Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Kesäkuu 30, 2020, 16:18:43 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Eilen suunnittelin täksipäiväksi haukireissua ja se myös toteutin.  Pesuvadissa en ole aikoihin käynyt ja nyt koko reissu tuli siellä vietetyksi.  Ensin se merenpuolimainen karikko antoi pelkkää tyhjää.  Kovin oli pohjakasvillisuutta ilmaantunut sinnekin.  Pesuvadin tyhjentämisen aloitin heti sisäänajon jälkeen.  Kylläpäs olikin pohjakasvillisuutta todella paljon.  Koko merenpuolimainen sivusto niin piukassa että vain ruohikkouistimella pystyi kalastamaan.  Veneen potkuri tuli tuota kasvia aikalailla pikapikaa täyteen joten sitä piti vähän väliä putsata.

Hetken jo ajattelin lähteä muille maille (siis kuitenkin veneellä  Iskee silmää  ) mutta tuo kasvillisuus väheni kun pääsin keskemmälle.  Kolmisen tuntia, sitkeästi peräänantamatta, siellä uistimia liottelin ja yksi hauki jätti pienet pyörteet joten kyllä niitä siellä varmaan oli.  Varmaan sama noin kolmekiloinen oli hetkenaikaa jopa uistimen koukussa kiinni ja jopa senverran että katselin haavia millä sen veneeseen auttaisin.  Ei tarvinnut vaan ihan itse päätti lähteä muualle. Pintaveden lämmöt näytti olevan +19.5 asteista.

Seuraavaa reissua voisi ajatella vasta sitten kun vesi hieman jäähtyisi ja jos toivoa saa (tietenkin toivoa saa  Pyörittää silmiään , se on sitten eria asia toteutuuko) siitä että tuo vedenkorkeus hieman nousisi.


 

 2 
 : Kesäkuu 29, 2020, 16:52:45 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Juhannus tuli ja meni.  Käväisin tyttären appiukon mökillä pyhien aikana.  Tietenkin minulla oli ahvenia varten kevyet kalastusvälineet.  Vene vesille ja yksin liikkeelle kun muilla tuntui olevan muuta mieleisempää puuhaa.  Vesien lämpötilat aivan järkyttävät tuolla pikkujärvellä, taisi olla aikalailla lähellä 30 asteista.  Aurinko paistoi ja linnut lauloi eikä kaloista ollut tietoakaan.

Tänään sitten piti suunnitelmien mukaan lähteä merelle haukia narraamaan. Sääennusteet ilmoittivat ukonilmaa ja rankkasadetta.  Kun sinne ei ihan pakko ollut mennä niin ei sitten merelle menty. Kun kuitenkin pitkän tauon jälkeen kalaa teki mieli niin otin kevyet ahvenvälineet ja veneen tarkastuksen jälkeen jäin sateeseen rannalle kalastamaan.  Toisella heitolla nappasi ahven tummaan keltapilkulliseen pikkulippaan kiinni.  Tulipa vielä parikin lisää ja kun hieman hiljeni niin vaihdoin kirkkaaseen lipalliseen kumikalaan.  Yhteensä kymmenisen ahventa lähti sitten mukaani reilun tunnin aherruksen jälkeen.

Huomenna toivottavasti pääsen noita haukia jahtaamaan.  Tuota taukoa on tullut pidetyksi kun tuntuu että kaloja olisi aika turha matalasta lahdesta kirkkaalla ilmalla pyydystää. Nyt sitten ennusteen mukaan olemme menossa takaisin ns. normaaliin säähän.

 3 
 : Kesäkuu 15, 2020, 10:20:20 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Veneen perämoottori tuli vuosihuollosta ja sain pohjan korjatuksi sekä "myrkkymaalilla" maalatuksi.  Eilen sitten vene vesille ja testaamaan kulkua.  Kalastusvälineet tietenkin mukana vaikka olosuhteet olivat mahdollisimman huonot kalantuloa ajatellen.  Aurinko paistoi kirkaalta taivaalta, tuulta oli tuskin nimeksikään ja jo rannassa huomasin että vesi on todella matalalla.  Katsoin netistä ja tulos oli - 20 normaalia alempana. Niille jotka venevalkamani tietävät niin tiedoiksi tuosta mataluudesta oli se että sinne huvilan pikkusaareen olisi voinut vaikka pikkukengillä kävellä santariuttaa pitkin.

Vene lähti kuin hauki kaislikosta, en edes muista koska se noin hyvin olisi kulkenut.  Nyt piti vielä hauki saada kotiin ja vaikkapa toinenkin. Ajoin sitten ensin sumppuun. Heittelin koko sumpun ilman saalista. Ajoin sitten hieman syvemmälle sumpun reunustaa "kalakarin" suuntaan mutta yhtä heikolla tuloksella. Minun ei pitänyt metripaikalle mennä mutta nyt kun vene oli jo hullunmiehen saaren kyljessä niin tuon lyhyen matkan metripaikalle sitten tuli ajetuksi.

Kovin oli heikkoa mutta kun  minulla tuota aikaa oli käytettävissä niin kolusin koko metripaikan.  Hämmästys oli suurta kun lähes metripaikan perukalla hauki tarrasi uistimeen.  Kylläpäs olikin virkeä vaikka kokoluokka ei mitään mahtavaa ollutkaan.  Hauki pääsi mukaani ja sitä toista koittamaan.  Ei tullut joten tukka putkella kohti ahvenkiveä.  Nyt tämä vedenvähyys todella haittasi.  Välillä tuntui että vene jää väkisinkin kiinni jo ennenkuin edes perille pääsisi.

Aloitin kalastamisen jo paljon ennnen hietikkoa.  Aikalailla samoilla paikoilla kuin Sami viimekerralla oli hauen saanut. Näin kuinka hauki vilahti veneen vierestä.  Pikkukaloja oli siellä pilvinpimein joten ehkä niiden saalistajiakin olisi paikalla.  Veneen takana kuului kova mäjäys.  Aivankuin joku oli täysillä airolla pamauttanut veteen. Suoraan sanoen oikein pelästyin tuota ääntä.  Katsoin sinne mutta en mitään nähnyt.  Johtunee siitä että pohjalla oli siinä kohtaan reippaasti kasvillisuutta.
Muutamia kymmeniä heittoja myöhemmin oli pakko lähteä pois sieltä.  Varmaan ei kannata sinne palata ennenkuin vesi on huomattavasti korkeammalla. Lisäksi tuntuu että tuota pohjakasvillisuutta rupeaa olemaan aivan liikaa kalastusta ajatellen.

Rannassa juttelin taas paikallisten kanssa kalantulosta rannalla.  Ei ole ahven vielä syönnillään.  Seuraava kalareissu varmaan sitten kun ilmat ovat kalastukselle hieman suosiollisemmat.

 4 
 : Kesäkuu 11, 2020, 22:33:46 pm 
Aloittaja Rekufaari - Uusin viesti kirjoittanut Rekufaari
Nyt alkaa terhi olla valmis, kun tänään siihen asensin vielä aurinkopaneelin, ettei tartte akkua kotiin raahata latausta varten.
Jännitteen säätimen vielä vaihdan,  jouduin laittamaan kaverilta lainaksi saaman jännitteen säätimen laittamaan, kun oma
on tulossa vielä jälkitoimituksena paneelin toimittajalta.
Tulevasssa säätimessä jännitenäyttö ja plussana vielä USB-liitäntä, joten vaikka puhelimen lataus tuossa pikkupaatissa onnistuu.

 5 
 : Kesäkuu 06, 2020, 15:07:12 pm 
Aloittaja Rekufaari - Uusin viesti kirjoittanut psychocowboy
Tollasesta haaveillut pitkään mökille soudariksi. Nyt vielä kun myytiin kalavene viime kesän lopuksi niin pitää ettiä moista ihan tosissaan. Nuo on käytettynä vaan todella hinnoissaan. Joku kiulu tarvii olla sihen asti että saa taas uuden veneen alle. 440 mallikaan ei ollut ihan mahdoton soudettava mutta painoi hieman liikaa rantaan vedettäessä.

 6 
 : Kesäkuu 06, 2020, 10:57:15 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Tuli käytyä merellä haukien perässä.  Viimeisestä reissusta jäi mieleen tuo Samin sumpusta saaneiden haukien tulo joten nyt sitten niitä koittamaan. Aloitin sumpun testaamisen heti sen pikkusaaren luota.  Tuuli sai kuljettaa aika keskeltä sumppua ja olihan siellä hauki kyytiä odottamassa.  Tosin oli ainoa mukaan pyrkivä vaikka siellä aikaa "riittävästi" kulutinkin.  Ei edes sumpun karikolla ollut ketään.  Kokeilin vielä hieman sumpun ulkopuoletakin kun siinä on vettä hieman enemmän. Ei mitään tapahtumaa.

Ajoin sitten metripaikalle kun en sielläkään ole aikoihin ollut.  Pikkusaaren kylkeen ei ollut mitään asiaa senverran siellä kalalokit pitivät vartiointia.  Nyt sitten tarkoitus oli aikaa ajattelematta koluta koko metripaikka joka puolelta. Ei sitten yhtään mitään. Kyllä on todella huonoksi mennyt tuo haukien saanti kun täältä paikalta noita haukia, isojakin,on menneillä vuosilla tullut yllinkyllin.

Ilma oli muuten kalastuksen kannalta aivan loistava, puolipilvinen, heikkotuulinen, mutta vedenkorkeus 15 alle normaalin. Tämä vedenkorkeus hieman haittaa ahvenkiville menoa mutta sinne kuitenkin piti mennä kun tarkoitus oli kolme haukea saada.  Yksi itselle, yksi naapurin emännälle ja yksi keilakaverille. Rupesin sitten kalastamaan jälleen ahvenkivien ulkopuolelta ajellen pikkuhiljaa sisemmälle. Ei näkynyt haukia. En antanut tämän lannistaa vaan jatkoi tuota tavoitteen saamista. Näkyi sitten toinenkin vene siellä ulkopuolella.  Kaksi henkilöä siellä oli kalaa pyytämässä.

Kun tuo venekunta tuli lähemmäksi niin Samihan siinä oli. Heittelimme sitten samoilla maisemilla kunnes Sami lähti ahvenkivien perukalle ja minä jäin niiden ensimmäisten kvien kohdalle.  Siellä oli varmaan joku haukiparvi.  Ensin ihan komean kokoinen hauki tarrasi uistimeen. Olin jo hetken varma siitä että se hauki lähtee mukaani ja otin  jo haavin valmiiksi. Ei muuten lähtenyt minun mukaani vaan ravisti viimehetkellä uistimen suustaan.  Onneksi vain muutamia hetittoja myöhemmin  tuli toinen hauki, tosin aikalailla pienempi. Ihan ruokahauen kokoinen tosin ja se sitten "pääsi" mukaani.  

Samikin tuli sieltä perukalta ja heitteli hetken siinä lähellä ulosmenoa ja jos ihan oiken näin niin hauki siellä oli uistimeen napannut.  Itselleni ei enään mielenkiintoa riittänyt joten vene kohti laituria ja siellä odottavaa traileria.  Nyt vene on sitten huolettavana, ainakin pohjan "myrkky"maalaus on edessä ja jokin pieni vuotokohta vielä pitäisi löytää.

 7 
 : Kesäkuu 02, 2020, 18:00:27 pm 
Aloittaja Rekufaari - Uusin viesti kirjoittanut Rekufaari
Sain ihan kiitoskaupalla vanhan terhin, rumasti lasikuidulla paikatun.
Päätin sitten repiä kaikki lasikuitupaikat pois, paitsi en sisäpohjasta.
Korjasin kaikki halkeamat sitten terhi FIX aineella, ja lopuksi sitten vedin vesirajan alapuolelle ensin primerin ja myrkkyvärin.
Korjaukseen tuli noin 200 euroa aineiden osalta, sisältäen uudet airot myös.
Aika nopeasti kyllästyin soutamiseen, joten tänään kävin hakemassa Motorguide R3 30 sähkökoneen.
Tämä on sellainen kakkospaatti, jolla voi tuossa lähilahdessa pyöriä kauniilla ilmalla.

 8 
 : Kesäkuu 02, 2020, 16:00:55 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Eilinen päivä jälleen merellä.  Satakunnan Kansassa oli aika mielenkiintoinen ohje miten valmistaa hauesta uunimureke.  Kaikki muut tarveaineet olivat kotona mutta yksi oli poissa, se hauki fileenä. Sitä sitten piti lähteä hakemaan, ei torilta, vaan mereltä Iskee silmää  vaikka ilma ei paras mahdollinen ollut. Aurinko paistoi välillä lähes pilvettömältä taivaalta,ttuli oli hentoinen, vesi oli kuitenkin jo aika kirkasta ja vedenkorkeus normaali. Pintaveden lämpötiloja en enään seuraa kun nuo hauet ja ahvenet eivät tuota lämpötilaa sen kummemmin aristele.

Yritin varmistaa tuon saaliin saannin ja jälleen oli vain kaksi paikkaa arvottavana.  Ahvenkivet tuli ykköseksi ja varalle tuli sitten pesuvati.  Ahvenkivillä aloitin kalastamisen jo kaukaa ennen sisäänmenoa.  Aivan sisäänmeno kohdalla jokin käväisi nypyttämässä uistinta. Heittelin koko matkan niiden ensimmäisten kivien kohdalle. Nyt ei sieltä saanut mitään vastausta joten ajoin sisäänmenon kiven kohdalle ja siitä takaisin tulosuuntaan ulospäin aivan hietikon viereen.  Jälleen jokin käväisi kopauttamassa mutta ei ottanut kiinni asti. Kymmenisen heittoa myöhemmin sain sentään hauen nappaamaan reippaasti uistimeen.  Taisi olla neljäkiloinen aika virkeä tapaus ja sen piti sitten ottaa mukaan.

Heittelin siinä vielä tovin mutta taisi kirkas ilma peloitella haukia sillä muutama käväisi uistimen perässä mutta eivät siihen ottaneet kiinni.  Lähdin sitten toiseen paikkaan ja ajoin ensi pesuvadin ulkopuolella olevaan karikkoon. Vaikka tuuli sinne olikin ihan sopivalta suunnalta niin nyt kalaa ei sillä ollut.  Ajoin sitten pesuvatiin ja aloitin kalastamisen heti pesuvadin ulkopuolelta.  Tuuli kuljetti venettä sopivasti ja sain rauhassa heitellä uistinta, kalatkaan eivät härinneet.  Näkyi toinenkin venekunta siellä olevan. Kun pääsin hieman lähemmäksi niin johan oli tuttu mies siellä jonkun nuoremman pojan kanssa.

Sami siellä oli kalaa pyytämässä.  Ei ollut nyt syöntiä pesuvadissa heilläkään.  Juttelimme hetken ja Sami kertoi että sumpussa oli pari haukea käväissyt veneessä asti. Aika mukava tieto kun en siellä ole pahemmin vielä käynytkään.  Lähdimme sitten molemmat veneet pois pesuvadista minä ajoin rantaan ja Sami sanoi vielä kokeilevansa summppua uudelleen. En tiedä oliko siellä vielä kalaa saatavilla.

Tänään sitten sain ruuaksi tuota haukimureketta ja kun oikein mietein niin ei se kyllä lohelle paljoakaan häviä.  Kaikenlisäksi on vieläpä terveellisempi kun ei ole mitään antibiootiilla lääkittyä ja todella tuoretta. Varmaan loppuviikolla vielä merelle ja sitten vene ylös hetkeksi huoltoa ja pohjan maalaamista varten.

 9 
 : Toukokuu 25, 2020, 15:58:50 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
 Tuli eilen jälleen käydyksi merellä.  Eilinen päivä oli kalastusilman kannalta ihan mukava. Puolipilvistä, heikkoa tuulta ja vedenkorkeus hieman normaalia ylempänä.  Pintaveden lämpötila lahden perukalla + 11 astetta, näkyvyyskin jo hieman parantunut.  Näkyi jo vedenalaiset kivetkin jo ennenkuin vene niihin osui, tietenkin vain hiljaisella vauhdilla. Nyt oli tarkoitus vain ja ainoastaan tuoretta haukea saada joten oli sitten vain kaksi paikkaa ykkösenä, joko pesuvati tai ahvenkivet.

Ajoin sitten suoraan ahvenkiville.  Aloitin kalastamisen jo kaukaa ahvenkivien ulkopuolelta. Annoin tuulen kuljettaa venettä ja ajelin sitten taas takaisin pikkuhiljaa sisemmälle ahvenkiville.  Uistimeen tuntui joku tömähtävän ja kun katseella seurasin niin aika mukavankokoinen hauki seurasi uistinta.  Jäin sitten siihen ensinmäisien kivien luokse heittelemään. Ahkeruus palkittiin sillä tulihan sieltä hauki ihan veneeseen asti. Kokoluokka oli kylläkin pienempi kuin se joka vain käväisi itseään näyttämässä.  Kyllähän tuokin parisenkiloinen ihan mukava ruokahauki oli.

Heittelin siinä vielä tovin ja jatkoin matkaa kohti ahvenkivien perukkaa. Nyt oli jo huomattavasti mukavampi pikkuhiljaa ajella kun noita kiviäkin pystyi jo hieman ennalta näkemään.  Heittelin koko ahvenkivien seudun, jopa hieman sen ojankin kohdilta, mutta nyt ei muuta tapahtumaa siellä ollut.  Ajoin siten sieltä takaisin ja yritin katsella sitä kiveä jonka edellisellä reissulla olin löytänyt.  Ei näkynyt kiveä  Pyörittää silmiään

Kokeilin vielä ahvenkivien sisäänmenon ulkopuoleltakin lahden suuntaan mutta ei mitään tapahtumaa. Venevalkamassa oli vanhempi pariskunta ahvenia narraamassa.  Kertoivat että olivat ensin olleet Paarnoorin poukamassa mutta vain muutama sorva oli tullut saaliiksi. Täältä oli sentään parisen ahventa tullut, tosin kovin olivat pienenkokoisia. Ei ole oikein vielä ahvenien aika, näin on muutkin kertoneet.

Meillä sitten syötiin kalaruokaa, en tosin tiedä kehtaanko sanoa sen, että vaimo oli ostanut kaupasta lohta  Pyörittää silmiään , joka oli ruokana. Ei taida oikein uskoa minun taitoihini kalastuksen suhteen.  Naapurin emäntä sai sitten tuoretta itsepyydystettyä haukea fileen muodossa ja kyllä se toisen fileen siitä hauesta sitten tänään itse sain ruuaksi.

Jep jep kalastus jatkuu nyt sitten jo hieman paremmissa merkeissä.

 10 
 : Toukokuu 14, 2020, 10:47:05 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Eilinen päivä merellä. Rannalla juttelin paikallisen kalastajan kanssa kalantulosta.  Viimeviikolla oli vielä siikaa tullut verkoilla mutta nyt oli jo todella hiljaista. Ei ede ahvenia ole tullut verkoilla.  Hieman ajatuksissa pyöri josko vielä kerran noiden pilkullisten perässä menisi.  Kuitenkin tarve oli saada tuoretta kalaa joten hauki tuntui paljon suuremmalta mahdollisuudelta. Ajoin sitten suoraan metripaikalle.  Suhteellisen mieto tuuli, puolipilvistä, vedenkorkeus +15 ja pintaveden lämpötila + 9 astetta, näkyvyys edelleen huono (alle metrin)   Kolusin sitten ajankanssa koko metripaikan useampaan kertaan mutta mitään tapahtumaa ei tullut saaliiksi. Aika outoa ajatellen että menneillä vuosilla tähän aikaan kyllä hauki oli syöntipäällä.

Ajoin siitä sitten kalakarikolle  Huh joka oli metripaikan ja ahvenkivien puolessavälissä. Kyllä sieltäkin aikoinaan haukia on saaliiksi saatu.  Tosin en siellä oikein muutamaan vuoteen ole edes käynyt. kun muualla on haukia ollut saatavilla.  Vesi oli siinä korkeudessa että karikosta oli yli puolet veden alla. Kokeilin ensin sen riutan joka aina on vedenalaisena ja lopuksi koko karikon mutta nyt ei siellä kalaa tuntunut olevan.

Ajoin sitten ahvenkiville ja nyt sitten tarkoitus oikin koluta koko ahvenkiven seutu.  Ajoin ensin sinne loppupäähän, aivan ojan alkuun asti.  Matkalla tömähdin kiveen paikassa josta olen monia kertoja veneellä mennyt.  Katselin pitkään tuota paikkaa ja en oikein saanut mieleeni miten siinä voi kivi olla. Onneksi vauhtia ei ollut kovinkaan  paljoa joten se siitä.

Sieltä sitten hissunkissun paikkoja heitellen takaisinpäin.  Ei mitään tapahtumaa. Jatkoin heittelyä vielä ahvenkivien ulkopuolellekin mutta ei nyt sitten kalan kalaa.

Onneksi kausi on vasta alkamassa joten juttua jatketaan tulevaisuudessa. 

Sivuja: [1] 2 3 ... 10