Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Rannalta kalastus Norjassa  (Luettu 8032 kertaa)
A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« : Huhtikuu 08, 2012, 13:05:54 pm »

Keksittiin vaimon kanssa, että kesällä voisi tehdä parin päivän reissun Norjaan, eikä sinne voi tietenkään ilman kalavehkeitä mennä. Nyt tarvittaisiin hyviä ideoita, mihin kannattaisi mennä, jotta seuraavat kriteerit täyttyisivät:

-Rannalta kalastus mahdollista
-Matka Tukholmasta edes puoliksi inhimillinen
-Hienot maisemat ja kalastuksen vastapuoleksi jotain muutakin tekemistä (kotirauhan säilymisen vuoksi, toim. huom.  Iskee silmää)

Koska ei ole varaa hommata mitään järeitä merikalastusvälineitä, tyytyisin ihan mielelläni vaikka parin kilon turskaan tai vaikkapa makrilleihin.
Jossakin Trondheimin ympäristössä voisi kartan perusteella olla ihan potentiaalisia paikkoja. Ihan pohjoiseen ei taas viitsisi mennä, kun ajomatka on Kilpisjärvelle saakka niin tylsä...
tallennettu

sepaonu
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 55WWW
« Vastaus #1 : Huhtikuu 09, 2012, 07:53:17 am »

Olen aika paljon käynyt pohjois norjassa kalastamasta ja matkustanut koko norjassa. Kaupunkien ympäristössä etelä norjassa on ongelmia löytää hyvä parki ja leiripaikka. Tiet ja kaiteet on tehty niin norjassa, että et voi pysäköidä missä tahansa. Privat vei, privat parkering, forbudt.
Tukholma-Trondheim matka kestää n. 12h. Helsinki-skibotn 15h. Kun verrataan kilometrejä, ei ole paljon eroa.
Kalalajeja on etelässä huomattavasti enemmän kuin pohjoisessa, oma pikku reissu rannalta vuodelta 10
http://sepikoda.ee/sisu/NSw0OTIsMTE5OCwx/louna-norra-augustis/
Voit seläta myös täta
http://www.merikalastus.info/keskustelu/index.php/board,2.0.html


tallennettu

kerän aurinkonlaskuja korvien välille

A.V.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 394« Vastaus #2 : Huhtikuu 09, 2012, 15:45:22 pm »

OLipas hienoja kaloja. Tuo vähän eteläisempi Norja kiinnostaisi juuri monipuolisen kalastonsa takia. Mistä päin nuo linkkaamasi kalat tulivat?
Ajallisesti tosiaan olisi jopa järkevämpää ajaa Turusta suoraan Skibotniin kuin Tukholmasta jonnekin Bergenin, Trondheimin tienoille, mutta ensin mainitussa vaihtoehdossa ensimmäiset 800 km ovat tappavan tylsiä...

Katsoin, että sait ilmeisesti ison osan noista kaloista ihan tavallisella jigillä. Kuinka järeää vapa- ja kelakalustoa käytit?
tallennettu

sepaonu
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 55WWW
« Vastaus #3 : Huhtikuu 09, 2012, 17:11:06 pm »

Periaatessa kaikki vehket, mitkä ovat pitkäheittoset ja halvat on hyvät. Rannalta sa heität ja sitten kelat sisään vastamäkea/askelta jigaustehnikalla, kelaus, tauko, kelaus, jää niita jigeja myös pohjan jonkun verran.
Kaikki turskakalat/pohjankalat, huulikalat jigilla, makrillille varmasti parempi pienempi heittopilkki tai peltti ja hidas kelaus, ei tarvitse olla liian pohjan lähellä, välivedesta, voi olla myös ihan pinnassa, sivusaalis on sej(tai vastanpäin).
Itsellä oli vavaksi 2,7 mh, kelaksi 2500, varmasti 3-3,5 metrisella ja 4000 kelalla saa vähen pidemmät heitot. Mielestani punottu ei ole sopiva rantakalastuksen, kaikki mikä tarttu pohjan, see jää sinne, monolla jää vain pikkuosa.
Helposti saa myös pohjanongella kala, kaiken helpompi syötti on ruokakaupasta katkarapu.
Jos valitset paikan, sitten muista, että suurinpiirtein sama vuori, mikä on näkyvissa, mene samassa kulmassa myös vedessa.
Ei mitän erikoistehnikka, jotain jigauksen ja peltinheitton ja pilkkimisen kaltaista, riipu kalanlaista ja olosuhdeista.

tallennettu

kerän aurinkonlaskuja korvien välille

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: