Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Joulukuu 08, 2020, 23:27:55 pm 
Aloittaja Rekufaari - Uusin viesti kirjoittanut Rekufaari
Tänään nostin veneen talviteloille, joten odottelen kevättä ja toivon että koronakin siihen menneessä talttuu.
Avovesi kausi tietenkin jatkuu, mutta kun ikää on kertynyt tarpeeksi, niin mielestäni oli sopiva hetki lopettaa vesillä kulkeminen tähän päivään..Viimevuonna nostin veneen 5:des päivä joulukuuta ylös.

 2 
 : Joulukuu 08, 2020, 13:09:30 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Ikävä kyllä tuntuu että kalastuskausi on taputeltu.  Vene vuotaa sen verran että pitäisi joka päivä käydä sitä tyhjentämässä. Yhden vuorokauden aikana siihen kertyi vettä lähes kaksisataa litraa joten katsoin järkeväksi vetää se pois vedestä.  Tuuli oli taas totutun kovaa kun yritin venettä vastatuuleen soutaa nostopaikalle.  Airo pamahti poikki ja yhdellä airolla oli todella kova homma sitä meloa. Onneksi tuo airo katkesi täällä rannassa eikä merellä.

Täytyy ihmetellä mistä sitä vettä niin pirusti tuohon veneeseen tulee.  Heti kun sain veneen ylös niin makasin siellä veneen alla ja yritin löytää vuotopaikkaa.  Pyyhein sitä pohjaa rievulla mutta mitään veden vuotoa ei sieltä löytynyt.  Vaikka vuotokohdan olisinkin löytänyt niin näillä lämpötiloilla ei lasikuituvenettä saisi paikatuksi.  Nyt se on trailerin päällä pihassa ja ehkä, tosin todella epävarmasti, sen voisi vielä veteen laskea kunhan varustautuu siihen että välillä sitä joutuu tyhjentämään. 

 On siellä muutama venekunta ihan sitkeästi käynyt ja paikallisten mukaan jopa taimenia saaneetkin.  Katsellaan ja kirjoitellaan josko jotakin juttua vielä tulisi.

 3 
 : Marraskuu 29, 2020, 18:00:10 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
On se vaan aivan pers...tä katsella tuulilukemia.  Jos ilmatieteenlaitos näyttää Porin sääennusteessa tuulenlukemaksi 4 metriä sekunnissa niin kuitenkin se oikea lukema samanaikaan on Tahkoluodossa puuskissa oleva lukema 14 metriä sekunnissa.  On se aikamoinen ero mikä todellisuudessa tuolla merellä kalapaikoissa tuulee.  Nyt tiistaina olisi ollut pitkästä asiallinen tuulilukema, mutta kuinkas ollakaan oli samanaikaisesti viimeinen joukkuekilpailu, joten sisätiloissa tuli tuokin tiistai oltua.  Joukkueella meni vihkoon ja vaikka minulla vaihteeksi menikin hyvin niin se siitä.

Eilen sitten merelle ihan mukavaan lievään tuuleen.  Aloitin kalastuksen paikasta josta Mikko 10 joskus kauan sitten sen yhden ison satuolennon sai mukaansa.  Siitä piti jatkaa yhdenpuun karikolle mutta jälleen verkkomiehet olivat vetäneet saaresta toiseen verkkoja ja samalla motittaneet myös yhdenpuun karikon.  En sitten sinne mennyt vaan suunnistin paikkaan josta Jyrze joskus kaksikin isoa taimenta samalla reissu oli saanut.  Nyt sitten pääsin näkemään satuolennon, joka ei kuitenkaan uistintani kelpuuttanut, vaan näytti kirkasta kylkeään ja pienet pyörteet jättäen jatkoi matkaansa.  Pyörittää silmiään Tosin se ei kovinkaan iso ollut.

Aikani siellä heiteltyäni jatkoin matkaa seuraavan saaren rantaa koluten.  Seuraava muistipaikka olikin sitten A.V. mahtitaimenen näköpaikka.  Varmaan A.V. vieläkin muistaa kuinka todella iso taimen siellä otti kunnon spurtin ja komean hypyn päätteeksi katkaisi siiman.  Verkkojata oli sielläkin mutta nyt oli niin hyvin merkattu että ei ollut vaikeuksia sitä kiertää.  Ei ollut mahtitaimen kotosalla.  Hieman eteenpäin kohti Parin poukamaa ja jälleen satuolento käväisi veneen vieressä.  Ei sekään huolinut uistintani vaan jatkoi matkaansa veneen vieressä ilman että olisi edes kokeillut uistinta.

Seuraavaksi olikin sitten jo verkkomerkkejä sikinsokin ilman mitään mahdollisuutta niitä kiertää.  Ajelin sitten pikkuhiljaa syvempään veteen ja sieltä kaasu pohjassa kotirantaan.

Tänään sitten piti tuota hyvää tuulilukemaa hyödyntää ja merelle jälleen.  Nyt en kuitenkaan lähtenyt tuonne pidemmälle vaan kokeilin tuota paikkaa josta eka taimenen olen joskus kauan sitten saanut. Käytin todella paljon  aikaa siellä ja kolusin sen saaren rannat ja sen ulkopuolella olevan karikon mutta ei minkäänlaista elämää. Ehkä maatuuli ei oikein natsaa tähän paikkaan.  Ajoin sitten siitä suoraan merellepäin ja parikin seuraavaa karikkoa joka puolelta pommittaen yritin satuolentoa tavoittaa.  Ei ollut tänäänkään minun päiväni. Vene tuntuu aikalailla vuotavan joten se varmaan pitäisi nostaa ylös.  Tosin näillä lämpöasteilla ei lasikuituvenettä pysty korjaamaan. Harkinna onkin nyt sitten jos ilmat ihan hyviä olisi niin voisi sen trailerin kanssa veteen laskea reissun verran.  Muutenhan pitäisi lähes joka päivä sitä käydä tyhjentämässä. Kyllähän taimen olisi ihan kiva jouluksi saada kraavikalana.

 4 
 : Marraskuu 23, 2020, 16:43:27 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Kyl mää ainaski oon kalas käyny, mutt saaliist ei oikei oo tietoo.  Itkee    Jatkuvat tuulet on häirinnyt merellemenoa.  Kun lisäksi rannasta ei enään ole kaloja kukaan saanut niin sielläkään ei sitten ole kannattanut aikaansa hukata.  Oli tuossa viikolla yksi vähätuulisempi päivä ja sitä sitten yritin hyödyntää.  Lähdin rannasta kuin hauki kaislikosta, tukka putkella kohti avomerta. Nopea matkanteko tyssäsi kuitenkin heti ensinmäisen saaren kohdalla kun vasta-aallokkoon mennessä vene hyppi siten että taisi munuaiset pudota alhaalla oleviin pusseihin joissa jo kuitenkin oli jotain täytteenä.  Ei suinkaan, mutta totta toinen puoli.  Vene on tämän painavan moottorin takia aika takapainoinen ja kun se aallonharjalta loikkasi niin tuli lähes perä edellä takaisin aallokkoon.  Ei ollut kanttia ajaa lujaa mutta oikeastaan mikäs kiire minulla eläkeläisenä sitten olisikaan.

Ajoin sitten pikkuhiljaa ja kolusin saaren ja sen karikon josta olen eka satuolennon saanut.  Vaikka aikaa todella runsaasti käytinkin niin mitään saalista ei tullut. Ajoin sitten pidemmälle merelle josko siellä olisi elämää enemmän.  Yhdenpuun karikolla oli niin mahtavat kuohut että ei siellä oikein voinut aikaa kovinkaan kauaa kuluttaa.  Ajoin sitten viereisen saaren sivusta pommittaen siellä kaiken mahdollisen ottipaikan. Jatkoin sitten hieman tuulensuojassa olevaan paikkaan josta Jyrze ja Tarmo joskus aikonaan oli kokonaisen parven näitä satuolenoja kohdanneet. Nyt siellä ei ollut yhtään kalaa joka olisi mukaan lähtenyt.

Ajoin sitten seuraavaan karikkoon vaikka tuo aallokko sai sykkeen nousemaan.  On se aika jännä juttu kun loiva mutta aika iso aallokko tulee matalampaan veteen niin se muuttuukin kuohupääksi.  Olen ennenkin kuunnellut miten sen aallokon äänikin muuttuu matalampaan tullessa.  Ääni on oikeastaan aika karmiva kun tiedät sen kuullessa että pian vene nousee ja toivottavasti laskee ilman alla olevaa kivikkoa. Täällä minun kalavesilläni länsituuli pääsee keräämään voimaansa aina Ruotsin kannikolta asti.  Sama juttu olisit sitten Preiviikilahdella tai Viasvedenlahdella. Ei ole saaria jotka tuota aallokkoa voisi hillitä. Vaikka tuulilukemat tulisivat  ihan siedettäväksi niin aallokko kuitenkin pysyy vielä pitkän aikaa korkeana.  

Ei nyt tuokaan yrittämiseni saalista antanut joten seuraavaan paikka piti ajaa. Sumujensaaresta seuraava saari merellepäin tuli sitten kohteeksi. Vaikka ihan komeat tyrskyt siellä oli niin ei yhtään tyrskytaimenta ollut sinne eksynyt.  Ajoin sitten takaisin ensimmäiseen kalastuspaikkaan ja kokeilin sitä vielä kerran. Ikävä kyllä tuloksesta tuli edellisten kaltainen. Hieman kävi pienessä mielessä josko haukia kävisi kokeilemassa.  No, senverran kuitenkin kyrsi että päätin ajaa suoraan venevalkamaan. Siellä se vene vielä odottaa josko tulisi senverran tuuletonta päivää että merelle voisi lähteä.  Nostetaan vene sitten vasta jos pakkaset rupeaa kiusaamaan.

 5 
 : Marraskuu 15, 2020, 10:10:36 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Päivitetään taas.  Keskiviikkona merelle satuolentoja hakemaan.  Tuuli oli taas sitä luokkaa että ei oikein olisi ollut asiaa karikkojen kylkeen.  Hetken jo käväisi mielessä josko vain olisi ajanut ahvenkiville haukia kokeilemaan kun siellä ei olisi noita salakiviä  Järkyttynyt  venettä ahdistamassa.  Ajoin kuitenkin pidemmälle merelle.  Tuli sitten nuo kaikki tutut paikat kierretyksi vaikka aallokko todella paljon aiheutti sydämentykytyksiä. Kun ei niissä kaloja näkynyt niin kokeilin hieman uusiakin paikkoja.  Muutamia vuosia sitten kyllä tuolta Julukarilta oli pari satuolentoa tullu mutta nyt ei sitten mitään. En sitten viitsinyt edes haukia kotimatkalla kokeilla muusta paikasta kuin pesuvadin karikolta.  Ei sieltäkään mitään.

Torstaina viimeinen reissu suppilovahveroita hakemaan.  Niitä kyllä jälleen oli. Hieman vajaa 30 litraa tuli poimituksi ja nyt ne sitten riittää.

Lauantaina Tarmon kanssa taimenien perään.  Nyt lähdimme aivan minulle uusille paikoille.  Tahkoluodosta merellepäin.  Hieman tuota kalamatkaa mieteimme kun tuulta oli luvassa 13 metriä sekunnissa.  Nyt kuitenkin nämä kalapaikat olivat paikoissa joissa lähes joka kerta sai veneen jätetyksi syvän puolelle ilman kivien pelkoa ja sieltä pystyi pommittamaan karikkoja ja saarien rantoja. Tuulen nostama aallokko kuitenkin sitten aiheutti sen että parikin uistinta sain jätetyksi rantakivikkoon kun veneellä ei sinne ihan rannantuntumaan ollut asiaa.

Nyt sitten pääsin pitkästä aikaa näkemään ihan luonnossa miltä se satuolento näyttää.  Tarmo sen sai uistimeensa kiinni ottamaan ja minulle jäi tuo vaativa haavimiehen homma.  Mikään jättiläinen tuo ei ollut mutta mukaanotettavan kokoinen.  Kyllä tuo hieman sai taas intoa jatkamaan tätä harrastusta.  Tosin jälleen nuo tuulilukemat eivät houkutelisi merelle lähtemään. Onneksi kausi vielä jatkuu kun ei tuota pakkasta ole lähiaikona luvassa.  Merellä näytti kaikuluotain vielä jopa yli 7 asteista pintaveden lämpötiloja. 

 6 
 : Marraskuu 14, 2020, 15:59:09 pm 
Aloittaja Rekufaari - Uusin viesti kirjoittanut igorss
...."Ikä vaan alkaa painaa, ja sitä myöden myös kalastusreissut harveta.""  Aivan samanlainen tilanne myös minun kohdaltani.  Vielä viitisen vuotta sitten kyllä merelle tuli lähdettyä vaikka niiiin monta reissua sai tehdyksi ilman että kaloja olisi tullut.  Nyt ei oikein innostusta ole riittänyt.  Lisäksi olen tullut aremmaksi veneen kanssa, nyt ei oikein uskalla enään ajaa karikkojen kylkeen jos merenkäynti on kovanlaista.  Kyllä sinne ennen uskalsi veneen kanssa lähteä kokeilemaan.  Voinee vielä olla osasyynä kallis uusi perämoottori jota hieman tahtoo varjella vaikka vakuutus sen korvaisisikin.

 7 
 : Marraskuu 13, 2020, 23:29:00 pm 
Aloittaja Rekufaari - Uusin viesti kirjoittanut Rekufaari
Olen kalassa käynyt, vaikka en tänne ole viitsinyt mitään kirjoitella.
Ahventa on aina tullut, jos sitä on tosissaan käynyt hakemassa.
Kuhat ovat olleet vähissä, ei niillä totuilla paikoilla oikein ole ollut, kuin muutama
sattuma kuha.. Silakkaa on saanut verkolla niin paljon kuin vaan jaksaa syödä ja
tutuillekin jaettavaksi..
Ikä vaan alkaa painaa, ja sitä myöden myös kalastusreissut harveta.

Kalakaupasta ja markettien kalatiskiltä  saa  paljon vähemmällä vaivalla ne syötikalat.
Pitää vaan tietää koska tuoretta "juuri tullutta" on saatavana..

 8 
 : Marraskuu 09, 2020, 08:30:34 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut igorss
Parisen viikkoa viimeisestä kirjoituksesta on vierähtänyt. Nyt kun tuo keilailukilpailutkin ovat jo alkaneet niin muutaman päivän viikosta "joutunee" siihenkin aikaa kuluttamaan. Rannalla on tullut käydyksi kuutisen kertaa.  Aamusyönnit ovat hiljentyneet. Yhden kerran kun käväisin sitten iltapäivällä niin  sain parisenkymmentä ahventa. Seuraavaksi sitten ei enään kaloja kuulunutkaan. Kyllähän siellä vielä porukkaa tuntuu käyvän mutta hiljaista on ollut heilläkin. Viimeksi ei enään täkyverkkoonkaan tullut yhtään salakkaa. Aamulla en ilman kalaa joutunut kotiin menemään sillä parikin kertaa sattui ammattikalastaja tulemaan pyydyksiltään samaan aikaan kun siellä aikaani kulutin.

Ostin sitten ison siian, muutaman silakan ja lahnan. Lahna valmistettiin uunissa. Oli kyllä ihan syötävää mutta vaikka tiesinkin sen aika ruotoiseksi niin kyllä noiden pikkuruotojen määrä yllätti. En taida enään lahnaa ruuaksi valmistaa. Siika taasen on kraavina aivan taivaallisen hyvää.  Taas kerran aamulla rannassa ollesani ammattikalastaja sanoi että nyt olisi aika harvinainen saalis mukana. Ihmettelin mikähän se olisi ja arvelin että kunnon kokoinen taimen olisin verkkoon eksynyt. Kala oli kuitenkin parikiloinen hauki  Järkyttynyt  Parikin venettä siellä oli merelle lähdössä taimenien pyyntiin mutta saaliista ei minulla ole tietoa.

Yksi kalamies kyllä aika usein siellä merellä on käynyt ja paikalliset ukkelit ketoivat sen kyllä muutamia taimeniakin saaneen.  Lähdettiin sitten Tarmon kanssa niitä mereltä hakemaan. Laskimme veneen Mäntyluodosta ja tuulilukemat olivat sitä luokkaa että oli pakko vain noita lähisaaria kiertää. Kävimme kyllä jopa yhdenpuun karikollakin mutta koko reissu ei antanut muuta kuin kokemusta aallokossa ajelusta.

Käväisin sitten yksin viime lauantaina merellä. Kaikki tutut paikat tuli kierretyksi mutta ei nyt sitten kaloja näkynyt.  Parikin eri kalastajavenekuntaa näkyi olevan liikkeellä ja kerrankin oli niin hyvä tilanne että verkkoja en nähnyt.  Tuuli oli kylläkin taas turhan kovaa ja kyllä harmittaa kun karikon vieressä ei ehdi kuin kerran heittää kun jo joutuu äkkiä venettä ajamaan kauemmaksi.

Karpaloita on tullut parikin kertaa käyty hakemassa ja nyt se saa riittää. aika turhankin kypsiä ne ovat ja tahtovat jo hieman jopa hajoavan kun niitä poimii. Tällä viikolla vielä kerran suppilovahveroita poimimaan ja sitten saa sekin riittää. Venettä en vielä ylös ota vaan ajattelin muutaman reissun vielä kalojen perään tehdä.


 9 
 : Lokakuu 27, 2020, 21:36:46 pm 
Aloittaja jade 33 - Uusin viesti kirjoittanut jänis
Millinen kupari. Helppo leikata ja muotoilla.

 10 
 : Lokakuu 27, 2020, 21:25:15 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut jänis
Viikko sitten kävin reposaarenrannoilla meritaimenenpyynnissä. Mitään ei tullut, ei edes sitä kolmipiikkiä kyljestä kiinni. Noh täytyy vielä käydä uudelleen kun löytyi hyvältä tuntuva paikka.

Sivuja: [1] 2 3 ... 10