Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Vuosaari, Helsinki  (Luettu 17063 kertaa)
Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« : Huhtikuu 20, 2012, 15:03:52 pm »

Vihdoin tuli ensimmäinen siika! Tyhjiä reissuja taisikin tulla alle viisi kappaletta, ennen kuin onnisti. Ensimmäiset kerrat olivat kyllä ihan liian aikaisin. Parempi kuitenkin aloittaa ajoissa kuin vasta loppukaudesta. Tein tällä viikolla kaksi reissua Vuosaaren maisemiin. Maanantaina lähdin aamulla viiden jälkeen ja olin ongella yhdeksään asti, ilman mitään tapahtumia. Silti oli ihan mukavaa, varsinkin kun oli aamukaffeet termospullossa ja hyvät tykötarpeet. Katselin lintuja ja toivoin, että olisi kunnon tele, jolla saisi kivoja kuvia siivekkäistä. Aamu oli aurinkoinen, ja tunnelma kohdillaan pikkupakkasen väistyessä. Puoli kymmeneltä olin sitten kotona taas koti-isän hommissa, ja vaimo lähti opiskelemaan.

Eilen lähdin iltapäivällä samaan paikkaan, ja alkoi jo olla aikamoinen hinku saada edes yksi siika ylös. Aloitin samasta paikasta kuin viime kerralla, ja onki oli vedessä puoli viiden maissa. Tuuli oli koillisesta, 6-7m/s, ja pienen aallokon takia vavat tekivät tasaista liikettä koko ajan. Ongin siinä aikani ja söin eväitä, kunnes huomasin, että pikku lahden suraavassa nokassa oleva kaveri sai siian. Siinä sitten tarkistelin syöttejä ja vaihdoin matoa uuteen, mutta mitään ei tullut ylös. Aika hiljaista oli, sillä toinenkin onkimies sai siinä kolmen tunnin aikana kaksi siikaa ylös. Kahdeksan maissa kaveri pakkasi kamansa ja lähti menemään. Siinä vaiheessa tein saman tempun ja menin rientomarssia juuri samaan paikkaan, josta kalat olivat tulleet. Siinä vaiheessa kaikki muut kalamiehet olivat jo lähteneet kotiin. Puoli yhdeksältä, eli 20 minuuttia ennen auringonlaskua alkoi toisen vavan kärki täristä. Kun nostin vapaa, homasin, että siellä onkin ihan hyvän kokoinen kala. En lähtenyt silti kummemmin väsyttelemään, mikä oli ehkä hieman tyhmää. Vedin kalan maihin, mutta se otti kiinni rantakalliossa olevaan pykälään ja pääsi irti. Siinä vaiheessa en ajatellut mitään, vaan hyppäsin perään. Menin toisella jalallla polvea myöten veteen, ja sain kuin ihmeen kaupalla hieman pöllämystyneen siian käsiini. Helpotus ja voitonriemu oli sanoinkuvaamaton! Puntari näytti 850 grammaa, ja vanha ennätys rikki niin että paukahti. Heti perään sain samasta paikasta pikkusiian, joka piti lopettaa, ahne kun oli. Lähtiessä, kun otin onkea ylös, sain vielä uuden tuttavuuden siimanpäähän. Kivinilkkahan siellä kiemurteli. Se päätyi tänään soppaan, ja hyväähän se oli. Kaiken kaikkiaan oli hieno reissu, ja olo helpotti kummasti, kun sai kauden avaussiian ylös. Nyt voi sitten ottaa vähän rauhallisemmin...

Alla kolme kuvaa ensimmäiseltä reissulta. Eilen ei tietysti tullut kameraa mukaan, mutta laitoin siihen pari keittiökuvaa.


* aamunkoi.JPG (203.91 kilotavua, 800x533 - tarkasteltu 918 kertaa.)

* vapa.JPG (196.95 kilotavua, 600x900 - tarkasteltu 1182 kertaa.)

* puukko.JPG (129.23 kilotavua, 800x533 - tarkasteltu 965 kertaa.)

* 850g.JPG (216.6 kilotavua, 800x533 - tarkasteltu 1137 kertaa.)

* soppaa.JPG (187.27 kilotavua, 800x533 - tarkasteltu 968 kertaa.)
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 20, 2012, 15:22:26 pm kirjoittanut Vaahku » tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #1 : Toukokuu 03, 2012, 13:31:52 pm »

Vappua edeltävänä perjantaina olimme koko perheen voimin Uutelassa siikaongella. Asetuimme matalalle, kivikkoiselle rannalle, jonka lähellä vesi syvenee jonnekin 10 metrini hujakoille. Saavuimme paikalle kuuden maissa ja lähdimme yhdeksältä. Söimme iltapalaa hienoissa maisemissa, ja pikkumies löysi kaikenlaista mukavaa tekemistä. Välillä meren kutsu oli ylivoimainen, ja vanhemmat joutuivat raahaamaan rimpuilevaa ja huutavaa kaksivuotiasta vedenrajasta kauemmas. Se on kyllä hyvä merkki, että poika ei pelkää kylmääkään vettä. Oppii varmaan pienenä uimaan. Iltapalan ohessa saimme sitten 200- ja 400-grammaiset siiat. Kokonaisuudessan oli oikein mukava reissu. Siianonginta on kyllä siitä hyvä laji, että sitä voi harrastaa helposti pienten lasten kanssa, kunhan kärsivällisyyttä riittää.
« Viimeksi muokattu: Toukokuu 03, 2012, 13:35:04 pm kirjoittanut Vaahku » tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #2 : Toukokuu 03, 2012, 14:08:08 pm »

Tänään lähdin aamulla aikaisin Uutelaan tutulle rannalle siiat mielessäni. Vähän kuuden jälkeen kaksi vapaa oli pystyssä ja odottelu alkoi. Minun lisäkseni rannalla oli yksi ukko, mutta aamun kuluessa väkeä tuli lisää, ja kun lähdin yhdeksän jälkeen, onkimiehiä jäi rannalle 10 kappaletta. Aurinko oli hieman pilvessä, mutta puoli seitsemän aikaan se paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämmitti mukavasti. Juuri silloin huomasin, että hieman kauempana oleva naapuri sai siian. Hetken päästä havahduin jarrun ääneen, kun siika repi siimaa kelalta. Odottelin hekten, kiristin jarrun ja vedin siian maihin. Puntari näytti aika tasan 600 grammaa. Tyytyväisenä hienoon kalaan rupesin syömään aamiaista. Vähän ajan päästä toisessakin vavassa kävi joku nypyttämässä. Ohi ajaneen laivan aallot velloivat hetken päästä rannassa, ja vapa hiljeni. Tarkistettuani ongen totesin, että se taisi päästä allokossa karkuun. Sitten olikin hiljaista kahdeksaan asti, jolloin kevyempi vapani alkoi täristellä lupaavasti. Kun aloin kelata kalaa sisälle, ajattelin, että eipä ole mikään valtava siika, mutta ihan hyvän kokoinen kumminkin. Käsitykseni muuttui, kun oletettu siika alkoikin lähempänä rantaa tehdä nopeita syöksyjä sinne tänne. Taimenhan sieltä tuli rantaveteen! Se oli reilusti alamittainen, ehkä 35 senttiä pitkä, kirkas ja nätti meritaimen, oman urani ensimmäinen. Minun kävi poloista sääliksi, ja toivoin, että saan sen mahdollisimman vähin vahingoin takaisin mereen. Onneksi sain koukun hyvin irti, ja kaveri jatkoi matkaansa. Huvittavaa oli, että vieressäni onkiva setä sai yhteensä kolme kiiskeä, mutta allekirjoittaneelle tuli jalomman sortin sivusaalista. On se hassua, että taimenta tuli syksyllä metsästettyä jonkin verran tuloksettomasti, ja nyt sitten kävi näin. Sääli vain, että tämä jäi pelkäksi bongaukseksi.


