Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Elokuu 02, 2019, 09:57:37 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Pitkästä aikaa vaihteeksi rannalle ahvenia hakemaan.  Oli rantatien loppupäähän ilmestynyt uusi liikennemerkki joka kielsi autolla ajon rantaan asti.  Minua se ei koske kun minulla on siellä venepaikka. Reilun tunnin siellä aikaani kulutin ja saaliiksi tuli ihan sopivasti kuusi ahventa.  Kaksi muuta kalamiesta siellä oli ja he pyydystivät kaloja jigillä kun taas minä heittelin vain lippaa.  Jigi tuntui olevan hieman parempi.

Ahvenet on nyt fileenä ja seuraavaa reissua rantaan ei ole nyt suunnitelmissa.  Muistaakseni viimevuonna kesäaikaan pyydystetyillä ahvenilla oli lievä mudanmaku joten varmaan syksymmällä vesien viiletessä on parempi talven varalle niitä ahvenia hakea.

 2 
 : Elokuu 01, 2019, 20:17:13 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Pojanpoika Tuomas 4v tuli alkuviikolla isänsä kanssa jotta lähdettäisiin merelle kalaan.  Tosin Tuomas odotti kyllä kalojen sijasta sitä että pääsi laivaa  Hymyilee leveästi ohjaamaan. Oli merenkäynti senverran isohkoa että ajoimme sitten lähes tyhjäkäynnillä Tuomaksen ohjaamana pesuvatiin.  Sinne ei tuuli niin hyvin sopinut joten se oli ihan asiallinen paikka sekä koittaa kaloja saada että hieman ajella veneellä.  Tietenkään eväiden syömistäkään unohtamatta.

Yhdessä paikassa siellä oli vesi huomattavasti sekaisempaa joten ajattelin siellä lahnojen pitävän ruokakestejään.  Juuri tuolta tuollaisen näkymän vallitessa olen useamman hauen saanut joten odotukset olivat suhteellisen korkealla.  Työnjako oli sellainen että minä heitein uistimen ja sitten Tuomaksen kanssa yhdessä kelasimme sen takaisin.  Tuomaksen isä sai yksin koittaa kaloja toisella setillä.

Kovin siellä oli kuitenkin hiljaista kunnes Tuomaksen isän uistimeen tarttui pohjaruohon sijaan kala. Minä sitten haavimieheksi ja aikamoinen lahna sieltä sitten nousikin.  Oli selkäevästä kiinni uistimessa.  Minä ja Tuomas sitten yhdessä päästimme lahnan takaisin, tietenkin useamman kuvan ottamisen jälkeen. Muita kaloja ei kuitenkaan tullut mutta kyllähän tuostakin tarhassa saa aikamoisen jutun kerrotuksi.

Nyt on kalastus jäänyt hieman varjoon kun on tullut metsässä käytyä mustikoiden perässä.  122 litraa puhdistettuna on mustikoita tullut poimituksi.  Kyllä kalaan vielä ehditään ennenkuin jäät tulevat. Järkyttynyt

 3 
 : Elokuu 01, 2019, 15:17:10 pm 
Aloittaja Roki - Uusin viesti kirjoittanut Roki
Viime viikonlopun helteiden aikoihin tuli pitkästä aikaa käytyä..pari pientä taimenta ja muutama ahven.

vesi ei juurikaan virrassa kuohunut.

 4 
 : Heinäkuu 31, 2019, 01:36:25 am 
Aloittaja Rekufaari - Uusin viesti kirjoittanut Rekufaari
Menkääs nyt äijät niitä kuhia vetämään.
Melkein joka ilta olen vetohommiin lähtenyt ja saalista tullut ihan kiitettävästi.
Tänään oli ihan kohtuullinen syönti siinä kello 22 -23 välillä, 6 kuhaa ja yksi ahven tuli.
Pohjoistuuli viilensiä pintavesiä noin 5 astetta, ollen täällä Ukin edustalla 17 -18 astetta.

 5 
 : Heinäkuu 18, 2019, 14:30:00 pm 
Aloittaja tatu - Uusin viesti kirjoittanut tatu
Huonosti lähti käyntiin tämä projekti.

"Elinvoimainen järvilohi ry:llä on huonoja uutisia. Marko Luhtala yhdistyksestä kertoo, että koko istutuserä menetettiin äskettäin viime metreillä vesihomeeseen."

 6 
 : Heinäkuu 14, 2019, 22:57:34 pm 
Aloittaja Rekufaari - Uusin viesti kirjoittanut Rekufaari
Kuhan vetouistelun olen taas aloittanut.
Kolme ensimmäistä kertaa meni ilman saalista.
Sen jälkeen on sentään jotain tullut, parilla viime reissulla molemmilla 4 kuhaa.
Huomenna yhden kaverin kanssa pitäisi tehdä sellainen kalareissu jonka aloitamme kello 18:sta aikaan.
Ensin varmaan etsitään ahvenia ja sitten illan hämärtyessä siirrymme vetouistelun pariin.

Sen olen huomannut itsessäni, että ne suurimmat paineet kalastusta kohtaan alkavat vähenemään mitä ennemmän ikää karttuu.

 7 
 : Heinäkuu 13, 2019, 19:59:10 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
No nyt kun on saatu "pää auki" niin on helppo jatkaa tuosta.  Eilen ja tänään sianpieremän aikohin (noin klo 4 aamulla) rantaan ahvenia hakemaan.  Sen verran on varovaisuutta että ihan laiturin päähän en ole mennyt vaan katsonut että kovaa maata on lähes jalkojen lähellä.  Eilen oli ihan loistava päivä. En sitten vaihtanut hyväksi valikoitua lippaa vaan heittelin koko ajan tuota pientä mustaa keltapilkkuista.

Ahvenetkin olivat siihen tyytyväisiä joten ennen puoli seitsemään lopetin kalastuksen kun noita ahvenia oli jo yllinkyllin ja kokoajan oli mielessä että ne kaikki pitää vielä fileroida.  Kyllä hieman kutitti lopettaa kalastus kun ahvenia vain tuli ja tuli.

Tänään jälleen aamulla rantaan.  Nyt ei tuo eilinen superlippa ollutkaan ihan yhtä hyvä.  Kyllähän sillä ahvenia tuli mutta ei lainkaan eilisen tahtiin.  Pääsin sitten kokeilemaan noita muita lippauistimia.  Hiljalleen lähes kaikilla lipoilla kalaa tuli, tosin oli hieman pienempää sorttia.  Pari lahnaa siinä sai sykkeen nousemaan kun kumpikin oli kyljestään kiinni. Muita kalamiehiä ei siellä tänäänkään näkynyt. Lopputulos oli eilisen kaltainen ja jälleen oli aika urakka ahvenien siivoaminen.

Nyt sitten osa ahvenista pääsi savustuspönttöön ja ihan asiallisen makuisia olivat.  Tosin suolaus olisi saanut olla hieman rohkeampi.  Muutama annos taas pääsi vakuumikoneen kautta pakkaseen odottamaan aikaa jolloin ei noita kaloja enää ole saatavilla.

Haukia pitäisi vielä käydä katsastamassa joten varmaan siitä sitten tarinaa jatkossa.

 8 
 : Heinäkuu 10, 2019, 17:33:54 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Eilen rantaan venettä vedestä tyhjentämään.  Mukana oli nyt sitten pikkusetti ahvenia varten.  Ahvenetkin olivat jo syöntipäällä.  Mitään mahtisaalista ei tullut mutta kyllä vajaa kymmenisen ahventa jo hieman sai hymyilemään.  Kaikki tietenkin fileiksi ja eilen olikin sitten jo ruokapöydässä paistettua ahvenfilettä.  Muutama pieni ahvenfile jäi jääkaappiin odottamaan lisätäydennystä josko siitä saataisiin kalakeittoon tarvikkeet.

Tänään sitten täydentämään tuota eileistä saalista.  Parisen tuntia siellä heittelin ja taas oli kymmenisen ahventa kotiintuomiseksi.  Muutama pieni file eilesen jatkoksi ja tänään sitten kalakeittoa.  Kahdeksan isoa filettä kahteen pussiin ja vakuumikoneen kautta pakastimeen.  Pieni musta lippauistin, keltaisilla pisteillä tuntui olevan juuri oikea tänään.  Lipallisen kumikalan hyväksyi vain kaksi ahventa, tosin ne olivat muita vauraampia.

Käväisin vielä metsässäkin saalistamassa.  Litra uusia mustikoita saaliiksi.  Olisi noita lisääkin saanut mutta nyt olin vain  kiertelemässä paikkoja.  Hieman taitaa ikä painaa kun pumppu ei oikein tunnu olevan kondiksessa. Talvella olimme Intiassa emännän kanssa ja sain tutustua paikalliseen terveyskeskukseen oikein piipaa autolla kuljetettuna.  Ei mitään vakavaa mutta yksin en arvannut kalaan siellä sitten enää lähteä, joten ei sitten mitään kalastusjuttua sieltä saatu kirjoitetuksi. Lisäharmia aiheuttaa näön heikkeneminen.  Kävin puolitoista kuukautta sitten leikkauksessa ja ikävä kyllä se ei oikein onnistunut.  Näkö on tällähetkellä huomattavasti huonompi kuin ennen leikkausta. 

Mutta, mutta... kyllä se siitä.

 9 
 : Heinäkuu 04, 2019, 02:27:47 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Rekufaari
Kyllä tuolla merellä pitäisi useammin käydä, taitaa hieman laiskuus vaivata.
Niin pitäisi, mutta mitä enemmän ikää karttuu, sitä laiskemmaksi sitä tulee.
Olin neljännen kerran kuhaa uistelemassa, eikä vieläkään edes sitä ensimmäistä tullut.
Positiivista reissussa oli se, että sain ihan rauhassa katsella hollanti ruotsi jalkapallo matsia..

 10 
 : Heinäkuu 02, 2019, 17:50:14 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Eilen pikainen käynti merelle.  Tuuli oli eilen kohtalaisen kovaa ja hetken jo ajattelin josko sittenkin jäisi merelle menemättä.  Kun nyt kuitenkin olin jo rantaan ajanut niin veneen kokka kohti ulappaa.  Mitään vauhdin hurmaan ei nyt sitten saanut kokea vaan pikkuhiljaa puksuttelin ja päätin mennä ensinmäiseen mahdolliseen paikkaan jonne tuuli ei oikein sopinut.  Pesuvatiin sitten tietenkin oli matka.

Hiljaista siellä oli kalojen suhteen.  Annoin tuulen kuljettaa venettä ja heittelyn lomassa yritin tuota kaikua saada edes hieman toimimaan halutulla tavalla.  Jostakin ihmeen syystä löysin syvyydennäytön, pintaveden lämpötilan ja matkanopeuden osoittimet. Tosin pohjanmuotoa tuo ei sitten samanaikaisesti näyttänyt vaan siinä oli jokin ihmeellinen pyöreä väriä muuttama ympyrä.  Eka lasku ei tuottanut tulosta ja ajoin uudelleen tuulen puolelle ja annoin tuulen kuljettaa takaisin.  Yllättäen nappasikin hauki uistimen suuhunsa.  Vajaa kolmekiloinen pääsi mukaani.

Sitten taisi lähes tunti mennä täysin hiljaisuuden vallitessa.  Olisin tahtonut saada toisenkin hauen jonka olisin kaverille laittanut fileeksi.  Tulihan se sieltä, tosin hieman ennen venettä päätti sittenkin lähteä muualle.   Kolmisen tuntia taisi kulua täyteen ja katsoin että kyllä se nyt tälle päivälle riittää. Jälleen pikkuhiljaa kotirantaa kohden.  

Kyllä tuolla merellä pitäisi useammin käydä, taitaa hieman laiskuus vaivata.


Sivuja: [1] 2 3 ... 10