Kalakaverit.fi

Kalastusmuodot => Vavat, kelat ja siimat => Aiheen aloitti: allu_ - Lokakuu 28, 2010, 10:37:32 amOtsikko: TFO MiniMagnum 8' #8-10
Kirjoitti: allu_ - Lokakuu 28, 2010, 10:37:32 am
-


Otsikko: Vs: TFO MiniMagnum 8' #8-10
Kirjoitti: jabala - Lokakuu 28, 2010, 11:00:04 am
Tokihan voi olla aika kova shokki siirtyä nopeampaan vapaan jos on aiemmin tottunut ja oppinut heittämään nimenomaan hitailla ja kokotoimisilla. Silti sen uuden heittorytmin ja tekniikan omaksumiseen ei kovinkaan kauaa mene aikaa, sinne nurmelle vaan mars.

Usein vielä valitetaan että nopeat vavat käyvät ranteen ja muiden paikkojen päälle, itse olen ihan muuta huomannut noissa raskaammissa luokissa. Nopealla ja voimakkaalla vavalla saa tosiaan ampumiseen tarvittavat piuhat pihalle yhdellä tai kahdella valeheitolla joten senkään puolesta paikat ei rasitu kunhan tekniikka on edes jotenkin hallussa. Vapakättä säästää vielä rutkasti kun voimavedon saa harjoiteltua kohdilleen ja vavan liikkeet saa olla melko hillityt, samalla saa lisää heittopituutta vaivattomasti.

Toisekseen olosuhteet ei pääse haittaamaan kalastusta läheskään niin paljon kuin hitailla kepeillä, tuulessa tarvii saada riittävät siimanopeudet ettei tuuli tapa heittoa kokonaan ja upposiimat hallitsee paljon paremmin kärkitoimisemmalla nopeella kepillä. En merellä oikeen keksi syytä heittää hitaalla setillä.

Koitapa muuten jotain kuivavoiteluainetta siihen kelankiinnikkeeseen, esim teflonpohjaisia juttuja.