* 600g.JPG (303.42 kilotavua, 800x533 - tarkasteltu 1197 kertaa.)
tallennettu

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #3 : Toukokuu 09, 2012, 22:45:02 pm »

Siiankiilto silmissäin eilen matkasi mimmikaksikko ( TEAM HELGATTARET ) kohti Uutelaa.

Vaan kuinkas kävikään? Ainut kiilto, jota näimme, oli auringon tuottamana lainehille. Sää tosiaan oli mitä parahin leppoisaan siiasteluun. Toki heittelyäkin harrastettiin vailla mitään saalista.

Hyvässä seurassa vetten äärellä, makkaranpaisto kaasuliekillä ja reissumiesleivät kera kaffeen tekivät retken tekemisen väärtiksi. Kuten monesti olen maininnut minulle saalis on vain bonus, muutenkin niin rentouttavaan harrastukseen.


* Siikavermeet viritetty.jpg (164.89 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 1369 kertaa.)
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 879« Vastaus #4 : Toukokuu 09, 2012, 22:50:02 pm »

Mitäs oli vedenlämmöt siellä päin maailmaa?
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #5 : Toukokuu 09, 2012, 23:02:27 pm »

Mitäs oli vedenlämmöt siellä päin maailmaa?

Jos tuota meikämimmiltä kysyt, niin vastaukseksi saat, jotta ei harmaintakaan aavistusta. Lämpömittari kun ei kuulu mun varusteisiini kalarepussa.
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #6 : Toukokuu 11, 2012, 10:28:24 am »

Teillä taisi olla hieno ilma. Olitteko kauankin? Välillä tärppejä joutuu odottamaan aika kauan. Olen itse saanut siikani hieman etelämpää, kuvan paikasta noin 200 metrin päästä. Mutta kyllä tuostakin on siikoja saatu. Eikö ole muuten hieno paikka käydä kalareissulla?
tallennettu

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #7 : Toukokuu 11, 2012, 16:22:29 pm »

Teillä taisi olla hieno ilma. Olitteko kauankin? Välillä tärppejä joutuu odottamaan aika kauan. Olen itse saanut siikani hieman etelämpää, kuvan paikasta noin 200 metrin päästä. Mutta kyllä tuostakin on siikoja saatu. Eikö ole muuten hieno paikka käydä kalareissulla?

Jeps, ilma tottatotisesti oli todella upea retkeily- ja kalastelureissullamme, joka kesti nelisen tuntia.
On muutens ehdottomasti hieno paikka ja siksipä olemmekin käyneet tuolla aina silloin tällöin vuosien saatossa. Äkkijyrkän "tilusten" läpi oli mahtavaa hissukseen ajella, kunnes hänet tuolta häädettiin. Onneksi siellä nyt näytti olevan kuitenkin jotain heppoja kaupunkilaisten ihailtavana.
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #8 : Toukokuu 16, 2012, 22:51:11 pm »

Kävin eilen illalla kokeilemassa, josko siikakautta olisi vielä jäljellä. Ilma oli jo todella keväinen, ja rannassakin oli vielä lämmintä, vaikkei aurinko enää siihen paistanutkaan. Auringossa lämmenneet kivet ja kalliot pitivät meren kylmyyden loitolla, ja kalamiehen oli leppoisaa olla ja katsella tiirojen kalastelua rantavedessä. Illan saalis oli sitten aika vaatimaton, yksi pikkusiika ja yksi kiiski. Totesin, että tähän on hyvä lopettaa siian onginta ja käydä seuraavaksi kokeilemassa silakoita. Rannassa ei muuten ollut allekirjoittaneen lisäksi yhtään onkimiestä. Viime kerralla oli koko ranta aika lailla miehitetty.
tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #9 : Syyskuu 29, 2012, 19:49:36 pm »

Kävin eilen avaamassa syyskauden Uutelassa. Ei raportoitavaa kalojen suhteen, mutta muuten oli mukava aamureissu gradun tekemisen vastapainona. Varustepuolella positiivista oli, että olin onnistunut kahluuhousujen paikkaamisessa, negatiivista taas se, että housuista hajosi toisen henkselin solki...
tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #10 : Lokakuu 12, 2012, 14:57:44 pm »

Olin taas vaihteeksi Vuosaaren maisemissa. Aloitin kahlailemalla hauki mielessäin Kallahdenniemen ruovikkorannassa, kunnes kahluuhousut alkoivat vuotaa vaihteeksi ylempää. Kahlasin tällä kertaa vyötäisiä myöten. Vaihdoin sitten suosiolla toinen jalka jäässä jigihommiin Skatanniemen kärkeen. Saaliiksi meinasi tulla yksi (!) ahven, mutta sekin pääsi karkuun rannassa. Mukavaa oli silti, ja mielenkiintoistakin, sillä aivan vesirajassa ilmeisesti kuoritutui joitakin vesihyönteisiä, ja pikkukalat kävivät niitä napsimassa.
tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #11 : Marraskuu 06, 2012, 18:34:12 pm »

Kävin sunnuntaina heittämässä iltakeikan Uutelaan. Kiersin rantaa taimenlusikan kanssa pimeän tuloon asti, mutta en saanut edes havaintoa kaloista. Ilma oli kuitenkin mukava, kahluuhousut kunnossa ja merinovilla lämmitti lähinnä ihoa. Eli ei oikeastaan mitään valittamista. Paikalla oli kaksi onkimiestä, joita kävin jututtamassa. Eivät olleet saaneet mitään, mutta pääsin näkemään, kun jokin kohtuullisen kokoinen kala ravisti onkea jonkin aikaa, kunnes pääsi irti. Iso siika, vai jotain muuta...? Aionkin lähteä huomenna pojan kanssa onkireissulle.
tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #12 : Marraskuu 27, 2012, 17:22:59 pm »

Olin pari viikkoa sitten Uutelassa pojan kanssa pohjaongella, mutta en saanut mitään ylös. Joku kävi kyllä syömässä puolet madosta. Eilen olin sitten yrittämässä uudelleen eri paikasta, mutta tällä kertaa ei tullut tärppiäkään. Paikalla oli vain kolme kiiskeä ja runsaasti roskia edellisten onkimiesten jäljiltä, jotka näimme A.V.:n kanssa lauantaina. Eivät olleet hekään siikaa saaneet, vaikka tärppejä oli kuulemma jatkuvasti. Nyt näyttääkin pahasti siltä, ettei välttämättä kovin montaa kertaa voi enää siikaa tai taimenta pyytää.
tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #13 : Maaliskuu 28, 2014, 16:20:12 pm »

Nyt on avovesikausi avattu, ja tällä kertaa tärppäsi heti ensimmäisellä reissulla. Eikä edes ollut kiiski!

Olin viime lauantaina Uutelassa hieman uudessa paikassa siikoja kyttäämässä. Olin melko aikaisin liikkeellä, mutta aikaa tärväytyi paikan hakemiseen. Useimmat rannat olivat jäälauttojen vallassa, mutta pienen kulkemisen jälkeen löysin vapaan paikan. Aika moni kalamies luovutti jäiden takia, mutta onneksi jäin vielä yrittämään. Odotus palkittiin kahdeksan maissa noin puolen kilon siialla. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja eväät maistuivat. Sitten onkiminen loppuikin aika pian, sillä kääntynyt tuuli puski lahden, jonka pohjukassa istuskelin, täyteen jäätä. Jäin sitten vielä hetkeksi kiikaroimaan lintuja, ja illalla syötiin graavia siikaa.

Sekä tiistai-iltana että tänä aamuna vedin vesiperän samasta paikasta. Taitaa olla vielä hiukan hiljaista siikarintamalla. Onneksi siinä sivussa voi katsella lintuja ja ottaa aurinkoa eväiden kera. Tänään otin varaslähdön viikonloppuun ja kävin ongella ennen työpäivän alkua. Viideltä ylös ja rantaan aamiaiselle, sitten kymmenen maissa kouluun opettamaan saksaa ja englantia. En voinut olla kuittailematta hieman oppilaille...
tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211« Vastaus #14 : Huhtikuu 13, 2014, 19:43:28 pm »

Eilen oli vihdoin sopiva hetki lähteä ongelle esikoiseni (vajaa 4v.) kanssa. Raskaasti varustautuneina (munkkeja päiväkaffeelle, makkarasoppaa iltaruoaksi) lähdimme kohti Uutelan rantoja. Vähän ennen kolmea olimme rannassa, ja paikat olivat huonosta ilmasta huolimatta aika pitkälti varattuja. Oma tämän vuoden löytöni, joka on ollut käytännössä aina tyhjä, oli nytkin vapaana. Sinne siis, ja onget pyytämään. Tässä vaiheessa kello oli kolme, ja kaivoimme munkit esiin. Kiven takana tuulensuojassa telkkien ja allien touhuja seuraillen kaffepaussi teki terää. Vanha konsti toimi: kulkuset alkoivat kilkattaa, ja hörpättyä kupin tyhjäksi menin varmistamaan, että kala on hyvin kiinni. Sitten pikkukalamies rantakivelle tukevasti istumaan ja vapa käteen. Kala tuli hienosti rantaveteen asti, josta sen sitten kävin nappaamassa. Välillä kuului vaan hiukan valitusta kelaamisen raskaudesta. Se olikin ihan komea siika (650g) tuonikäiselle (ja tämänikäiselle). Enpä tiedä, kumpi oli enemmän innoissaan. Veikkaan allekirjoittanutta. Sen jälkeen olikin sitten hiljaista. Kerran vaihdoin madot uusiin, mutta ei sekään tepsinyt. Tekemistä kyllä piisasi. Tutkimme siian mahan ja löysimme isohkoja leväkatkoja. Suusta löytyi jonkunnäköinen sukasmato. Saimme vielä hetken nauttia auringonpaisteestakin, mutta kuuden maissa oli aika pakata kamat ja lähteä kotiin saunaan. Ei hullumpi lauantai-iltapäivä!
tallennettu

Erik
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 22


« Vastaus #15 : Elokuu 12, 2015, 21:22:34 pm »

8.8 oli viimeinkin tämän vuoden ensimmäisen kalareissun suunnitelmat kasassa ja appiukon kanssa kaverin veneellä sai menty vesille. Aivan ihanteellinen keli, jo ennen 7 aamulla täysi shortsisää jopa merellä, tuulta ei melkein lainkaan, aurinko paahtoi komeasti... Ankkuri heitettiin erään kaislikon viereen, jossa uhrattiin ensimmäinen Belhaven Black Scottish Stout kalajumalille, laitettiin Kuusamon iso proffa ahvenanväreissä siiman päähän ja opastettiin appiukko heittämään tätä kapulaa kaislikon reunaa pitkin. Eihän siinä kerennyt törsätä päivää kun 15-20 min korkeintaan kun ukko ohimennen mainitsi, että nyt taitaa olla jotakin muuta kun pohjasalaattia koukun päässä ja paikkahan tämäkin piti - veneeseen nousi komea 2.5 kg hauki, pullea kun mikä. Aika painoi päälle, 1-2h yhteensä tuossa vietettiin, mutta ainoaksi tärpiksi tämä jäi. Kuitenkin kaiken kaikkiaan reissu oli tuommoinen, että kyllä auringossa makaaminen tuopin kanssa oli melkein päivän kohokohtia. Joka tapauksessa kausi aloitettu, ehkäpä onnistuu jopa jatkoja järjestää... ehkäpä...
tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: