Kalakaverit.fi

Kalastusmuodot => Vavat, kelat ja siimat => Aiheen aloitti: KalaJätkä - Heinäkuu 06, 2014, 22:48:25 pmOtsikko: Aloittelijalle perhokalastussetti
Kirjoitti: KalaJätkä - Heinäkuu 06, 2014, 22:48:25 pm
kaikki kokeneet perhokalastajat ehdotelkaa mulle hyviä perhokalastussettejä aloittelijalle ja kohtuulliseen hintaan.... alle 50e mieluiten  ;)


Otsikko: Vs: Aloittelijalle perhokalastussetti
Kirjoitti: katchu - Heinäkuu 07, 2014, 11:04:15 am
Budjetti on melko rajallinen joten on mahdotonta suositella mitään. Esimerkiksi Vision Attack halppis perussiima maksaa jo reilu 20€ joten uutena tuota settiä ei pysty kokoamaan. Jopa käytettynä joutuu etsimään puoli-ilmaiseksi lahjoitettavia osia. Melkeimpä sanoisin että menet Honkkariin tai Motonettiin ja ostat Abun tjs. valmissetin joka mahtuu budjettiin. Et maininnut mitä kalastat joten luokan suositteleminen menee oletusten perusteella. Perhokalastuksessa on siimat ja vavat jaettu luokkiin siiman painon mukaan. Luokat lähtee nollasta ja jatkuu yli kymmenen. Myös alle nollan meneviä luokia on pari ja ne merkitään 00 tai 000. Käytännössä suomessa käytetyt luokat mutu tuntumalta ovat 3-11. Pienempi luokka on kevyempi ja isompi raskaampi. Luokkaa valitessa pitää huomioida oletettu kalan koko, käytettävä perhon koko, vesistön syvyys sekä virtaama. Luokat 3-4 menee pienillä puroilla jossa kalat pieniä. Luokat 6-8 menee stremer perhojen kanssa ja yli 8 luokkia käytetään eniten hauen ja lohen perhokalastuksessa. Luokat 4-6 ovat sellaisia joilla pärjää aika monipuolisesti. Jos et tiedä mitä luokkaa haet tarkalleen suosittelen lämpimästi 5 luokaa. SIllä on vielä nautinnollista kalastaa purolla mutta pärjää kevyeksi sidottujen haukiperhojen kanssa jos heittäessä kompensoi perhon painoa tekniikalla.

Suuremmatkaan perhot ei itsessään paina paljoa mutta ne muodostavat suuremman ilmanvastuksen jonka takia tarvitaan järeämpää siimaa, eli suurempaa luokkaa kuljettamaan perho ilman halki. Eli perhostellessa heitetään siimaa joka vie viehettä, ja vapa toimii vain tapana välittää voima ja rytmi siimaan.

Yleisesti ottaen vapa ja heittosiima ovat tärkeimmät palaset. Monesti puhutaan että kela on pelkkä siimavarasto mutta se ei pidä paikkaansa isompien kalojen kohdalla, jolloin tarvitaan kelassa olevaa jarrua. Vapaa ostaessa kannattaa ehdottomasti katsoa muiden kommentteja foorumeilta ja etsiä sieltä siimasuosituksia. Erilaiset vavat tykkäävät toimia hieman eritavalla erilaisten siima profiileiden kanssa joka tekee asiasta vaikeampaa, varsinkin aloittelijalle.

Aiemmin aloittelijoille saatettiin suositella Loop Adventurea ja Vision Attack settiä joita sai 200€ tuntumaan. St- Croixin setti on varmasti asiallinen ja taitaa olla reilusti halvempi. Omia kokemuksia kummastakaan ei ole.

Enemmän perhotietoutta löytyy perhokalastajat.net foorumeilta jossa on kohtuu vilkas markkinapaikka, josta käytettyjä vehkeitä kannattaa etsiä.


Otsikko: Vs: Aloittelijalle perhokalastussetti
Kirjoitti: KalaJätkä - Heinäkuu 07, 2014, 11:10:36 am
No tarkoitus olisi kalastaa taimenia, kirjolohia ja harjuksia mutta ei sitä aina tiedä mitä siiman päähän tulee ;)
juu ja jos asia kerran on noin niin budjetti nousee :D ei se nyt niin tarkkaa ole..... olisi vain kiva osta joku halvimmasta päästä koska olen vasta aloittelija..... sitten kun on ostanut kalliin setin ja hajottaa sen niin kyllä sitten ketuttaa..... joten siinä syy halvalle setille... :)
tosiaan niitä kirjolohia harjuksia ja taimenia on noussut jo virvelillä ja vieheenä lipat mutta harjusta ei ole.... ja nyt on alkanut tuo perhokalastuskin kiinnostaa  ;)


Otsikko: Vs: Aloittelijalle perhokalastussetti
Kirjoitti: KalaJätkä - Heinäkuu 07, 2014, 11:13:39 am
"Aiemmin aloittelijoille saatettiin suositella Loop Adventurea ja Vision Attack settiä joita sai 200€ tuntumaan. St- Croixin setti on varmasti asiallinen ja taitaa olla reilusti halvempi. Omia kokemuksia kummastakaan ei ole."


kaverit on suositellut mulle juuri tuota loopppia tai visionia.... sanoin että joku paska kokosetti kelpaa :) jos alkaa perhokalastus sujua niin sitten todennäköisesti tulee kiiinnostusta paremmista vermeistä :)


Otsikko: Vs: Aloittelijalle perhokalastussetti
Kirjoitti: Sami80 - Syyskuu 09, 2014, 15:59:59 pm
Varmasti pääset hyvään alkuun Vissun ja Loopin seteillä! Noista itse ottaisin Visionin,Visionilla kun takuut toimivat todella hienosti.siis jos esim vapa menee poikki,niin soitto vissulle,ja uusi osa lähtee samntien postissa tulemaan.

Perhokalastajat net:ssä on paljon hyvää kamaa halvalla myynnissä.