Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : eilen kello 23:52:33 
Aloittaja Rekufaari - Uusin viesti kirjoittanut Rekufaari
Kalassa olen käynyt aika ahkerasti, ainakin silakkaa on saanut joka reissulla jos vaan on yrittänyt litkata.
Kohta alkaakin sitten taas kuhan vetouistelu, oli jo tarkoitus tänään aloittaa mutta olikin muuta ohjelmaan
niin paljon etten sitten lähtenytkään yökalaan.


 2 
 : Kesäkuu 16, 2019, 19:13:07 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Reilu kuukausi vierähti viime reissusta merelle.  Tänään sitten juhannushaukea hakemaan ja veneen vesillelaskua suorittamaan.  Uusi kaikuluotain on asennettu mutta se on kyllä perseestä. Valikoita on pilvin pimein ja suurin osa sellaisia joita en tarvitse.  En ole vielä löytänyt ohjelmaa joka näyttäisi vain syvyyden, pohjanmuodon, kalat ja pintaveden lämpötilan. Nuo riittäisivät minulle todella pitkälle.

Vene vesille ja kaameaan sumuun lähdin ajamaan.  Eka väylämerkin jälkeen kun käännyin ulapalle niin sakea sumu ympäröi minut. Tarkoitus ei ollutkaan pidemmälle lähteä mutta nyt sitten taisin pyöriä ihan lähituntumassa.  Sumun seasta näkyi aivan selvästi metsää kasvavaa maata paikasta missä sitä ei varmaan ole.  Katsoin sitten kännykästä ohjelmaa joka näyttäisi minut veneväylälle.  Hieman tuntui olevan riitaa siitä, uskoako itseään vai tuota ohjelmaa.  Tarpeeksi kauan kun pyörein niin pääsin kuitenkin pesuvatiin, tosin aivan uutta reittiä ajellen.  Tietenkin moottori yläesennossa ja lähes tyhjäkäyntinopeudella.

Olipahan hiljaista pesuvadissa.  Hieman harmitti kun en olisi tarvinnut kuin yhden hauen ja sitten olisin voinut kokeilla kotiin ajoa.  Lähes koko pesuvadin sain ronkittua kunnes hauki nappasi.  Olisiko ollut pari ja puoli kiloinen.  Juuri sopiva joten kotiinpäin suunnistamaan.

Kaivoin kännykän ja yritin saada ohjelmaa jonka avulla suunnistaisin takaisin.  Kännykkään tuli teksti "virta vähissä puhelin sammutetaan".  Ei voi olla totta. Kyllä siinä piti virtaa olla.  Onneksi nyt kuitenkin tiesin missä juuri tällähetkellä olen joten oli aika helppo suunnistaa suurinpiirtein oikeaan suuntaan.

Tuulensuunta ja aurinko, joka välillä sumussa näkyi, oli aivan sopiva antamaan suuntaviivaa.  Ei se nyt ihan putkeen mennut Aikaa meni, mutta sitähän minulla kyllä on ja löytyihan se ranta vihdoin. 

Kotona laitoin kännykan lataukseen ja se näytti virtaa olevan 73 % joten en ymmärrä tuota merellä tapahtunutta.

Varmaan nyt sitten hieman useammin merelle.

 3 
 : Kesäkuu 07, 2019, 22:28:22 pm 
Aloittaja Pasi1 - Uusin viesti kirjoittanut Rekufaari
Viimeinen ostos oli pitkäsiima ja täkyverkko.
Kerran olen pitkäsiiman laskenut yön yli pyyntiin, saaliina 6 ahventa.

 4 
 : Kesäkuu 04, 2019, 16:21:52 pm 
Aloittaja Pasi1 - Uusin viesti kirjoittanut psychocowboy
Jos sais tänä kesänä edes muutaman hauen tai ahvenen. Tai edes yhden jompaa kumpaa.. Tai edes pääsisi kalaan Iskee silmää


 5 
 : Kesäkuu 02, 2019, 16:34:56 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Vene on edelleen telakalla.  Tuli sopivasti silmäleikkaus eteen ja sen johdosta on parisen viikkoa joutunut olemaan ihan hissunkissun.  Tänään sitten kalavesille tyttären appiukon huvilalla.  Nappasin siellä pikkujärvellä soutuveneen ja lähdin ahvenia narraamaan.  Aika mukava syönti olikin.

Ei tarvinnut pidemmälle mennä kun aivan lähestöllä oli pieni karikko josta ennenkin olen ahvenia saanut.  Vajaa parisen tuntia ja reilu parisenkymmentä ahventa pikkulippaa käväisi maistelemassa.  Oli mukana kolme pikkuhaukeakin mutta ne saivat jäädä uiskentelemaan.  Kovin olivat ahvenet tummia,  aivan kuin ne olisi jo savustuspöntössä käyneet.  Sinne ne kylläkin ovat menossa, tosin vasta huomenna.  Toinen annos noista jalostettiin seuraavan päivän fileiksi.

Kuva ei oikein näytä kuinka mustia ne olivat.

 6 
 : Toukokuu 11, 2019, 16:55:27 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Tänään satuolentoja katsomaan.  Nyt oli sitten vakaa tarkoitus katsastaa muutama entinen hyväksi havaittu paikka.  Lähtö oli tuttua tutumpi saari josta ei mitään kerrottavaa tänään ollut.  Ajoin sitten toiselle tutulle paikalle josta oli jo näköetäisyys yhdenpuun karikolle.  Vesi oli kirkasta, pintaveden lämpötila jäi tiedostamatta. Kalaa ei ollut.

Kiersin sitten yhdenpuunkarikon joka puolelta tyhjää pyytäen.  Ei edes kivitärppiä.  Sieltä sitten lähitöllä oleville karikoille. Intoa oli vaikka muille jakaa mutta se ei tänään(kään) yhtään auttanut.  Täällä näin koko reissun ainoan verkkokalastajan, olisiko kausi jo niilläkin ohi. Täytynee alkuviikolla hommata uusi kaikuluotain, siitä olisi kyllä aikalailla hyötyä nyt kun siihen on tottunut.

Voinee olla että vasta syksyllä noita satuolentoja käyn kurkaamassa kun ei niitä nyt sitten tunnu löytyvän.  Ehkä seuraavaksi sitten metripaikalle kun siellä en ole tänä kautena vielä ehtinyt käydä.  Rannalla muutama kertoi että pesuvadissa oli verkkokalastaja saanut mielettömän saaliin lahnoja, mutta haukia ei ollut saanut.  Muistelisin vain että itselläni oli kyllä aikahyvin haukia tulossa silloin kun lahnaparvet siellä temmelsivät.

Kirjoitellaan lisää kunhan asiaa ilmaantuu. 

 7 
 : Toukokuu 10, 2019, 16:48:49 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Eilinen päivä näytti ihan sopivalta ilmalta kalastuksen suhteen.  Ajattelinkin sitten vihdoinkin lähteä hieman pidemmälle merelle josko satuolentoja olisi näkyvillä.  Hieman tuli takapakkia heti eka paikalla kun kaikuluotain sanoi sopimuksensa irti. Olisin kyllä sitä juuri nyt tarvinnut sillä ajatuksena oli lähteä harvemmin käydyillä karikoilla.  

Paikka josta eka taimenen olen saanut oli nyt tyhjä kaloista joten aivan uusille mestoille merellepäin suunnistin. Ihan asiallisen näköisiä karikoita sitten kolusin mutta muutamaa pohjatärppiä lukuunottamatta ei tapahtumia ollut.  Muistelin että joskus olin kyllä tuolla suunnalla ollut ja pari alamittaista taimenta käyttänyt veneessä.  Silloin oli pintaveden lämpötila neljän asteen tuntumassa ja ehkä hieman lämpeempää se nyt voisi olla.

Näillä uusilla mestoilla ei nyt sitten kalaa tuntunut olevan joten veneen keula kohti venerantaa.  Tuuli oli vastainen ja aika kovan tuntuinen nostaen jopa vaahtopäitä.  Ajoin kuitenkin hanat kaakossa ja sen kyllä huomasi.  Taitaa munuaiset olla hieman alempana tällähetkellä mutta eivät sentään pusseihin saakka ole pudonneet ja paikatkin hampaissa ovat vielä tallella.  Suoraan sanoen kyllä hieman jännitti muutaman kerran kun vene oikein kunnolla hyppäsi aallokossa.

Ajattelin hakea lohdutushauen ahvenkiviltä mutta tuuli kuljetti venettä matalaan siihen malliin että luovutin aika pian koko homman.  Täytynee kyllä tämä reissu vielä uusia, onhan tässä vielä ihan hyvää aikaa jopa satuolentojakin nähdä ja paras haukien pyytämisaika on vasta tulossa.

 8 
 : Toukokuu 05, 2019, 11:00:56 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Merivesi lähes normaalikorkeudella.  Käväisin merellä ja laitoin varmuuden vuoksi jopa Ursuitin pelastuspuvun päälleni josko ihan satuolentoja käväisisi katsastamassa.  Tuuli oli sopiva ja päivä pilvinen joten kalastusilmaksi ihan passeli.  Pintaveden lämmöt olivat lahdella vain + 3 asteista.  Ajoin hetken merellepäin ja pysähdyin katsomaan veden kirkkautta.  Näkyvyyttä senverran että uistin joka oli vain perukkeen verran vedessä ei ollut enää näkyvillä.  Tarkoitus oli kyllä ajaa hieman oudommille karikoille pidemmällä merellä, mutta nyt sitten näkyvyyden puuttuessa nokan käänsin pesuvatiin.

Heittelin siellä hetken ja ei oikein ollut fiilistä siellä.  Pohjaröhnää lähes joka heitolla.  Lähdin pois ja ajattelin napata hauen sieltä pesuvadin karikon puolelta.  Ei ollut kalaa.  Tuuli kuljetti venettä hieman ja sitten vene pysähtyi.  Katselin mikä nyt tuli ja vasta sitten huomasin että siinä oli kivi ja vene oli kiven päällä.  Näin mahtavan hyvä näkyvyys oli.

Ajoin sitten ahvenkiville kun tarkoitus oli hauki saada kotiin.  Siellä oli näkyvyys vedessä jo jopa puolisen metriä. Sain mennä tuulen avustuksellä lähes ahvenkivien loppuun asti ennenkuin tärppäsi. Taisi olla puolitoista kiloinen hauki. Juuri sopivan kokoinen ruokahaueksi.  Hauki pääsi kyytiin ja tänään se on paistinpannulla fileinä.  En sitten muuta enään tarvinnutkaan vaan ajoin kotirantaan.

Seuraava reissu varmaan satuolentoja katsomaan tai vaihtoehtoisesti metripaikkaa koluamaan.

 

 9 
 : Huhtikuu 30, 2019, 13:31:18 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Merivesi noususuunnassa, nyt vain noin -30 senttiä normaalia alempana.  Pilvinen ilma ja heikohko tuuli, tuntui ihan asialliselta kalastusilmalta.  Veneellä sitten merelle. En viitsinyt Ursuittia pukea joten ajoin vain lähivesille.  Aloitin kalastuksen matalan reunasta kaukana ahvenkiven sisäänmenosta merellepäin. Pikkuhiljaa tulin sitten ahvenkivien sisääntuloon. Ei mitään tapahtumia.  Pintaveden lämpötila + 7 - + 8 astetta.  Varmaan olisi kannattanut sittenkin lähteä pidemmälle merelle josko jopa satuolentoja olisi tavannut.

Hieman oli vaikeaa vedenvähyyden takia päästä syvemmälle ahvenkivien lahteen.  Moottori täysin yläasennossa tuuli auttoi minut matalan kohdan ylitse.  Hieman kyllä mietein sitä että sieltä pitäisi myös takaisin päästä. Alku oli jälleen aika nihkeää. Ajelehdin aina ensimmäisien kivien luokse kunnes tapahtui.  Kolmisen kiloinen hauki nappasi kevennettyyn.  Hauki haaviin ja nuijalla päähän.  Sitten vielä verestys ja ajattelin että nyt sitten on kiintiö täynnä.

Lähdin sitten kotiin ja nyt hauki on jo fileenä odottamassa huomista jatkojalostusta. On vaan hienoa kun kalojakin on saatavilla. Rannalla on aikalailla porukkaa käynyt mutta ahvenia ei vielä ole saatuna.

 10 
 : Huhtikuu 24, 2019, 11:53:55 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Kauden eka reissu on tehty.  Rannalla olivat kalamiehet jo saaneet saalista.  Sorvaa oli tulonpäällä, ahvenet olivat vielä hukassa.  Verkkoihin oli kuulemma siikaa ja jopa taimeniakin ilmaantunut. Hieman ajattelin haukea käydä näin ensialkuun haukia hakemassa mutta vesi oli todella matalalla ja aurinko paistoi täydellä teholla.  Ei mitään asiaa sumppuun, pesuvatiin tai ahvenkiville.  Tein sitten vain kierroksen sillikarilla ja sitten pikkuhiljaa takaisin rantaan.

Lahdella pintaveden lämpötila oli jo + 8 asteista.  Tästä kalastuskausi sitten alkanee.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10