Tässä yksi versio lukuisista haukipiffeistä (niiltä jotka arvostaa haukea myös appeena

) ja siitä heti perään jatkojalostus haukiburgeriksi.
Piffit:
- 3kg hauen fileet (kiitos Jarskille vai oliko se Tonnikalalle.....)
- 200g kylmäsavu lohta
- desi korppujauhoa
- Suolaa pari tl
- 2dl cremeä/kermaa/kermaviiliä
- 1-2 munaa
- Mausteita eli sitruunapippuria, curryä, chiliä.... mitä tahansa oman maun mukaan
- Pari sipulia pilkottuna
Kaikki kutterilla sekaisin tai kalat myllyn läpi ja "rojut" sekaan. Tulee selkeästi sitkompi taikina kuin esim lihabullissa mutta no hätä; niin pitää ollakkin.
Sitten piffien paisto eli hieman miedommalla tulella kuin tavan jauhelihapihvit. Toki mieluiten voi/öljyseoksessa kuin pelkässä öljyssä


Burgeriin kelpaa sämpyläksi vaikka Pirkan isot burger sämpylät joita hieman lämmittää uunissa. Lisukkeeksi toimii mm hamburger kastike, tomaatti, suolakurkku, cheddarjuusto siivut, sinappikurkkupikkelssi...... Ihan mikä on "oman suun myötäistä"


Bon Burger
