Sivuja: [1]   Siirry alas
Kirjoittaja Aihe: Haukiburgerit  (Luettu 7541 kertaa)
psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 880



« : Helmikuu 04, 2012, 00:18:51 am »

Tässä yksi versio lukuisista haukipiffeistä (niiltä jotka arvostaa haukea myös appeena Iskee silmää) ja siitä heti perään jatkojalostus haukiburgeriksi.

Piffit:

 - 3kg hauen fileet (kiitos Jarskille vai oliko se Tonnikalalle.....)
- 200g kylmäsavu lohta
- desi korppujauhoa
- Suolaa pari tl
- 2dl cremeä/kermaa/kermaviiliä
- 1-2 munaa
- Mausteita eli sitruunapippuria, curryä, chiliä.... mitä tahansa oman maun mukaan
- Pari sipulia pilkottuna

Kaikki kutterilla sekaisin tai kalat myllyn läpi ja "rojut" sekaan. Tulee selkeästi sitkompi taikina kuin esim lihabullissa mutta no hätä; niin pitää ollakkin.

Sitten piffien paisto eli hieman miedommalla tulella kuin tavan jauhelihapihvit. Toki mieluiten voi/öljyseoksessa kuin pelkässä öljyssä Iskee silmää


Burgeriin kelpaa sämpyläksi vaikka Pirkan isot burger sämpylät joita hieman lämmittää uunissa. Lisukkeeksi toimii mm hamburger kastike, tomaatti, suolakurkku, cheddarjuusto siivut, sinappikurkkupikkelssi...... Ihan mikä on "oman suun myötäistä" Iskee silmää



Bon Burger Virnistää

tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

PAR
Ikionnellinen isoäiti
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 258


Naisetkin kalastaa


« Vastaus #1 : Helmikuu 04, 2012, 11:09:06 am »


Tuli ihan hauki kielelle. Pitääpi joskus kokolata. Todistettavasti homma hoituu myös myllyllä, kun ei ole kunnon kutteria.


* ei raha, vaan haukisampo.jpg (335.57 kilotavua, 800x600 - tarkasteltu 809 kertaa.)
tallennettu

- TEAM HELGATTARET -

psychocowboy
Rappiohotellin tirehtööri
Ylläpitäjä
Jäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 880



« Vastaus #2 : Helmikuu 04, 2012, 12:34:44 pm »

Tuli ihan hauki kielelle. Pitääpi joskus kokolata. Todistettavasti homma hoituu myös myllyllä, kun ei ole kunnon kutteria.
Ehdottomasti parempaa tulee vanhanajan myllyllä; rakenne taikinassa paljon parempi. Sattui vaan niin ikävästi että meillä se on jätetty mökille Nolostunut
tallennettu

             
Born to be wild, paitsi kotona...
"Chuck Norriskaan ei ole täydellinen, sillä häneltä puuttuu heikkoudet"    Hyvän viinin määritelmä  "menee helposti alas ja pysyy sisällä" "Parempi muutama ruuvi löysällä, kuin yksi liian tiukalla"

Jii.Pee
Jäsen
*
Poissa Poissa

Viestejä: 5


« Vastaus #3 : Toukokuu 29, 2012, 13:03:14 pm »

Itse laitoin pekonia hauen lisäksi myllystä läpi ja hieman eri mausteet. Kerma oli sipulikermaa. Tuli kyllä hyviä pihvejä.
tallennettu

Vaahku
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 211



« Vastaus #4 : Lokakuu 02, 2012, 22:59:46 pm »

Laitoin perheelle haukipurilaiset viime sunnuntaina. Sopivan nopea ruoka laittaa lounaaksi kirkonmenojen jälkeen, ja lopputulos oli onnistunut! Mureketaikina oli suurin piirtein samanlainen, mutta ilman pekonia. Maitotuotteena oli ns. viiksiäijän jogurttia. Hampurilaisten väliin sitten tomaattia, suolakurkkua, salaattia, sinappimajoneesia ja raakaa sipulia. Nam.

P.S.
Massa tehtiin samannäköisellä myllyllä kuin PARin kuvassa. Se on myöskin mökillä. Ja on muuten BMW:n mylly  Virnistää (Björneborgs mekaniska verkstad)!
tallennettu

katchu
Konemestari e.v.p.
Aktiivi
Jäsen
**
Poissa Poissa

Viestejä: 382



« Vastaus #5 : Helmikuu 27, 2013, 23:54:04 pm »

Jääkaappiin kantaantui joitakin kuha fileitä. Suurin osa meni pannulle fileinä mutta otin hieman syrjään pihvi taikinaa varten. Kuha on ahvenen jälkeen yksi lempikalojani ja syön sitä aina mielelläni. Pihveihin ja varsinkin hampurilaisiin se on yksinään kuitenkin hieman liian mauton. Termi mauton voi olla hieman liioiteltu mutta kuitenkin ei välttämättä optimi pihvi kala.

Itse hampurilaisesta tuli silti oikein hyviä. Pihvit tein käytännössä samanlaisella ohjeella kuin Psychocowboyllä. Taikinasta tuli kohtuu löysää eikä sitä tarvinnut ajatellakkaan puristelevansa kokoon käsissä. Lusikoin taikinaa suoraan pannulle ja taputtelin lusikalla pihviksi.

Minkään sortin lihamyllyä tai "kutteria" ei itseltäni vielä löydy joten annoin kalalle kyytiä monitoimikoneen leikkuu terällä. Hyvää hakkelusta silläkin sai aikaiseksi.

Pitää ehdottomasti tehdä myös hauesta hampurilaiset kun sellaista siunaantuu ensi kerran. Ehkä sekaan voisi heittää hieman ahventa tai kuhaa...



Sämpylänä toimii hyvin Pirkan isommat hampurilais sämpylät. Itse tykkään hieman lämmittää pannulla niin että sisäpinnat on vähän rapeat. Täyttet olivatkin jääkaapista kaivettuja jämiä.
tallennettu

Old Fishermen Never Die -- They Just Smell That Way!
Always think like a fish no matter how weird it gets

Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: