Kalakaverit.fi

Kalastusmuodot => Yleistä perhokalastuksesta => Aiheen aloitti: jkw-uistin - Marraskuu 11, 2010, 01:03:32 amOtsikko: Haukea perholla
Kirjoitti: jkw-uistin - Marraskuu 11, 2010, 01:03:32 am
Jebulis... Eli tarttis hieman apua, väsäilin tossa muutamia hauki perhoja, siis sellaisia "Monsterfly" tyylisiä härpäkkeitä ja kyselisinkin onnistuuko heittokalastus tavahaspelisetillä vain löytyykö porukoilta jotain hyviä vinkkejä? millä/miten ois käyttäjä ystävällisintä jne.. Ei jaksais lähtee naama irvessä paiskomaan niitä ;D

Onko muilla kokemuksia noista monster flyista?


Otsikko: Vs: Haukea perholla
Kirjoitti: allu_ - Marraskuu 11, 2010, 13:17:09 pm
Riippuu ihan miten olet sitonut ne. Millaiseen runkoon olet sitonut, miten painottanut, mistä materiaalista tehnyt, oletko tehnyt jotain päätä? Supizonkkerista tai craft furista sidottu heittoperho lentää ihan kohtuullisesti painottamattomanakin, mutta uppoaminen on melko tuskaista.


Otsikko: Vs: Haukea perholla
Kirjoitti: jkw-uistin - Marraskuu 11, 2010, 15:58:22 pm
Siis olen sitonut muoviputkenpäälle Rabbit Zonkeria ja Polarfibre sekä muutaman fluorpunaisen marabounsulan.Pään tein lyijystä joka pinaa noin 10-12g, pituutta koko härpäkkeellä noin 20cm. laitanpa kuvan vielä( ei oo muuten mikään koriste sitten) :DOtsikko: Vs: Haukea perholla
Kirjoitti: allu_ - Marraskuu 11, 2010, 16:36:55 pm
Jos pelkkä pää painaa jo tuon verran niin tuo lentää kyllä haspelivehkeillä kuin ohjus. Eiköhän tuolla kalaakin tule


Otsikko: Vs: Haukea perholla
Kirjoitti: Markose - Joulukuu 22, 2010, 22:15:57 pm
Jos virppavehkeillä haluaa heitellä hakkiperhoja, niin käytä isoja, pitkärunkoisia ja suhteellisen painavia jigipäitä ja sido perho siihen.
Koukun perään schlappenhöyhentä 2-3 kappaletta kummallekin puolelle,vähän jotain kiiltävää tinselikamaa, koukun runkoon vaikka craftfuria suikaleina muutamaan otteeseen ja se on siinä.
Nopea sitoa, uivat ja uppoavat hienosti ja pelittää hyvin hauelle. Jos tartumisen kanssa on ongelmia tai tuntuu että sulat sotkeutuu jigikoukkuun ja haittaa tartutusta niin voi vielä tuplakoukuttaa vaikka teräsperukkeella, sido koukun kaareen pätkä predatoria ja sen perään kolmihaarakoukku. Koukku ei lähde karkuun kun solmu stoppaa väkäseen.
Sitten vaan normijigiuittoa. Schlappenit elävät hyvin vedessä ja helppoa heittää vaikka haspelilla taikka riittävän painavana hyrrälläkin.


Otsikko: Vs: Haukea perholla
Kirjoitti: djuza - Joulukuu 22, 2010, 22:29:14 pm
Rakentelin kanssa joskus aikoinaan noita virppaperhoja mutta homma jäi unholaan,nyt on mielenkiinto tuon Kineticin Monsterflyn myötä herännyt uudestaan ja on jopa hieman tarvikkeitakin moisille hankittu,kun vaan aikaa liikenisi sen verran että vois muutaman testiversion sitaista.


Otsikko: Vs: Haukea perholla
Kirjoitti: kalastelija - Joulukuu 23, 2010, 01:02:37 am
toi Monster Fly on kyl niin hyvö vehje (varsinki hinta-laatusuhde) että mä oon lopettanu kokonaan omien heittoperhojen tekemisen vaikka nekin ovat osoittautuneet varsin toimiviksi.... Jos aikoo sitoa zonkkerista perhon niin aika halvalla menee työtunnit jos samaan hintaan aikoo päästä kuin toi Kineticin pössäys. Totta kai ymmärrän tekemisen ilon, mutta ainakin omalla kohdalla toi heittoperhojen väsääminen on hidasta, tylsää ja täynnä kompromisseja, joten se niistä kikseistä


Otsikko: Vs: Haukea perholla
Kirjoitti: allu_ - Joulukuu 23, 2010, 01:18:07 am
Pakko myöntää että oon kyllä kalastelijan kanssa samoilla linjoilla. MOnsterfly oli aikamoisen vakuuttava vehje menneenä syksynä


Otsikko: Vs: Haukea perholla
Kirjoitti: Pike - Joulukuu 27, 2010, 05:20:37 am
Itse sidoin jo yhden virvelillä heitettävän heittoperhon, jota voisi vielä viimeistellä. Ja kyllä nyt omatekeleet halvemmiksi tulee kun minulla yhden kappaleen kustannukset ovat parin euron luokkaa. Voisi joskus kuviakin pistää kun saisi pari tehtyä.


Otsikko: Vs: Haukea perholla
Kirjoitti: djuza - Helmikuu 20, 2011, 17:48:14 pm
Tuollainen hökötys tuli sitaistua Eumerin haukiputki-aihiosta.Kyseessä siis svirvelillä viskottavasta kapistuksesta mittaa noin 30 cm ja painoa noin 35- 45 gr.
Vaikuttais ihan toimivalta zydeemiltä mutta omalta osaltani palautetta tulee vasta keväämmällä.


Otsikko: Vs: Haukea perholla
Kirjoitti: fisustaja92 - Helmikuu 20, 2011, 20:12:46 pm
Nätti karvapallero djuzalla  ;D... Onkos tuossa vaan toi yks 1-haaranen vai...?


Otsikko: Vs: Haukea perholla
Kirjoitti: djuza - Helmikuu 20, 2011, 20:23:33 pm
Nätti karvapallero djuzalla  ;D... Onkos tuossa vaan toi yks 1-haaranen vai...?
Jees,tulla pitäisi pärjätä mutta jos fisuja alkaa putoilee niin täytyy miettiä uusiks.Jossain testissä muistelisin että oli aika monta fisua karkuutettu,voihan tuonne laittaa perään vaikka kolmi-haaran ja keskelle suunnitella jotain koukkuviritystä.