Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Lokakuu 27, 2020, 21:36:46 pm 
Aloittaja jade 33 - Uusin viesti kirjoittanut jänis
Millinen kupari. Helppo leikata ja muotoilla.

 2 
 : Lokakuu 27, 2020, 21:25:15 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut jänis
Viikko sitten kävin reposaarenrannoilla meritaimenenpyynnissä. Mitään ei tullut, ei edes sitä kolmipiikkiä kyljestä kiinni. Noh täytyy vielä käydä uudelleen kun löytyi hyvältä tuntuva paikka.

 3 
 : Lokakuu 26, 2020, 09:52:40 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Pikainen viikkopäivitys.  Tiistaina rannalla ahvenia hakemassa.  Täkyonki ja lippaa heitellen yksi ahven saaliiksi. Yksi vene lähti taimenia narraamaan. Juttelin kalastajan kanssa ja kertoi että oli jo parikin satuolentoa nähneensä.

Keskiviikkona sitten minullakin oli eka päivä tällä kaudella satuolentojen perässä. Ajoin paikkaan josta olen aikonaan eka meritaimen saanut. Kiertelin koko saaren ja sen ympärillä olevat karikot. Oli sateinen sää ja seuraaville saarilla näkyi jotain liikettä.  Kaivoin kiikarit ja ei siellä mitään isoa kiveä ollut vaan kaksikin eri venekuntaa näkyi siellä touhuamassa.  Lähdin kuitenkin sinne suuntaan kiertämällä saaren joka on sumujen saareta seuraava merellepäin.  Ei ollut enään venettä siellä. Saaren nokan kierretyä huomasin pienen mehukattimerkin. Toista ei tietenkään ollut näkyvillä.  Hieman kauempana näkyi jälleen parikin "verkkomerkkiä" joten en arvannut sinne mennä. Suoraan sanoen ketutti kun ei ollut varmaa tietoa missä niitä verkkoja oikein olisi.  Päätin sitten lähteä haukia hakemaan kun siellä ei noita piiloverkkoja olisi...Ahvenkivet tuli sitten kierrettyä ilman mitään tapahtumaa.

Torstaina pikainen reissu rantaan, ei mitään mainittavaa.  Lauantaina sateen jälkeen venettä tyhjentämään ja nyt kun piti jo ennen puoltapäivää lähteä talkoisiin niin mukana ei ollut kalastusvälineitä.  Tuttu kalamies oli siellä ja juttelin hänen kanssaan.  Katselin samalla kun veteli nättejä ahvenia täkyongella.

Sunnuntaina sitten ajattelin mennä oikein ajan kanssa ahvenia hakemaan. Nyt ei syönti ollut kohdallaan niin minulla kun tuolla toisellakaan kalamiehellä.  Aamulla varhain lähti kaksikin venettä merelle taimenien perään.  Juttelin toisen kanssa ja kertoi parikin taimenta tulleen. Itelläni oli muutama ahven saaliina kun ammattikalastaja tuli mereltä.  Hänellä oli ollut silakkaverkot pyytämässä.  Saaliina oli vain muutama silakka ja yksi pieni siika. Kun oli tuttu mies niin antoi nuo kalat minulle. Puolet tuosta siiasta meni kraaviksi ja tänään syödään paistettuna kokonaista silakkaa, siianfiletttä ja ahvenfilettä.  Vaimolle sanoin itse kaikki pyytämäni. Tuota silakkaa se hieman ihmetteli mutta kun kerroin että muualla ongitaan silakkaa niin sanotulla silakkalitkalla niin voinee olla että uskoi minun nuo ihan itse pyydytäväni.

Käväisin ostamassa veneen tankin täyteen polttoainetta joten kyllä ainakin mielessä olisi vielä satuolentoja käydä kokeilemassa.

 4 
 : Lokakuu 19, 2020, 18:34:55 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Sillai ne toiset... Kaunis kala.

 5 
 : Lokakuu 19, 2020, 18:26:30 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Sami80
No nyt näytti pelaavan.

 6 
 : Lokakuu 19, 2020, 08:51:58 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Sami80
On pari reissua tullut tehtyä ulkomerelle,ennenkuin alkoi taas noi kovat tuulet. Yhden taimenen olen saanut 58cm. Kuvankin oisin tähän laittanut,mut eipä tunnu toi kuvan lisäys toimivan..

 7 
 : Lokakuu 18, 2020, 14:17:16 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Pieni pikainen päivitys jälleen.  Kalantulo on ollut todella heikkoa. Parisen  lähes tyhjää reissua rantaan on tullut tehdyksi.  Tänään aamulla venettä tyhjentämään ja parisen tuntia ahvenia pyytämässä ja saalis oli yhtä tyhjän kanssa.  Aamulla katsoin vielä noita tänne laittamiani kirjoituksia edellisiltä vuosilta ja kyllä niiden mukaan vielä olisi pitänyt, (juu varmaankin  Järkyttynyt ) kaloja saada mutta kun ei niin ei. Kaikki pienetkin sintit olen mukaani ottanut ja nyt sitten laitoin oikein tarkkaan vaakaan punnittavaksi neljä pientä ahvenfilettä ja uusi painoennätys on nyt sitten noille neljälle fileelle yhteensä viisitoista grammaa.  Järkyttynyt  Näitäkään en ole edes nyt saanut mutta en ole huomannut ennen tuosta ennätyksestä kirjoittaa. Olivat kyllä peukalonkynnen kokoisia ja lähes läpinäkyviä mutta tulevaan kalakeittoon muiden mukaan ovat päässeet.

Käväisin sitten karpalosuolla, vajaa ämpärillinen saaliina ja varmaanikin vielä ainakin yhden reissun sinne pitänee tehdä.  Suppisiakin/ kanttarelleja käväisin hakemassa kaksi ämpärillistä ja kantikset rupeavat olemaan jo aika höttöä mutta suppisia vielä lisää voisi hakea.

Muuten tuntuu muilla tuo kalastuspuoli olevan vielä minuakin heikommassa kantimessa. Ei edes Sami ole mitään ilmoitellut Iskee silmää

 8 
 : Lokakuu 11, 2020, 20:50:11 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Pari kertaa on jälleen tullut käytyä rannassa.  Nyt ei ole mitään lapsille kerrottavaa.  Eka reissu antoi yhden sorvan ja yhden pienen ahvenen.  Toinen reissu ei antanut edes sitä ensimmäistäkään kalaa  Vihainen  En kylläkään ole rannassa ollutkaan kuin parisen tuntia.  Kyllähän se on niin että jos ei kahteen tuntiin ole kaloja kuulumassa niin ei niitä varmaan sitten pilvin pimein ole tulossakaan vaikka kuinka yrittäisi. Ei oikein mene muillakaan hyvin.  Olin rannassa kun ammattikalastaja tuli verkoiltaan.  Saaliina yksi kala.

Nyt sitten on jäänyt aikaa metsässä samoilemiseen ja puolukkaa on hieman yli 300 litraa poimittuna ja kyllä se nyt sitten riittää.  Karpaloita vielä täytyy hakea ja suppilovahveroitakin mahtuu vielä kuivattuna pakastimeen.  Todennäköisesti marjastus ja sienestys loppunee tälläviikolla ja sitten varmaan tuo kalastuskin saa uutta intoa.

 9 
 : Lokakuu 09, 2020, 18:50:53 pm 
Aloittaja jade 33 - Uusin viesti kirjoittanut jade 33
Mistä aineesta olisi paras tehdä lusikka vieheitä ?
Kupari?

 10 
 : Lokakuu 09, 2020, 12:42:06 pm 
Aloittaja jani41 - Uusin viesti kirjoittanut jani41
Ostetaan lusikka aihioita

Sivuja: [1] 2 3 ... 10