 1637 kertaa.)

* 2. KUFin teho.jpg (123.31 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 1101 kertaa.)

* 3. Mepps pelaa.jpg (187.06 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 953 kertaa.)

*  (172.25 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 965 kertaa.)

*  (144.98 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 924 kertaa.)
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 879« Vastaus #8 : Elokuu 26, 2011, 22:45:11 pm »Nyt ihan OT. Psycho, mikä ihmeen hökötys on bygätty siihen kirjaston tienoolle. Dösän ikkunasta katsottuna se näytti ihan Budhalta. Ei tota ollut, kun siellä Viikissä tutkimustöissä toimin.


Tuota noin..... Se on Gorilla joka on rakennettu käytetyistä renkaista erään virolaisen taiteilijan toimesta Tampereella. Se rakennettiin kahteen kertaan kun ekalla se oli kasattu ruostuvalla materiaalilla.
Se miten se tuohon miljööseen liittyy on meille kaikille täysi mysteeri Iskee silmää
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #9 : Syyskuu 29, 2011, 21:36:24 pm »


Käytiin kalakaverittaren kanssa liottamassa litkassa matoja ja heittelemässä uisteita. Olipa vesi tuolla kammottavan kuraista ja tietysti siitähän se saaliittomuus johtui  Pyörittää silmiään. Kumpaisellekin tuli yksi tapahtuma, päätyen karkuutukseen. Kaverittarelle pohjaonkeen ja mulle lippaan.
Pitihän sitä huikeista tapahtumista voimia lisää saada ja niitä saatiin kaasuzydemiillä paistetuista makkaroista. Pötkölöitä mussutaessa päätimme vaihtaa maisemaa ja siirryimme Kulosaaren puollelle Mustikkamaalle. Kivinokan raitilla osui silmiin jännän näköistä kaarnaa koivuissa.
Vaan kuinkas sitten kävikään? No kerrottakoon, vaikka ei oikestaan ole mitään maata mullistavaa kerrottavaa.. Vedenalaiset saaliimme olivat ainoastaan ahvenruohoa.
Kyllä kalastelu on kliffaa, vaikka mitään saalista ei saiskaan joka reissulla.


* 1. makkaran paistoa.jpg (169.44 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 948 kertaa.)

*  (216.38 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 868 kertaa.)

* 3. koivun kaarnaa.jpg (239.39 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 908 kertaa.)

*  (209.97 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 837 kertaa.)

*  (160.34 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 836 kertaa.)
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #10 : Toukokuu 05, 2012, 08:40:00 am »


Kävin eilen korkkaamassa Kivinokan kalastelukauden.

Ahdin kanssa teimme vaihtokauppoja. Hän ehdottomasti halusi valtakuntaansa kaks mun Mepps lippaa ja vaihtariksi antoi yhden original JAK lusikan ja fisuja kylkiäiseksi. Kaikki kalat tulivat mato-ongella ja heittelemällä sain ainostaan tuon JAKin.

Kalantulo alkoi ahvenella. Hyvä alku, aattelin mä. Vaan sitten tulikin rutosti, ihan solkenaan, särkiä ja pari pasuria. Niistä osan tarjoilin PAR-gatering atriana lokeille ja osasta särkiä ja ahvenista tein kalakeitton pohjaliemen. Jeps, tuli sieltä onneksi vielä jokunen raitapaitakin liemen makua korostamaan.

Kuvat tosi surkeita, kun matkaan tuli otettua ihan suhelo varakamera.* kivinokka 1.jpg (154.9 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 892 kertaa.)

* kivinokka 2.jpg (136.26 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 843 kertaa.)

* kivinokka 3.jpg (198 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 904 kertaa.)

* kivinokka 4.jpg (148.88 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 852 kertaa.)
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #11 : Toukokuu 05, 2012, 08:56:32 am »

Hyvä Par, siitä se pikkuhiljaa aukenee.  Seuraava reissu voi sitten tuottaa jo oikeita kyrmyniskoja,  kunhan samaan tahtiin nuo kalasaaliit paranevat.  Eikä sitä tiedä vaikka ihan jonkun satuolennonkin saisi lähitulevaisuudessa ongen päähän  Iskee silmää
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #12 : Toukokuu 26, 2012, 09:43:39 am »


Varhain eilisaamuna pohdiskelin, jotta menisinkö urbaanikalastelemaan Laruun silakoita litkaamaan vai luonnonläheiseen Kivinokkaan heittelyä ja ongintaa harrastamaan. No kun kerta tähän osioon kirjoitan, niin luonnonläheisyys tuli valituksi.

Ei ihan huono valinta. Kyllä oli mahtavaa tallustella kohti kärkeä, kun linnut laulelivat ja metsämarjat kukkivat. Kukinnan perusteella saattaisi odottaa runsaita marjasatoja.

Kärkeen päästyäni viritin pohjaongen ja ryhdyin heittopuuhiin laittaen siiman päähän sen tuhertamani Meppslipan, jolla Vantaanjoesta babyhauen sain. Ihan pyytävä lippa tuo oli, kunnes jäi pohjaan reissun loppuvaiheessa  Eka ahven tuli pohjaongella. Seuraava ahven tarras lippaan. Parin heiton perään tärähti jo tukevammin. Aattelin jotta olisko hauki tulollansa. Vaan eipä ollut hauki, enkä asiaa pätkääkään harmitellut, sillä ylös nousi mitat täyttävä KUHA. Olen toki aiemminkin kuhia saanut, mutta en ole itsepyytämää maistanut, kun ovat olleet alamittaisia ja näin ollen aina jatkaneet vedenalaista vaellustaan kuvauksen jälkeen. Ei tämäkään mikään jötkäle ollut, mutta kotiin otin ekan mittakuhani ( 46 cm ).

Ahvenia tuli lisää sekä heittämällä että pohjaongella ja tulipa sieltä kiiskikin. Hyvillä mielin tepastelin takaisin kohti bussipysäkkiä, sillä olihan kantamuksenani kala-ateria aineksia.


* 1. mustikkaa.jpg (204.64 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 798 kertaa.)

* 2. mansikkaa.jpg (294.79 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 763 kertaa.)

* 3. lippa-ahven.jpg (189.31 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 837 kertaa.)

* 4. KUHA.jpg (177.78 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 903 kertaa.)

* 5. kiiski.jpg (150.74 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 871 kertaa.)
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #13 : Toukokuu 26, 2012, 18:11:27 pm »

Onnittelut kuhasta! Aika mielenkiintoista, että se tuli lipalla. Yleensä puhutaan aina jigeistä tai vaapuista kuhan pyynnin yhteydessä, mutta onnistuu se näköjään lipallakin. Sain muuten minäkin elämäni ensimmäisen kuhani (se oli kyllä alamittainen) Myran Wipp-lipalla viime suvena.
tallennettu

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #14 : Elokuu 31, 2012, 21:11:46 pm »


Eilen otin yleiset kulkuneuvvot alleni ja matkasin kohti Kivinokkaa. Onneks tuli zekattua bussien aikatauluja, sillä samalla huomasin, että HKL:län väki oli tehnyt reitti/linja muutoksia mun perillepääsyn suhteen. Nooh, pääasiahan oli, että Kivinokan kärkeen hettelemään pääsin.

Eipä ainakaan tuuli haitannut kalastelua, vaan herätti eipäilyn joskos tästäkin reissusta taas tulisi se mulle viimeaikainen tuttu…. saaliiton sellainen. Mitäpä moista pohtimaan, eikun vermeet viritykseen. Pohjaongen koukkuun matonen pujoitettiin ja virpan siiman päähän  Blue Foxin Bullet lippa pistettiin.

Hahaa, ei aikaakaan, kun jo sain tuntea sen kivan fiiliksen, jonka eläinkuntaan kuuluva heittäjälle suo. Ahvenhan se oli lippaan haksahtanut. Tuli noita raitapaitoja kaikenkaikkiaan tusinan verran. Suurin osa lipalla, mutta kyllä muutama otti pohjaonkeenkin.

Kuten kuvasta näkyy yks pikkasen vajaa kiloinen esiteini-ikäinen haukikin kävi meikäläistä moikkaamassa.

Pölmähti siinä sitten paikalle yks tätönen juttuseuraksi. Hän ihmetteli uistinrasiassa näkyvää kalajigiä. Pitihän sitä näytiksi uitella. Muutaman heiton jälkeen vapa taipuikin ihan reppavasti ja jigiä vietiin. Mamma oli jännityksestä innoissaan ja minä sanoinkin hänelle, että nyt mulla taitaa olla kuha siiman päässä. Niinhän se OLIKIN, sillä me näimme sen. Siis näimme……ennen kuin se jo puoliksi rantakalliolle saatuna, teki valtavan hyppäyksen ja pääsi irti koukusta. Hyppäyksen suunta oli kuhalla kohdillaan, sillä se oli oivallisesti vettä kohden. Olisi tuo ollut mun kuhaenkka. Niinpä niin, olisi ja olisi.
Muutens, tuo tätönen, joka ei harrasta kalastusta, sano lähtiessään: ”Olipas jännä nähdä tuota heittelytouhua ja kalan kanssa taistelua. Taidanpa hankkia itselleni tuollaiset vehkeet”.


* 1. Aikas tuuletonta.jpg (140.6 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 814 kertaa.)

* 2. Eka ahven.jpg (187.84 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 821 kertaa.)

* 3. Toinenkin tommonen.jpg (164.05 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 826 kertaa.)

* 4. Haukikin nappas.jpg (195.76 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 856 kertaa.)
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

Tonnikala85
Metalli-inssi
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 778« Vastaus #15 : Elokuu 31, 2012, 21:19:59 pm »

Kyllä tuollaisessa kelissä aika rientää ja mieli virkistyy, vaikka olisi vähä hiljaisempikin reissu Cool Tietysti se saalis nyt on aina plussaa.

Oliko kuha silmämitalla minkä kokoinen?
tallennettu

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #16 : Elokuu 31, 2012, 21:42:54 pm »

Kyllä tuollaisessa kelissä aika rientää ja mieli virkistyy, vaikka olisi vähä hiljaisempikin reissu Cool Tietysti se saalis nyt on aina plussaa.

Oliko kuha silmämitalla minkä kokoinen?

Aivan totta, aika riensi ihan huomaamatta ja mieli todellakin virkistyi. Lähtiessä ekaa kertaa kelloa vilkaisin ja totesin, että olin paikalla kahdeksan tuntia nautiskellut.

Kuten tän osion aiemmassa viestissä kerroin, niin tuolta saatu enkkakuhani oli 46cm. Silmämääräisesti tuo eilen karkuutettu oli pitkälti yli 50cm. Jotta en liioitteluun lankeaisi, sanoisin 55cm.
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: