Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : Joulukuu 06, 2018, 16:12:39 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Vihoviimeinen reissu kalarantaan.  Oli jo hetken aikaa käynyt hermojen päälle tuo vaihteleva jäätilanne.  Nythän kaikki muut veneet oli jo vedetty ylös, ainoastaan minun veneeni oli siellä jäiden seassa.  Päivittäin tuli katseltua kymmenen päivän sääennustetta josko merelle vielä pääsisi.  Nyt sitten meriveden korkeus olisi ollut jo suhteellisen asiallisessa korkeudessa mutta ei sinne merelle tänään päässyt.

Länsituuli oli ajanut aikamoisen jäävallin josta edes muutaman tunnin ahkeruudellakaan ei olisi lävitse päässyt.  Kun vielä venevalkamakin oli aika reippaassa jäässä (ja lisää pakkasta luvassa) niin katsoin parhaaksi nostaa veneen pois ja kausi on sitten taputeltu.

Katsellaan ja kuunnellaan josko joku täkäläinen pilkkionginnasta olisi kiinnostunut ja siten saataisiin kalastusta taas jatketuksi.

Kuvassa ahtojäät väylän tukkeena.

 2 
 : Marraskuu 25, 2018, 10:36:02 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
https://www.ajl.fi/webcam/preiviiki/

Tästä linkistä näkyy jäätilanne venerannassa realiajassa

 3 
 : Marraskuu 24, 2018, 16:28:11 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Aamulla venerantaan.  Tarkoitus oli saada hauki jouluksi.  Venerannan valkama täysin jäässä ja jäätä jatkui sitten yli kaksisataa metriä. Iso busteri oli myöskin lähdössä merelle ja hetken ehdeimme jopa jutella.  Oli eilen saanut ihan asiallisen kokoisen taimen  Järkyttynyt ja nyt sitten sanoi avaavansa väylää minulle kun lähes peräkkäin (yksin  Pyörittää silmiään ) olimme lähdössä. 

Ei nyt sitten ollut mitään asiaa sumppuun tai pesuvatiin, ne kun olivat jään peitossa.  Ajoin sitten Puolivälinkariin ja sieltä Julukariin josta pikkuhiljaa rantaa noudattaen kotirantaa kohden.  Puolessa välissä matkaa oli verkkoja kokemassa pari miestä joiden kanssa tuli keskusteltua kalantulosta. Ihan asilliset verkkomerkitkin olivat heillä käytössä.  Ei yhtään kalaa verkoissa. Seurasin rantaan kunnes koukkasin Kaakkurin rantaan. Ei mitään tapahtumaa.

Ajoin sitten Ooviikin ulkopuolelle olevalle karikolle kun tällä tuulella sieltä on usein kalaa löytynyt.  Nyt ei kalaa ollut mutta matkalla yksi uusi kivi tuli löydetyksi. Vesi oli niin matalalla että näin tuon kiven jo hyvissä ajoin joten ei se aiheuttanut sydämentykytystä.

Lähes kaikki veneet ovat jo poistuneet kalarannasta mutta taidan vielä hetken odottaa josko se sittenkin.....

 

 4 
 : Marraskuu 22, 2018, 17:45:48 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Sami80
Joo kamalan alhaalla on nyt vesi.Mut eiköhän tässä vielä joulukala pidä jostain kaivaa Iskee silmää

 5 
 : Marraskuu 22, 2018, 14:05:14 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Käväilin pikaisen reissun rantaan.  Hieman ajattelin jopa merellemenoa mutta kun vedenkorkeus oli - 30 niin jäin sitten rantaongintaan.  Olen paikallisten ukkojen kanssa keskustellut kalantulosta venepoukamasta ja heikkoa on ollut. Vajaa parisentuntia siellä viihdyin tarjoamalla lippaa, matoa, täkyä ja jopa putkiperhoakin mutta mikään tarjottu ei sopinut.  Salakoita oli pilvin pimein jota ne harvat isommat varmaan sitten niitä nauttivat.

Katselin kymmenen vuorokauden sääennustetta ja taidan vielä jättää veneen vesille.

 6 
 : Marraskuu 17, 2018, 21:09:09 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Sami80
Erään sumuisen aamun 65cm.

 7 
 : Marraskuu 17, 2018, 21:07:49 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Sami80
Vai sellasta taas samoilta vihreän veneen tyypeiltä.Uniluodon laiturissa se vene majailee vene TÄYNNÄ verkkoja pressun alla. Ihme tyyppejä aina pää auki ja verkkomäärät sairaita.Toivottavasti osun samoille vesillä joskus voisin ottaa heiltä ojennuksen Virnistää

 8 
 : Marraskuu 17, 2018, 00:15:37 am 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Keskiviikkona oli kaunis kalailma, joten merellä taimenien perässä tuli koko päivä vietetyksi.  Ajoin ensin Puolivälikariin jonka joka kulman yritin tarkasti heitellä.  Ei mitään tapahtumaa.  Ajoin siitä sitten Vartkruntin ja Puuskurin edustalle tarkoituksena mennä siitä saarien välistä.. Näin jo pidemmältä että siellä oli vene saaren kyljessä joten oli odotettavissa aikamonen verkkojen sumppu. Ajoin hiljaa kone yläasennossa ja huomasin että pintaverkko oli vedetty saaresta toiseen siten että siitä ei voinut ajaa.

Verkkomiehet tulivat rantaan katsomaan touhuani ja kun otin kameran ja rupesin napsimaan kuvia sekä vihreästä veneestä jonka keulalla oli verkonvetämistä varten teline että verkottajien pintaverkosta.  Niitä verkkoja oli vielä muutama muukin pitkin rantaviivaa.  Hieman tuli siitä sanomista kun uskalsin epäillä sitä että tuo touhu ei oikein sopivaa olisi.  Kun herrat ilmoittivat tulevansa hieman ojentamaan minua niin ajoin hieman poispäin ja soitin Jyrzelle.

Jyrze oli sitä mieltä että koko verkotus olisi lainvastaista ja antoi minulle numeron josta voisin saada lisätietoa.  Merivartiosto ilmoittikin että koko touhu on todella lainvastaista.  Vielä kun olin puhelimessa niin kalamiehet lähtivä liikkeelle ja hetken ajattelin että tulevat toteuttamaan uhkauksensa. Taisivat huomata että olin puhelimessa niin eivät tulleetkaan veneeni luo vaan rupesivat nostamaan pohjaverkkoa joka sekin oli saaresta saareen.

Ajoin sitten Truutholman ja Puuskurin väliin kunnes huomasin verkkomerkistä että melkoisella varmuudella siinäkin oli saaresta saareen vedetty verkkojata.  Kiersin sitten merenpuolelta saaren ja jatkoin matkaa kohti Outooria. Siellä oli yksi alumiinivenekin kaloja pyytämässä.  En sitten häirinnyt poikia vaan jatkoin Kallioluodon sivustaa heitellen kevenettyä uistinta.  Ei mitään tapahtumaa.

Sieltä matka jatkui Ykspihlajan saaren sivustoon.  Ei ketään sielläkään.  Sitten piti hetken aikaa miettiä ajanko Munakariin vai joko luovuttaisin ja lähtisin koittamaan haukea lähempänä rantaa.  Suunnistin sitten Kaakkurin saareen. Heittelin koko merenpuoleisen sivuston ja saalis oli tuttua kamaa. Ei mitään.   Matka jatkui Ooviikin merenpuoleiseen karikkoon.  Eka heitto karikon kylkeen ja kala kiinni. Ei yhtään harmittanut vaikka kalalla ei pilkkuja ollutkaan.  Mittaa oli 75 senttiä ja kala päätyi mukaani ja olikin jo sopiva aika lähteä kotiin.

Seuraavana päivänä rannalle ahvenia hakemaan.  Meitä oli siellä neljä kalamiestä. Kaloille tarjotiin matoa, jigiä ja täkyjä mutta turhaan. Kahden tunnin aikana tuli yhteensä yksi, siis yksi, mukaanotettavan kokoinen ahven. Eikä sekään osunut minun kohdalleni. Lähdin kotiin ja kahvinjuonnin jälkeen rantaan uudelleen.  Nyt sitten veneellä liikenteeseen. Koska aikaa ei ollut rajattomasti tarkoitus oli hakea hauki eiliseltä paikalta.  Ei ollut enään mukaantulevaa.  Ajoin sitten Ooviikin lahden perukalle. Kovin oli vesi matalalla joten aivan rantoja pitkin ei nyt voinut venellä kiertää.  Heittelin sitten Ooviikin keskustaa ja annoin tuulen kuljettaa venettä. Ei tullut kalaa joten kotiin oli sieltä lähtö.

Kyllä tuntuu olevan taas vaikeata tuo kalansaanti mutta kyllä tässä vielä täytynee merelle mennä ennenkuin  talvi ihan oikeasti saapuu.

 9 
 : Marraskuu 12, 2018, 21:03:08 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut E.G.E
Melkonen vonkale onnittelut.

on hieno lukee näitä teijän kala kertomuksia.

 10 
 : Marraskuu 12, 2018, 13:51:21 pm 
Aloittaja Igors - Uusin viesti kirjoittanut Igors
Olet kyllä aika kova kalamies.  ONNITTELUT  taas  Järkyttynyt

Sivuja: [1] 2 3 ... 10