Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Kuolimo  (Luettu 7127 kertaa)
Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« : Lokakuu 28, 2012, 23:21:16 pm »

PItkästä aikaa kerkesin uisteen vetoon kuolimolle.Alkuun 20 minuutin siirtymä uistelu alueelle.Tarkemmin morruuvuoren selälle.Mitään varsinaista uistelu kelaa/vapaa en siis omista,joten mukana vain kevyehkö kalusto jossa 0.24 siima.Ja vain yksi lääninluvan sallima vapa siis vedossa.ENsin vetelin omatekele lusikkaa ajatellen,että sama se mitä vetelen kun kumminkaan täältä mitään tule.Vajaan tunnin ajelun jälkeen vaihto hk-varma vaappuun.50 gramman puntti siimaan,kuten oli lusikassakin.

Jonkun aikaa sai tyhjää vedellä kunnes saavuin Haukka kallion edustalle,alkoi kelan jarru parkua.Mitä ihmettä eihan tässä pitäisi pohjatärppiä tulla kun vettäkin on alla noin 20 metriä.Hetkinen sehän on kala.Moottorista veto pois,ja vapa telineestä kouraan.Olisiko peräti järväri ajattelin.Samassa noin 30 metrin päässä hyppää kirkaskylkinen ja leveä pyrstöinen ilmaan.Heti perään kaksi uutta loikkaa.Hetken odotus ja vielä pari komeaa hyppyä.Sain hapuiltua puntin pois siimasta ja kotvan kuluttua kala tulikin jo näkösälle.Ok nyt rauhallisesti,missä haavi?No haavi tietysti jääkimpaleita täysi ja havakset solmussa.Toisella kädellä yritin selvitellä haavia ja toisella pidellä vapaa.Ei onnistu,keskitytään ensin siis vapaan.Kylläpä vääntää kovasti vastaan,ja tuntuupa painavalta.Pituuttakin kuin pikkulapsella.

Siinä se veneen laidan vierellä kävi näyttäytymässä ja kampesi itsensä veneen alle.Sain jotenkin tuurilla ujutettua vavan perän kautta toiselle puolelle.
Taas se sukelsi veneen alle,ja toiselle puolelle venettä.vapa kaksin kerroin,ja naps siima poikki.Voi kettu,kyllä ny harmittaa.

Saman kohdan ajelin vielä uudestaan muutaman kerran,mutta vailla tapahtumia.
Vihdoinkin olin kuitenkin saanut sen uistelu lohen siiman päähän.Vai oliki lie taimen,en tiedä.Harmi vaan kun tälllä kertaa kala vei minua lopussa miten tahtoi.
Aiemmat uistelut tuolla alueella ovat painottuneet hellepäiville ja lämpöisen veden aikaan,joten saaliskin ollut nollaa.

Näemmä rantojen jo käydessä jäähän mahdollisuudet parantuu merkittävästi.Kaiku näytti veden lämmöksi 7,8 astetta.
Myös luulon että järvilohen /taimenen uistelu olisi suurta salatiedettä moninen veto vapoineen voi heittää romukoppaan,kun kerran yhdelläkin vavalla voi onnistua.
Tosin tähän pisteeseen pääsy kesti noin viitisen vuotta.Tosin vetopaiviä vain 5-8 koko kautena painottuen sinne lämpöisiin kesä päiviin.

Hmm.pitäisköhän se hommata lupa useammalle vavalle.Takilankin tietysti tarvisi,ja kaikuluotaimen vois päivittää parempaan versioon.Plaanareillekin olisi sitten tarvetta.Raksi hommiinkin vois perehtyä. :)Näin se harrastus vie mukanaan.


tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

Igors
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 741« Vastaus #1 : Lokakuu 29, 2012, 09:58:25 am »

Rokin kirjoittelu oli kyllä aikalailla samansuuntainen kuin jos olisin itse tuollaisen kirjoittanut. Onhan se mahtavaa pitkän odotuksen jälkeen saada ihan asiallisen kokoinen pilkullinen kala siiman päähän. Aivan varmasti sitten sielläkin oli aika jossittelu päällä siitä että jos olisin tehnyt sitä tai jos olisin tehnyt tätä niin olisiko lopputulos ollut sitten toisenlainen.  Mutta ...kyllähän tuollainen kuitenkin pulssia sai nostetuksi ja antoi aavistuksen siitä että mahdollisesti seuraavalla kerralla sitten se tulee ihan veneeseen asti.

Tosin itselläni ei edes minkäänlaista tapahtumaa ole (vielä ainakaan) tullut tälle kaudelle joten onhan se mukavaa lukea että edes jollakin on ollut edes hetken ajan jännitys huipussaan.
tallennettu

Vanhuus ja viisaus ei ole itsestään selvä asia. Itselläni vanhuus lähenee mutta viisautta ei ole vielä näkynyt.

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #2 : Marraskuu 11, 2012, 11:42:15 am »

Lainaus
Aivan varmasti sitten sielläkin oli aika jossittelu päällä siitä että jos olisin tehnyt sitä tai jos olisin tehnyt tätä niin olisiko lopputulos ollut sitten toisenlainen.  Mutta ...kyllähän tuollainen kuitenkin pulssia sai nostetuksi ja antoi aavistuksen siitä että mahdollisesti seuraavalla kerralla sitten se tulee ihan veneeseen asti.
Olisiko pitänyt väsytellä kalaa pidemmällä siimalla ja poimia sitten vasta kyytiin kun ui jo selkeästi kyljellään.Näin olisi ollut joustoa siimassa ja vavassa enempi.
Jossittelua riitti pitkälle seuraavaan viikkoon.Enemmän karkuutus harmitti vasta rantauduttua ja kotiin päästyä.Nyt vene nököttää jo trailerin päällä pihassa talvisäilössä.Tosin siitähän se on helppo viedä vielä vesille jos vain vene luiska ja ranta pysyy sulana.
tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #3 : Lokakuu 08, 2013, 20:48:10 pm »

Puolikas sunnuntai vietetty kuolimolla uistellen.Tuuli puhkui vaahtopäitäkin järven selälle,hyvin siis keikutti.
No uistellenhan ei mitään tälläkään kertaa saatu.Pari muutakin venettä kynti samoja aaltoja.

Vesi tasaisesti 10,3 astetta joka puolella.Ilman lämpötila suunnilleen samoissa asteissa.
Kyllästyneenä tyhjän pyyntiin otin tavoitteeksi saada edes jotain,joten suuntasin Kaijanlahden pohjukkaan Haukea heittämään.Ei ottanut tämäkään laji onnistuakseen.Tavoitteeseen toki päästiin,ja jopa ylitettiin se saaden kaksi pienen pientä haukea.


tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

Roki
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 180« Vastaus #4 : Huhtikuu 21, 2014, 22:12:21 pm »

Kevään ensimmäinen uistelu pyrähdys tehty.Elohopea oli kohonnut jopa 17 asteen kohdalle.Kaikuluotain näytti veden lämmöksi 6-8 astetta hieman paikasta riippuen.Luotaimen voltti mittari näytti hetkellisesti 16,8v.Tätä ei bilteman puhelimen laturi kestänyt,no hyvin pärjättiin ilman karttaselaintakin.

Reilu pari tuntia jaksoin päivää paistatella ja kaks tahti koneen yskintää kuunnella.Luotain näytti kala parvia noin 15 metrin syvyyksillä,ja yhden 10 m kohdilla.Heti tämän jälkeen pari banaanin muotoista kala kaikua.Ajattelin että ei ole ennenkään tärpännyt vaikka,noita ihan selkeitä merkkejä luotain antoi.Hetken päästä kuitenkin vapa alkoi hytkyä.

Oho,kyllä siellä jotain on.Väsytellään rauhassa.Paino pois siimasta,ja lohen kylki ehti juuri tulla näkyville,kunnes jälleenkerran oli niiden viimeisten potkujen aika.Voi kilin kellit!Tietenkin veneen vierellä irti. Itkee

Ehkä jo tänä vuonna saan sen laidan paremmalle puolelle.
tallennettu

Kaikki muu paitsi kalastus on turhaa

Inkkari
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 1


« Vastaus #5 : Lokakuu 26, 2015, 16:23:59 pm »

Tarkoitus olisi tällä viikolla tutustua uistellen järveen. Mihin voi luvan maksaa löytyykö siis joku tilinumero minne voi maksella kotoa käsin? olen kuullut että Kestilän kievarilta saa veneen alas ja uistella saa 6 vavalla? Tarkoitus on uistella kirves ja morruuvuoren selillä näillä ei ilmeisesti ole kalastus rajoitettua? Kiitoksia jo etukäteen ja tiedetään että nieriä on täysin rauhoitettu vaikka lohikaloja tarkoitus siimanpäähän saadakin
tallennettu

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: